Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#2341 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2008 - 11:01 PM

renshi, този бива ли??

Качена снимка
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#2342 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2008 - 11:14 PM

От този ъгъл снимката е кофти, поне кучето да беше в стойка. Горна и долна линия по тази причина не мога да коментирам, отлична глава - пропорционално на тялото е супер, но не съвсем по мой вкус; иначе е много компактно и масивно куче. Да, мога да кажа, че бива.. но все пак да не забравяме, че не съм спец  ;D

HSCH,HCH,HJCH,ÖCH,SCGCH Deakie Southintheodds

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2343 Потребителят е офлайн   tera_2008 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 09:08 AM

Цитат

Можели един въпрос?Лесно ли се отглежда шар пей и правят ли много бели като бебета или са като всяко едно бебе куче,благодаря много предварително.

п.п. Просто чета напред и всички пишат че са трудни за отглеждане  :(

Ами не знам какво имаш впредвид под "трудни за отглеждане" , но нашата хубавица е на 4 мес.(почти) и нямам никакви оплаквания от нея , даже съм учуден от нейното поведение (никакви бели досега и много разбрано бебе) , но явно е въпрос на екземпляр - сестра и доколкото разбрах е по- палава и може да се похвали с доста бели за скромната си възраст  ;D .
User's Signature

Шарпей

#2344 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2008 - 04:17 PM

Благодаря много за отговорите  :blink:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2345 Потребителят е офлайн   Sky_angel Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 02:09 PM

Здрасти на всички, страхотен форум и много полезен  :blink: От известно време имам бебе шарпейче и скоро ще трябва да започна да го извеждам.. притесняват ме другите големи кучета наоколо, все пак ми е първото куче и изобщо не знам как стои въпроса с пазенето. Пък и с тази чувствителна кожа, ако тръгнат да го хапят.  :'( Имате ли идея как да го предпазя? Засега не проявява особена агресивност.

#2346 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 02:29 PM

Здрасти и да ти е живо и здраво бебчето ;)

В началото наблюдавай кучетата и го/я оставяй да се опознава и заиграва с други бебета, както и с възрастни кучета, за които си сигурна, че не са агресивни. Бебето-куче има нужда от контакт с всякакви кучета, за да може да се социализира правилно.

А кожата не е чак толкова чувствителна, Кайра я бяха перфорирали здравата като бебе (дано да не ти се случва, де) - лекувахме я като всяко друго нахапано куче, малко антибиотици и се оправи.

Щом ти е първо куче, мисля, че ето този указател за различните теми във форума ще ти е от полза:
http://dog.bg/forum/index.php/topic,11046.0.html  :palec:

Много ми се искаше да замълча по темата за агресивните улични кучета, но не мога да не спомена, че за последните 2 дни, както си вървим (редом, на повод), от нищото ни нападнаха 3 (три!) кучета .. по различно време и на най-разнообразни места из града. Последното беше толкова нагло, че изскочи неизвестно от къде и без всякакво предупреждение заръфа Кайра за задния крак. Дори не изръмжа, просто се метна отнякъде върху нея - видях го чак когато вече беше увиснало на задницата й, хапейки - а тя просто си вървеше до мен.. Разбира се, дори не й дойде наум да се защити. Просто съм без думи.. Кучегон ли да започвам да нося, какво да правя, как да си опазя кучетата (мен вълците ме яли, за тях ме е страх) - вече направо не знам.
User's Signature

Качена снимка

#2347 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 03:28 PM

renshi здравей за въпроса за кучегон специалисти казват че кучегона може да не повлие в/у стръха,а аграсията на кучето и да се настърви още повече и не само върху кучето,а и върху теб да се нахвърли,и аз го замислях варианта с кучегона тъй като преди 4 месеца ни нападнаха едни улични помяри и замалко да разкъсат Ърни (болонката ми) но се утърва само с окъснато голямо (колкото 1 левче) пърче кожа и доста дълбоко.И се замислям за някакъв спрей но не знам вече  :(
Успех и дано да не ви се случват такива нападения,поздрави  :blink: ;)
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2348 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 05:57 PM

Ние до сега сме се разминавали с две леки охапвания от домашни кучета преди повече от година, от улично не сме хапани, но ми се протриха ръцете и петите от пляскане във въздуха и тропане с крак по земята в опити да изгоня някой ръмжящ "бездомен" кучо. На няколко пъти случайно минаващи мъже са ни спасявали от глутници. Кофти работа е с тези животинки. И на мен са ми мили, но като съм с Ричи бая ми изкарват акъла. И аз за кучегона някъде бях чела, че може да има обратния ефект - да предизвика агресия.

#2349 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 06:06 PM

Не знам Вие как се справяте с поглъщането на хапчета (противопаразитните), но нашият герой успява да отдели хапчето от бучката месо, бучката кашкавал или каквато и да е друга залагалка и да го изплюе. А винаги се  опитване да го пъхнем в съответната залагалка "надълбоко", така че да се показва от никъде и пак маймуната някакси разбира, изяжда залагалката и плюе хапчето.....по скоро хапчето се стича по някоя лига. Все едно човек яде череша и си изплюв костилката. Брей, хитрушана му с хитрушан. Единствения вариант е да му бръкнем в гърлото и да го набутаме надълбоко....

#2350 Потребителят е офлайн   Sky_angel Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 06:08 PM

renshi, тенкс, изчетох доста неща и сега съм по - наясно. В началото като си взех кученцето ми се внуши, че едва ли не е най - чувствителното и нежно животно на планетата и аз затова съм така наплашена, пък и понеже имам страх от големи кучета отсега не знам как ще се оправяме..  :o

Juleto, a ако се натроши примерно и така се обърка с храната или се сложи в някаква течност?

#2351 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 06:40 PM

Цитат

Не знам Вие как се справяте с поглъщането на хапчета (противопаразитните), но нашият герой успява да отдели хапчето от бучката месо, бучката кашкавал или каквато и да е друга залагалка и да го изплюе. А винаги се  опитване да го пъхнем в съответната залагалка "надълбоко", така че да се показва от никъде и пак маймуната някакси разбира, изяжда залагалката и плюе хапчето.....по скоро хапчето се стича по някоя лига. Все едно човек яде череша и си изплюв костилката. Брей, хитрушана му с хитрушан. Единствения вариант е да му бръкнем в гърлото и да го набутаме надълбоко....

Абсолютно същото е и при нас. Много са хитри и такива не им минават  ;D

Относно уличните - и на мен са ми мили, радвам им се, храня, обезпаразитявам когото и когато мога, но просто има такива, които са безпричинно агресивни до безобразие. Нашето най-голямо нахапване също е от домашно куче, но от тогава си имам не едно, а доста наум.. Кучегонът е глупаво решение на въпроса, но ситуацията сама по себе си е достатъчно абсурдна.. Абе, нямам думи.

Sky_angel, аз също мислех така навремето, обаче се оказа, че от многото изчетени глупости човек започва да си внушава какво ли не - стигала съм до истерия за - както се оказва в последствие - нищо. Вярно, имат си проблеми - както и всяка друга порода, но всеки пишещ тук има достатъчно опит и всеки би помогнал със съвет при нужда. Много проблеми имат и прости, "бабешки" решения, но дано изобщо да не се налага да помагаме  ;)

А снимки на това кученце няма ли да видим вече?  Той ли е, тя ли е.. нищо не знаем :P
User's Signature

Качена снимка

#2352 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2008 - 05:56 PM

Здравейте,
Juleto , Шая също плюе хапчетата много е забавна... но тя в началото си ги хапваше като награда, просто вета й го беше натикъл малко по-грубо, и от тогава явно има по лош спомен!!... Та аз й наливам малко хладка водичка в гранулите понеже не си прави труда да дъфчи, и за да не повръща ги поразмеквам.. (то няма време да омекнат де - щото се омита всичко максимум за 2 мин...) и вътре с гранулите и водичката пускам и хапчетата, така й давам и антибиотика... Много ми е кофти да й бъркам в гърлото, че да й стискам устата докато преглътне!!! Представям си ако тя има шанса да ми го върне някога хихихихи  ;D ;D ;D

А отностно леченията renshi е спец в тази /и не само/ Област!!! Искам офицялно да й благодаря  :wub: :wub: тя спаси Шая в много страшен за мен момент... аз си мислех, че това е края... но имало лек и за тази ПОРЕДНА болежка на бръчките...  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Sky_angel, Добре дошли Ти и твоята бръчка, пожелавам ти Да ти е жива и здрава и много да те радва(в което не се и съмнявам де  :P) Дай малко повече инфо за нея.... как се казва? , някоя друга снимка?  :yahoo: ;D
User's Signature

Качена снимка

#2353 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2008 - 06:15 PM

За хапчетата- ние сме научихме и мога да давам на Арма дори 2 едновременно ;D Стига да не са много големи, разбира се. Тъй като и тя по всевъзможни начини хапваше яденето и плюеше хаповете, действаме по следната схема:

Хващам в дясната си ръка с върха на пръстите си хапчето, а в дланта- бисквитка (не много голяма). Показвам, че имам лакомство за нея и й казвам да седне. Тя сяда. Разсейвайки я с дясната ръка, й отварям устата с лявата, бутам хапчето в гърлото и веднага й слагам бисквитката на езика.  ;D Тя не се усеща за хапчетата, хрупа бисквитката и преглъща  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2354 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 09:25 PM

Eй, Deни`, тази разцветка ( за кучката в средата) позволена ли е??
Качена снимка
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#2355 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2008 - 09:40 PM

Не, което си е парадокс - имайки предвид, че освен на Jone's Chow Chow, днешният meatmouth (vs. bonemouth) е потомък и на куче с такава разцветка - flowered/spotted.

blue flowered, лично за мен - невероятна красота:

Качена снимка

Някой ден бих си гледала едно такова за кеф.. кой знае?
User's Signature

Качена снимка

#2356 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2008 - 11:00 PM

Цитат

Много ми се искаше да замълча по темата за агресивните улични кучета, но не мога да не спомена, че за последните 2 дни, както си вървим (редом, на повод), от нищото ни нападнаха 3 (три!) кучета .. по различно време и на най-разнообразни места из града. Последното беше толкова нагло, че изскочи неизвестно от къде и без всякакво предупреждение заръфа Кайра за задния крак. Дори не изръмжа, просто се метна отнякъде върху нея - видях го чак когато вече беше увиснало на задницата й, хапейки - а тя просто си вървеше до мен.. Разбира се, дори не й дойде наум да се защити. Просто съм без думи.. Кучегон ли да започвам да нося, какво да правя, как да си опазя кучетата (мен вълците ме яли, за тях ме е страх) - вече направо не знам.

аз лично се пазя СъС стоп патрони или със спрей може да се пазиш и теб и кучето ти продават се спрейове спец за хора и спец за кучета а има и комбинирани но са малко по скъпи.. ..

#2357 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2008 - 08:33 PM

Нека да сверим часовниците, макар и с известно закъснение. Очевадните нови тенденции ми допадат, при това - доста (най-вече при младите еврошампиони). 

European Youth Winner Dog: DRAGON DE KOSHI Keeper You Are The Music In Мe

European Youth Winner Bitch: Maka Mischievous Misty for Yijing's

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2358 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2008 - 08:34 PM

European Winner Dog: MIDNAIT MIJUZIK Imperator Bonaparte

European Winner Bitch: SVEJII VETER Delfina Pallada

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2359 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 10:40 AM

DRAGON DE KOSHI Keeper You Are The Music In Me

(MultiCh Khambaliq Margem True Style x Lía de la Madrugada)
User's Signature

Качена снимка

#2360 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 10:47 AM

Maka Mischievous Misty for Yijing's

(Ch El Jay's Downton Disney x Ch Maka Corde)
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена