Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#241 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2009 - 12:31 AM

И Джими е осиновен - бялото момченце. За Джеси също имало кандидат, дано я вземат до края на седмицата. 

#242 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2009 - 02:57 PM

Страхотни новини! Аз обаче от днешното посещение ще изреждам само лоши. Положението във вътрешните клетки е трагично. Нашите приятели отвън се справят добре и затова ще сложа малко снимки от тези вътре. Има много малки...някой от тях гледат все още с надежда, други са се отказали и предали(не помръдват, само треперят и буквално умират  :'( ), а трети едва стоят на краката си (като това беличкото) :

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 03:02 PM

сигурно е плашливо беличкото кученце и не успява да се храни, ужасно е слабо :(  Или пък от паразити  :(

#244 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 03:18 PM

Една мама:

Качена снимка

Историята на този доберман е, че е захапал собственика си по ръката и сега ще си умре там. Въпреки че на табелата пише Страшно агресивен, не чух и грам звук от него, а момичето, с което бях го погали без проблем. Докторът каза, че го дават при положение, че ще се гледа в двор. Доста е слабичък:

Качена снимка

Тези тримцата ги докараха с камиона...изхвърлени в някаква детска градина. От персонала ясно подчертаха, че ще ги оставят да умрат, защото нямат с какво да ги хранят. За щастие новата ентусиаст-помощничка Пламена осинови едното (за което разбира се много се радвам). А другите две просто ще чакат края, който няма да е далече:

Качена снимка

Качена снимка

Знам, че звучи банално, но ако някой се смили и има желание и възможност, би могъл да спаси един живот...

#245 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2009 - 03:42 PM

Някой има ли идея каква е целта на прибирането на бебета? На улицата ще са по-добре отколкото там?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#246 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 04:23 PM

Цитат

Някой има ли идея каква е целта на прибирането на бебета? На улицата ще са по-добре отколкото там?

Идеята bushka е ясно подчертана...На улицата може напук на живота да оцелеят,пък нашите "Еко" фирми все пак имат друга цел,ограничават популациите,кой как може и на кой как му позволят

Цитат

От персонала ясно подчертаха, че ще ги оставят да умрат, защото нямат с какво да ги хранят.

:o :o :o 

#247 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 February 2009 - 04:27 PM

Ужас! В Хасково уж затвориха нещо подобно на това, което виждам на снимките и чета като текст.

Чувствам се отчаяна и безпомощна - колко ли подобни "кадри" има в милата ни родина...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#248 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 04:29 PM

Толкова ли не могат да им дават гранулки, накиснати във вода??? Мисля че биха яли това.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 04:42 PM

Преди малко говорих с Р.Галатионова от "Екоравновесие". Повечето бебета са прибрани от дворове на детски градини и училища, където са били подхвърлени, някои в кашончета. Нали ви е ясно, че това улична кучка не може да го направи - значи пак опираме до НЕКАСТРИРАНИ ДОМАШНИ ЖЕНСКИ.
Вчера са докарали и няколко от циганска махала - защото там ги бесели. Управителят веднага ми се обади да ме моли да ги взема за Швейцария. Отказах му - нямам възможност да помогна на всички.
Отделно от това от няколко дни лавинообразно са се увеличили обажданията за нахапани граждани - повечето от тях преувеличени, разбира се. Но телефонът им е прегрял, лудницата е пълна.
Мила родна картинка.

Цитат

Толкова ли не могат да им дават гранулки, накиснати във вода??? Мисля че биха яли това.

И после какво? Седемте малки, които изпратихме в Швейцария, ги гледаха точно така, чакайки някой да осинови нещо. Но след като на път и под път има изхвърлени малки, кой ще се дигне до Сеславци, за да осинови някакво си безпородно?

#250 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 05:00 PM

От тази тема постоянно ми става лошо - напомня ми, колко безсмислена борба водим. Няма край...
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#251 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 February 2009 - 05:02 PM

Интересно по колко кученца на ден прибират в "лагерите на смъртта" ? :o

#252 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 February 2009 - 05:36 PM

Това бялото...как ли е още живо... :'( Може ли да му се помогне по някакъв начин? Бих участвала колкото мога!

За останалото - един колега ми мрънка тук сума ти време за бясна глутница от 13-14 кучета в Младост. Едната много бременна родила. Още когато ми каза, писах на Радостина, каза, че знаели и ще идат по сигнал. Мина седмица и тя родила...Отделно, че кучетата продължават да нападат и е само въпрос на време някой да се саморазправи.
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2009 - 11:42 AM

Бялото кученце (ако не е твърде късно да му се помогне), ще трябва да се настани в клиника според мен. Друг начин да се възстанови няма...само с храна не става, трябват изследвания, може би и да е на системи, за да му влеят малко течности. Парите по сметката отдавна са свършили и nort2005 осигурява храната и ако тя и хората от форума продължават да помагат, тази тема ще я има още дълго време, защото в онзи хубавия раздел няма как и никога няма да я видим.
По идея на rodegunda решихме да съберем стари одеала за вътрешните клетки, защото вътре е много по-студено от вън. Та, който има нещо старо и излишно, може да помогне. Аз другата седмица ще занеса това, което се е събрало. Проблемът е, че от утре до вторник няма да съм в София и ако някой иска да ми остави нещо ще трябва да се видим във вторник вечерта.

#254 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 February 2009 - 12:02 PM

Имам дарение от Анук 30 лв за изгореното коте, имам и от Гатофила още 30 пак за него. Мисля, че и двете няма да имат против ако парите отидат за бялото куче. Отделно от един друг форум ми казаха днес, че превеждат още 30 пак за котето. Общо 90 лв. За начало е добре. Имам стари дрехи нагласени за един дом, мога да дам тях, но не знам доколко ще свършат работа.
User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2009 - 12:10 PM

за парите нямам против

притеснява ме, че като мият ще мокрят одеалата :(
но може и да греша

#256 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2009 - 12:23 PM

Това е чудесно...все пак допитай се и до тях, аз също мога да помогна с малко другата седмица. Имаш ли идея къде биха се грижили за него? Отделно има ли кой да го транспортира? Нямам представа колко още ще издържи. А иначе за дрешките..., както прецениш, идеята ни е да постелим нещо върху дървените скари, които са квадратни и са малко по-малки от метър на метър.

Цитат

притеснява ме, че като мият ще мокрят одеалата :(
но може и да греша

Напълно възможно е, можем само да ги помолим да се съобразят, защото те мият с един тънък маркуч като на автомивките и няма да им е проблем да избегнат постланото. Отделен е въпросът, че ако има някое заболяло куче може да разпространи инфекция още по-бързо, не ги разбирам много тези неща...кажете вие какво мислите

#257 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2009 - 12:24 PM

И аз нямам против за парите, да отидат за бялото куче, ама ти справи ли се финансово с обгореното коте, нали това беше целта на занятието - да те подпомогнем?

#258 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 February 2009 - 12:36 PM

Обгореното коте го таксуват с по 5 лв на ден, защото вече е здраво и се води на хотел, а не на стационар. Предстои ваксина, но чак след седмица. Тоест неговата сметка ще е поносима тази седмица, докато тоз малчо може и да не изкара седмицата. Ще преровя дрехите за някои по-дебели. С транспорт нямам възможност да помогна. Клиниката зависи, има добри клиники много вече в сф.
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 05 February 2009 - 12:43 PM

Имах идеята да им се сложат големи легени, например, и вече вътре в тях да са постелките. Как мислите?

#260 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2009 - 01:08 PM

Искам да ви дам отчет по темата, за периода от м.октомври до момента.
Всеки понеделник външните животни, 18-22бр. и по десетина от тези вътре в клетките /доведени от стопаните си или обявени за агресивни, стоят дълго време там/ се хранят от д-рСтанкова, парите се осигуряваха от швейцарско дружество. От миналата седмица парите са спрени, имат други приоритети, повече няма да участват в нашето мероприятие.
Всяка сряда  външните кучета се хранеха от Вайолина и Кикита - по 10кг гранули и 8-10 консерви, на обща стойност 36лв. Парите са от вашите дарения, които до момента са 360лв. Тези пари свършиха още през декември. Оттогава храна за дните сряда осигурявам аз.
Всеки петък храня аз - външните и вътрешните кучета, с мои средства. Оставям повече храна, за да имат и за събота и неделя.
Резултатите от три хубави хранения седмично ги видяхте от снимките.
На тези нещастници трябва да се търси и дом. Едно взех за мен, второ взе моя приятелка. Докторката задоми три при приятели и съседи. Седем бебета успяхме през януари да изпратим в Швейцария, три от тях вече имат истински стопани.
До тук, по темата, добре.
За по-натам зависи от вас. Аз финансово не мога да поема ангажимент и за трите дни от седмицата. Ако постъпват пари по сметката, продължаваме. Ако не - спирам и аз, с едно ходене седмично няма смисъл да си късам нервите, пред очите ми ще се превърнат в същите скелети, каквито бяха.
Това беше, по същество. Извън това - за пръв път участвам в колективно мероприятие. Когато съм сама, знам точно какви ангажименти мога да поема и винаги съм се справяла.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни