Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 22 August 2007 - 10:56 AM
Публикувано: 22 August 2007 - 11:41 AM
Juleto, Ренши реагира така /не че я оправдавам особено/ защото всеки втори не му пука за порода, куче, стандарти, а само за пари. И много малко са хората, които правят всичко както трябва. Щом кучето ви има родословие, защо не започнахте с това. Тогава може би нямаше да реагира така. В крайна сметка родословните животни могат да се обърнат към клуб на породата, където ще им бъде разяснено всичко, което трябва да знаят.
В останалите случаи за мен хората, които развъждат нерегламентирано кучетата си само им вредят, както и на поколението и за мен те са главно печалбари. Едно куче може да живее цял живот без да роди, без да е имало контакт с женска и това по никакъв начин не може да му навреди.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 August 2007 - 11:20 PM
Не зная нищо за печалбарството в случая- когато съм си продавала бебетата съм се интересувала от хората при които ще отидат , а не от цената- и доста често съм правила намаления, ако видя че хората са свестни и са се влюбили в бебето.Тази порода е добра за хора ,които нямат много време за разходка и не могат да се справят с агресивни кучета.
Препоръчвам я като средна по размер и лесна за поддръжка, но гъбичките често могат да бъдат проблем.За други болести просто на мога да говоря, т.к. при мен такива неща не е имало.Членове сме на клуба и всичките ни бебета са с родословия и паспорти, както и с микрочипове вече.За развъждане извън крлуба за мен е безмислено да се говори.Всеки сам да си реши какво точно му трябва-качество или само куче, без гаранция за здраве и произход.За моите кучета и тяхното здраве аз гарантирам с името си .
Прикачени файлове
-
23122006040.jpg (989.18K)
Брой сваляния: 98
Публикувано: 29 August 2007 - 07:30 AM
Не мисля, че точно тук има хора, които отглеждат шарпеи за пари, всеки, който хвърля поне по едно око на темата от време на време, знае (и дори в не малко случаи познава лично) стопаните и разбира, че всички тук са с такива кученца от любов към породата и техните кученца, а не нещо друго. Както вече беше казано - те са част от семейството.
Проблемите с очите се оправят с времето (в немалко от случаите), когато попорасне кучето и му се поопъне кожата. Операциите в повечето случаи не са необходими, но биват пробутвани от ветеринарите, а хората имат страх за животинките и лесно се подават. Разбира се, има кучета, които наистина имат тези болести и изискват операции, но често това се внушава.
Ренши, ти имаш шарпей от колко, 6 месеца ? Кога научи всички тези неща, че пък и говориш толкова авторитарно, като че ли от 20 години с това се занимаваш пък ние тук непросветените развъждаме пумяри наволя. От друга страна, до колкото си спомням не аз се чудех дали да си вземе шарпей с родословно дърво или не. По-кротко, ако си научила нещо ново - всички ще те чуят с интерес, но не се проектирай като главен редактор на породата.
Публикувано: 29 August 2007 - 07:55 AM
Върнахме се със Сарката от морето преди няколко дни и искам да споделя впечатленията си от това как шарпей изглежда понасят (или по-скоро непонасят) морето..
Като цяло мога да кажа със сигурност, че две седмици на море и харесаха много на Сарка, през цялото време беше с нас, целодневни разходки, дори хъркаше до нас през нощта - нещо, което в къщи е забранено :)
На бунгалата в Ахтопол и беше екстра също - полянка когато си поиска, слънце, сянка, барбекю през ден.. изобщо голям купон.
Плажът - това беше едно от основните неща, които ме притесняваха като цяло. Дали няма да и е прекалено горещо, да се дехидратира, да получи топлинен удар, да и опада козината от водата и пр. Всички тези неща изглежда също са преувеличени.
С плажа нямаше никакъв проблем, седеше си на сянка, копаехме и дупчица да е на мокър пясък и си спеше по цял ден. Оставяхме и купичката с вода, да може да пие, когато и се поиска.
Морето - изглежда Сара на прави изключение от правилото за породата - водата не я привлича. Нито веднъж не влезна в морето по собствено желание, дори и по брега не ходеше. В началото се дърпаше много дори от брега, където беше мокър пясъка, но с времето изглежда се отупсна на тази тема и на каишка вървеше без да се дърпа много.
Къпането ? Става, но не по собствено желание. Вкарвахме я десетина пъти, но я беше страх много. Дори при абсолютно безвълнено море, на самия бряг - шубе голямо, като че ли вълните ще я изядат. Чак на края се поотпусна, но не достатъчно, че да влиза сама във водата. Пък и се открехна, че е много гот като ти е жега да се намокриш в студената вода и после пак на сянка под чадъра.
Пясъка се оказа, че е много вкусен и от всички различни плажове всекидневно се хапваше. Четох, че ако не прекалява няма проблеми, само ако прекалят с яденото на пясък може да се "разпусне". Но нямаше проблеми, така че да се знае, че не е страшно ако папат пясък.
Четох също, че солената вода не е много добре за козината, но изглежда не е чак такъв проблем, ние я изкъпахме със сладка вода два пъти след море, но не заради друго - просто бая се вмириса :)) Явно солената вода помага за добрата мариновка в собствен сос ;)
Подкрепям горното с малко снимков материал за всеобща наслада d)
(клик за голяма снимка)
Публикувано: 29 August 2007 - 08:35 AM
Публикувано: 01 September 2007 - 05:24 PM
не сте били вие... но онази мадама беше почти толкова красива, колкото вашата wink
Така... след 10тина дни ще ходя да видя мъничките пакостници и ако всичко е наред може би към края на месеца ще си имам моя бръчка b)
Имам едно тривиално, но персонално питане към всички вас:
Тъй като като я взема ще бъде на около 2 месеца (50тина дни по-скоро), мога ли да я храня по три пъти или ще бъде недостатъчно? Тъй като както и други оплакали се, като цяло ще съм на работа през деня и мога единствено по обяд да се връщам.
Иначе, за тази възраст Junior храна ли ще е подходяща или трябва да бъде все още от starter Puppy? (говоря за продуктите на Royal Canin)?
Кажете някое изпитано място с хубави кучешки легла? Гледах на някои места, но още не мога да преценя кое би било удобно и подходящо
cheers
Публикувано: 01 September 2007 - 06:32 PM
Публикувано: 01 September 2007 - 08:09 PM
благодаря за отговора
Притеснявам, че ако оставяме много храна в купичката, може да се тъпче. Затова може би ще моля леля ми, която живее наблизо, да й дава по още веднъж.
А за леглата- има едни, които са... пласмасова основа и отгоре нещо като постелка-дюшече. Струва ми се по-кофти да е само постелка? Някакси така, направо на земята....
А от тези, попиващите кучешки тоалетни ли ползвахте като бяха мънички? Използват ли ги, в смисъл- приемат ли ги?:)
Публикувано: 01 September 2007 - 11:39 PM
Никога не сме ползвали такива тоалетни и не съм сигурна ,че бих ви ги препоръчала.Ние взехме Leila на 3 месеца и след поставянето на ваксините веднага започнахме да я водим навън за да се учи.Разбира се имахме проблеми докато свикне ,но моята препоръка е докато порасне достатъчно да го учите да ходи в тоалетната/банята на вестник и след това постепенно да започвате да го извеждате!!!!
Публикувано: 02 September 2007 - 08:34 AM
Публикувано: 03 September 2007 - 09:24 AM
Публикувано: 04 September 2007 - 08:15 PM
Тя също си има свое мнение но е най- умното и страхотно добро същество което познавам- единствено чужди хора не харесва.А на изложби понася всичко- и прегледа от съдията и деца и се хвърлят да я мачкат - разбира прекрасно какво може и къде има тънка граница!
Чакаме снимки - няма много изабелени шар-пей в страната-Ричи има само още един такъв брат от предишното кучило на Лейла.