Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 09 September 2011 - 08:35 PM
Сутринта бяхме на среща с д-р Кърджев / Кикита, Соня, Траянка, аз и още няколко човека/, основно за да потвърдим двустранно, че неделните разходки ще продължат, така че всеки е добре дошъл, за да използваме хубавите есенни дни за раздвижване на кучанките и разнообразяване на скуката там. Освен това се представихме кой кой е и какви ги върши в изолатора, какво трябва да се подобри в комуникацията между общинското предприятие и нас, доброволците.
Нахранихме кучетата със 70кг вкусни гранули, поставихме няколко ваксини и изведохме две кучета. Снимки и подробности за тях - утре.
Асар, няма кучета от Западен парк.
Публикувано: 10 September 2011 - 10:58 PM
Малко неприятно е, че се прави нова, но старата не е особено функционална и съответно много бързо се забравя...
Там, както и тук ще публикуваме актуална информация за кучетата и ще се уговарят разходките, които, както знаете, продължават. Тази седмица ще има наш човек, който да координира доброволците, можете да заповядате
Това са снимки и инфо, от вчерашното посещение. Извинявам се на неползващите фейсбук, че не ги поствам директно в темата, но нямам никакво време в момента, утре ще се постарая да ги пренеса и тук
Публикувано: 12 September 2011 - 04:18 PM
Публикувано: 12 September 2011 - 04:28 PM
LKK, в 11 September 2011 - 02:08 PM, написа:
Няма го вече Руди, днес умря, пред очите ми.
Милото момче, при положение, че вече имаше решение за него, и с помощта на LKK щяхме да го изведем на сигурно място, случилото се е наистина ужасно.
В петък, когато бяхме в изолатора, Руди беше усмихнат и мил, както обикновено:
Снощи сънувах, че Руди е евтаназиран. Сутринта ми беше гадно и неспокойно, въпреки че, логически погледнато, това е нелепица - в събота няма персонал и евтаназии не се извършват. Но гадното чувство остана - че нещо не е наред.
В 10.30ч. бяхме там. Минах да огледам клетките, и го видях - легнал на скарата, с полупритворени очи, повиках го, погалих го - не реагира. На пипане - студен, на лицето му - мухи. Развиках се, сложиха го на масата в манипулационната, измериха температурата - 41 градуса, термометърът стана целия в кръв. И докато извадя клетката от колата, мислех в някоя клиника да го заведем, Руди спря да диша. Беше мъчително за кучето и ужасно за нас.
Плаках много. Не защото не съм виждала кучета да умират - виждала съм достатъчно, смъртта на тези невинни същества винаги е ужасна. Плаках от яд, защото Руди можеше да е жив, ако ни го бяха дали веднага, още когато го видяхме за първи път и го поискахме - толкова мил и социален, веднага щеше да бъде осиновен. Но не - кучето се води агресивно, и като такова, трябва да престои 14 дни в изолатора, и чак след това - молба за осиновяване до директора на Екото. В петък пак искахме да го вземем - не може. Днес вече написахме молбата, но тези 14 дена го убиха. Каква беше тази зараза, какво беше това чудо - да убие голямо куче за два дена? Занесохме материали за анализ, ще видим какво ще е заключението на патоанатома. Не че това ще промени нещо, но искам да знам.
Всъщност причината Руди да умре е, че някой квартален идиот му е лепнал етикета "агресивен". Куче, което и на мухата път прави, се осъжда на смърт просто ей така. Нищо, че след като дойде в изолатора, се вижда, че това не е вярно. Бюрократщина, или непълноти в Закона, но такива случаи са масова практика.
Публикувано: 12 September 2011 - 04:48 PM
и като пуснат новите концлагери
ще стане още по страшно
много хубави сметки си прави фандъков и съветници
ама нЕма да ги огреее
докато народа масовор РАВЪЖДА ДОМАШНИТЕ СИ КУЧЕТА
за Бога хора кастрирайте си кучетата
Публикувано: 12 September 2011 - 05:56 PM
Публикувано: 12 September 2011 - 06:58 PM
Публикувано: 12 September 2011 - 09:18 PM
Нека малчо почива в мир, а вие просто не се отказвайте, защото има смисъл, вие сте единствената и последна надежда на нещастниците там!
Публикувано: 12 September 2011 - 10:32 PM
Колкото до отказването - докато имаме сили, ще държим фронта. Мечтая си за деня, когато някоя читава НПО вземе Сеславци - тогава кракът ми няма да стъпи там, ще помагам само с пари.
Публикувано: 13 September 2011 - 08:33 PM
Моблата ми е ако случайно се появи в някой приют, да знаете, че я търсим. Пуснала съм обяви в загубени/намерени. Предлага се възнаграждение.
тел: 0888 736156

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 September 2011 - 10:24 PM
Бяхме в Сеславци, както обикновено, със Соня и с брат ми. Сипахме 70кг гранули, ето снимките от този ден:
И сега - интригата - кучката Сара Циганкова /фамилията я измислих аз/ :
Видях, че кучето е много слабичко и помолих докторите да не я кастрират веднага, нека първо да я поохраним малко. Да, обаче те вече я били кастрирали, предишния ден. И днес /15.09./ щели да я връщат. Къде - в някаква циганска махала. Т.е. кучето ще е на улицата, където тази хърбавелка надали би преживяла зимата. Помолих да ми я дадат, имах предвид и приемен дом - не може, "защото я чакат". О.к., по закон е така. Четири часа близо чаках ловния екип да тръгне да връща кучета, за да карам след него, за да мога да разговарям със "собствениците".
Стигнахме до квартала - хора, това е държава в държавата. По улиците - коне, кончета, кучета и деца. Възрастните - на пейки пред къщите - хапват, пийват. Видях къде звъннаха, за да посрещнат кучето. Излезе едно хлапе, но не прибра кучето в двора, естествено. Разказа ми, че Сара, така се казва кучката, правела много бели, затова не я пускали вътре. И че то, детето, мечтаело да си има питбул, защото тези "помияри" на нищо не приличали.
Казах на хлапето, че съм от организация и че искам да помогна на Сара да си намери истински дом, и то каза - да, няма проблеми, но вземи и тове. "Това" беше един пършив дребосък, чешещ се неистово и залитащ от глад. Ок, взех и него.
Ето ги двете кученца, вече у нас:
Сара беше пълна с бълхи и тя, обезпаразитих я вътрешно и външно. Не я изкъпах, защото беше оперирана предния ден. Много добричка и мила, върви на повод, радва се и на най.малкото внимание.
Дребосъчето е момиченце. И не е на 2-3 месеца, както изглежда, а на цели 6, защото почти е сменило зъбките. И то пълно с паразити, но него и го изкъпах. То, горкото, първите 24 часа само спа - нито яде, нито чишка, нито ака. Акото всъщност се яви чак на третия ден, явно кученцето е било оставено на фотосинтеза, колкото изкара - толкова.
Та такива ми ти приключения на 15. IX. Освен това имахме и щастливо събитие - изпращахме кучета за Австрия и Германия. Осем сеславчета - две от изолатора и шест, настанени в приемни семейства, потеглиха към новия си живот. Техните снимки - утре.
Публикувано: 19 September 2011 - 02:10 PM
Публикувано: 20 September 2011 - 04:27 PM
Мисля, че бях писала - момичето има проблем. При нея имаше съмнения за кардиологичен проблем, но изследванията показаха куршум, заседнал до сърцето. Поредното простреляно българско улично куче - нищо, че е толкова добра и кротка животинка. Докторите са изписали лекарства, които ще се пият вечно, но Боболина ще живее.
Семейството на Боболина има две дечица, които са луди по нея, така пише в писмото, родителите също. Първо са я взели пробно за една седмица, за да видят дали ще се харесат, а после, когато са подписали осиновителския договор, хората са изпразнили половината квартален зоомагазин.
Дано по-скоро изпратят снимки.
Публикувано: 21 September 2011 - 08:52 AM
Приход:
- 1100лв. - анонимно дарение, намерих ги в плик, в пощенската си кутия, няколко дни преди отпътуването на кучетата. Без това дарение или трябваше да отложим транспорта, или да търсим заеми - и двата варианта крайно неприятни. Предполагам, че дарителят чете тук, затова -
- 597лв. - изтеглени в посочения период от форумската сметка. Nickey, tcusa, mimotova и майната - благодаря ви
- 200лв. от mimotova
- 30лв., дадени наръка от teyche
- 130лв., дадени ми наръка от дарител
Всички тези дарения, плюс остатъка от предишния период - 343лв., правят сумата от 2400лв - парите, с които сме разполагали през разглеждания период.
Разходи:
- платени за хотел:
- Чочка - 105лв. /7лв./дн./. Сладурката вече е в Германия:
- Аполон - 200лв. /7 лв./дн., в т.ч. и лечение на демодекозата му/
- демодекозно куче - 35д. по 5лв. = 175лв.
- десетгодишния пинчер-микс, вече е в Германия - 35д. по 5лв. = 135лв.
- лекарства - мазила и др. предимно за демодекоза, петнил - 155лв.
- изразходвани за периода 130кг форумски гранули, по 1.10лв./кг - 143лв. SMitreva,
- 800лв., доплатени за пътуването на осемте сеславски кучета на 15.IX.
- за разглеждания период 18 сеславски кучета са отпътували към новите си домове. Освен в Швейцария, както беше досега, вече и в Германия, и в Австрия се изисква животинките да имат по две големи ваксини. Затова подготовката на едно куче вече ни струва по 30лв. - две големи ваксини, чип и паспорт. Та разходът тук е 18х30=540лв.
Сборът на всички посочени разходи за периода са 2293лв.
Или, в момента разполагаме със 107лв.
Отчетът може да изглежда скучен и безинтересен, но зад всяка цифра се крие по някоя спасена душица. Сеславските юначета ви благодарят за интереса към тяхната тема и за отделените средства. Ето виждам, че имаме нови дарения във форумската сметка - много
ПП. Позволявам си понякога да говоря от името на кучетат, само защото ги виждам често, затова
Публикувано: 21 September 2011 - 10:22 AM
Ето ги осемте щастливци:
И още снимки:
Бялото домашно куче беше изоставено от собственика си, пончероподобното - също, то е 10-годишно. Приятелчето й, 15-годишно мъниче, не дочака спасението си, умря тихо и кротко под дъжда, преди месец някъде.
Кучето с деформираните задни крака - Патрик, също не в първа младост, също бивше домашно. Кафявата кукла Чочка, с брадичката, на повода, дължи живота си на вас, които дариха за хотела, иначе във всички клетки имаше проблеми с кучетата, а с хора е прекрасна.
По-дребното кафяво беше в приемен дом, а за трите черно-бели не ме питайте - тях само Соня ги познава кой кой е
Ами това е поредната приказка - за мен всяко пътуване на кучета до дом извън страната ни /в Европа, естествено/, и като щастливия финал на приказка - има добри деца, лоши злодеи и накрая добри феи, които решават всички проблеми, веднъж завинаги.
Ура за добрите феи

Вход

Горе
Цитиране +