Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 13 April 2007 - 05:45 PM
За кучетата е много важно да общуват с други кучета, може да има инциденти, шарпеите често са доминантни, но ако беше толкова страшно, досега да са се самоизбили и да няма кучешко племе.
Публикувано: 13 April 2007 - 05:53 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 06:50 PM
Кучетата имат нужда да общуват със себеподобни, за мен лично е важно да допускам това, защото допринася за пълноценен кучешки живот. Инциденти винаги могат да се случат, но човек се учи да разпознава знаците кога нещата са на път да ескалират и да не ги допуска. Обучението също помага много - ако човек вярва, че може да контролира кучето си 1. е по-спокоен и съответно не предава напрежение и страх на четириногото, които пък водят до конфликти и 2. при забелязване на нещо нередно в поведението на собственото или на другото може да пресечат нещата в зародиш.
silvetomon вземете се в ръце в името на Били и успех с акцията!
Публикувано: 14 April 2007 - 05:54 PM
Uvajaema gospojo Filipova,
Blagodarim za signala. Preprashtam go do yurista na organizaciata, koito shte ima vuzmojnost da Vi dade nachalni nasoki kak da procedirate. Mislia, che imate seriozni shansove sreshtu gospodina.
Dano kuchenceto Vi skoro se vuzstanovi ot ranite i shoka!
Pozdravi,
Kristina
sdrujenie "Na ti s prirodata"
Извинявам се че написаното е на латиница,но просто така ми го пратиха,аз го прекопирах и затова го пускам в този вид,още веднъж се извинявам.Вече съм оптимиска и ми се засилва желанието да се боря big_duel .Ще продължавам да ви държа в течене на нещата,но приемам всякакви съвети и линкове на организаций.
worthy Благодаря много на renshi за адреса на сдружението "На ти с природата"
п.с.Моля ,ако някой знае,да ми отговори,дали Били,който тежи 19кг.а е на 5 месеца е нормално или не? worthy big_duel
Публикувано: 14 April 2007 - 07:40 PM
Цитат
Няма защо! Радвам се, че съм успяла по някакъв начин да помогна и стискам палци за успех на акцията. Продължавам да търся организации. Дано от "На ти с природата" да окажат адекватна правна помощ!
Как е Били сега? Преодолява ли стреса след случката?
За съжаление за теглото аз лично не знам, да кажат другите с по-големи кучовци!

Публикувано: 14 April 2007 - 08:05 PM
Цитат
За шар- пей е характерно много бързото израстване на малкото кученце до размерите на голямо куче.
На тази възраст Данте тежеше 18 кг. Сега е на 10 месеца и тежи 22 кг.
Публикувано: 14 April 2007 - 09:02 PM
Цитат
На тази възраст Данте тежеше 18 кг. Сега е на 10 месеца и тежи 22 кг.
Благодаря ви, много ми олекна иначе найстина се бях притеснила от теглото му.
В момента Били е много по добре ,яде всичко,прави пакости и лудее,той явно е преодолял случилото се,но за съжаление аз не съм.Утре отива ме на поход високо в планината,единственно и само заради Били,мисля че един цял ден из гората ще му се отрази много добре d)
Публикувано: 14 April 2007 - 11:08 PM
Публикувано: 15 April 2007 - 06:47 PM
Ето малко снимки от днешното ни приключение.Прекарах ме много добре,а Били беше полудял d) от щастие и искаше всичко да подуши,тичаше и при всяка възможност скачаше във водата.Вече се чуства ме по добре и на 50% преодолях стреса от ужасната случка която ни сполетя
Публикувано: 16 April 2007 - 08:33 AM
Да те попитам нещо, Били страх ли го е от водата??? Ранд много го е шубе от всякаква вода която не му е в купата за пиене. Това му е от малък. Напоследък запична да стъпва в локвички и да пие вода от рекички което беше невъзможно до преди 1-2 години.
Поздравления и от мен за предприетите действия, срещу "господина".
Публикувано: 16 April 2007 - 10:23 AM
Вчера за пръв път изкъпах Кайра и освен, че беше леко притеснена, друг проблем нямаше. Сешоарът определено беше по-страшен b) Когато мием лапите и коремчето след разходка дори мога да кажа, че й е кеф - сама ми подава лапата, към която посегна, а като и мия шкембето направо се разкрачва b)
Някой спомня ли си приблизително тегло/височина около 3-тия месец? Търсих навсякъде из интернет някаква примерна таблица за шар-пей като това, но за съжаление не успях да открия..

Публикувано: 16 April 2007 - 10:28 AM
Цитат
За мое учудване Били най спокойно скачаше в водата oleeee ,целия беше вир вода,но по принцип когато съм го къпала в банята той през цялото време седи неподвижен и да го къпа за мен се превръща в истинско удоволствие.Другото нещо което ме зарадва беше,че докато пътувах ме с колата към балкана тои не повърна,но прозорците на колата бяха отворени. cry2
Публикувано: 16 April 2007 - 11:58 AM
Публикувано: 16 April 2007 - 12:58 PM
Колкото до таблица със стандарта на шар-пей, погледни тук http://www.geocities...rpei/inx_bg.htm
Публикувано: 16 April 2007 - 01:13 PM
Ранд, благодаря ти, но сега виждам, че не съм се изразила правилно: имах предвид таблица с приблизителното тегло/височина през различните възрасти при мъжките и женските. В стандарта дават само границите при възрастно куче, а на мен ми се иска да мога да следя дали сме в нормата докато расте.

Публикувано: 16 April 2007 - 01:19 PM
Прикачени файлове
-
untitled1.JPG (57K)
Брой сваляния: 168

Публикувано: 19 April 2007 - 10:54 AM
Прикачени файлове
-
Photo_0232.jpg (21.3K)
Брой сваляния: 169

Публикувано: 19 April 2007 - 12:18 PM
Прикачени файлове