lillis, благодаря, че ще се погрижите! Стискам палци!
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 20 July 2012 - 07:59 AM
lillis, благодаря, че ще се погрижите! Стискам палци!

Публикувано: 20 July 2012 - 01:28 PM
За съжаление днес усъмнах с лоша новина.Слизам аз да сипя вода на кучетата и в едно ъгълче виждам две малки кутрета - прогледнали,поне на около месец и според мен прясно изхвърлени(не от това куче,което искам да се кастрира).Стоях и гледах и сега съм в безизходица.Ясно е,че като се поокопитят ще започнат да щъкат и ще стане белята.Опитвам да убедя майка ми,но тя е бетон - тъжно било,че са ги изхвърлили,но не сме можели да ги гледаме.Притеснено ми е и заради другите кучета да не им се спуснат и т.н,все пак са чужди.Дадох им прясно мляко с накисната гранулки и сега размишлявам.
Мога да ги кача,но до към 5 часа и после пак навън.Ще продължа обработката на родителското тяло,но все пак аз я познавам твърдоглава е.Дано се съгласи иначе тези кученца бъдеще нямат.Стискайте палци да не станат петно на пътя.
Публикувано: 22 July 2012 - 12:44 PM
За освобождението си те благодарят от сърце
И така, ето ги поредните щастливци:
А ето сега и снимки от самото изпращане. Както винаги, животинките бяха много послушни и търпеливи:
Публикувано: 22 July 2012 - 02:49 PM
Соня се засили, и за два месеца успя да намери места на всичките 14. Но в последния момент, миналата седмица, бяхме неприятно изненадани - две от кучетата се оказаха драстично променени. Ето ги - Дани и Армани:
Дани беше свито кученце, малко срамежлив, но щом го притиснехме в някой ъгъл на заграждението, можехме да правим с него всичко - да го ваксинираме, да го обезпаразитяваме, да го галим.
Подобно беше положението и с Армани - тича силно, но като го сгащим, се предава. И на двете кученца им трябваше много малко да поживеят в нормален дом, за да станат едни нормални домашни любимци.
Лошото е, че не ни достига време, въпреки че по 3-4 пъти седмично сме в Сеславци, да ги учим да вървят на повод, да ги поизвеждаме от клетките, не успяваме. И резултатът е налице - миналата седмица не успяхме да ги пипнем двете бандитчета, та и зъбки показваха, лоша работа. И си провалиха съответно пътуването, иначе и те вече щяха да са в чужбина, с последната група.
Все пак, има светлина в тунела - Stranger
Имаме уговорката през следващата седмица да изпратим и Армани там, дано и при него има такъв бърз напредък. Местата в Германия и на двамата се пазят, Соня е обяснила какво-що, и се надявам до края на лятото и тези две кученца да са поели по нов път.
Публикувано: 23 July 2012 - 06:42 PM
Nort2005-2, в 19 July 2012 - 09:19 PM, написа:
Изведохме и бялата кучица, защото за нея е имало вече няколко запитвания, а с тази си бойна физиономия като нищо може да бъде използвана за спаринг партньор, най-малкото. Тя е при моя приятелка, безплатно слава богу, дано се спогоди с нейните три кучета. Направих няколко снимки в приемния дом - Сола от първата минута се държа така, все едно е родена там. И раздаваше целувки на баби, дядовци и прочие обитатели на къщата:
Много хубаво не е на хубаво. На втория ден Сола реши, че трябва да ликвидира кучетата на "хазяйката" - прекрасен 50-килограмов боксер и 30-килограмов безпороден добродушко. Щом ги види, милата кучица се превръща в пираня - мята се върху тях, и започва да щрака със зъби. Интересното е, че третото куче на приятелката ми е 20-килограмова безпородна хапеща особнячка. Точно с нея обаче проблеми няма - не се поглеждат дажи двете. А за домашната котка да не ви казвам - от няколко дни отказва да се прибере вкъщи, и жената я храни на тротоара пред вратата.
Съответно нашата хубавица е окупирала хола и кухнята, а останалите кучовци - кой където види. Но е ясно, че така не може да продължи. Спешно проведох разговор с един сериозен треньор. Той е категоричен, че ние сме виновни, защото не сме въвели правилно кучето в дома, тъй като то било силно доминантно, и трябвало специален подход, и т.н. Затова сега съм намерила друг дом /за съжаление - платен/, където ще стои Сола, и съм уговорила с дресьора лично той да я въведе на новото място. Ще отида и аз, за да гледам, ще направя и снимки. Дано станат работите, защото иначе трябва да я дадем в хотел с клетки.
Но в заключение да кажа, че откачалката вече е харесана и ще отпътува със следващия транспорт
Днес бяхме в Сеславци, направихме много снимки и извадихме две кучета. Снимките - след няколко часа.
Stranger, никакво окучване, поръчала съм до края на другия месец да наизусти и таблицата за умножение
Публикувано: 23 July 2012 - 10:43 PM
Две, момче и момиче, набедени за агресивни. Явно са пречели на някого. А са като тесто - можеш да правиш с тях каквото си искаш, а те само въртят опашки и се радват. Соня ще ги предложи и тях за осиновяване:
Още кучета без връщане, защото са заловени по сигнали за агресия. Между тях имаше едно-две, които вероятно са такива. Останалите - най-обикновени шарковци без грам късмет:
И още красоти, без връщане:
Днес изведохме двама сладурковци, момче и момиче. mimotova
Ето го момчето:
И момичето -
Стига толкова писане за днес, утре - още.
Публикувано: 24 July 2012 - 10:33 AM
Средствата, които сме ползвали от форумската сметка за тези два месеца и половина са 1650лв. Имали сме и остатък от предишния период в размер на 54лв., което прави всичко 1704лв.
Или приход - 1704лв.
За събирането на тези средства сеславските кучовци благодарят на beep
Ето какви разходи са покрити с тези пари:
- 350лв. хотелски за Шарко. Тези пари са за 70 дни, до 21.V., т. е. по 5лв./дневно. Шарко замина месец след тази дата, през м.юни, но за този месец не сме заплащали хателски разноски, защото забавянето беше по вина на хотела.
- 300лв. за подготовка на 15 кучета, заминали през м.май.
- 340лв. за подготовка на 17 кучета, заминали през м.юни.
- 260лв. за подготовката на 13 кучета, заминали през м.юли /без Рекси/.
- 125лв. хотел за Емма /25 дни по 5лв./.
- 150лв. хотелски за Виржиния /30 дни/, която преди това беше един месец при Петя, но Петя трябваше да влезе в болница, за да роди едно хубаво бебе, та затова.
- 15лв. за малката операцийка на Виржиния.
- 100лв. медицински разходи за м.юни и м.юли.
- 140лв. за 70 червени каишки.
Или разходи - 1780лв. Което значи, че сме на минус само 76лв.
Както знаете, голям дял от транспортните разходи и храната за сеславчетата ги осигурява Соня
В момента имаме няколко сеславчета на хотел, поет от форумската сметка, подготвяме и доста кучета, които ще са следващите щастливчета, дано, и така...
Специално искам да благодаря на Галя
Публикувано: 24 July 2012 - 11:52 AM
Публикувано: 26 July 2012 - 02:40 PM
LKK
Другите щастливци от вчера бяха тази чипоноска:
и този сприхав дребосък, който иска да се прави на лош:
Ето още няколко снимки от вчера:
Ротвайлерът вече е значително по-тих, сигурно се е примирил с клетката.
А ето и обещаните на tkusa
След разходката Санчо с желание се прибра в клетката си, то по-скоро е нещо като кучешка стаичка. Щом на това се радва, представям си колко ще е щастлив, когато заживее в истински дом - чист, приветлив и уютен, и с хора в него, които го обичат и му се радват...
Публикувано: 28 July 2012 - 08:08 AM
Публикувано: 28 July 2012 - 04:21 PM
И Соня

Вход

Горе
Цитиране +