Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3321 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 March 2011 - 03:55 PM

Кикита, Nort, някой от вас има ли инфо за тази кучица. Защо са я прибрали? Ще я връщат ли. Тя е вече кастрирана. Преди седмица или две я срещнах до работата ми, а я виждах за пръв път. Много е мила, нахраних я, а тя не спираше да ми се гуши в краката. Много се чудих и какво се е случило с оченцето и :dh_188: . Дали е злополука, или е било наранено и после ветеринар да го в премахнал. Защото пък е плътно затворено. Много ми се иска да и помогна някак, но приемен дом сега не мога да и осигуря, в момента съм с 4 кучета.....
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#3322 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 04:24 PM

Не виждам снимка, но предполагам питаш за жълтата кучица с едното оче? Ако е за нея - на клетката й пиша "Медицинска академия". Тъй като е изключително мима и се вижда колко много страда затворена там, разпитах - прибрана е от МА, с цялата група. Тъй като не подлежат на връщане, дошла е някаква пишман-активистка, "осиновила" ги е, и пак ги е пуснала в МА. Съответно пак е подаден сигнал, и пак са ги прибрали. А повторно прибрани кучета също не подлежат на връщане.
Ако "Заедно" не бяха в Сеславци, отдавна да са ги евтаназирали. Но кучетата останаха живи, трите абсолютно несоциализирани изпратихме в Казанлък, Джими замина за Германия. Между другото, ако си спомняш, Джими също беше с едно оче, тези дни там ще го оперират, за да го отстранят напълно, защото имало гнойни изтечения...
Тази Жълтуша явно е претърпяла същата операция, може би в краткия период, когато е била "осиновена". Поне това.
И на мен сърцето ми се къса за нея, защото тя, когато минават нормални хора покрай нея, си измъква главата през решетките, погалваш я - няма начин, а когато си тръгнеш, започва да плаче...
Ето снимките, които направих вчера. На първата е тя, нали?

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Брат ми в момента е в Сеславци, чакам да се върне, за да пиша какво-що.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3323 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 04:59 PM

Да, Жани, точно за нея питах. (Бях забравила да кача снимката). Аз я видях на площад Гарибалди, ,което не е много близо до МА. Но явно се е върнала сама там. Има ли някакъв шанс и тя да се изпрати. По мое мнение е достатъчно социализирана. Като гледам снимките всеки път, сърцето ми се къса. Всичките заслужават дом и обич. Как да предпочетеш някое пред другите.... :dh_188:
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#3324 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 09:21 PM

Поли, тази кучица само сме я ваксинирали, Соня още не е изпратила снимки на дружеството в Германия. Дано дочака милата. Най-сигурно би било някой да я прибере, най-много за месец, но всички сме препълнени...
Иначе днес в Сеславци - студ и леден вятър. Брат ми и гледачът на Екото са нахранили с 40кг общински, 40кг форумски :rc_036: и 15кг от гранулите на SMitreva :rc_036:.

#3325 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2011 - 08:17 PM

Малко информация от приюта в Казанлък за вашите кучовци искате ли?
Днес влизах при тях в клетката.Само двамата великана се пристрашиха да дойдат до мен и да си вземар гранули от ръката ми.
Успях да погаля приличащия на немска овчарка,той е най любопитен и не го е страх от мен.След това е черният,но той не ми даде да го пипна въпреки че яде от ръка.
Другите проявиха любопитство към мен но страха им беше повече. :ab_041:
За сега всички ще останат в клетката за да имам по близък контакт с тях,за да се опитам малко да ги социализирам.
На снимката не са всички,но толкова успях да хвана в кадър.
Прикачена снимка

#3326 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2011 - 08:39 PM

Браво Иви и за пореден път на екипа на приюта в Казанлък :rc_036:

#3327 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:19 PM

След първите няколко разходки ще са съвсем други кучета. Все пак някои от тях са стояли много време на едно място. Симптомът на "затворника". Много поздрави на хулиганите! Успех!

#3328 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2011 - 12:40 AM

Благодаря за инфото и снимките, Иви :rc_036: ! Дано не ви създават много главоболия кученцата.
Иви, моля те, снимай петте къщички, които докарахме в Казанлък, да ги видят хората.
Решено беше нашите кучета първо да се настанят в клетки, докато посвикнат с новото място.

#3329 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 02:08 AM

Къщите са в полуразглобено състояние и са прибрани в момента.
Решили сме, като започнем да вадим кучетата да зглобяваме и къщи.Тогава ще им направя снимки.
Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).
Надявам се и вие да не ги забравите и да помагате понякога!
Скоро пак ще направя снимки. :smile:

#3330 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2011 - 02:46 AM

Показване на мнениетоivi nedkova, в 03 March 2011 - 07:03 PM, написа:

Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).

Нямат шанс за осиновяване, затова Габи предложи да ги вземе в австрийския приют, защото в Сеславци искаха да ги евтаназират. Предполагам, че Габи е преценила, че могат да поемат грижите за тези кучета. Или не?

#3331 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 03:04 AM

Спокойно!
Кучетата ще си живеят при нас!

#3332 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2011 - 06:35 PM

Иви, на къщичките само покривите трябва да се поставят отгоре. Нарочно не са прикрепени неподвижно, за да могат да се махат при нужда и да се почистват къщичките отвътре. Няма нужда от сглобяване - само слагате покрива отгоре, така че трупчетата да влязат в корпуса на къщичката и това е :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Махатма Ганди

#3333 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 10:50 PM

Страхотен дизайн и материал. Браво на S.Petrov:rc_036:

#3334 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 11:51 AM

Здравейте! Много харесах едно от кучета, заснети от Кикита, бих желала да му помогна финансово: периодично ще превеждам парички за храна, а също така бих могла да платя за ваксина и пътни разходи, ако се намери осиновител за него. Приемате ли?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2011 - 12:14 PM

Това е прекрасно, много благодарим :ae_085:
Тези двамата бонбона са едни от най-лигавите кучета и ми е ужасно трудно да им направя хубави снимки, тъй като са в постоянно движение :ab_041: то не е скачане, тичане, игра :) Когато вляза при тях и двамата се бутат за ласка и ме подканват да си играя с тях, а понеже са гигантчета излизам леко посинена всеки път след игра с тях :ab_041:
Ето и доказателство за лошите снимки и многото скачане :) http://kikita2486.sn...574330.22573789 (това са най-хубавите им и "кротки" снимки, а представете си другите :)))

#3336 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 11:01 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаLKK, разбира се, благодаря ти :rc_036: Тези кучовци там бяха трима, единият - Бобо, черно-бял, на 19.02. замина за Германия.
Вчера бяхме в Сеславци тримата - със Соня и брат ми. Нахранихме със 55кг от храната на Соня :rc_036: и 15кг форумски гранулки :rc_036:

Прикачена снимка

Трябваше да ваксинираме няколко кучета, но не можахме, остават за следващия път. Точно ще включим в групата и кучето на LKK.
Този път направих доста снимки:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Всички кучета, които съм снимала, са много добри животинки, повечето от тях - и социализирани.
Както виждате, има един нещастник със силно увредени предни крачка. Придвижва се, подскачайки на задните. Това е куче, което можехме веднага да прехвърлим в Богров, а АРС :rc_036: и SMitreva :rc_036: се ангажираха със спешното намиране на истински дом. Но кученцето не се дава, защото го "чакат". Ясно къде или кой го чака, щом са останали до това Екото да им прибира кучетата вкупом за кастрация, но няма как, законът е такъв. И най-големият олигофрен да каже "искам си го", трябва да му се върне - нищо, че има желаещи да се погрижат за кучето, а в същото време той ще го върне на улицата или в мръсния и кален двор.
Имаше още един дребосък, на който липсваше половината лице - толкова е страшно, че не посмях и да го снимам. Според мен - зверски нахапано, след което раните силно са се инфектирали. Дано поне него можем да го вземем, АРС ще го вземат веднага при тях за лечение :rc_036: .

И накрая нещо по-оптимистично - Едноочката Ани от Медицинска академия, осиновена уж веднъж и пак пусната на улицата, вече е при мен, у дома. Малко ме беше страх само защото момата много пищеше в Сеславци, но сега се държи перфектно, тихичка и кротичка е. Търси си стопани, естествено! Ето я при извеждането вчера.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#3337 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 11:50 AM

Момичета, аз ви благодаря и честит празник!
Утре или други ден ще направя превод. Нали на името на Милена? И още: ако това куче все още няма име, предлагам да се казва Бонбон, а Кикита ще е кръстница :smile:

#3338 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 12:17 PM

Nort - какво му е на това кученце :ud_009:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3339 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2011 - 01:09 PM

Anuk, това е Паши. Той е куче на едни цигани в моят квартал. Скоро го видях и ги разпитвах за него. Така се е родило. Може да ходи само на задните си крака, малко като кенгуру, но се подпира и на предните си лакти. не си прави рани. Циганката каза, че като е било по-малко и ставали рани и тя му връзвала парцали. Питах я и каза, че ако му намерим дом, ще го дадат. Иначе като за цигани много добре се грижат за него и за майка му. Ровят по кофите и им дават някви неща. Поохранени са. Говорих с Nort и тя каза, че Соня Митрева ще му пусне веднага снимки да му търси дом:))
Иначе аз го бях водила в Добро хрумване, че му течеше кръв от носа и ни дадоха едни капки, които после дадох на циганите и му мина.
Много е кротък, вози се добре, абе послушко е. Много, много се надявам да му се намери дом:)
Много , много благодаря на Nort, за това че са го снимали, за да има шанс да го осиновят. както и за това, че е прибрала Ани, на която толкова исках да помогна. :rc_036:
User's Signature

Махатма Ганди

#3340 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 01:12 PM

Анук, това кученце се е родило така.
Преди малко ми звънна Поли - тя познава кученцето и стопаните му, кастрирала е майка му и хората й имат пълно довелие. На 100% съм познала за "мръсния и кален двар" - циганска къща, пълна мизерия.
Кученцето се казвало Паши, няма и годинка. Поли е говорила по принцип с циганите още преди месеци и те са съгласни да го дадат, ако има шансове за по-добър живат. Така че, надявам се историята на Паши да е с хепи енд.

Писали сме заедно с Поли :smile: .
Поли, д-р Петков каза, чеднес собствениците щели да отидат лично в Сеславци да си вземат Паши - така се били уговорили.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни