Сори за спама.Да е жива и здрава Соня, с това темпо не знам как издържа!
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 22 October 2012 - 12:00 PM
Сори за спама.Да е жива и здрава Соня, с това темпо не знам как издържа!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 22 October 2012 - 10:51 PM
agalina, в 22 October 2012 - 12:00 PM, написа:
Ами така е, да, нашите гарджета са най-хубави
Ето например треперещото дребосъче, което извадихме в края на август /Чиара/:
Взех я у нас, и се оказа, че тя наистина е съкровище - добра, послушна, чистичка, гальовна - без никакви кусури. И пак е пречела на някого... Ето я първия ден у нас, още се чуди ще я бъде ли, няма ли да я бъде...
Изпратили са на Соня снимки на Чиара с осиновителката ѝ. Жената много обича Чиара, а както се вижда от снимките, и нашето кученце ѝ отвръща със същото:
Публикувано: 22 October 2012 - 11:43 PM
Миналата седмица изпъденото и безкрайно изплашено момче каза последно сбогом на шантавата си баба, както и на милата си родина. Той е много добър и няма как да не се пребори за обичта на тези усмихнати и положителни хора. То какво да се бори, те са си го харесали още по снимките.
Публикувано: 23 October 2012 - 11:01 PM
Имаме новини и за Бен. Операцията е успешна, всички образувания в ушите му са изрязани. Взета е хистологична проба и се чакат резултатите. Дано, дано има късмет момчето.
Паул е прегледан обстойно и задълбочено. И там лекарите са на мнение, че хирургическа намеса няма да помогне. Започната е активна рехабилитация, за да могат да се поотпуснат мускулите на задните крачета. Ще му се търси дом , който да е близо до някой рехабилитационен център. Дребосъкът е доста жилав и енергичен, и мисля, че ще се справи.
Публикувано: 26 October 2012 - 12:01 PM
Вчера сутринта на кръстовището срещу магазин Zona блъснаха черно куче, средно на размер и малко на възраст. Колата мина през таза му. Докато стигнем до него, то успя да се скрие в храстите пред магазина и не позволяваше да го извадим от там. Обадихме се на екоравновесие, защото разбрахме, че само те имат транспорт. До 5 минути дойде екип, който извади кучето от храстите. Вчера на обяд се обадихме, за да разберем каде са оставили животното и да помогнем с нещо ако можем. Казаха ни да се обадим на другия ден, най-вероятно щяли да го оставят в Богоров или в Сеславци. Предположихме, че минават по всички получени сигнали и накрая на деня оставят животните в приютите. Днес сутринта се свързахме отново с тях и разбрахме, че кучето е оставено в Сеславци. От приюта в Сеславци ни свързаха с ветеринаря им, който обясни, че директора на приюта щял да реши какво да се прави с кучето и тогава да ни се обадят евентуално. Тези три дни не съм в София и не мога да помогна по никакъв начин на животинчето, затова се обръщам към вас. В приюта не са му направили дори снимка, нямам представа дали няма други вътршни наранявания, освен очевидните счупвания. Склонна съм да помогна с някакви пари за лечение, ако се намери кой да му обърне внимание преди понеделник. От понеделник нататък ако няма развитие, ще се опитаме да поемем ние, надявам се до тогава да не вземат някакво радикално решение в приюта. Тъй като за първи път се занимавам с такова нещо, не знам какви опции имам, ще съм благодарна дори и само на информация и насоки.
Публикувано: 27 October 2012 - 10:25 AM
1. Погрижихме се за черното кученце, ударено от кола, тъй като свидетелите на удара не са предприели нищо по същество, в Богров са отказали да го приемат, а в Сеславци такова куче няма как да е. Настанихме момичето в клиника. Снимките от вчера показват счупен на две места таз, раздробена тазобедрена става и прекъснат гръбначен мозък така, че кучето не може да контролира изхождането по голяма нужда. Прогнозите са, че след тежка и сложна операция момичето ще може да върви, но трябва да бъде непрекъснато с памперси... Дано да се бъркат за последното. За този случай пак разчитаме на Соня
2. Изведохме един друг добродушко, който едва се държеше на краката ки. Освен, че е много слабичък, задните му крачета са с жесток рахит /според мен/, х-образни и нестабилни. Иначе и той като чернушката е добър, мил и общителен.
3. Извадихме две щастливчета, които вчера след обяд потеглиха за Германия. Ето ги, черничката е Сара, а кафявата - Иска. Сара си имаше попечители от квартала, където е била заловена, те даже платиха и транспорта на сладураната. А Иска - незнайно от коя софийска улица, но супер мила и изискваща на всяка цена внимание, та чак нахална. За задомените кучета, знаете, заслугата е пак на Соня
Както знаете, Соня успява да осигури парите за транспорта, храната, повечето хотелски кучета и клиниките. Въпреки това сметката ни тук е на "червено". Аз покривам липсите, но не мога да го правя непрекъснато. Така че, моля ви, не забравяйте и тези кучета, ничиите.
Публикувано: 27 October 2012 - 11:18 AM
Преди две седмици Соня е получила снимки от септемврийската почивка на Диана с нейното си семейство. Направили си труда хората да ни изпратят снимки. Снимки, от които струи обич и спокойствие. Мило Дианче, дано никога не си спомняш студа, болестите и страха, които си преживяла в родината си. Пожелаваме ти много здраве, другите хубави неща си ги имаш в изобилие.
Ето я Диана в България:
И Диана със семейството си, вече като обичана принцеска:
Каквото и да напиша след тези снимки, няма да е достатъчно силно.
Публикувано: 27 October 2012 - 02:21 PM
Публикувано: 28 October 2012 - 07:25 AM
Име (Name): МИЛЕНА ТОДОРОВА МАКЕДОНСКА (MILENA TODOROVA MAKEDONSKA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)
Трябва да допълните, че дарението е за Сеславци. Благодаря за желанието да помогнете.
А блъснатото от кола черно кученце сме настанили в клиника "Амивет".
Благодаря на всички, които ще помогнат на "нежеланите"
Публикувано: 28 October 2012 - 09:01 PM
Снимките са супер - детенце с биберон, доберман и далматин се търкалят по земята ... много са сладки. Само да не стигнат до bg.mamma -та, че ще ни линчуват
Публикувано: 30 October 2012 - 09:05 AM
grima, в 29 October 2012 - 05:14 PM, написа:
Благодаря предварително!
Кучаната се появи тази сутрин отново!
Бях се притеснила, защото я водих на кастрация и след това няколко дни я нямаше, и се притесних да не би да са я прибрали макар че дори изрично помолих ветеринарката да й резне малко едното уше, че да се вижда от далеч.
Публикувано: 30 October 2012 - 06:30 PM
Една от добрите новини през тази седмица е, че черната кучица, блъсната от кола и откарана в Сеславци, вече е в Австрия. Подробности - по-късно. Соня,
Публикувано: 30 October 2012 - 07:10 PM
Nort2005-2, в 30 October 2012 - 06:30 PM, написа:
Една от добрите новини през тази седмица е, че черната кучица, блъсната от кола и откарана в Сеславци, вече е в Австрия. Подробности - по-късно. Соня,
Благодаря ти, Nort, че ги мислиш всички! Черната куча е имала наистина невероятен късмет, щом сте успели да уредите толкова бързо заминаването й!
Сигурна съм, че така шансовете й за възстановяване след медицинските грижи, които ще положат за нея, се покачват благодарение на бързата ви реакция.
Публикувано: 31 October 2012 - 10:17 AM
Публикувано: 31 October 2012 - 04:44 PM
Ето я добродушката в "Амивет":
Докторите казаха, че със сигурност изпитва силни болки, а е много търпелива и през ум не ѝ минава да ухапе някого.
Извадихме и други кучета, има още новини, но ще ви ги съобщя в края на седмицата, когато ще имам време да подредя инфото.

Вход

Горе
Цитиране +