Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 01 March 2010 - 06:57 PM
Дано. Това би могло да бъдеш и ти.
Кики, благодаря ти за прекрасните снимки. Хубаво е да не забравяме тези кучета - добри, социализирани, но нежелани. Тъпчат ги във външните заграждения - уж се предлагат за осиновяване. Какво осиновяване, то в това поле там няма кой и да те напсува, с извинение.
Периодически "личният състав" се обновява. Нали се сещате как? Тия хиляда и кусур евтаназирани за миналата година не са паднали от небето.
Чакам с нетърпение да замине сеславчето Рони, което е у нас, и веднага ще прибера един голямчо оттам. Не само бебетата имат право да живеят, нали? Харесала съм си вече едно жълтурче, ако оцелее... Минало през приемен дом, то ще има възможност да си намери истински стопани.
Над 1000 от кучетата, минали през софийския изолатор - евтаназирани! За една година! И няма как да не са ми минали всичките пред очите. Прекалено много смърт.
Публикувано: 01 March 2010 - 08:34 PM
Блу, кученцето е още живо, днес го видях да яде. И това дете на глада, има сили да размахва опашка.

Ето още снимки.

Това куче имаше кошмарна рана на коляното, която е започнала да се затваря, но явно част от мускула остава отвън - много зле изглежда и още накуцва, но е уникално гушливо магаре. В тази клетка за 18 кучета.

Това и следващото черно са нови също във външните клетки.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 01 March 2010 - 08:35 PM
Предполагам, че си имат един ден в седмицата, когато евтаназират. Или се съобразяват със свободното място във фризера, не знам. Това е тема табу. Но, така или иначе, като си представя как изглеждат 1200 кучешки трупа, лошо ми става.
Публикувано: 02 March 2010 - 10:37 AM
И аз много я мисля тази мишка, но за съжаление нямам никаква възможност да я взема вкъщи...

Бих могла да помогна за да я настаним в хотел, но това не е като приемен дом.
Публикувано: 02 March 2010 - 11:00 AM
Публикувано: 02 March 2010 - 11:16 AM
Мисля, че това е част от проблема. Но освен това вчера едва взимаше по една гранулка и сякаш трудно ги дъвчеше. Може би има проблем със зъб или челюстите, не знам, но освен това я е страх.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 02 March 2010 - 12:29 PM
Илит, утре ще погледна за двете кучетата,Веси запомни ги и ти,че си по-паметлива от мен :)
Публикувано: 02 March 2010 - 01:17 PM

Както виждате има втори ред зъби, които в момента растат. Това не е рядкост - новите зъби да порастат преди да са паднали млечните. Възможно е кафявото момиченце да има същия проблем, само че на нея зъбите и да нараняват небцето и да я боли силно, когато дъвче. Това ми хрумва, като се опитвам да си обясня картината на гладуващо мъниче, което лежи върху гранулите отчаяно и умиращо... Може да са и 100 други неща, разбира се.
Трябва да я извадим от там някак.
Публикувано: 02 March 2010 - 01:56 PM
за това кученце единственото което мога да предложа е в двора на майка ми и вечер да го прибира иначе продължавам да търся приемни стопани
Публикувано: 02 March 2010 - 01:57 PM
Като гледам не е много голямо и бих могла да я взема, но след като тръгнат Вито и Тито преди това просто нямам къде!!!
Публикувано: 02 March 2010 - 02:25 PM
Публикувано: 02 March 2010 - 03:28 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 March 2010 - 03:47 PM
ей супер ако я вземеш