Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 07 October 2012 - 07:25 AM
Ден първи:
И сега:
Вчера бях на гости на Мими. Вече е много по-спокойна, спряла е да бърбори /първия ден у нас все нареждаше нещо/. Акото хубаво, апетит нормален, позагладила се е. Козинката е мека като коприна. Приемната стопанка каза, че за двете седмици при нея Мими не е правила никакви бели. Само дето гони котката, ама то без никакъв кусур не може
tkusa, Мими ти благодари
Публикувано: 07 October 2012 - 08:15 AM
Наложи се младежът в дъното на снимката да го изведем преди няколко дни в клиника /Амивет/. Сополи, силно разстройство и завишена температура - добре, че преди 20 дена ги ваксинирахме, иначе с тези симптоми щеше да е страшничко. То и другите две са били така, но бързо са се оправили, слава богу.
А Макс ще се наложи да постои в клиниката. Соня
Уф, дано по-бързо да се уредят тези тримцата, че е толкова нелепо да ги гледаме как висят в клетката. Те са много млади, може би нямат годинка още и искат да тичат, да скачат и играят... А тъпата баба, която ги е "настанила" в Сеславци, ми идва да я удуша!
Ето го болника:
Публикувано: 07 October 2012 - 08:37 AM
Дино:
Както виждате, ако следите темата, Соня успява да осигури по-голямата част от разходите - клиники, храна, хотели на повечето кучета. Но пак сме на "червено". Моля, за да можем да спасим повече кучета, помагайте!
Публикувано: 07 October 2012 - 07:42 PM
Nort2005-2, в 07 October 2012 - 07:25 AM, написа:
Извинете ме, сбъркала съм името. Тази прелест се казва Мари, разбира се.
Ама то как няма да го сбъркам, като чета непрекъснато Мими, та Мими.
Raallss , нали прочете, че Мими от вашия квартал е в приемен дом в Германия? Писах ти, имаше и снимки. Двете момчета са ги дали тук за осиновяване, на едното даже изнамерих снимка в пресата някъде и ти я изпратих. От нас - толкова. Ако не си доволна, кажи - кучетата от Надежда няма и да ги поглеждаме даже. И друго - нали си учила, че когато задаваш въпрос, изречението се нарича въпросително, и трябва да завършва с въпросителен знак /?/ ? То не бяха удивителни, то не беше чудо.
Бъди щастлива и си кастрирайте кучетата пред блока преди да родят, за да нямаш огромните притеснения, които преживя това лято
Публикувано: 11 October 2012 - 12:38 PM
И тъй като вече Мари си е супер отвсякъде, утре ще я заведем на кастрация и ще я снимам пак.
В понеделник дохранвахме сеславчетата, в понеделник винаги са много гладни. Сигурно огладняват от разходките, не знам, но са като прахосмукачки. Ето и малко снимки:
Всички кучета от снимките са без опция "връщане". Повечето биха били идеалните домашни любимци. По-малката част - също, но след малко работа с тях - да се научат да вървят на повод, да се поотпуснат, за да преодолеят страха си от хората.
На тръгване взехме с нас четири късметлийчета:
1. Бруно - защото част от бившите му съкварталци искат да го връщат на поляните пред блока, но има там някакъв злодей, който пък иска да го отрови. Бруно е много добър и много сладък, но предвид големината и теглото му, по-добре е да бъде прибран в хотел, докато намери хора, които искат да споделят дома си с него. Ето го красавецът:
2. Едно момиченце, много стреснато и наплашено, което беше в една клетка с Бруно. И в хотела са заедно, дано се поотпусне покрай него:
3. Братчето и сестричето на болното кученце, което предишната седмица настанихме в Амивет. Много са добри децата, слушат и изпълняват. И те като приятелката на Бруно не могат да вървят на повод, но ще трябва да го свършим и това :
Големите ми притеснения са за момиченцето при Бруно. Ваксинирах я в деня на извеждането, т.е. на осми октомври. А вече няколко вета ми казаха, че в момента в София се вихри много силна парвовироза, с която и по-големи кучета не могат да се справят. Значи трябва да минат още десетина дни, за да разберем ще я бъде ли, или не тази душица...
Публикувано: 11 October 2012 - 01:00 PM
То всъщност едното вече е за изписване - третото от групата черно-бели , Макс, момченце, в Амивет. Лудата баба, която е привикала Екото за тях, в неделя е била в Амивет, скъсала се била от плач, казаха докторите. Вместо да реве преди, тя сега, но да не коментирам, че като заговоря за хора, със сигурност ще кажа нещо, което не трябва
И демодекозният Дино, докторите казаха, че не знаят по-голям лакомник и гальовник от него:
За малко да пропусна и протежето на blobby
Публикувано: 13 October 2012 - 08:07 PM
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже ! А за това куче долу на тази снимка дали е било приспано моля ви някои да каже защото то е наистина добро и си заслужава да знам !А за Мими моля ви някои да ми каже как е каво е моля ви нистина искам знам гледах я 1 година и много ми липсва аз съм в чужбина и единственоно което мога да направя е да питам и ако може мога да даря пари за някое куче !
Публикувано: 13 October 2012 - 10:37 PM
Публикувано: 14 October 2012 - 11:38 AM
Raallss, в 13 October 2012 - 08:07 PM, написа:
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже ! А за това куче долу на тази снимка дали е било приспано моля ви някои да каже защото то е наистина добро и си заслужава да знам !А за Мими моля ви някои да ми каже как е каво е моля ви нистина искам знам гледах я 1 година и много ми липсва аз съм в чужбина и единственоно което мога да направя е да питам и ако може мога да даря пари за някое куче !
Моля Ви, спрете вече да спамите! Като сте в чужбина, има международни преводи-можете да помогнете поне финансово. Погледнете, какви тежки случаи има в приюта, доброволците се занимават с тях. Стига вече и с Мимита и с Малибута...
Публикувано: 14 October 2012 - 08:07 PM
LKK, в 14 October 2012 - 11:38 AM, написа:
Raallss, в 13 October 2012 - 08:07 PM, написа:
Моля Ви, спрете вече да спамите! Като сте в чужбина, има международни преводи-можете да помогнете поне финансово. Погледнете, какви тежки случаи има в приюта, доброволците се занимават с тях. Стига вече и с Мимита и с Малибута...
Вие маи не разбирате просто е въпрос ,че ми пука как е това куче защото толкова съм я гледала и ми е мъчно ,че я няма !Знам че съм досадна и като се върна в България задължително ще ходя до Сеславци ,но нямам възможност сега съжалявам не съм искала да спамя !!!!!Но наистина ми е тъжно може би ако ми влезете в положението ще видите как е !Мерси просто искам малко информация за това куче и да ако има начин ще даря пари на някои приют!
Публикувано: 14 October 2012 - 08:14 PM
Публикувано: 17 October 2012 - 06:01 PM
Утре ще отида на гости на Мари, ще я разходя и ще направим снимки. Д-р Станкова не пожела да ѝ купира ушето, че нали кучанка с единия крак вече е в чужбинско
В понеделник изведохме 15 сеславчета от Сеславци, отделно изпратихме цял бус щастливчета за Европата, но подробности ще пиша утре.
Днес извадихме още едно, изписахме едно от Амивет, ваксинирахме. Но фотоапаратът не е у мен, затова снимките и подробностите - утре.
Публикувано: 21 October 2012 - 08:58 PM
Но за Мари това не се отнася - днес ѝ бях на гости. Всичко е наред при нея, гледат я като писано яйце, но все пак една разходка повече няма да ѝ навреди
tkusa , Мари ти изпраща поздрави и целувки. Радва се на прекрасните есенни дни, бяга, скача, но е и послушна. Ето я красавицата:
Публикувано: 21 October 2012 - 09:59 PM
Ето ги пътничетата:
1. Голямото съкровище Бен. На мравката път прави милото, дано късметът е с него при предстоящата ушна операция. Между другото, в клиниката вече е спечелил фенове, като е разрешил малкият нахалник Паул буквално да влезе в устата му, за да се нахрани там
2. А малкият нахалник Паул е кученцето с повредени коленни стави на задните крачка. Паул е живял в голяма мръсотия и мизерия, в някакви краварници около София. Животинчето беше почти неподвижно, но с голям хъс за живот и се надяваме докторите в Дюселдорф да направят необходимото Бен и Паул да имат дълъг и щастлив, без болка живот. Паул:
3. Айко. Мило и добро момче, успя да дочака по-добрите си дни:
4. Алекс. Приятелче на Айко, и той като него млад и ненужен тук. Добър, много добър и спокоен:
5. Милата дундичка Алиса. Прекрасно същество, много добричка и спокойна:
6. Пинчероподобната Тами, много любвеобилна и мила:
7. Приятелката ѝ Селина, пътуваха в една клетка двете сладурани. За Селина търсим дом с басейн, задължително, защото тук не излизаше от съда с водата. Добре, че успя да се евакуира преди зимата, иначе ревматизмът ѝ беше вързан в кърпа:
8. Косматкото Жерар, прекрасен лигльо. И страхотен непукист - влезе в буса и заспа, дори не изчака да потеглят
9. Малина, подопечната на blobby
10. Скай - стопанката му /възрастна жена/ се обадила в Екото да го вземат, от дома ѝ. Беше кожа и кости. Наложи се веднага да го извадим от Сеславци, защото видяхме как след кастрацията където и да го сложеха, всички кучета се нахвърляха да го бият. Представяте ли си стреса, който е преживяло животинчето? От дома - направо в ада, без никаква подготовка и адаптация... На неговата "стопанка" ѝ пожелавам точно същото. Ето го Скай:
11. Малин - женско кученце, мило, добро и тихичко. Беше на хотел преди тръгването, вижте я:
12. Бойд /Спас/, в същия хотел. Кротушко:
13. Фелън - старчето, на когото mimotova
Нищо, че бяха тринадесет на брой, сеславчетата успешно пристигнаха по новите си места. Много да са здрави и щастливи. За домовете и пътуването трябва да благодарим на обичайния заподозрян - Соня Митрева

Вход

Горе
Цитиране +