Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 24 September 2011 - 07:48 AM
Публикувано: 24 September 2011 - 08:07 AM
На тръгване забелязахме, че едно куче леко покашля. Помолихме да се започне антибиотик /нали уж Сеславци се води и приют, изписват се и антибиотици/. Дойде докторът на приюта - д.р Иванов, той отскоро е на този щат. И се започнаха едни увъртания, едни уговорки - ама то ще си оздравее и без лекарства, при това идват празници и няма кой да дава антибиотика. Казах му да сложи 72-часов антибиотик, в петъка ще отидем ние, после в понеделник - пак. Е, благоволи - с кисела физиономия, но инжектира антибиотика и ми даде дозата за петъка /вчера/. Ето това е кучето:
Това се случва във вторник, да припомня. Срядата е работен ден, четвъртъка - почивен. Отиваме в петък - кучето го няма, изпарило се е. Питахме гледачите и охраната - казаха, че няма избягали кучета в четвъртък и петък.
Остава да е евтаназирано, предпразнично. И то не за друго, а защото му обърнахме внимание, и създадохме "главоболия" на персонала с този антибиотик. А кучето беше харесано в Швейцария и другия месец щеше да отпътува. Младо, усмихнато - но не би.
Публикувано: 24 September 2011 - 08:08 AM
Също като Данте Алигиери, нашият Данте си има своя АД, даже го и преживя - ада в Сеславци.
Моля ви, не забравяйте, че и в Сеславци има кучета. И те се нуждаят от храна, разходки, човешко внимание и билет за новия си дом.
Публикувано: 24 September 2011 - 11:27 AM
Досипахме храна - 60кг гранули, оставихме и 40кг за в неделя.
Кучетата са тъжни и самотни. Ето снимките:
Следват четири ротвайлера, и на тях не им остава много живот:
Следват две много социални и добродушни кучета, които са в карантинните клетки, със закачена страховита табела:
И много други - с връщане и без връщане, всякакви - кучетата на големия град:
Публикувано: 24 September 2011 - 03:12 PM
Публикувано: 24 September 2011 - 07:52 PM
Публикувано: 25 September 2011 - 07:49 PM
Публикувано: 27 September 2011 - 08:30 PM
След това отидохме в Сеславци, сипахме 65кг гранули, направихме снимки, Соня сложи противопаразитни каишки на няколко кучета и имахме емоции повече от обикновеното.
Първо - за кучето с антибиотика, което липсваше в петък. Казаха ни, че гледачите са го изпуснали миналата сряда. Толкова добро и контактно животинче, можели са да го хванат ако искат, но явно са се направили на ударени, и кучето се затри, жалко, и него го чакаха стопани в Германия:
Ето снимките, които направихме на останалите кученца:
LKK, ето ги твоите две кучета - сивото в едната карантинна клетка, и черното в другата. Тези ли са, да не стане недоразумение?
Кучето от втората снимка вече има проблеми с козинката, защото е много отдавна във влагата. Другото, сивото, си е ОК.
Хора, а черничкото при сивото? Някой да помогне, за да го извадим и него?
имам още да пиша за това посещение, но ще оставя за утре.
Публикувано: 27 September 2011 - 09:56 PM
Публикувано: 28 September 2011 - 08:19 AM
Тригодишен домашен, след смъртта на стопанина си доведен в изолатора. Добър, спокоен, дисциплиниран, послушен - това беше единодушното мнение на доброволците и персонала за него. Освен това напълно здрав, гладък, лъскав, сложихме му и ваксина и го включихме в Соня го предложи за осиновяване в Австрия.
Но малко след това, преди около два месеца, беше осиновен от семейство англичани, живеещи в село на 150км от София. На снимката изглеждат симпатични хора, но не се е получило. Онзи ден са върнали Бекс в изолатора, ние точно пристигахме там. Казали са, че първите седмици ?!? е нямало никакви проблеми, но след това ухапал човек, който го пипнал, после човек, който го бутнал... Но пък ние видяхме, че Бекс има няколко петна по краката, около ставите - залежаване или кожно? и голямо нещо, като брадавица, на долната устна, освен това беше много изплашен. Ето го, току що оставен в изолатора. Държа го аз, защото служителите тръгнаха да го хващат с ласото, той се задърпа още щом видя пръта:
Вървейки към старата му клетка, Бекс успя пътьом да се мушне в колата, и седна, и чака. Соня използва да му сложи и на него една противопаразитна каишка.
Видях сълзи в очите му. И всичкото това - при пълна тишина, гък не каза момчето, само потреперваше лекичко. И този поглед...
После го подръпнах - слезе веднага, и го оставих в клетката. Господата англичани го бяха оставили с неподходяща каишка, та му я сменихме. Нямахме толкова дълга червена, затова - жълта.
Това е историята на Бекс, засега. Ще му се намерят подходящи стопани, и то скоро, но дотогава момчето има нужда от временен дом. Нужно му е спокойствие, защото това повторно влизане в изолатора е голям шок за него, вижда се.
С Бекс завършвам понеделнишкото посещение, той ни дойде като капак на всичко останало.
Публикувано: 28 September 2011 - 08:57 AM
nort2005, в 27 September 2011 - 09:30 PM, написа:
имам още да пиша за това посещение, но ще оставя за утре.
nort2005, на хотел ли ще се вадят? Ако да, за това черничкото при сивото аз и Деси ще помогнем на първо време със 150лв. Или някой друг да извадим, който ще може да отпътува, ти прецени.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 28 September 2011 - 09:52 PM
Публикувано: 30 September 2011 - 07:14 AM
Кучетата не могат да вървят на повод, естествено, затова ви моля, който може да отдели час-два от времето си, да им отиде на гости. Зад хотела има големи поляни, времето още е хубаво - само за разходки. Хем ще имаме и нови снимки.
Иначе вчера в Сеславци - както обикновено, досипахме 60кг храна, направихме снимки. Обаче не мога да ги кача, нещо техниката ми прави номера
LKK и jani4ka, ако кучетата можеха да говорят, щяха да ви засипят с благодарности, толкова бяха щастливи тези душици вчера. Но съм сигурна, че и на всички, които следят темата, сега им е по-леко. Благодаря ви и аз
Публикувано: 30 September 2011 - 10:51 AM
Определено сме облекчени, че са извадени кучовците! Нещо последната седмица все едни такива новини....

Вход

Горе
Цитиране +