Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2141 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 February 2010 - 04:45 PM

Благодаря ви,страхотни сте!
User's Signature

Качена снимка

#2142 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 February 2010 - 04:47 PM

Цитат(S.Petrov @ Feb 27 2010, 04:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние живеем точно до Кауфланд в Овча Купел. Ще я измислим работата... ae_085.gif

Да знам, ние сме от другата страна на "Обиколна", под бл. 604, ама не ми беше удобно да кажа С. Петров, доведете ми я ab_041.gif . В понеделник ще знам със сигурност ще пътувам ли и ще пиша л.с.
User's Signature

Качена снимка

#2143 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2010 - 05:00 PM

Много хубаво! Обаче за малката откачалка ще трябва клетка за транспорта, за да няма изненади. С.Петров, ще се разберем за това, аз имам клетка.

#2144 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 05:04 PM

ОК, разбрахме се smile.gif Иначе, ако обърна внимание предния път, колата ми си е точно като клетка отзад.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2145 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2010 - 07:08 PM

Аз също живея през един блок от Кауфланд в Овча купел - ако трябва помощ за нещо.... Имам питане: тъй като до сега сме имали само котки и нямаме голяма клетка за превоз на кучета, как мога да превозя двамата глезльовци - бялото момче и почти бялото момиче? Аз питах за мрежата за канала, защото това е единственото технологично правилно решение. Тя може да е по-едра и няма да е проблем оттичането на мръсотията. Ако трябва още нещо - пишете. И аз снимах кучетата, но не съм знаела за проблема и не си измерих канала. Ако някой прати размери, ще е супер! А и аз ужасно се радвам за бебетата, защото онова там /изолатора/ е много по-лошо от концлагер!

#2146 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 07:23 PM

Всъщност не бих искала да ги превозвам в клетка, но не зная как ще се държат навън или в кола . Могат ли да вървят на повод? Дали няма да се уплашат, а те със сигурност са си стресирани животинки.... Можем да ги прекараме с микробус, но през седмицата може само с едно Пежо, което е като фургон-седалките са напълно отделени от задната част, т.е. не мога да ги оставя да се лашкат в онова голямо простраство отзад. Някой да ми помогне с идея как да стане!? Какви документи получавам за тях от доктора?

#2147 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 07:44 PM

Tatiana, със сигурност няма да ходят спокойно на повод. Твърде голям стрес е за тях и не може да се разчита. За возенето в колата, един от най-добрите варианти е с повод да са вързани във буса, ако има как, това ако не намериш бокс. Или отпред в краката ти, ако са кротки.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2148 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 07:53 PM

Веси, Татяна, тъй като знам, че тези двамата бели хубавци са много добрички, съм сигурна, че можем да ги превозим съвсем нормално в колата ми на задната седалка. Кажете ми кой ден искате да ги вадите и ще се измъкна за няколко часа от работата, но трябва да знам предварително и да предупредя... Хубаво е да има освен мен още един, за да може да се занимава с тях, че иначе ще станем много шофьори ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#2149 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 08:04 PM

любимата ми grima!! wub.gif
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#2150 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 09:42 PM

Оооо, Грима наистина има огромно сърце !!!!! Хиляди благодарности, но превоз има, само зависи те как ще се държат ,за да знаем с какво да ги превозваме. Наистина , много съм трогнота от отзивчивостта на Грима!!! Ако е с буса, става ли един по-голям кашон или два , за да не се пързалят вътре. Или ако сме с джип - аз да седя на задните седалки, а те зад мен в багажника - той си е доста голям и е вътре в купето. И друго : от изолатора осигуряват ли паспорт, там слагани ли са им някакви ваксини и т.н., за да си подсигуря вета, въобще нещо друго освен да ги кастрират?????? Много ми се иска да стане до края на идната седмица, но всичко зависи от от това, колко бързо ще успеем да пригодим някакъв временен подслон, който да им подсигурява поне малко повече, на първо време, но поне ще са доста по-свободни и качествено нахранени.

#2151 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 09:43 PM

Цитат(grima @ Feb 27 2010, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Веси, Татяна, тъй като знам, че тези двамата бели хубавци са много добрички, съм сигурна, че можем да ги превозим съвсем нормално в колата ми на задната седалка.

И аз мисля, че няма да е проблем като не е бус. Те са добрички. Татяна ще каже кога, доколкото знам към края на март.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2152 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2010 - 09:54 PM

Tatiana, ще спасите две нещастни душици, благодаря ви за това rc_036.gif !
В изолатора ги кастрират и се поставя ваксина бяс. Вие след това трябва да ги обезпаразитите вътрешно и външно, и да сложите поливалентна ваксина, за да сте спокойна.
Струва ми се, че д-р Станкова ваксинира бялото момче, но не съм сигурна. Ще я попитам, да си види в тефтера, и ще ви кажа.
Дано ги вземете по-скоро!

#2153 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 10:08 PM

Цитат(my_kaya @ Feb 27 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди малко разбрах, че mother_north е извадила 12те бебета. Надявам се, че ще може тя самата да се включи с информация скоро.

Хора, нямам думи... невероятни сте всички rc_036.gif

#2154 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 10:18 PM

Много благодаря за инфото! Няма да ми издържи сърцето до края на март, надявам се да успеем до края на другата седмица, но в началото няма да им е така комфортно, както след като се установим и ние там. Поне няма да са в концлагера!

#2155 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 10:30 PM

Но, моля ви, аз бих ги взела всичките само ако имаше къде! След посещението в приюта /отидох за пръв път тази седмица/, почти не мога да спя нощем и сърцето ме боли чисто физически, а моята фамилия ме обяви за обсебена.... Сега - отново по темата: мисля, че по-напред във форума някой беше писал, че момиченцето имало очен проблем.Ако някой знае нещо, моля да ми пише, за да се лекуваме отрано. Аз няма да се откажа от нея!

#2156 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 12:56 AM

Татяна, добрите душици като излизат от там, в колата единственото, което може да искат да правят е да се опитват да се докопат до вас, за да са сигурни, че ще бъдат гушкани и ще са на сигурно. Затова и казвам, че се опитват да седнат обикновено на шофьорското място ab_041.gif Не са друго, а да са при вас наблизо. Като вземахме Нанук, тя се мушеше напред за да се чувства по-сигурна, но бяхме с Анук и беше лесно. Като отидох за Ерин в първия момент като се качих в колата и реших да тръгна, Ерин почна да се опитва да седне в мен... Помислих си "Ами сега, как ще карам наистина с нея в мен??"(, а беше и яко сняг...) Но след като постояхме 2-3 минути така в колата и тръгнах внимателно, тя си отиде сама отзад и седна, после си легна и само на светофарите като сприрах се надигаше да гледа.
Сигурна съм, че и с тези две златни души ще е леко пътуването. Най-голямата трудност обикновено е качването в колата.
Все пак ако имате нужда от помощ, ако ще и само за акъл ab_041.gif , мога да дойда. Само да се разберем предварително!
Страшно много се радвам, че ще дадете шанс на тези две наистина прекрасни кучета! И двамата са уникални души wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#2157 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:06 AM

Хора, не съм влизала тук почти два дни, правя го днес със свита на топка душа...и какво да видя - форум на най-добрите феи и фейчовци ab_041.gif ! Като прочетох за деветнайсетте бебета плаках от безсилие и отчаяние, разказах на всички около мен с надеждата някой да вземе бебче, правих какви ли не комбинации в главата си, но наистина съм безсилна и нямам възможност да взема още някоя от несретните душички. Толкова съм щастлива, благодаря на всички замесени, пишете къде са 12-те бебета и какво става с тях. И аз като Инсулт предлагам помощта си за тях и за майката с останалите седем.
Благодаря ви, трудно е да го изразя с повече думи, всички тук знаят какво означава дълбокото чувство на благодарност и успокоение, когато куче бъде извадено от изолатора!

#2158 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 February 2010 - 01:52 PM

А за душичката, прибрана от Лозенец и набедена за агресивна, какво може да се направи? Щом е с кожен нашийник, може би някой се грижи за нея и сега я търси?

#2159 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 02:33 PM

Отново много благодаря за съпричастността, мила Грима! Да, честно казано много бях притеснена, но след всичко написано за тях, страховете ми отпаднаха. И аз държа да съм до тях, за да не се стресират от пътуването допълнително.Съпругът ми ще кара, аз ще ги държа , и - така! Даже той одеве купи първия ни чувал кучешка храна - Данте, същото, което закарахме в Сеславци и мистериозно изчезна , явно без да стигне до гладните души. Та ето още едно питане: коя кучешка храна е най-витаминозна, ценна, полезна и т.н.? Някаква градация по имена? Защото искам най-доброто за тях сега, а в болшинството случаи търговците или вет-дока дават субективни съвети. С други думи-невинаги най-скъпото е най-доброто /съдя по храната за котки - напр. Фрискис, която купувахме отдавна, се оказа увреждаща бъбреците и отделителната с-ма на котараците, а от 3-те котки едното е момченце/. Сега се храним с Пурина-различни видове и така сме по-спокйни!

#2160 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 02:56 PM

А това с двете бели ангелчета си беше любов от пръв поглед - видях ги в един албум на Кики, свързах се с нея, уточнихме, че са там и се срещнахме в изолатора, защото аз никога не бях ходила там и нямах представа от нищо. Като ги видях на живо, съвсем се стопих, че даже и разтекох - много са трогателни! Мислех да ги прибера когато почнем да се нанасяме в къщата/към края на март/, защото там още работници правят замазки и т.н. , и големия двор е една кална площадка и има още доста работа, но вчера като ходихме там с мъжа ми, казах на хората, че смятам да прибера 2 кучета от Сеславци и те - "оо, добре , на нас ни остава много храна, ще ги храним!", което няма дори да е нужно, защото съпругът ми ходи там всеки ден за малко и той ще си ги храни. Ще им направим набързо един стабилен шелтър, на първо време, но при всички случаи ще е несравнимо по-добре от изолатора, а след около месец , надявам се, ще си живеят прекрасен живот!

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни