Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 29 January 2010 - 09:17 PM
Да ви съобщя още една добра новина - mostly_harmlei реши едното от нейните бебета да бъде точно страхливото жълтурче, единствено оцеляло от неговата група.
Тъй като смятам, може би там ще останат 1-2 бебета.
Всъщност както ги смятам, 5 ще бъдат взети, там ще остане 1, ако не са прибирали нови.
Страхотни сте хора!

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 January 2010 - 09:45 PM
Колко красиво е днес в тази принципно тъжна тема, колко оживено и възторжено!!!
Браво, браво на всички покосени от заразата!
Публикувано: 30 January 2010 - 10:59 AM
За пръв път от година и половина излизаме от график, но обстоятелствата го налагат.
Утре ще свършим всичко запланувано, ще има щастливи кученца и хора.
Публикувано: 30 January 2010 - 12:54 PM
И това момиченце е прекрасно:
Не, нямам представа. Аз като ходих и да попитах някой от работещите, никой нищо не можеше да каже, явно трябва да се пита директно доктора, но не съм, бързах да свърша работа. Знам със сигурност, че е там от предичния петък, защото и тогава я видях, а може би и отпреди това. И е много добричка.
А беличката е нова. В първата външна клетка, изключително стресирана, понахапана вече. Все още има доверие в хората, поне след като видя, че нищо лошо няма да й направя.
Много се надявам да я измъкнат от там скоро. Явно не е предвидена за връщане, щом е там.

Публикувано: 31 January 2010 - 03:17 PM
1. Pepi71 взе за временно отглеждане две бебенца - жълтото дребосъче от снимките и едно ново пухче. Момиченце и момченце. Момиченцето има вече проблем с едната лапичка, а пухестото момченце е единствено оцелялото от неговата групичка.
2. Закарах на mostly_harmlei други две бебета, тяхно сестриче е било убито в четвъртък от други кучета. Гък не казаха в колата, бяха се гушнали в клетката, обичат да се гушкат.
3. Кученцето с раната от сезал - Pepi71 ще го откара в "Добро хрумване" на първо време, за да се погрижат за раната, има малко гной, дано д-р Бобадова го вземе. А от петък натам - пансион при д-р Станкова. За това животинче ангажимент е поела Sarah Marina, тя поръча да го изведем от изолатора.
4. В бебешката клетка имаше още едно умряло от малките пухчета, my_kaya го намери в едната къщичка. В момента в изолатора други бебета няма, освен страхливото жълтурче.
5. Прибрахме в бебешката клетка двете кучета, за които по-горе говорят my_kaya и insult - беличкото и бигълоподобното. Те са млади, дребни, мили и социализирани - дано имат късмета да си намерят стопани.
6. Храната свършва. jani4ka ми съобщи в петък, че има холандски гранули за още едно хранене. Затова аз днес занесох 100кг храна от вкъщи, в петък бях купила гранули за моите маймунки. Тъй че тези 100кг, които са в склада на
jani4ka, остават за сряда. Значи за идния петък храна няма.
Това беше фактологията. Сега вече искам да споделя с вас удоволствието да се запозная с две прекрасни млади жени, момичета - Pepi71 и mostly_harmlei. Никак не е лесно да вземеш в дома си куче-бебе, при това не едно, а две. И то само за да помогнеш, да изведеш тези душички от смъртоносните за тях условия. Моите уважения, момичета, стискам палци да не ви създават много проблеми бебоците, да сте живи и здрави всички.
За my_kaya какво да кажа - и тя е от същата "порода". Повече действа, отколкото приказва. Днес и тя дойде в Сеславци, за да снима новите щастливци. И в крайна сметка даже те двете с Pepi71 нахраниха животните, справиха се отлично!
Sarah Marina - само да припомня, че тя вече е помагала на сеславските кучета - миналата година изпрати за тях чак от Гърция една къща (която все още е здрава!) , гранули, консерви и памперси. Сега си е избрала да поеме разходите по отглеждането и подготовката за нов дом на най-изстрадалото в момента там бебе - това с раната от сезал.
Моите благодарности, момичета, и на трите! Сега чакаме снимки на бебенцата - изкъпани, сресани, нахранени и щастливи!
Публикувано: 31 January 2010 - 04:20 PM
Има температура, отпаднала е и много изплашена...
Стискаме й палци всички

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 31 January 2010 - 04:36 PM
Д-р Бобадова, добре, че ти си дежурна днес. Имаш много поздрави от Гого, никак не слуша джеременцето
Публикувано: 31 January 2010 - 04:36 PM
Един нов работник беше изпуснал 3 кучета - едно ново и две от първата клетка, които от скоро са там. Сред тях и бялата девойка. Това се оказа и златния й шанс, защото сега е при бебетата. Тя и едното ново не създадоха никакви проблеми при хващането. Малката белушка дойде като я виках и легна до мен да я погаля, а другото куче дойде за бисквита и позволи вдигане и пренасяне безпроблемно. Третото изпуснато едвам прибрахме - аз и Pepi71 с дружни усилия. Малката бигълоподобна кучица също извади късмет, и тя е при бебоците сега. А вътре само си провираше главата през решетките, включително в съседната клетка, добре, че там кучето е добричко. Имаше и доста нови за кастрация.
Ето как се краде храна от чужда клетка:
И вече навън:
Бялата красавица:
От желание да се гали, чак се хлъзна по къщата:
Това черно-бялото от външна клетка 2 проверих дали е момче или момиче, момче е. Много добро и мило.
От бебетата, това най- тъжното кученце, което на снимките се беше гушнало в другото е убито, но не знам дали е станало в тази клетка или е било минало в друга, ужасно ми е гадно за него, малко още да беше оцеляло, днес щеше да излезе оттам. Другото мъртво бебе не беше там в сряда. Както и пухчето, което Pepi71 взе.
Единственото оцеляло от четворката е със сътахотни зелени очи.
Ето ги и късметлиите:
Малечка-Палечка
Друга малка дама:
Бебето с рани от сезал-също девойка
Жълтурчето с нараненото краче - също момиче, малката поспаливка се беше свила на топло и пак не можах да я снимам като хората.
Единственото момче. Съжалявам, че ще пусна повече негови снимки, но имах щастието да го гушкам по време на пътуването обратно. Все още с мътни очи и сладък бебешки дъх.

Публикувано: 31 January 2010 - 05:38 PM
Публикувано: 31 January 2010 - 05:39 PM
За съжаление не е изцяло вярно, единствената оцеляла от четворката жълта зеленоока кукла е още там. Тя не е чак толкова бебешореста, но и тя си е бебе.
Тя ще изисква по-специални грижи, просто защото трябва да се социализира, и дано скоро да бъде приютена в нечий дом. Иначе шансовете й за щастлив живот намаляват всекидневно. А е красавица също.

Публикувано: 31 January 2010 - 07:17 PM
толкова щастливи дундьовци в един, иначе обикновен неделен ден!
представям си каква радост е било! сигурна съм, че и самата Норт не е виждала такова нещо за един ден!
да сте много щастливи, мили хора, които давате шанс на тези мъници!
Публикувано: 31 January 2010 - 08:29 PM
Трудно е да изразя с думи емоциите си от днес, просто искам да кажа ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ и ПОКЛОН на всички работещи по каузата - големи души и сърца, страхотна воля, огромна човещина...това сте...

Вход

Горе
Цитиране +