Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#692 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2007 - 10:56 AM

Самотната, аз те разбирам, просто според мен Ренши не трябваше така да се нахвърля, мисля, че моят тон е добронамерен и не би трябвало да получавам такава реакция на един въпрос. Моето куче също е с родословие, родителите му също имат награди (включителното и за единият дядо), но аз дори не съм тръгнала да мисля да му търся жена. Просто мислех, че има някаква определена възраст/зрялост, в която е най-добре мъжкият да има контакт с женска. А от тук нататък като дойде този момент вече ще се уточняват подробности, с кой, кога и как e най-добре кучето ми да има такива взаимоотношения. Все пак Благодаря и извинете ако и моят тон е бил неподходящ.

#693 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2007 - 11:06 AM

twoofo,

грешно си ме разбрал!

Дори и все още да нямам куче, съм ходила на такива изложби и удоволствието беше безгранично b) Имах предвид, че това не е нещо задължително или необходими, а е въпрос на желание
User's Signature

Качена снимка

#694 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 August 2007 - 11:41 AM

Както винаги има две страни на монетата.
Juleto, Ренши реагира така /не че я оправдавам особено/ защото всеки втори не му пука за порода, куче, стандарти, а само за пари. И много малко са хората, които правят всичко както трябва. Щом кучето ви има родословие, защо не започнахте с това. Тогава може би нямаше да реагира така. В крайна сметка родословните животни могат да се обърнат към клуб на породата, където ще им бъде разяснено всичко, което трябва да знаят.
В останалите случаи за мен хората, които развъждат нерегламентирано кучетата си само им вредят, както и на поколението и за мен те са главно печалбари. Едно куче може да живее цял живот без да роди, без да е имало контакт с женска и това по никакъв начин не може да му навреди.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#695 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:20 PM

Това е 7 годишната ми шар-пейка с бебето си от последното кучило.За сведение на тези ,които се интересуват от породата- изключителни кучета, интелигентни, много бързо се учат, много толерантни към деца и други животни в семейството, чистоплътни, с вроден инстинкт за пазачи,много уравноведени и спокойни, трудно е да ги извадиш от равновесие.В къщи не се усещат, обичат да се разхождат, по време на разходка са независими , обичат да имат време за себе си.Имали сме 19 кученца от моето кученце от 3 кучила и никой от новите собственици не ми се е обадил да ми се оплаче от нещо.На очите трябва да се обърне внимание докато са малки но не на всички се налага операция.
Не зная нищо за печалбарството в случая- когато съм си продавала бебетата съм се интересувала от хората при които ще отидат , а не от цената- и доста често съм правила намаления, ако видя че хората са свестни и са се влюбили в бебето.Тази порода е добра за хора ,които нямат много време за разходка и не могат да се справят с агресивни кучета.
Препоръчвам я като средна по размер и лесна за поддръжка, но гъбичките често могат да бъдат проблем.За други болести просто на мога да говоря, т.к. при мен такива неща не е имало.Членове сме на клуба и всичките ни бебета са с родословия и паспорти, както и с микрочипове вече.За развъждане извън крлуба за мен е безмислено да се говори.Всеки сам да си реши какво точно му трябва-качество или само куче, без гаранция за здраве и произход.За моите кучета и тяхното здраве аз гарантирам с името си .

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#696 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:21 PM

Извинявам се ,че снимката е огромна, не можах да я намаля.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#697 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 11:40 PM

А да ви попитам нещо от любопитство... Не обичат да се разхождат дълго или дългите разходки са вредни за тях?
User's Signature

В приятелството няма породи!

#698 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 07:30 AM

Ренши реагира малко силно, защото доколкото си спомням е патила от нейното кученце. Освен това моето лично мнение е, че има тенденция да бъде емоционална и да преувеличава в реакциите си понякога.

Не мисля, че точно тук има хора, които отглеждат шарпеи за пари, всеки, който хвърля поне по едно око на темата от време на време, знае (и дори в не малко случаи познава лично) стопаните и разбира, че всички тук са с такива кученца от любов към породата и техните кученца, а не нещо друго. Както вече беше казано - те са част от семейството.

Проблемите с очите се оправят с времето (в немалко от случаите), когато попорасне кучето и му се поопъне кожата. Операциите в повечето случаи не са необходими, но биват пробутвани от ветеринарите, а хората имат страх за животинките и лесно се подават. Разбира се, има кучета, които наистина имат тези болести и изискват операции, но често това се внушава.

Ренши, ти имаш шарпей от колко, 6 месеца ? Кога научи всички тези неща, че пък и говориш толкова авторитарно, като че ли от 20 години с това се занимаваш пък ние тук непросветените развъждаме пумяри наволя. От друга страна, до колкото си спомням не аз се чудех дали да си вземе шарпей с родословно дърво или не. По-кротко, ако си научила нещо ново - всички ще те чуят с интерес, но не се проектирай като главен редактор на породата.

#699 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 07:55 AM

Със шарпей на море

Върнахме се със Сарката от морето преди няколко дни и искам да споделя впечатленията си от това как шарпей изглежда понасят (или по-скоро непонасят) морето..

Като цяло мога да кажа със сигурност, че две седмици на море и харесаха много на Сарка, през цялото време беше с нас, целодневни разходки, дори хъркаше до нас през нощта - нещо, което в къщи е забранено :)

На бунгалата в Ахтопол и беше екстра също - полянка когато си поиска, слънце, сянка, барбекю през ден.. изобщо голям купон.

Плажът - това беше едно от основните неща, които ме притесняваха като цяло. Дали няма да и е прекалено горещо, да се дехидратира, да получи топлинен удар, да и опада козината от водата и пр. Всички тези неща изглежда също са преувеличени.

С плажа нямаше никакъв проблем, седеше си на сянка, копаехме и дупчица да е на мокър пясък и си спеше по цял ден. Оставяхме и купичката с вода, да може да пие, когато и се поиска.

Морето - изглежда Сара на прави изключение от правилото за породата - водата не я привлича. Нито веднъж не влезна в морето по собствено желание, дори и по брега не ходеше. В началото се дърпаше много дори от брега, където беше мокър пясъка, но с времето изглежда се отупсна на тази тема и на каишка вървеше без да се дърпа много.

Къпането ? Става, но не по собствено желание. Вкарвахме я десетина пъти, но я беше страх много. Дори при абсолютно безвълнено море, на самия бряг - шубе голямо, като че ли вълните ще я изядат. Чак на края се поотпусна, но не достатъчно, че да влиза сама във водата. Пък и се открехна, че е много гот като ти е жега да се намокриш в студената вода и после пак на сянка под чадъра.

Пясъка се оказа, че е много вкусен и от всички различни плажове всекидневно се хапваше. Четох, че ако не прекалява няма проблеми, само ако прекалят с яденото на пясък може да се "разпусне". Но нямаше проблеми, така че да се знае, че не е страшно ако папат пясък.

Четох също, че солената вода не е много добре за козината, но изглежда не е чак такъв проблем, ние я изкъпахме със сладка вода два пъти след море, но не заради друго - просто бая се вмириса :)) Явно солената вода помага за добрата мариновка в собствен сос ;)

Подкрепям горното с малко снимков материал за всеобща наслада d)
(клик за голяма снимка)

Качена снимка Качена снимка

Качена снимка Качена снимка

Качена снимка

#700 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 08:35 AM

Tutin, страхотни сте. Благородно Ви завиждаме за дългото море със Сарка. За двата дена, в които ние заведохме Ричи на море имам същите наблюдения: сам никакъв шанс да влезе във водата освен опитите да си пийне солена вода, които бяха възпрепятствани от нас. Иначе сме го водили на реки и в тях се плацика с голям кеф (стига да не е дълбоко и да не трябва да се мокри целия). Страхотни снимки 1super

#701 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2007 - 12:11 PM

tutin,
случайно да сте ходили на плажа на Арапя?!?!

Понеже там се наслаждавах на една шарпейка и дори си говорих със собственичката й, но забравих името на кученцето ouu
User's Signature

Качена снимка

#702 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 12:54 PM

Не, плажове Велека и Силистар.

#703 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2007 - 05:24 PM

tutin,
не сте били вие... но онази мадама беше почти толкова красива, колкото вашата wink

Така... след 10тина дни ще ходя да видя мъничките пакостници и ако всичко е наред може би към края на месеца ще си имам моя бръчка b)

Имам едно тривиално, но персонално питане към всички вас:
Тъй като като я взема ще бъде на около 2 месеца (50тина дни по-скоро), мога ли да я храня по три пъти или ще бъде недостатъчно? Тъй като както и други оплакали се, като цяло ще съм на работа през деня и мога единствено по обяд да се връщам.
Иначе, за тази възраст Junior храна ли ще е подходяща или трябва да бъде все още от starter Puppy? (говоря за продуктите на Royal Canin)?

Кажете някое изпитано място с хубави кучешки легла? Гледах на някои места, но още не мога да преценя кое би било удобно и подходящо

cheers
User's Signature

Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 06:32 PM

Трябва да се храни минимум 4 пъти на ден,а ако не можете да се прибирате просто оставете достатъчно храна в паничката.Храната трябва да е Junior за средно големи кучета.А относно леглата всичко е подходящо.Моята шар-пейка спи на вълнена постелка и и е кеф!За малкото куче най- добре от тези легалца, който са като дюшечета,но има опастност да го надъвче .За това аз препоръчвам постелка
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#705 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2007 - 08:09 PM

Pomeran,
благодаря за отговора

Притеснявам, че ако оставяме много храна в купичката, може да се тъпче. Затова може би ще моля леля ми, която живее наблизо, да й дава по още веднъж.

А за леглата- има едни, които са... пласмасова основа и отгоре нещо като постелка-дюшече. Струва ми се по-кофти да е само постелка? Някакси така, направо на земята....

А от тези, попиващите кучешки тоалетни ли ползвахте като бяха мънички? Използват ли ги, в смисъл- приемат ли ги?:)
User's Signature

Качена снимка

#706 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 11:39 PM

Решението с креватчето е добро 1super ,щом е пластмаса няма да се притеснявате ,че ще го унищожи b) .А относно яденето ,вие ще сложите количеството ,което иначе бихте му давали разделено на четири .Но щом има кой да го храни ,няма страшно ;) Моето куче например яде определено количество и не може да я накараш да хапне повече освен ако не и го натъпчеш в устата b) .Има си лимит.

Никога не сме ползвали такива тоалетни и не съм сигурна ,че бих ви ги препоръчала.Ние взехме Leila на 3 месеца и след поставянето на ваксините веднага започнахме да я водим навън за да се учи.Разбира се имахме проблеми докато свикне ,но моята препоръка е докато порасне достатъчно да го учите да ходи в тоалетната/банята на вестник и след това постепенно да започвате да го извеждате!!!!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#707 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 08:34 AM

Здравейте Померан, ние сме OK Boss Cocoanut Richy и ми се струва, че сме се метнали на майка си, защото и ние си имаме определено количество храна, което хапваме и повече не можеш да ни накараш в никакъв случай. И то по-малко от препоръчваната дневна дажба на съответните гранули. Но общо взето Ричката си има "собствено мнение по всеки въпрос" и когато ти изразяваш противоположно той просто те гледка изключително спокойно със сладката си муцунка и дори не мигва :-)))). Иначе той има две памучни оделца, на които спи, които са доста големи и сгънати на 4 правят "дюшече". Двете ги редуваме, за да им пускаме по една пералня от време на време. Прави ни впечатление, че много обича да спи на едно малко килимче в спалнята(около 2м на 2м) и сме замислили да му вземем две такива от детските, но ще видим. Специални поздрави на Померан от Ричката........:-)

#708 Потребителят е офлайн   rusa Икона

Публикувано: 03 September 2007 - 09:24 AM

Здравейте!Аз също имам женски Шар-пей казва се Мери. Само външният и вид всява респект, но всъщност е много сладко мекичко пухче. Любимото и нещо е да ходи като придружител с които и член от семейството и да е. Не чака покана а тръгва след теб. Дори не ходи на каиш и не напада никого. Единственият проблем е че свикна да яде само пилешко месо.

#709 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 10:10 AM

Иначе перфектна работа върши и дюшек за децка люлка. Струва не повече от 30 лв.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#710 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 08:15 PM

Юлето много се радваме да видим нашият Ричи - дайте снимки насам-по това което виждам сте одрали кожата на Лейла! w)
Тя също си има свое мнение но е най- умното и страхотно добро същество което познавам- единствено чужди хора не харесва.А на изложби понася всичко- и прегледа от съдията и деца и се хвърлят да я мачкат - разбира прекрасно какво може и къде има тънка граница!
Чакаме снимки - няма много изабелени шар-пей в страната-Ричи има само още един такъв брат от предишното кучило на Лейла.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#711 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 11:14 AM

Кучовците на 30 и няколко дена. Влюбени са в чехлите, кабела на мишката на компютъра, пердетата и още един куп неща. d)

Качена снимка

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена