Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2261 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 March 2010 - 10:36 PM

Идеята на S.Petrov наистина е страхотна и аз също мога да се включа ae_085.gif Чакам снимките!Много ми хареса Цайс,ама тя вече е кръстена ab_041.gif Ама кво пък....
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#2262 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2010 - 10:38 PM

Цитат(tey4e @ Mar 4 2010, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Идеята на S.Petrov наистина е страхотна и аз също мога да се включа ae_085.gif Чакам снимките!Много ми хареса Цайс,ама тя вече е кръстена ab_041.gif Ама кво пък....

Тя и Ера си беше кръстена, ама какво да направя, като Mamiha е влюбена в нея. wub.gif Аз не съм стисната, давам което си решиш.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2263 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2010 - 10:46 PM

Добре,нека да е Цайс.Много симпатична дама е wub.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#2264 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 11:43 PM

Цитат(grima @ Mar 4 2010, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Довечера ще пиша пак. Ще се опитам и да се измъкна от бачкането утре по това време.

Цитат(kai_tina @ Mar 4 2010, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Утре ще съм ободна след 13.30, надявам се няма да е късно, за да дойда и аз на помощ?

Първо, акцията се отлага за събота, за да могат да дойдат повече хора евентуално. За да се разположим насам-натам в гората. Сборен пункт - ъгъла на бул. "Самоков" и ул. "Незабравка", до блок 311. Час на срещата - 11.00ч. Моля ви, хубаво ще е да сме поне 6-7 човека.
Второ, на въпроса ми какво става, ако успеем да хванем кучето, човекът отговори "не знам". Колата му била малка, нямат клетка, не е мислил къде ще се кастрира кучката. Тези неща ще ги доуточним, но трябва някой да закара кучето до клиниката, да изчака и да го върне. После клетката с животното се прибира някъде за една нощ (в гараж, мазе - то е зашеметено от упойката, няма да гъкне цялата нощ), на другия ден се изнася навън и се отваря. И някой ми връща клетката.
Тези упражнения по возенето ние не можем да ги направим, защото има опасност вече снаха ми да ми се разсърди наистина, събота е все пак.

Много приказки изприказвах, при положение, че едва ли ще успеем да хванем бандитката. Но трябва да сме подготвени за всякаква ситуация.

#2265 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 12:44 AM

Заплюх си в другата тема един от четири посочени кандидата за кръщаване, че не разбрах похарчиха ли се всичките. Независимо дали са свободни именно посочените, аз пак ще пратя трохички, пък имената не са важни толкоз.

#2266 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 01:43 AM

Може ли който ходи утре в Сеславци да провери дали кучетата от Лозенец вече са върнати. Много ми се искаше и да разбера дали сред тях е една кучица, която от Екото стреляха и януари месец, но после я изпуснаха и си остана некастрирана. На ръст е колкото бретон шпаниол, черна с малко бяло на гърдите, с клепнали ушички и малко по-дълъг косъм. Виждам я много рядко и не мога да преценя дали сега не се навърта наоколо, защото е в Сеславци или просто не я засичам по моя маршрут.

#2267 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 01:04 PM

dh_188.gif Историята с питбула е следната:

Женска се оказа, направо скелет. eg_033.gif Има много белези, при това стари. Бита е със сигурност, май са пускали и бойци да си упражняват на нея. Или пък просто е нападната и нахапана от други кучета. Според мен, ако тя самата беше боец, щеше да е разкъсала кучетата, при които се беше самонастанила.

Яде гранули. Според лекарите от изолатора е около 8 годишна, но д-р Станкова още не я е прегледала обстойно. Няма да издържи упойка за операция. Очите й били живи, не се е отказала още. Ако се изведе и захрани, може би има шанс. Снимки ще има по-късно.

Лошото е, че дори не се знае какво му е на момичето, дали е само за захранване или има и медицински проблеми dh_188.gif Най-гадното е, че в момента всичко зависи от парите. Няма как да се измъкне и после да не може да се плати за стационара й. Ще имаме нужда от финансова подкрепа. Някой дали би могъл да ни помогне? dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#2268 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 03:57 PM

МОЛБА ЗА ПОМОЩ! uc_029.gif
Ако някой от ходещите в Сеславци види куче със следното описание(за жалост нямаме никакви снимки),нека да ми се обади веднага:
Кучето е мъжко,на около 6 години,черно с кафяви крачета(нещо като мини немска овчарка),с остри изправени уши,набит,но пъргав,с обръснат корем,некастриран.Изчезнал е днес от къща на ул.Вежен в кв.Лозенец,днес към 11ч сутринта.Никога не е изчезвал за толкова дълго.Беше болен до миналата седмица,на 20ти март беше записан за кастрация.
0889625873

P.S.Отговаря на името Лиско
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#2269 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2010 - 05:39 PM

На всички, които искаха инфо за белчовците-вече са в своя 6-стаен апартамент- за сега е само огромен многостенен кашон от покривен климатик, който е изолиран с микропореста гума с алуминиево фолио- перфектна изолация в случая. Нахранени с консерви и бонбонки/суха храна/, така , че им останаха пълни чиниите. Пътувахме абсолютно безпрепятсвено, само в началото няколко минути треперене, после момичето се гушна до мен и не мръдна, а момчето малко обикаляше и , както каза Грима много искаше да е втори пилот, но в рамките на нормалното. На къщата валеше страхотен сняг, но ние се разходихме на поводи наоколо, момчето маркира над 10 места, после се разходихме и по двора, играхме си в калта, /от което аз одеве си вадих кал от косата/, след всички емоции, сити и уморени се пъхнаха в къщичката и ние си тръгнахме.Сега още не емного комфортно, въпреки че е по-добре от Сеславци, но ги чака страхотно бъдеще . Дори си размениха "реплики" със санбернара, от една съседна вила, който непрекъснато си обикаля териториите, със свита от бездомници. Нямам нужда от пазачи, но май се сдобих и с такива, а мислех, че са глезени душички! Нищо лошо, много си ги харесвам! Снимки - утре!

#2270 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 05:48 PM

Татяна, радвам се, че всичко е минало добре! :) Сигурна бях :)
Не искам да звуча като свекърва, но нали двора е обезопасен добре, т.е. кучовете не могат да фъснат?
Още веднъж rc_036.gif Давате нов живот на тези две прекрасни живинки wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#2271 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 05:53 PM

Страхотни новини Татяна, ако искаш, като им дадеш имена им направи отделна тема в Разкази с чуден край, за да ни радваш със снимки и новини.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2272 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 05:59 PM

Ето за това исках да сме там и тогава да ги вземем! Оставихме ги на около 3 метра повод, за да могат да обикалят тази нощ /да пишкат, акат и т.н./, а иначе и водат и храната им е под навес. Хората, които работят там ще ги наглеждат докато си тръгнт, а през нощта има охрана и той е предупреден също! Надявам се до утре сутринта да е ок, а рано-рано ще застъпим ние. Кофти е, че е дива кал по двора, но утре ще ги водя на разходка по хълмовете. Само да свикнат и ще ги пуснем да си тичат на воля, не ми е приятно да са вързани, ама никак, но ме е страх да ги оставя още сега съвсем пуснати.

#2273 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 06:42 PM

всички тези очи

#2274 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 06:59 PM

Цитат(Anuk @ Mar 5 2010, 06:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
всички тези очи

Тази снимка от днес ли е?
Кучето на преден план ми нприлича на мамата на която убиха 8-те бебета.
Възможно ли е пак да са я прибрали?
User's Signature

Качена снимка

#2275 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 07:06 PM

Цитат(Tatiana @ Mar 5 2010, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не ми е приятно да са вързани, ама никак, но ме е страх да ги оставя още сега съвсем пуснати.

Татяна, поздравления за решението да спасиш тези нещастници rc_036.gif ! Много са милички, ще ти се отблагодарят стократно с обич и вярност.
По-добре вързани сега, докато оградата не е ок, отколкото да зачезнат някъде. Дано пазачът ги наглежда, да не вземат да се обесят, знам ли.

#2276 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 08:18 PM

Цитат(elena07 @ Mar 5 2010, 06:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тази снимка от днес ли е?
Кучето на преден план ми нприлича на мамата на която убиха 8-те бебета.
Възможно ли е пак да са я прибрали?

не е от днес

#2277 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 10:27 PM

Ограда има , но не е мутренски висока. Ден-два, да свикнат с ареала и ще тичат в калта. Страх ме е за Скокла, да не реши и там да прескача огради, трябва да й хареса и да поиска да остане! Момчето било върнато кастрирасно отново там, защото било агресивно, това му е в досието, а през целия път се чудеше откъде да се натисне по-плътно до мен, искаше да ближе мъжа ми.Ако беше агресивен сега трябваше да пиша от болницата /ако мога!/. Страхотни душковци са, не съм се заблудила, чудесни кученца! Аз само съм им говорила и галила, а те дори не ме /ни/ познават и се държаха толкова възпитано!Кайа, документи никакви не бяха подготвени, мъжът ми скучетата вън на снега, аз тичам м/у него и стаята, мацката не може да ги намери, кошмар! Остана д-р Станкова да се оправя, аз само си оставих данните и тръгнахме, и то защото шеф-доктора дойде да пита защо толкова се бавим, "че човекът чака вън на снега и студа". Естествено не си получих паспортите, но смятам това задължително да стане другата седмица.

#2278 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 10:41 PM

Цитат(Tatiana @ Mar 5 2010, 08:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Момчето било върнато кастрирасно отново там, защото било агресивно, това му е в досието, а през целия път се чудеше откъде да се натисне по-плътно до мен, искаше да ближе мъжа ми.

Така е, повечето "агресивни" са така. И двете кучета са прекрасни, а доста се поизмъчиха в изолатора.
Пак поздрави за правилния избор!

#2279 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 March 2010 - 12:17 AM

Цитат(tey4e @ Mar 5 2010, 02:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
МОЛБА ЗА ПОМОЩ! uc_029.gif
Ако някой от ходещите в Сеславци види куче със следното описание(за жалост нямаме никакви снимки),нека да ми се обади веднага:
Кучето е мъжко,на около 6 години,черно с кафяви крачета(нещо като мини немска овчарка),с остри изправени уши,набит,но пъргав,с обръснат корем,некастриран.Изчезнал е днес от къща на ул.Вежен в кв.Лозенец,днес към 11ч сутринта.Никога не е изчезвал за толкова дълго.Беше болен до миналата седмица,на 20ти март беше записан за кастрация.
0889625873

P.S.Отговаря на името Лиско

Ох,върнал се е,слава Богу!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#2280 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 09:59 PM

На всички, които ми пуснаха ЛС и съвети и помощ във форума, момчето и момичето ни посрещнаха с лай, тичайки покрай оградата: тя се измъкнала от каишката /вчера беше леко хлабава, но не исках да я притеснявам повече/, а той беше скъсал своя повод. Беше голямо скачане, галене, глезотии и цял ден тичане по двора. Показаха ни как обживяват къщата си, как диво се забавляват, изпратиха ни на скокове покрай оградата и явно после са се прибрали. Обадиха ни се да кажат, че са си били в къщата, когато охраната е пристигнал. Изпращам снимки за успокоение /надявам се!/ на всички, които са ги харесвали. Тичат на воля, хранят се на корем, голямо галене пада, на този етап - това! Благодаря на всички !

Кученца

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема