Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 27 February 2009 - 05:13 PM
Публикувано: 27 February 2009 - 05:23 PM
MechoPuh, в Feb 27 2009, 03:13 PM, написа:
Каквото става с всички бездомни малки кученца - 80% измират до 5-6 месечна възраст, останалите - в близките няколко години.
Има още две осиновени кучета днес - от външните заграждения една като немска овчарка, с изправени ушички, беше станала като табуретка, и един черен голям юнак от вътрешните клетки, докаран в Сеславци преди 2-3 месеца. Хубаво куче, контактно, но иска да доминира над всички себеподобни, не им даваше на съквартирантите да се хранят. Затова стоя толкова време затворен в тясната клетка.
Публикувано: 27 February 2009 - 06:51 PM
Публикувано: 28 February 2009 - 02:30 PM
nort2005, в Feb 27 2009, 06:51 PM, написа:
Милата дано да е случила на добри стопани

много миловидна кучинка
Тази гадна дума -дано
Публикувано: 01 March 2009 - 10:44 AM
Има ли развитие с добермана?
Публикувано: 02 March 2009 - 04:11 PM
За външните кучета нищо ново. Вътре - пълно, имало е майка с току-що прогледнали бебета, но на табелата пишело "искат си ги", други малки кученца, нови "агресивни". Едно малко, 2-3 месечно, много слабичко, кастрирано - умряло.
Публикувано: 02 March 2009 - 07:35 PM
nort2005, в Mar 2 2009, 03:11 PM, написа:
Ужас

Публикувано: 04 March 2009 - 04:27 PM
Публикувано: 04 March 2009 - 06:18 PM
Някой запознат може ли да ми каже - какво стана с медиаторите, или се реши, че те не са нужни, след като там се превърна не в изолатор, а в "кастрационен център" (уж).
Някой някакъв контрол упражнява ли изобщо, освен хората, които се возят с екипите и уж следят да се връщат кучетата по места. Казвам "уж", защото не знам колко са тези човека, а е факт, че продължават да се пускат кчуета където им падне, както и да се ловят бебета. Не разбрах, а попитах в другата тема , кой и по какви критерии определня едни кучета за агресивни? И защо толкова много кучета остават там, а не се връщат обратно?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 March 2009 - 07:24 PM
Еееее това вече направо ме изкара от релси ще седим по улиците и ще събираме подписи за хуманно отношение към кучетата и под носът ни и то съвсем без да се крият ще ги убиват. АМИ тогава да ви питам какво правим ние въобще???
Значи нищо не сме направили въобще с тези подписки, щом не се оправяме със Сеславци?
Хубаво пита Бушката къде са медиаторите, какво стана с тях....нали имаше камери, нали се наблюдаваше 24 часа Сеславци. Ако не работят защо мълчим тогава. Ако няма медиатори, защо сме го пропуснали тогава. Къде сме гледали....защо допускаме да убиват толкова животни и не правим нищо.
За 3-4 кучета, че напускат страта и викаме УРА и БРАВО, а за ден те убиват 40 кучета????
Ако и сега си мълчим и не разровим тай мърша и не потърсим обяснение - какво и от кого и защо се върши, значи да ме извините, ама нищо не правим. Тези 4 дето са се спасили са нищо и не си заслужава тогава...Трябва да се гледа по-глобално и да сме по-мнителни и да търсим и да искаме най-вече повече защото те не заслужават и миг свободен и в покой след като си позволяват да правят такива неща. Ако няма медиатори или не са си вършили работата, ако няма камери или са и изключени, но и без ако вече има факти и трябва да се действа.
Да напишем жалба и да искаме обяснение за всяко едно от 30-40 кучета в тази камера.
Моля, ако наистина сте направили снимки, изпратете ми ги на лична пощта и ги пуснете тук в тази тема.
Публикувано: 04 March 2009 - 07:26 PM
За медиаторите - писала съм вече - швейцарски и др. организации им осигуряваха месечното заплащане. Спряха парите - и медиаторите изчезнаха.
Придружаващите колите на Екоравновесие - спряха заплащането, придружаващите не искат да придружават без заплащане и и тях ги няма вече.
Ето затова не могат да повярват, че ние се мъкнем там, 3-4 човека всяка седмица, без някой да ни плаща за това.
Така че ако има желаещи, да заповядат - като медиатори или придружаващи. Но без заплащане.
За определяне на това кое куче е агресивно - пак съм писала, и на мен са ми се обаждали и съм отказвала. Ако искате, ако има желаещи, да си направим едно списъче по квартали с отговорници, които да са на разположение.