Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#361 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 February 2009 - 11:03 PM

Значи няма да го видя другия път...супер :) ! Много се радвам за кучето, дано всичко е наред. А тези кучета, които Lillis е снимала от вътрешните клетки наистина са страхотни всички до едно! Дано и те имат късмет...

#362 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 26 February 2009 - 11:46 PM

Леле горките колко са сладби :(

#363 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 February 2009 - 04:21 PM

Рекс днес закарахме в новия му дом-голям заграден двор и хора,които ще се грижат много добре за него.Осиновен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#364 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 27 February 2009 - 04:37 PM

Показване на мнениетоlillis, в Feb 27 2009, 04:21 PM, написа:

Рекс днес закарахме в новия му дом-голям заграден двор и хора,които ще се грижат много добре за него.Осиновен!

УРА!!!! Честито на момчето! И много благодарности на всички вас :wub:

#365 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2009 - 05:13 PM

Страх ме е от отговора, но не мога да се стърпя и все пак ще питам - какво стана с малките кученца?

#366 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2009 - 05:23 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Feb 27 2009, 03:13 PM, написа:

Страх ме е от отговора, но не мога да се стърпя и все пак ще питам - какво стана с малките кученца?

Каквото става с всички бездомни малки кученца - 80% измират до 5-6 месечна възраст, останалите - в близките няколко години.
Има още две осиновени кучета днес - от външните заграждения една като немска овчарка, с изправени ушички, беше станала като табуретка, и един черен голям юнак от вътрешните клетки, докаран в Сеславци преди 2-3 месеца. Хубаво куче, контактно, но иска да доминира над всички себеподобни, не им даваше на съквартирантите да се хранят. Затова стоя толкова време затворен в тясната клетка.

#367 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2009 - 05:45 PM

дали е тази
Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2009 - 06:51 PM

Точно тази е куклата. На два пъти а-а да я осиновят и в последния момент се отказваха, различни хора. Дано днес наистина да е щастливият й ден, да е попаднала на свестни стопани.

#369 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 28 February 2009 - 07:54 AM

Моля, който ходи в Сеславци да погледне по едрото и космато бяло куче дали е мъжко или женско.

#370 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2009 - 07:57 AM

Мъжко е.

#371 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 28 February 2009 - 07:59 AM

Ако е мъжко, тогава кучето не е на моят комшия, неговото беше женско. Ще попитам за осиновяване мои познати.

#372 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2009 - 02:30 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Feb 27 2009, 06:51 PM, написа:

Точно тази е куклата. На два пъти а-а да я осиновят и в последния момент се отказваха, различни хора. Дано днес наистина да е щастливият й ден, да е попаднала на свестни стопани.

Милата дано да е случила на добри стопани :mellow:
много миловидна кучинка

Тази гадна дума -дано

#373 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2009 - 10:44 AM

Тя е изключително дружелюбна и мила. И аз се надявам да има късмет занапред, заслужава го...най-малкото чака стопани половин година в най-големите студове, ДАНО си е заслужавало чакането. Много съм се привързала към тях и като чуя в първия момент, че някой е осиновен се радвам, но в следващия ми става мъчно и притеснено на кого ли е попаднал. Честито и на Рекс :) и той е една душица...
Има ли развитие с добермана?

#374 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2009 - 10:50 AM

Осиновен е - погледнете темата Близо до вечната студена прегрътка.

#375 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2009 - 04:11 PM

Д-р Станкова е била днес в Сеславци да храни кучетата. Както и по коледно-новогодишните почивни дни, положението е било почти трагично. Мръсотия, кучетата са били без вода и храна. Насипала е 25кг гранули и консерви, сипала е вода. Всички са били много гладни.
За външните кучета нищо ново. Вътре - пълно, имало е майка с току-що прогледнали бебета, но на табелата пишело "искат си ги", други малки кученца, нови "агресивни". Едно малко, 2-3 месечно, много слабичко, кастрирано - умряло.

#376 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2009 - 07:35 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Mar 2 2009, 03:11 PM, написа:

Едно малко, 2-3 месечно, много слабичко, кастрирано- умряло .

Ужас :angry:. И друго ми се ще да кажа ама ще ме баннат ако си кажа какво мисля! На 2 месеца е баш най-спешно да го кастрират тъпаците! Нали свършиха възрастните некастрирани :angry: .

#377 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 March 2009 - 04:27 PM

Аз съм абсолютно шокирана от това което видях днес.За тези които незнаят:Храната от даренията Ви стои в една хладилна камера с размер 2м на 2 м.Днес когато отидох да взема храна от хладилната камера,заварих в помещението пред нея ДВА ТРУПА, а съседната камера която винаги е била затворена,този път беше отворена.ПОЗНАЙТЕ какво има в нея!ДЕСЕТКИ ТРУПОВЕ ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ!!!Сигурно имаше поне 30-40 мъртви кучета,ако не и повече.Изпаднах в шок и започнах да плача и да се смея едновременно.Започнах да задавам въпроси и НАПРАВИХ СНИМКИ.Питах гледача ,защо са мъртви тези кучета и какъв им е случая.Отговори,че някои били блъснати от коли,други от нещо друго умрели,но били докарвани мъртви.Незная колко да вярвам на това(и не вярвам).Едното от кучетата които бяха мъртви на пода ,имаше локва урина под себе си,което означава,че е умряло там.Няколко пъти когато ходя там,съм виждала локви кръв по земята в това помещение.Въпреки всичко успях някак да се съвзема и да нахраня другите кучета.Вътре освен кърмачетата с майките си,други малки -няма.Абсолютен мрак е вътре.Външните кучета са направо щастливци.На излизане охраната ме разпитваше колко ми плащат за да си губя времето по Сеславските краища.При отговора ми че:на нас не ни се плаща,а ние даваме пари за храната,той се захили и не ми повярва.Такова е положението там-ПОВЕЧЕ ОТ ТРАГИЧНО!!!Аз още не мога да се съвзема напълно от днес.Имам топка в гърлото и ме боли сърцето! ГАДОСТ!!!!!!

#378 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 March 2009 - 06:18 PM

Сеславци с бодри крачки върви по пътя на Зоомилосърдие.
Някой запознат може ли да ми каже - какво стана с медиаторите, или се реши, че те не са нужни, след като там се превърна не в изолатор, а в "кастрационен център" (уж).
Някой някакъв контрол упражнява ли изобщо, освен хората, които се возят с екипите и уж следят да се връщат кучетата по места. Казвам "уж", защото не знам колко са тези човека, а е факт, че продължават да се пускат кчуета където им падне, както и да се ловят бебета. Не разбрах, а попитах в другата тема , кой и по какви критерии определня едни кучета за агресивни? И защо толкова много кучета остават там, а не се връщат обратно?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#379 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2009 - 07:24 PM

Вижте - това което прочитам по-нагоре ме потресе, не може повече да го търпим. АКо имате снимки на тези умряли 30-40 кучета ги пуснете тук и то веднага. Аз независимо дали има някой зад мен или не ще потърся обяснение за тях.
Еееее това вече направо ме изкара от релси ще седим по улиците и ще събираме подписи за хуманно отношение към кучетата и под носът ни и то съвсем без да се крият ще ги убиват. АМИ тогава да ви питам какво правим ние въобще???
Значи нищо не сме направили въобще с тези подписки, щом не се оправяме със Сеславци?
Хубаво пита Бушката къде са медиаторите, какво стана с тях....нали имаше камери, нали се наблюдаваше 24 часа Сеславци. Ако не работят защо мълчим тогава. Ако няма медиатори, защо сме го пропуснали тогава. Къде сме гледали....защо допускаме да убиват толкова животни и не правим нищо.
За 3-4 кучета, че напускат страта и викаме УРА и БРАВО, а за ден те убиват 40 кучета????
Ако и сега си мълчим и не разровим тай мърша и не потърсим обяснение - какво и от кого и защо се върши, значи да ме извините, ама нищо не правим. Тези 4 дето са се спасили са нищо и не си заслужава тогава...Трябва да се гледа по-глобално и да сме по-мнителни и да търсим и да искаме най-вече повече защото те не заслужават и миг свободен и в покой след като си позволяват да правят такива неща. Ако няма медиатори или не са си вършили работата, ако няма камери или са и изключени, но и без ако вече има факти и трябва да се действа.
Да напишем жалба и да искаме обяснение за всяко едно от 30-40 кучета в тази камера.
Моля, ако наистина сте направили снимки, изпратете ми ги на лична пощта и ги пуснете тук в тази тема.

#380 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2009 - 07:26 PM

Както повечето от вас знаят, в задълженията на Екоравновесие влиза и събирането на кучешки трупове от улиците и не само от там, след обаждане по телефона. Когато хлад. камера се понапълни,вкл. и с евтаназираните на место - за миналата година около 1300, се извозват в някакъв екарисаж в провинцията.
За медиаторите - писала съм вече - швейцарски и др. организации им осигуряваха месечното заплащане. Спряха парите - и медиаторите изчезнаха.
Придружаващите колите на Екоравновесие - спряха заплащането, придружаващите не искат да придружават без заплащане и и тях ги няма вече.
Ето затова не могат да повярват, че ние се мъкнем там, 3-4 човека всяка седмица, без някой да ни плаща за това.
Така че ако има желаещи, да заповядат - като медиатори или придружаващи. Но без заплащане.
За определяне на това кое куче е агресивно - пак съм писала, и на мен са ми се обаждали и съм отказвала. Ако искате, ако има желаещи, да си направим едно списъче по квартали с отговорници, които да са на разположение.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни