Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 15 July 2008 - 06:28 PM
Публикувано: 15 July 2008 - 08:51 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 July 2008 - 11:03 AM
sbubi много красив бръчко :blink:
Публикувано: 17 July 2008 - 12:46 PM
Много много е сладичък твоя бръчко ;)
На СиМеоН мадамата също е мног красива :blink:
Ние пък си имаме ново другарче! 7-месечния Арчибалд, който живее съвсем близо до нас! Съвсем случайно се намерихме в интернет, после се и засякохме на улицата, та- айде в парка бръчковците!!! Заминавам за 10дни на почивка, но като се върнем задълже трябва да организираме софийска шар-пей среща и с новото попълнение! :) Мисля, че и с Кибо ще си паснат на акъл ;D
Публикувано: 21 July 2008 - 07:05 PM
Сега сме на яко лекарства, дано имаме успех.
Публикувано: 22 July 2008 - 08:47 AM
Като цяло уж ори нас се получи по-добрия варинт за заболяването, с по-голяма вероятност за възстановяване.
Ние в момента сме уж на почивка, в с. Варвара на 70тина км южно от Бургас. Клиниката, с която се свързах още посред нощ и която окупирахме още преди да отворят вчера сутринта е клиника Мобивет в кв. Славейков в Бургас. Още в неделя вечерта говорих с двама от лекарите там, и двамата бяха много любезни и ми обясниха надълго и нашироко какво може да е, като трябваше задължително да направим кръвните изследвания за потвърждение.
Тук сме до към края на седмицата и за съжаление Армалита няма да може да се запознае с моренцето, защото ни казаха, че не е препоръчително да я мокрим :( Важното, обаче, е момичето ми да се оправи!!!
Поздрави от сънчо Арма, който гледа да спи 90% от времето :(
Публикувано: 23 July 2008 - 07:39 PM

повече - ТУК (ще качвам пак и по-късно, защото интернета, който ползвам в момента е ужасен! :()
Само с яденето още не можем да се разберем и я храня по 3 пъти на ден, за да съберем общо към 150гр изядени гранули + малко зеленчуци и плодове :(
Публикувано: 25 July 2008 - 02:28 PM
Публикувано: 25 July 2008 - 10:00 PM
Кибовизми разни разни разправяш :) И на нас ни трябва училище, ще те разпитам допълнително кога и къде е, за да преценим дали ще имаме възможност да я водим :( Иначе сме намерели ново другарче за шар-пей срещи, Мира ще се зарадва ;)
Ми ние с Арма днес ходихме точно на плажа на устието на Велека за малко. Даже морето й плисна лапите лекичко, без тя да се усети много :) Но не сме я и мъчили да я вкарваме, де- нали не е добре за нея, а и ние не сме се къпали, защото времето посл. 3 дни тук е малко лошо.
Арма е сравнително по-добре, течението й намалява и се избистря. С яденето сме.... абе, има напредък, докарва го на към 200гр на ден (за инфо- трябва да са 350), но сами ами е с екстри?! Глезлата нахална иначе не го иска и дори и да й го оставим, не размисля да го яде. Ще я поглезим още 2-3 дни, пък после- ако иска! Даже днес изключително смещно си бутаще купичката с гранулите, щото нямаше друго вътре?! Ще ви покажа клипче като се приберем.
Сега с риск да досадим, да ви пусна днешен фото-спам, че утре си тръгваме от морето :(

Публикувано: 03 August 2008 - 09:07 PM
Мойта Армаронка вече е много по-добре- и на държание, и на апетит, и ехографа това показва! Днес ни беше последния ден антибиотик, сега малко ще се витаминизираме, но утре е и последната доза Ализин.
Глезаната вече пак си яде само гранули и си изяжда почти всичко, вилнее и руши както обикновено ;D
А тъй като от вчера у нас оставиха на хотел зайчето и рибките на племенницата ми, у нас купонът е пълен! Освен това, вчера помагах за кастрирането на една бездомна кучица и тя беше у нас на два пъти по няколко часа, в клетка. Шоуто е пълно- Арма за кучицата много не разбра, понеже я държахме отделно да не й досажда, обаче днес срещата със зайчето беше много забавна :rolleyes: Арма като влезе в стаята, в която е клетката на заека, веднага се устреми към клетката и започна да я души- заека си подаде и той муцунката и се подушиха едно хубаво през решетките, след което Арма започна да подскача в кръг около клетката да го "дебне", въртейки опашка :huh: ;D Направо едва я изкарах от там после! А горкия зайчо се уплаши и застана по средата на клетката си като препариран без да смее да мръдне! :blink: Та, оттогава Армалита периодично ходи до вратата на тази стая (която за момента я ползваме малко като склад, та нямаше особен интерес към нея) и я души и бута с глава ;D Аз хубаво си мислех да я снимам с гушнато зайче, ама... така като гледам, тя иска на лов да го обърне и май няма да стане.
Публикувано: 04 August 2008 - 10:11 PM

Ама твърде настоятелно го раздава и се притеснявам да не му направи нещо - ето това им беше втората среща. След това влязох в стаята, гушнала зайчето, но Арма започна да се изправя по мен и да го души, та реших в името на мира между кучетата и зайците, да изляза от стаята.
Публикувано: 05 August 2008 - 09:50 AM
Много са сладки и набиващите гранули с мляко малчувци, които си снимала! :P