Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#581 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2007 - 01:36 PM

Мъки е силно казано, но е важно от началото да свиква да остава само в къщи по малко.Че ако не е научено такива сърцераздирателни сцени прави,че ще се видите в чудо.Ибели, естествено докато е само в къщи.

#582 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2007 - 01:47 PM

Цитат

Здравейте отново!
Още веднъж да питам колко ви бяха мъките в началото? Поне като идея:) Никак не искам малкото да бъде пренебрегнато, затова трябва всичко да си преценя.

Мъки??? bl) bl)
Ако става въпрос колко време е било необходимо за да се научи малкото кученце да не извършва физиологичните си нужди из къщи мисля, че си е индивидуално при всяко кутре, но зависи и от стопаните, разбира се. При нас отне две седмици. В началото е добре да бъдете с кученцето колкото може по- дълго време, за да се адаптира то по- лесно към новата обстановка. Така ще може да наблюдавате както здравословното му състояние, така и храненето, ходенето по нужда, играта, да контролирате нежеланото гризане на мебели...А колко да е това по- дълго, зависи от вас, от възможността ви да отсъствате от работа и т.н. Аз имах късмета да съм постоянно с Данте, защото когато го взехме, работех вкъщи, така че в продължение на няколко месеца не се е отделял от мен. Сега се гледаме с новото кученце. По въпроса с ходенето по нужда, мисля че вече спокойно мога да го оставям сам при отворена врата на терасата, но и за него ще гледам да отделя поне месец месец и нещо. Все още се храним по четири пъти на ден, освен това е много горещо.... Предпочитам да съм до него. А и общуването с куче бебе е голямо удоволствие. w)

Цитат

И на колко дни взехте кутретата си? Доколкото знам, може след 35тия, но е най-безопасно след 50тия ден, нали?

Взехме Данте на два месеца. Скипи също. Доколкото знам, не е хубаво малкото кученце да се отделя от майката преди това. На тази възраст би трябвало да има и направена поне една ваксина.

Цитат

Кога се бият ваксините? Мисля, че първата беше някъде на третата седмица...

Когато вземете мъника, вашият ветеринар ще ви каже схемата, по която ще го ваксинира.
Повече информация за ваксините ТУК
Успех! 1super

#583 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 June 2007 - 02:38 PM

Anelly,
много благодаря за изчерпателния отговор!!! victoryVVV

Под "мъки" имах предвид усилията и времето като цял, без да влагам нищо отрицателно! b)

Притеснявам се, тъй като по принцип съм целоднвено на работа и искам поне да си нагласа нещата така, че като взема малкото да съм на половин ден или поне в началото в отпуска. s)

Със сигурност съм наясно какво неповторимо е удоволствието да общуваш с бебе-куче. Имала съм какви ли не животни от малка и страшно много ги обичам r) До преди месец живеех с три своенравни, но неповторимо мили котки.

За отбиването от майката- да, и на мен 35ти или дори 50ти ден ми се струваше рано!!! Хем искам кутрето да е от възможно най-рано с мен, хем искам за него да е напълно безопасно и ползотворно.

Освен инфо'то от двата развъдника, намерих и една обява за бебета шар пей, но поради по-ниската цена, предполагам, че са без родословие. Не мисля да пренебрегвам този факт, тъй като мисля, че бих искала любимката ми да роди и доколкото зная, понякога това може да е рисково за кучета без родословия (в смисъл, че не е ясно какъв ще бъде резултата).
User's Signature

Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2007 - 03:06 PM

Nickey, нашият Ричи е роден на 08.11.2006г., а ние го взехме на 12.12.2006. Тогава вече беше отбит и хапваше лакому накиснати във вода гранаулки, с бита първа ваксина, дори му беше дадено хапче за вътрешни паразити. Всъщност ние го взехме от o-kboss ( жената както може би вече знаеш е професоналист) и щом ни го е дала толкова рано значи мисля е безопасно и под 50 дена. Също така ни даде пълни оказания за необходимите грижи, които трябва да полагаме в такава възраст та дори и за по-късно.
Относно съчетаването с работата първите 1-2 месеца общо взето с приятелят ми се стремяхме да бъдем максимално много време с него, но за нас беше невъзможно (поради работата) да бъдем с него нон-стоп всеки ден. Всъщност аз до днес все още изпитвам вина, че през делничните дни често се случва да е сам, но той пък си свикна от малък и няма проблеми със самотата. А да си призная той е доста мързеливичък и мнооооооого спи. Доколкото разбрах това е характерно за доста шар-пейчета, с чиито собственици съм разговоряла.
За сметка на това пък се стремя всяка минута, когато съм вкъщи да му обръщам внимание и да си играем, а уикендите си устройваме специални разходки. Случва се често дори докато си върша някаква домашна работа с едната ръка да се закачам с него с другата, за да му осигурявам игра, възможно най-дълго, докато съм вкъщи.
А по повод, това което разказва Helly, че нейният малчуган си пада хаплив, същото е и с Ричи. Вече е на 7 месеца и половина, но продължава да е хаплив и да изразява обичта си чрез хапане. Но за Ричи аз си го обяснявам с това, че малко съм го разглезила, а за Тоби мисля, че му е по-интересно да хапва ръце и крака, понеже те все пак се движат, а играчките са неподвижни, така както и на малките деца са по-интересни движещите и пеещи играчки. :-)

#585 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2007 - 03:35 PM

Juleto,
благодаря и на теб за инфо'то! :) Има голяма вероятност да си взема моята бъдеща любов от o-kboss, така че доколкото разбирам си доволна от тях?

И предполагам, че няма проблем да се вземе и толкова малко, щом тогава са ти го дали- в крайна сметка, колкото по-тано, толкова по-бързо ще свикне с мен и с нашите навици (абе, май ние с нейните, ама... r) нека се надявам)
User's Signature

Качена снимка

#586 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2007 - 03:37 PM

Nickey, изпратих ти съобщение на лични, за да не разтеглям много темата тук.

#587 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2007 - 03:55 PM

Да Nickey, много съм доволна, препоръчвам ти O-kboss. Ако погледнеш по-назад във форума е писала и Silveto - собственичката на братчето на моя кучо, която също е много доволна и също се радват на един прекрасен шар-пей. Но разбира се ти ще си прецениш най-добре като съпоставиш и другите ти варианти. Успех!

#588 Потребителят е офлайн   silvetomon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 12:03 AM

Цитат

Silveto - собственичката на братчето на моя кучо, която също е много доволна и също се радват на един прекрасен шар-пей. Но разбира се ти ще си прецениш най-добре като съпоставиш и другите ти варианти. Успех!

Здравей и от мен Nickey ,Понеже прочетох че стана дума за Ok-boss и за моето шар пейче искам да ти кажа някой неща който мисля че са от значение.
Преди да вземем Били от Ok-boss ,аз бях се вманиачила на тема шар пей,постоянно търсех информация за тях и бях изчела толкова статий че иамх чуството че познавам породата повече от каквото и да било.Аз ще бъда вечно признателна и благодарна на Камелия Босилкова,зашото тя е НЕВЕРОЯТЕН човек и професионалист.Когато взех ме Били на 18.12.2006 аз в продължение на 3-4 седмици не бях излизала от вкъщи,това прекарано време с него беше незабравимо/особено парвата нощ когато го чух че хърка bl) /
С ходенето до тоалетна се научих ме за около седмица.Но когато започна да сменя зъбите,мебелите и дрехите в къщи пострадаха сериозно,но всичко е поправимо и най важното което правех е да не му се карам,защото все пак беше бебенце,дори когато ми надъвка нова дреха oleeee .
По принцип шар пейте имат проблеми с очите,ние също,Камелия ни каза да вземем какпки за очи/офталмосептонекс/ и имаше ефект,на опаковката пишеше 3-4 пати на ден да се капят,а аз 15-20 пъти и зъдължително преди сън и след като се събуди.
Били е изключително куче,както всяко едно за своя собственик/ и най хубавото е че когато учим някоя команда той я усвоява за 1 най много 2 дни.Доскоро имах проблем с извеждането му,понеже той буквално ме влачеше и поради неспособноста ми да го спра тичах с него.Направо беше ужас.Но за моя радост вече не е така,сега ходи до мен и дори не си влачи муцунката по земята/всичко обича да души/Как го постигнах?-като му сложа удавника гледам да не е на гушката,а да бъде плътно почти зад ушите.
Мога да ти раказвам с дни за шар пей те,но ако имаш някакъв въпрос с радост ще ти помогна.
Поздравявам те за решението ти да си вземеш един бръчко и бади сигурна че никога няма да съжаляваш
super best
Успех и от мен. 1super
User's Signature

