Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 04 February 2009 - 12:31 AM
Публикувано: 04 February 2009 - 02:57 PM

Публикувано: 04 February 2009 - 03:18 PM

Историята на този доберман е, че е захапал собственика си по ръката и сега ще си умре там. Въпреки че на табелата пише Страшно агресивен, не чух и грам звук от него, а момичето, с което бях го погали без проблем. Докторът каза, че го дават при положение, че ще се гледа в двор. Доста е слабичък:

Тези тримцата ги докараха с камиона...изхвърлени в някаква детска градина. От персонала ясно подчертаха, че ще ги оставят да умрат, защото нямат с какво да ги хранят. За щастие новата ентусиаст-помощничка Пламена осинови едното (за което разбира се много се радвам). А другите две просто ще чакат края, който няма да е далече:

Знам, че звучи банално, но ако някой се смили и има желание и възможност, би могъл да спаси един живот...
Публикувано: 04 February 2009 - 03:42 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2009 - 04:23 PM
Цитат
Идеята bushka е ясно подчертана...На улицата може напук на живота да оцелеят,пък нашите "Еко" фирми все пак имат друга цел,ограничават популациите,кой как може и на кой как му позволят
Цитат
:o :o :o
Публикувано: 04 February 2009 - 04:42 PM
Вчера са докарали и няколко от циганска махала - защото там ги бесели. Управителят веднага ми се обади да ме моли да ги взема за Швейцария. Отказах му - нямам възможност да помогна на всички.
Отделно от това от няколко дни лавинообразно са се увеличили обажданията за нахапани граждани - повечето от тях преувеличени, разбира се. Но телефонът им е прегрял, лудницата е пълна.
Мила родна картинка.
Цитат
И после какво? Седемте малки, които изпратихме в Швейцария, ги гледаха точно така, чакайки някой да осинови нещо. Но след като на път и под път има изхвърлени малки, кой ще се дигне до Сеславци, за да осинови някакво си безпородно?
Публикувано: 04 February 2009 - 05:00 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 04 February 2009 - 05:36 PM
За останалото - един колега ми мрънка тук сума ти време за бясна глутница от 13-14 кучета в Младост. Едната много бременна родила. Още когато ми каза, писах на Радостина, каза, че знаели и ще идат по сигнал. Мина седмица и тя родила...Отделно, че кучетата продължават да нападат и е само въпрос на време някой да се саморазправи.

Публикувано: 05 February 2009 - 11:42 AM
По идея на rodegunda решихме да съберем стари одеала за вътрешните клетки, защото вътре е много по-студено от вън. Та, който има нещо старо и излишно, може да помогне. Аз другата седмица ще занеса това, което се е събрало. Проблемът е, че от утре до вторник няма да съм в София и ако някой иска да ми остави нещо ще трябва да се видим във вторник вечерта.
Публикувано: 05 February 2009 - 12:02 PM

Публикувано: 05 February 2009 - 12:23 PM
Цитат
но може и да греша
Напълно възможно е, можем само да ги помолим да се съобразят, защото те мият с един тънък маркуч като на автомивките и няма да им е проблем да избегнат постланото. Отделен е въпросът, че ако има някое заболяло куче може да разпространи инфекция още по-бързо, не ги разбирам много тези неща...кажете вие какво мислите
Публикувано: 05 February 2009 - 12:36 PM

Публикувано: 05 February 2009 - 01:08 PM
Всеки понеделник външните животни, 18-22бр. и по десетина от тези вътре в клетките /доведени от стопаните си или обявени за агресивни, стоят дълго време там/ се хранят от д-рСтанкова, парите се осигуряваха от швейцарско дружество. От миналата седмица парите са спрени, имат други приоритети, повече няма да участват в нашето мероприятие.
Всяка сряда външните кучета се хранеха от Вайолина и Кикита - по 10кг гранули и 8-10 консерви, на обща стойност 36лв. Парите са от вашите дарения, които до момента са 360лв. Тези пари свършиха още през декември. Оттогава храна за дните сряда осигурявам аз.
Всеки петък храня аз - външните и вътрешните кучета, с мои средства. Оставям повече храна, за да имат и за събота и неделя.
Резултатите от три хубави хранения седмично ги видяхте от снимките.
На тези нещастници трябва да се търси и дом. Едно взех за мен, второ взе моя приятелка. Докторката задоми три при приятели и съседи. Седем бебета успяхме през януари да изпратим в Швейцария, три от тях вече имат истински стопани.
До тук, по темата, добре.
За по-натам зависи от вас. Аз финансово не мога да поема ангажимент и за трите дни от седмицата. Ако постъпват пари по сметката, продължаваме. Ако не - спирам и аз, с едно ходене седмично няма смисъл да си късам нервите, пред очите ми ще се превърнат в същите скелети, каквито бяха.
Това беше, по същество. Извън това - за пръв път участвам в колективно мероприятие. Когато съм сама, знам точно какви ангажименти мога да поема и винаги съм се справяла.