Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 17 September 2012 - 12:00 PM
Nort2005-2, в 16 September 2012 - 11:32 AM, написа:
Леле, че красавец! Да разбирам, че си е намерил дом?

Публикувано: 17 September 2012 - 08:17 PM
tkusa, в 16 September 2012 - 11:56 PM, написа:
Санчо наистина е златно кученце и съм сигурна, че ще бъде щастлив, а и ще дари много щастие на неговите си хора. Хубав, гладичък, гушкав и облизвателен, много спокоен и уравновесен - абсолютния бонбон!
Благодаря ти, tkusa, за помощта
Salida, в 17 September 2012 - 12:00 PM, написа:
Джо е настанен при приемни стопани. Надяваме се скоро да бъде осиновен окончателно.
Муки, в 17 September 2012 - 06:51 PM, написа:
Вчера бях в Амивет при настанените от нас там две кучета /едната - Дестъни, също беше лошо нахапана/. Пред мен докторът говори доста време по телефона с една германка и ѝ даде много подробни сведения за кучето. Но аз няма да напиша нищо, защото кучето си има попечители /те пишат във ФБ/, и мисля, че е редно е те да дават информацията за него.
Публикувано: 19 September 2012 - 11:50 PM
Добре са децата, трябва им малко време още, за да се оправят раните им окончателно. За тяхното лечение платихме общо 1100лв., добре че на Соня хората помогнаха
Та в Сеславци - ваксинирахме двайсет кучета, дохранихме в понеделник и сряда, направих много снимки. Това последното ми е най-досадно, но няма как, германките ги искат за техните сайтове, нали търсят стопани за кучетата.
Започвам първо с един нещастник - колкото голям, толкова и добър. И точно толкова нещастен. Домашен, но щом се появяват туморите в ушите му, стопаните го изоставят в Сеславци. Днес една позната ми каза, че е чела на много места за това куче, а то се появи тази седмица. Не зная дали някой предлага реална помощ за това момче.
Ние имаме вариант за него - да се заведе на преглед и скенер, след което ще се реши къде да се оперира. В Сеславци няма да се връща, ще се остави в хотел. Соня е осигурила парите за всичко това, търсим само човек, който да отдели от времето и автомобила си, за да го свърши. Кучето е "лесно", много е добро и не оказва никаква съпротива, т.е. няма да има трудности с превоза и прегледа. Ние сме двама-трима човека, с кола и половина, и не ни достига капацитет, от известно време не можем да смогнем с всички ангажименти. Ето го горкото животно:
Друго куче, което е за клиника, е един кротушко, който сигурно има същия проблем като Амиго - запушена слюнчена жлеза. И той той трябва да се води на доктор:
Ето още от нежеланите:
На последните две снимки са братче и сестриче, третото още не смее да се покаже изпод скарата. Случайно се засякох там с бабата, която се е обадила на Екото да ги вземат, защото пред блока заплашвали да ги отровят. Питам я - и после какво, а тя - ами ще си живеят тук, ще ги хранят и разхождат... Питам я - защо не кастрирахте майката, отговор - ами не знаехме, че е бременна, но вече е кастрирана. Сякаш не знаят, че всяка кучка, която не е кастрирана, ражда. И ще чакат да се народят бебетата, да стане панаира, та тогава.
Имам много снимки от пристигането на кучетата миналата седмица, но нямам време дори да ги отворя. Дано до края на седмицата успея да ви ги покажа.
Публикувано: 20 September 2012 - 02:16 PM
Публикувано: 22 September 2012 - 12:17 PM
Започвам с най-добрата новина - осем сеславчета потеглиха към новите си домове в Германия
Ето ги този път щастливците:
Ето още снимки:
Публикувано: 22 September 2012 - 10:16 PM
Публикувано: 23 September 2012 - 11:43 AM
tkusa, в 16 September 2012 - 11:56 PM, написа:
tkusa
Та това е куче №5 от последния списък - Мари, една много млада и емоционална кучица, цвят кафеникаво-бездомен, на нищо не прилича, но супер контактна и любвеобилна. Когато минавахме покрай нейната клетка, тя започваше да плаче и говори, и успяваше да си извади главицата през решетките, и после не можеше да я прибере обратно, тъжна гледка. Но онзи ден като бяхме в Сеславци да извеждаме поредните пътничета, видяхме, че е отслабнала още и е даже малко дехидратирана. И акото ѝ - почти вода. Не се изплаших много, защото е ваксинирана, но все пак в този ѝ вид ни достраша да я оставим там. А и нали трябваше да ти изберем подарък
С една дума, на Мари ѝ излезе късмета. Един ден беше в Суходол, един ден - при мен, от снощи вече е в приемен дом, на спокойно място, без други кучета. Дават ѝ се лекарства и се следи състоянието. Много се радваше, че е на тревичка, веднага се качи на диванчето - може би и друг път е виждала такова нещо. Ето я Мари:
Дано Мари има късмета на Санчо. tkusa,
Другата късметлийка в петъка беше Джина - люлинска кучка, от най-милите животинки - уравновесена, обична и социална. Но някой от квартала е искал да се отърве завинаги от нея, обябява я за агресивна, и готово. В случая хубавото е, че и Джина се е отървала от него завинаги. А тя се оказа, че има много фенове, също и една добра фея, която ще ѝ заплаща хотелските разходи, и транспортните даже
Но май има едно, което е още по-послушно - Бен. Явно не е получавал достатъчно любов и внимание от стопаните си, разказах ви за него. В събота Нона
На пръв поглед изглежда 50-60- килограмово куче, но като го погалиш - само ребра и той. Много късмет ще му трябва, за да се пребори.
Публикувано: 25 September 2012 - 12:39 PM
Руди вече не е сред нас. Няма го жизнерадостното момченце.
В петък е бил жив и здрав, както винаги усмихнат и енергичен. А в събота са го намерили мъртъв. Забавих съобщението, за да изчакам резултата от аутопсията: преплитане на червата.
Защо е станало така? Не зная. Но пък толкова да нямаше късмет това слънчице... Като че ли някаква прокоба тегнеше над него.
И въпреки конкретната помощ на blobby
Спи спокойно, мило момченце! Не успя да получиш всичката обич, която заслужаваш; не ти стигна времето, за да се наиграеш; не опита от всичко вкусно, което ти се искаше. Но ние продължаваме да те обичаме и ако един ден се срещнем, ще ти се реваншираме, да знаеш; ще наваксаме пропуснатото...

Вход

Горе
Цитиране +