какво стана с тази душица ще я вземе ли някой
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 03 March 2010 - 06:15 PM
Едното, което предизвика такъв отзвук тук, се измъкна благодарение на Elizd, която днес ми се обади да го извадим, ако е живо. Уговорихме да я заведем в Добро хрумване, където е в момента. Зъбите й са кошмар, но с радост изяде пълна купа мляко с гранули. Надявам се доктор Бобадова и Elizd да се включат с инфо.
За нея Говорим, Ината

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 03 March 2010 - 07:51 PM
Едното, което предизвика такъв отзвук тук, се измъкна благодарение на Elizd, която днес ми се обади да го извадим, ако е живо. Уговорихме да я заведем в Добро хрумване, където е в момента. Зъбите й са кошмар, но с радост изяде пълна купа мляко с гранули. Надявам се доктор Бобадова и Elizd да се включат с инфо.
За нея Говорим, Ината
оф пак чета между редовете много се радвам за душицата от мен имате 30 лв само ми кажете по сметката ли да ги пусна
Публикувано: 03 March 2010 - 09:37 PM
Има много нови, включително 2 много малки, които горещо се надявам, че не са прибрани за кастрация. Има нови 8 бебета, страшно сладки, хапнаха кисело мляко и извара, без майка, взети от 22ро ДКЦ. Има и 2 майки кърмачки, но без малки. Някъде бебета умират от глад. Това не го разбирам.
Успяхме да попречим на едното куче да си счупи крака, понеже лошо се беше заклещило, има и едно 4-5 месечно, за чийто крак сме закъснели за жалост. Не беше счупен преди, сега стои в много странна позиция, като извъртян още от бедрото.
Има едно 4-5 месечно, което безумно прилича на питбул в тази възраст - пит или стаф, или микс. Женско. Озверяло от глад.
Има много, много снимки, които качвам в албум. Ето част от тях
Останалите бебоци

Разни и разнообразни

"Агресивната"

Ето я тази сладурка, която прилича на питбул. Не спря да се върти и катери по поилките, решетките...Абсолютно маймунче.

Ето го и едното дребосъче.

Тук с едната кърмеща кучка, която не съм сигурна, че му е майка. Но по едно време се опита да суче, та дано да не са прибрани двете за кастрация, а с майка си. Но и то и другото братче или сестриче имат каишки около крачетата, както всички прибрани кучета.

Този е нов, грамаден лигльо. И е красив

Ето ги новите нещастничета, 8 броя без майка, 6 момиченца и 2 момченца. На месец или по-малко.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 03 March 2010 - 10:21 PM

Утре най-вероятно там ще пристигне един нещастен питбул. Ако оцелее след упойката. Намъкнал се в една колибка в Иваняне преди 2 седмици, а вчера човека се обадил на Екото. Днес обаче беше зачезнал на някъде и не успяхме да го видим. Според описанието на човека е критично слаб, броят му се ребрата, едвам ходел. Не е хранен (с надеждата да си тръгне сам

Публикувано: 03 March 2010 - 10:22 PM
Публикувано: 03 March 2010 - 11:03 PM
I sent your e-mail to my friend who is responsible for the decisions concerning dogs in the shelter. Unfortunately, she said we cannot take Rita. I do not know, if you know it, but there is a strict law in Germany that forbids to import pitbulls and pitbull mixtures. Furthermore, if you want to adopt a pitbull in Germany (we have three in our shelter right now, for years already), you have to make a special test, have to pay dog tax (that is normal in Germany, but for a pitbull it is much higher: about EUR 600/year), need a special insurance and a permit from the city you live in. It is horrible. Therefore Regina said, unfortnately we cannot take Rita. That makes me so sad! Does that mean she has to return to the chain? Is there no possibilty a "normal" person adopts her in Sofia? Even if we could take her there would then still be the problem of import: the police might confiscate at the airport and kill any pitbull dog that is being imported to Germany. The bad thing that these laws are not only against pure breed pitbulls but also against pitbull mixtures (or dogs that look like pitbulls)!
Is Rita sociable with other dogs? This is in our shelter always a big problem with the pitbulls because they are often not so friendly to other dogs..
I am so sorry for Rita but at the moment do not know how to help!
Публикувано: 03 March 2010 - 11:10 PM
Очаквах го уви ...

ПС: Забравих да кажа, че кучето твърдо ще си седи там 14-те дена. По-рано не я дават ...
Публикувано: 03 March 2010 - 11:18 PM

И аз това си помислих в първия момент... дали няма да се получи?!
А за "агресивната": какво се случва след 14-дневния срок, ако кучето не покаже признаци на агресия?
MechoPuh, ако решиш да и помогнеш, с радост ще съдействам за измъкването и транспортирането и.

Махатма Ганди
Публикувано: 04 March 2010 - 07:50 AM

Прикачени снимки

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 04 March 2010 - 09:46 AM
Кучето в момента е в "Добро хрумване", така че ако имаш път можеш да ги оставиш там. Другият вариант е на общата сметка, но нека и по-старшите се изкажат

Махатма Ганди
Публикувано: 04 March 2010 - 11:01 AM
Ние ще се мъчим да хванем някакви диви, срахливи и наплашени женски кучета, от които Екото е вдигнало ръце - не могат да се справят от години с проблема. Случката ще се случва от 13.00ч., утре, в кв. Изток, към гара Пионер. Ако има свободни хора наблизо, да заповядат - ще е нужна помощ.
Tatiana, светлото момче, което ще взимаш, има поставени всички ваксини. За другото - докторката ще каже, когато го види.
Публикувано: 04 March 2010 - 11:47 AM

Публикувано: 04 March 2010 - 12:09 PM
Ние ще се мъчим да хванем някакви диви, срахливи и наплашени женски кучета, от които Екото е вдигнало ръце - не могат да се справят от години с проблема. Случката ще се случва от 13.00ч., утре, в кв. Изток, към гара Пионер. Ако има свободни хора наблизо, да заповядат - ще е нужна помощ.
Tatiana, светлото момче, което ще взимаш, има поставени всички ваксини. За другото - докторката ще каже, когато го види.
nort2005, аз за съжаление незнам дали ще успея да се измъкна от работа, но ще се опитам и ще ти пиша пак.
Има там една група кучета, вярно е, които са много страхливи. Ако са тези, които аз имам предвид, мисля, че само 2 са женски. Едната е с леко усукан преден крак, от много старо счупване, а другата в момента би трябвало да има бебета. Никога не мога да намеря къде ги крие. Знам, че много пъти са идвали да я хващат, но никога не са упявали, дори и с помощ от хора в квартала... Предполагам, че някой се "грижи" всеки път за кученцата като почнат да щъкат, т.к. аз не съм виждала никога такива.
От друга страна всички други кучета в квартала са кастрирани, повечето са много от одавна. Някои имат каишки (от червените), някои нямат нищо, някои са с маркровка (отрязано) на ухото...
Публикувано: 04 March 2010 - 01:43 PM
Да, две се некастрираните, но всяка година двете общо раждали по 34 кученца. И успявали да задомят бебетата. И трябвало да им се издигне паметник за това добро дело. Казах му, че не паметник, а бой с пръчки им се полага за това, че допускат кучета, за които се грижат, да се плодят като зайци.
Екото са ходили многократно там, вече екипите отказват. Кучките живеят в гората, появяват се от време на време. Идиния път едната са я уцелили с 3 стрелички, и пак не я хванали. И аз му казвам, че трябва да се следи леко и внимателно кучето, че за такива трудни трябва да има предварително разположени "постове", за да видят къде ще заспи, и т.н. А той - да, аз пускам питбула си, който може да гони по следа, и разкъсва всичко, което улови

Та, с една дума, кучките са доведени до пълно изтерясване, бягат и се крият непрекъснато. Ако довечера се разберем правилата за утре да ги определям аз - става, ще се опитаме нещо да помогнем. То какво, ще висим 2-3 часа в колата, ако някоя к. мине покрай нас - действа се. Предимството ни е, че не ни познават.
Ако ще идват с кучето - "следотърсач и разкъсвач", без нас.
Публикувано: 04 March 2010 - 01:59 PM
Да, две се некастрираните, но всяка година двете общо раждали по 34 кученца. И успявали да задомят бебетата. И трябвало да им се издигне паметник за това добро дело. Казах му, че не паметник, а бой с пръчки им се полага за това, че допускат кучета, за които се грижат, да се плодят като зайци.
...
Екото са ходили многократно там, вече екипите отказват. Кучките живеят в гората, появяват се от време на време.
Аз мисля, че се сещам кой е този ....

nort2005, аз самата многократно съм се опитвала, вървейки бавно след нея и то на доста добро разстояние да я проследя. Донякъде успявам и после буквално изчезва...
Тази, която наскоро (може би преди месец) роди, майка ми се опитва да я посвикне със себе си - като я види и й дава гранули, и доколкото разбрах, вече не бяга така от нея, т.е. стои на разстояние, чака да й се оставт гранулите и отива да яде като се отдалечи човек. Преди дори като се спреш да я погледнеш и изчезваше...
Имам наум още едно място, на което се крие понякога - ще проверя довечера, ще говоря с майка ми и ще ти пиша.
Вие за женските ли ще ходите или и мъжките от групата ще ловите?
Публикувано: 04 March 2010 - 02:07 PM
А дали майка ти няма да може да дойде утре? От това, което казваш, ще ни бъде много полезна.