Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 02 March 2011 - 03:55 PM

Махатма Ганди
Публикувано: 02 March 2011 - 04:24 PM
Ако "Заедно" не бяха в Сеславци, отдавна да са ги евтаназирали. Но кучетата останаха живи, трите абсолютно несоциализирани изпратихме в Казанлък, Джими замина за Германия. Между другото, ако си спомняш, Джими също беше с едно оче, тези дни там ще го оперират, за да го отстранят напълно, защото имало гнойни изтечения...
Тази Жълтуша явно е претърпяла същата операция, може би в краткия период, когато е била "осиновена". Поне това.
И на мен сърцето ми се къса за нея, защото тя, когато минават нормални хора покрай нея, си измъква главата през решетките, погалваш я - няма начин, а когато си тръгнеш, започва да плаче...
Ето снимките, които направих вчера. На първата е тя, нали?

Брат ми в момента е в Сеславци, чакам да се върне, за да пиша какво-що.
Публикувано: 02 March 2011 - 04:59 PM

Махатма Ганди
Публикувано: 02 March 2011 - 09:21 PM
Иначе днес в Сеславци - студ и леден вятър. Брат ми и гледачът на Екото са нахранили с 40кг общински, 40кг форумски

Публикувано: 03 March 2011 - 08:17 PM
Днес влизах при тях в клетката.Само двамата великана се пристрашиха да дойдат до мен и да си вземар гранули от ръката ми.
Успях да погаля приличащия на немска овчарка,той е най любопитен и не го е страх от мен.След това е черният,но той не ми даде да го пипна въпреки че яде от ръка.
Другите проявиха любопитство към мен но страха им беше повече.

За сега всички ще останат в клетката за да имам по близък контакт с тях,за да се опитам малко да ги социализирам.
На снимката не са всички,но толкова успях да хвана в кадър.

Публикувано: 04 March 2011 - 12:40 AM

Иви, моля те, снимай петте къщички, които докарахме в Казанлък, да ги видят хората.
Решено беше нашите кучета първо да се настанят в клетки, докато посвикнат с новото място.
Публикувано: 04 March 2011 - 02:08 AM
Решили сме, като започнем да вадим кучетата да зглобяваме и къщи.Тогава ще им направя снимки.
Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).
Надявам се и вие да не ги забравите и да помагате понякога!
Скоро пак ще направя снимки.

Публикувано: 04 March 2011 - 02:46 AM
ivi nedkova, в 03 March 2011 - 07:03 PM, написа:
Надявам се и аз да посвикнат и да имат шанс за осиновяване,че тук при нас е вече много препълнено.Около 70 възрастни и много бебета(около 20).
Нямат шанс за осиновяване, затова Габи предложи да ги вземе в австрийския приют, защото в Сеславци искаха да ги евтаназират. Предполагам, че Габи е преценила, че могат да поемат грижите за тези кучета. Или не?
Публикувано: 04 March 2011 - 06:35 PM

Махатма Ганди
Публикувано: 07 March 2011 - 11:51 AM
Публикувано: 07 March 2011 - 12:14 PM

Тези двамата бонбона са едни от най-лигавите кучета и ми е ужасно трудно да им направя хубави снимки, тъй като са в постоянно движение

Ето и доказателство за лошите снимки и многото скачане :) http://kikita2486.sn...574330.22573789 (това са най-хубавите им и "кротки" снимки, а представете си другите :)))
Публикувано: 08 March 2011 - 11:01 AM

Вчера бяхме в Сеславци тримата - със Соня и брат ми. Нахранихме със 55кг от храната на Соня

Трябваше да ваксинираме няколко кучета, но не можахме, остават за следващия път. Точно ще включим в групата и кучето на LKK.
Този път направих доста снимки:

Всички кучета, които съм снимала, са много добри животинки, повечето от тях - и социализирани.
Както виждате, има един нещастник със силно увредени предни крачка. Придвижва се, подскачайки на задните. Това е куче, което можехме веднага да прехвърлим в Богров, а АРС

Имаше още един дребосък, на който липсваше половината лице - толкова е страшно, че не посмях и да го снимам. Според мен - зверски нахапано, след което раните силно са се инфектирали. Дано поне него можем да го вземем, АРС ще го вземат веднага при тях за лечение

И накрая нещо по-оптимистично - Едноочката Ани от Медицинска академия, осиновена уж веднъж и пак пусната на улицата, вече е при мен, у дома. Малко ме беше страх само защото момата много пищеше в Сеславци, но сега се държи перфектно, тихичка и кротичка е. Търси си стопани, естествено! Ето я при извеждането вчера.

Публикувано: 08 March 2011 - 01:09 PM
Иначе аз го бях водила в Добро хрумване, че му течеше кръв от носа и ни дадоха едни капки, които после дадох на циганите и му мина.
Много е кротък, вози се добре, абе послушко е. Много, много се надявам да му се намери дом:)
Много , много благодаря на Nort, за това че са го снимали, за да има шанс да го осиновят. както и за това, че е прибрала Ани, на която толкова исках да помогна.

Махатма Ганди
Публикувано: 08 March 2011 - 01:12 PM
Преди малко ми звънна Поли - тя познава кученцето и стопаните му, кастрирала е майка му и хората й имат пълно довелие. На 100% съм познала за "мръсния и кален двар" - циганска къща, пълна мизерия.
Кученцето се казвало Паши, няма и годинка. Поли е говорила по принцип с циганите още преди месеци и те са съгласни да го дадат, ако има шансове за по-добър живат. Така че, надявам се историята на Паши да е с хепи енд.
Писали сме заедно с Поли

Поли, д-р Петков каза, чеднес собствениците щели да отидат лично в Сеславци да си вземат Паши - така се били уговорили.