Качена снимка

#589 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 08:19 PM

Бяхме на почивка в чужбина десетина дни и оставихме Сара на вилата на родителите. Там има още 2 кучета и принципно всичко е наред, разбират се екстра. Като я оставих беше изключително щастлива - голяма поляна, другарчета да тича.. всичко изглеждаше ок.

Вчера я взехме и.. направо не я познах ! Отслабнала е чудовищно, просто имам чувството, че е наполовина :( Муцунката и е станала тънка, дебелия пухкав нос и бърни са почти изчезнали. Направо ми станал жал.

Човека, който я е гледал казва, че си е изяждала всичко та дори и на другите кучета тичала да яде храната. На мен обаче не ми се вярва.

Сега ще и даваме много храна, трябва да надуем носа и бузите, че така не е хубава :(

Вчера също като я взехме беше супер депресирана, нито изпълняваше команди, нито тичаше по стълбите за разходка.. депресия яко. Сутринта викам я да я изкъпя да и дам един нов старт :) Сега изглежда е по-динамична, но още е жалка гледка.

Съпругата ми казва, че може и да е отслабнала толкова от много тичане по поляната, но на мен не ми се вярва.. Мисля си нещо да не се е стресирала, че сме я изоставили и затова така да е станало...

#590 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:44 AM

Цитат

Сега сменяме козината и горката е все едно изядена от молци, на нищо не прилича .... По това време на годината ли е сезонното линеене?

Не е ли вече доста късно за смяна на козина ? Сара беше така като ядена от молци ехехееее преди сигурно 3 месеца. Още пролетта като се стопли и започна да се скубе зловещо, всичко премина за около 3 седмици, ако не ме лъже паметта. Естествено с наша помощ с ръкавичка за козина.

Това ако не го правите още - вземете си ръкавичка за косми ! Това просто спасява къщата и дрехите ! Всеки път като я изведете - четкане 5 минути, сигурно съм свалил козина за 5 пуловера. Но по-добре да сваля козина за 5 пуловера отколкото да сваляш козина от 50 пуловера и панталона :)

#591 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:51 AM

Цитат

Погледни тази тема тук с куче на море има много хубави предложения 1super

И ние ще си взимаме саруната това лято. Не ме интересува, ако не им харесва да ми пуснат кученцето в хотела, на мен пък няма да ми хареса да им давам пари и това е. Ще се намери кой да ми вземе парите :)

Иначе държим бунгала на Ахтопол, на най-стратегическо място - за смешни пари. Ако някой му се ходи там - със сигурност няма да му правим проблем, дори ще се радваме да съберем кучаните. Особено имайки предвид, че и ние сигурно ще сме там за поне 10 дена през Август - може да се засечем и ще е голяма игра.

#592 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:55 AM

Цитат

Ей Хора да ви попитам тези гранули не вредят ли на кучето? т.е Сухата храна? ... bl)
иии На каква възраст си сменят зъбките? angelpik

Сигрно вече са отговорили на този въпрос... - Не, не вредят, дори са силно препоръчителни. От време на време и друга храна, смесване, разнообразие, но като цяло гранулите са супер и за стопанина и за кучето. Повечко вода обаче, че сухата храна дърпа водата от организма.

#593 Потребителят е офлайн   tutin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 06:05 AM

Цитат

Хей здравейте, моята шушумига днес е с рядко щастие...:-). Това ни е първият случай и се чудя дали да не му сготвя малко оризче довечера да го затегне? Вие какво правите в такъв случай?

Сочим с пръст и се смеем b) b)

#594 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 11:49 AM

silvetomon,
Благодаря много и на теб за инфото! b)
Камелия Босилкова ми каза, че се очаква клубни кучило да се роди май някъде авфуст месец, така че в момента стистам палци за мамата! r)

Искам само да ви кажа, че направо съм се скъсала да се хиля покрай тази тема- всеки лаф за грухтене или разтройство съм го цитирала на приятела ми и двамата още повече се вманиачаваме по породата!!! А в петък с една позната разглеждахме Ciela в МОЛ'а на Стамболийски, тя се радваше на онези книго-албуми за бебета в стил "Моето първо..." та аз пък си купих тефтерче с корица на шар-пейчета b) b) За подобни нужди brows

tutin,
Покрай всички останали неща, понеже си писал за гранулираната храна- с какво по-точно е по-добра? Витамини и т.н. хранителни съставки, почистването на зъбките, какво друго? Като цяло знам, че е препоръчително, но все си мисля, че трябва да е 50:50 с другата храна ?

Гледахме си котки в стария апартамент и бяха на 95% гранулирана храна. Като цяло много добре им понася, но признават само Royal Canin или пък маджестите на Whiskas wink
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2007 - 02:47 PM

Не е препоръчително това смесване на суха храна 50:50 с друга, тъй като се разваля баланса на хранителни вещесва. Освен да е хранително богата, храната трябва да е балансирана и да се усвоява добре от кучето. Също консистенцията ще варира от хранене на хранене (което е вредно за кучешкия стомах) в зависимост от това с какво и колко смесвате. Поетото количесто калории също няма как да контролирате, тъй като дозата "плава" като хранителност.

Това са недостатъците на този начин на хранене, без да претендирам за изчерпателност wink
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#596 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 05:45 PM

twoofo,
Благодаря и на теб за информацията.

И все пак доколкото зная, храната не трябва да бъде еднообразна. Единствено това ми е мисълта. Отделно, че зная за доста хора, които (специално за по-едри кучета) приготвят разни видове месо с нещо за кучетата си. Затова питам
User's Signature

Качена снимка

#597 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2007 - 06:22 PM

ТУК има тема относно храненето

тук - за/против гранулите

и хранене със сурово месо ТУК
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#598 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 07:04 PM

Zdraveite otnovo na vsichki!
Imam vapros kam silvetomon-kak nauchi kuchenceto si tolkova barzo...
Tova mi e seriozen problem-poslednite 2 dni veche se opitva da pishka i na legloto mi... bl) a) NNN UJASSSSSSSSSSSSSSSS!!!
Pomost!

#599 Потребителят е офлайн   Helly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 07:05 PM

Забравих за кирилицата-сори!!!

Прикачени файлове

#600 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 08:03 AM

Цитат

Не е ли вече доста късно за смяна на козина ?

И аз това се чудех, ама знам ли - бебешка му работа l)
Ръкавицата не помагаше, само с гребен за бълхи успявах донякъде да сваля нещо. Но основно работех ръчно, бебешкия пух малко ни измъчи, но в крайна сметка почти свърши тая офанзива и при нас. Сега го докарва почти на horsecoat , но по-скоро прилича на гол охлюв b)

Събрала съм косми, пухове и перушини не за един, ами за още два шар-пея! l)

Тук сме още в началото на скубацията, но пък си личи колко сме пораснали:

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »