Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 21 April 2012 - 03:30 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 21 April 2012 - 05:09 PM
Camellia, за съжаление това куче за което питаш ти не мисля, че става за осиновяване. Само да застанеш пред клетката му и да си подадеш пръста и започва да ръмжи и лае. Страхотно куче е иначе, голям мечок, красив, загладен, но...куче с характер. Може и да е стресиран в момента, не знам.
Имаше нови докарани от днес, едно кученце (съжалявам, че не го снимах, но евентуално утре пак ще ходя), което за мен е на не повече от 6-7 месеца, с табела АГРЕСИВНО! Сладурче, се беше свило на кравайче и трепереше като лист. Хората явно вече са разбрали как най-лесно да се отървават от нежеланите четириноги. Било то и супер социални животни!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 22 April 2012 - 05:36 AM
jani4ka, в 21 April 2012 - 05:09 PM, написа:
Отдавна го разбраха и си действат гражданите... Имало е супер социални кучета, гальовни и слънчеви, на клетките на които пише "агресивно" - защото са прибрани по сигнал за агресия.
Камелия, на клетката на черньото не пише,че е агресивен, т.е. процедурни спънки по осиновяването няма да има. Може би се е изнервил от обстановката, не зная. Ако си сериозен кандидат за осиновяване, трябва да дойдеш до тук и да прецениш сама.
Публикувано: 22 April 2012 - 09:02 AM
Поне ми казаха, че за агресивните все още процедурата не е сменена. Но наистина трябва да се спре тази практита да се взимат кучета и после да се пускат на улицата, защото така се пречи на хората, които наистина помагат на животните. В един момент ще стане така, че води ли се агресивно няма да има никакъв ама никакъв шанс и ще си отидат много добри кучета!!!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 22 April 2012 - 05:59 PM
Едно сладурче, което е за кастрация, страшно мило кученце
Две изключителни кученца, но докато бях там едни хора дойдоха и си ги познаха, от някакъв паркинг в Дружба:
И едно с табела АГРЕСИВНО...просто се чудя да се смея ли да плача ли. Не е нужно да казвам, че въпреки, че милото е много изплашено ми махаше с опашка и ми се галеше:

Публикувано: 25 April 2012 - 07:17 PM
Извинявай за спама, но направо ми прилоша от тази заповед...и понеже винаги има нещо дето не е баш както е..и реших да питам теб...
Публикувано: 25 April 2012 - 09:20 PM
Публикувано: 25 April 2012 - 09:50 PM
Но така или иначе, всеки ден там ще има дежурен по един човек от персонала. Той би трябвало да храни и да сипва вода - всеки ден.
Ние за последно ще отидем в петък, ще напълним съдовете с храна и вода, и така...
А сега няколко снимки от изпращането на Вито - голямчото, който няколко месеца престоя в хотел, а от миналия месец вече е щастливо погерманчен. За това, че животът му продължава в съвсем нова орбита, добродушкото благодари преди всичко на tkusa
На прощаване, с много обич, от Вито:
С него отпътува още едно сеславче - Неро. Той беше докаран преди година и половина в Сеславци, беше с краста в напреднал стадий. Д-р Станкова
Новините от днес са, че бяхме в Сеславци /към обяд/, дохранихме кучетата. Спокойни са, няма нови липси. /Между другото, и бялото куче е там./
Публикувано: 26 April 2012 - 07:51 AM
Nort2005-2, в 25 April 2012 - 09:50 PM, написа:
Не от миналия месец, а от миналата седмица, извинете за техн.грешка. Вито пристигна в Германия миналата седмица, с комбиниран транспорт на д-р Станкова и АРС.
А сега познайте кое куче от всичките двайсетина е било осиновено най-напред, първо? Вито!!! На втория ден от пристигането си в Германия Вито се е сдобил с дом и стопани! Да му пожелаем много здраве, много гушкане и много вкусни нещица!
Тази сутрин добрата новина стигна до мен и бързам да я споделя с вас.
Публикувано: 26 April 2012 - 03:41 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 04:02 PM

Публикувано: 26 April 2012 - 07:45 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 09:46 PM
missi, писах ти на лични. Срока му изтича на 4-5 май, така че още утре отиди и подай молба в Екоравновесие.

Публикувано: 27 April 2012 - 09:04 PM
Camellia, в 25 April 2012 - 09:20 PM, написа:
Ами новини имам за него от днес. Имаше един човек, който иска да го вземе. По негово мнение това куче не е агресивно, а просто е стресиран от престоя в клетката. Иска да го вземе след празниците. Лошото е, че ако той го вземе ще заведе кучо в една кариера, а там знаете нищо добро не го чака. Пазач на верига...Бил е домашен, защо са го дали или изхвърлили един господ знае. Ако имате сериозен интерес е хубаво да се измисли нещо.
Иначе днес имаше доста празни клетки и кастрирани кучета.
За съжаление този човек с кариерата взе една прекрасна госпожица БОК. Носеше каишка за около врата, която видиш ли струва 15лв., а на нея беше закачена не много дълга, но дебела верига...
Имам и снимки, малко по-късно или утре ще ги пусна.

Вход

Горе
Цитиране +