. Дали е злополука, или е било наранено и после ветеринар да го в премахнал. Защото пък е плътно затворено. Много ми се иска да и помогна някак, но приемен дом сега не мога да и осигуря, в момента съм с 4 кучета.....
 . Дали е злополука, или е било наранено и после ветеринар да го в премахнал. Защото пък е плътно затворено. Много ми се иска да и помогна някак, но приемен дом сега не мога да и осигуря, в момента съм с 4 кучета.....

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Публикувано: 02 March 2011 - 03:55 PM

Махатма Ганди

Публикувано: 02 March 2011 - 04:24 PM
Ако "Заедно" не бяха в Сеславци, отдавна да са ги евтаназирали. Но кучетата останаха живи, трите абсолютно несоциализирани изпратихме в Казанлък, Джими замина за Германия. Между другото, ако си спомняш, Джими също беше с едно оче, тези дни там ще го оперират, за да го отстранят напълно, защото имало гнойни изтечения...
Тази Жълтуша явно е претърпяла същата операция, може би в краткия период, когато е била "осиновена". Поне това.
И на мен сърцето ми се къса за нея, защото тя, когато минават нормални хора покрай нея, си измъква главата през решетките, погалваш я - няма начин, а когато си тръгнеш, започва да плаче...
Ето снимките, които направих вчера. На първата е тя, нали?

Брат ми в момента е в Сеславци, чакам да се върне, за да пиша какво-що.

Публикувано: 02 March 2011 - 04:59 PM

Махатма Ганди

Публикувано: 02 March 2011 - 09:21 PM
Иначе днес в Сеславци - студ и леден вятър. Брат ми и гледачът на Екото са нахранили с 40кг общински, 40кг форумски
 и 15кг от гранулите на SMitreva
 и 15кг от гранулите на SMitreva   .
.

Публикувано: 03 March 2011 - 08:17 PM
Днес влизах при тях в клетката.Само двамата великана се пристрашиха да дойдат до мен и да си вземар гранули от ръката ми.
Успях да погаля приличащия на немска овчарка,той е най любопитен и не го е страх от мен.След това е черният,но той не ми даде да го пипна въпреки че яде от ръка.
Другите проявиха любопитство към мен но страха им беше повече.

За сега всички ще останат в клетката за да имам по близък контакт с тях,за да се опитам малко да ги социализирам.
На снимката не са всички,но толкова успях да хвана в кадър.

Публикувано: 04 March 2011 - 12:40 AM
 ! Дано не ви създават много главоболия кученцата.
 ! Дано не ви създават много главоболия кученцата.Иви, моля те, снимай петте къщички, които докарахме в Казанлък, да ги видят хората.
Решено беше нашите кучета първо да се настанят в клетки, докато посвикнат с новото място.

Публикувано: 04 March 2011 - 02:08 AM
Решили сме, като започнем да вадим кучетата да зглобяваме и къщи.Тогава ще им направя снимки.
Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).
Надявам се и вие да не ги забравите и да помагате понякога!
Скоро пак ще направя снимки.

Публикувано: 04 March 2011 - 02:46 AM
 ivi nedkova, в 03 March 2011 - 07:03 PM, написа:
ivi nedkova, в 03 March 2011 - 07:03 PM, написа:
Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).
Нямат шанс за осиновяване, затова Габи предложи да ги вземе в австрийския приют, защото в Сеславци искаха да ги евтаназират. Предполагам, че Габи е преценила, че могат да поемат грижите за тези кучета. Или не?

Публикувано: 04 March 2011 - 06:35 PM

Махатма Ганди

Публикувано: 07 March 2011 - 11:51 AM

Публикувано: 07 March 2011 - 12:14 PM

Тези двамата бонбона са едни от най-лигавите кучета и ми е ужасно трудно да им направя хубави снимки, тъй като са в постоянно движение
 то не е скачане, тичане, игра :) Когато вляза при тях и двамата се бутат за ласка и ме подканват да си играя с тях, а понеже са гигантчета излизам леко посинена всеки път след игра с тях
  то не е скачане, тичане, игра :) Когато вляза при тях и двамата се бутат за ласка и ме подканват да си играя с тях, а понеже са гигантчета излизам леко посинена всеки път след игра с тях  
 Ето и доказателство за лошите снимки и многото скачане :) http://kikita2486.sn...574330.22573789 (това са най-хубавите им и "кротки" снимки, а представете си другите :)))

Публикувано: 08 March 2011 - 11:01 AM

LKK, разбира се, благодаря ти
LKK, разбира се, благодаря ти   Тези кучовци там бяха трима, единият - Бобо, черно-бял, на 19.02. замина за Германия.
  Тези кучовци там бяха трима, единият - Бобо, черно-бял, на 19.02. замина за Германия. Вчера бяхме в Сеславци тримата - със Соня и брат ми. Нахранихме със 55кг от храната на Соня
 и 15кг форумски гранулки
  и 15кг форумски гранулки   

Трябваше да ваксинираме няколко кучета, но не можахме, остават за следващия път. Точно ще включим в групата и кучето на LKK.
Този път направих доста снимки:

Всички кучета, които съм снимала, са много добри животинки, повечето от тях - и социализирани.
Както виждате, има един нещастник със силно увредени предни крачка. Придвижва се, подскачайки на задните. Това е куче, което можехме веднага да прехвърлим в Богров, а АРС
 и SMitreva
  и SMitreva   се ангажираха със спешното намиране на истински дом. Но кученцето не се дава, защото го "чакат". Ясно къде или кой го чака, щом са останали до това Екото да им прибира кучетата вкупом за кастрация, но няма как, законът е такъв. И най-големият олигофрен да каже "искам си го", трябва да му се върне - нищо, че има желаещи да се погрижат за кучето, а в същото време той ще го върне на улицата или в мръсния и кален двор.
  се ангажираха със спешното намиране на истински дом. Но кученцето не се дава, защото го "чакат". Ясно къде или кой го чака, щом са останали до това Екото да им прибира кучетата вкупом за кастрация, но няма как, законът е такъв. И най-големият олигофрен да каже "искам си го", трябва да му се върне - нищо, че има желаещи да се погрижат за кучето, а в същото време той ще го върне на улицата или в мръсния и кален двор.Имаше още един дребосък, на който липсваше половината лице - толкова е страшно, че не посмях и да го снимам. Според мен - зверски нахапано, след което раните силно са се инфектирали. Дано поне него можем да го вземем, АРС ще го вземат веднага при тях за лечение
 .
 .И накрая нещо по-оптимистично - Едноочката Ани от Медицинска академия, осиновена уж веднъж и пак пусната на улицата, вече е при мен, у дома. Малко ме беше страх само защото момата много пищеше в Сеславци, но сега се държи перфектно, тихичка и кротичка е. Търси си стопани, естествено! Ето я при извеждането вчера.

Публикувано: 08 March 2011 - 01:09 PM
Иначе аз го бях водила в Добро хрумване, че му течеше кръв от носа и ни дадоха едни капки, които после дадох на циганите и му мина.
Много е кротък, вози се добре, абе послушко е. Много, много се надявам да му се намери дом:)
Много , много благодаря на Nort, за това че са го снимали, за да има шанс да го осиновят. както и за това, че е прибрала Ани, на която толкова исках да помогна.

Махатма Ганди

Публикувано: 08 March 2011 - 01:12 PM
Преди малко ми звънна Поли - тя познава кученцето и стопаните му, кастрирала е майка му и хората й имат пълно довелие. На 100% съм познала за "мръсния и кален двар" - циганска къща, пълна мизерия.
Кученцето се казвало Паши, няма и годинка. Поли е говорила по принцип с циганите още преди месеци и те са съгласни да го дадат, ако има шансове за по-добър живат. Така че, надявам се историята на Паши да е с хепи енд.
Писали сме заедно с Поли
 .
 .Поли, д-р Петков каза, чеднес собствениците щели да отидат лично в Сеславци да си вземат Паши - така се били уговорили.

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +