Това на снимката е специално обработено лакомство за кучета, нали знаете.
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 10 October 2015 - 01:36 PM
Това на снимката е специално обработено лакомство за кучета, нали знаете.
Публикувано: 17 October 2015 - 02:18 PM
"Ари е много добър, гальовен, целуващ, пухкав и игрив. Копнее за внимание и близост. Много добре социализиран с други кучета, без ловен инстинкт. Ари има потенциал да стане истинско куче-мечта. Ако искате да сте неговите стопани, трябва да сте млади и активни и да разполагате с време за това съкровище."
Това дружество е намерило дом и на много други сеславчета, но такава блестяща характеристика виждам за първи път. Което значи, че Ари е номер едно, супер сладурковец!
А толкова беше жалък, миличкия, на студа, в компанията на още 1400 нещастничета /той е от Богров/, та и с краста на всичкото отгоре! Ако не го бяхме извадили, нямаше да преживее зимата. Ари ти благодари, tkusa
Ето и пъви снимки на германска земя:
Публикувано: 17 October 2015 - 02:47 PM
- Анна, тя също беше в Общинския Богров. При толкова много кучета там си е цяло чудо на някое да му излезе късмета, но се старая и там да минавам по 1-2 пъти седмично, иначе такива съкровища като Ани няма да имат никакъв шанс. А сега си живее животеца на топло и уютно, има си и приятелче - Ласи, с което са неразделни. Все едно, че е в кучешкия рай, но истинския - тук, на земята:
- Боби - също от големия Богров. За него война водих с едно семейство, за да го взема - бяха си го харесали да им пази кокошките в едно съседно село. То аз така и го забелязах Боби, защото те се въртяха около него и разпитваха. Е, слава богу, взех го. Сега момченцето е семеейния любимец, хората не се отделят от него нито за миг, денонощно са заедно. Боби ходи с тях на работа и е много щастлив. Няма синджири, няма колиби, няма празни паници - и аз съм щастлива
Публикувано: 17 October 2015 - 03:18 PM
- още едно богровче - големия Фуч, който биха го взели от приюта единствено за пазач, на верига - с неговите 50 и кусур килограма за друго нямаше да стане тук, въпреки че беше безкрайно добър и игрив. Но белият чаровник успя да плени сърцата на едно семейство в далечна Германия /Соня
Публикувано: 18 October 2015 - 07:06 PM
Първата - Изи, от Богров, имаше туморче на едното краче и затова я извадихме от приюта за операция. До седмица трябва да ѝ намерим приемен дом. Много е добричка, дребна:
Втората, горката, още и име си няма даже. Много мила животинка, много нежна и сигурно затова в която клетка я сложат, винаги се намира кой да я набие. Тя е в Сеславци. В петък видях как я бяха натиснали две кучета, едва я отървахме. Като резултат - кървяща рана под едното око. Така че не съм сигурна утре ще бъде ли жива или не. Трябва спешно да я изведем, но няма къде, нашите приемни домове са заети, имаме кучета и на хотел. Ето я - ушна марка 10457:
Соня търси дом на тези двете кукли, въпроса е да оцелеят още месец-два.
Публикувано: 25 October 2015 - 06:47 PM
Nort2005-2, в 25 August 2015 - 09:24 PM, написа:
Някой да помогне с отглеждането за месец-два? Ако има късмет, милата, ще можем и нея да я показваме "преди" и "след".
Ето я сега, т.е. "преди". Дали ще има "след"?
Малката Ида /така се казва кльощавелката / вече е осиновена! Взела я е една приятелка на Соня
Пухчето от предшния пост още е в клетка...
Сивата мишка я взе като приемна мама Петя
Аз взех един сивчо от Богров, защото беше с кожно и трябва да се позахрани с нещо по-качествено.
А сега снимки от последната седмица:
Радват се много, когато ни видят душиците. Три пъти седмично, година след година... Много сме си близки, те са ни като деца. Страдаме с тях, щастливи сме с тях. За всички, на които сме осигурили дом, се радваме безкрайно много. Които остават в приюта - поне ги храним и наблюдаваме за здравословни проблеми. Най-много се тревожим за осиновените тук.
Например как ще продължи и колко животът на голямото БОК? Взет е за охрана от някаква фирма. Че ще има синджир, то е ясно, с това се примиряваме, няма как. Но кучето е малко сприхаво, може да ухапе човек - и какво? Ще го гръмнат като едното нищо. И ние няма да знаем жив ли е, умрял ли е. Много е гадничко това. Ето го пазачкото, дано има късмет все пак:
Има още едно БОК - голямо и не първа младост, но той поне не хапе и Соня му търси дом. Но е много трудно с такива големанчовци, хората се страхуват. Дори приемен дом не можем да му намерим... Но не губим надежда.
И още едно приютско куче е осиновено от "някакви момчета" - безкрайно добрия кафяв питбул, който еднакво добре си общува и с хора, и с кучета. Един господ знае защо са го взели, не ми се мисли просто:
Пак да кажа, че ние дом не можем да намерим за питчетата, а има много такива кучета, особено в Богров. През зимата умират, не могат да се справят със студовете...
Публикувано: 25 October 2015 - 07:19 PM
С голям зор Соня намери място и за нея, но нали е с такава физиономия горкичката, изискванията за нея са завишени - искат да се разбира и с котки! Трябва да я тестваме, и по този случай утре ще заведа моята котка в Сеславци, за да видим как реагира Мария на този дразнител. Ще я изведем извън приюта и ще я срещнем с Тигър /който ще бъде в клетка, естествено/, и да видим какво ще стане. Ето я Мария:
А това е Тигър. Той е много смел, мисли се за куче
Публикувано: 26 October 2015 - 11:38 AM
Обаче дали там ще могат да ми посочат порода която да се гледа на двора , защото за през зимата докато е малко мога да го настаня в топла стая ,но трябва да се приспособи към живот на двор.
Имал съм една немска овчарка .. но я сгазиха пред нас :/ .. помислил идиота че е бездомно ...
Благодаря предварително !
Публикувано: 27 October 2015 - 08:43 PM
Публикувано: 29 October 2015 - 08:21 PM
Бях в приют Богров, когато докараха четирите нещастничета. Бяха в шок - и от внезапната промяна/може би никога през живота си не са излизали от техния си двор/, и от примките, с които се опитваха да ги свалят от буса /със сигурност никога не са били водени на повод/. Дърпаха се, блъскаха се в земята, разраниха си главите, от устата на едното потечекръв, пищяха - грозна картинка. Направих няколко снимки, изпратих ги на Соня и бях сигурна, че не можем да им помогнем, защото кучетата видимо не бяха социално, може би дотогава не бяха виждали други хора, освен стопаните си.
Но Соня
Нищо, че остана с три крачета, Сарка спечели сърцата на прекрасно семейство с две дечица, които пожелаха да се грижат за нея и да бъдат винаги с нея.
Милата душица вече наистина е домашен любимец - има кой да я гушка, да я води на разходки и да я обича. Сарка е видимо доволна, ние още повече, след като знаем какво е преживяла - раздяла със стопанина си, измъкване от родния двор и захвърлянето на абсолютно непознато място, при непознати животни и хора; и това въпреки отчаяната ѝ съпротива, ампутацията...
Но сега животът на Сарка започва отначало, да ѝ пожелаем много спокойни и щастливи дни с новите ѝ стопани.
Целуваме те, Сарка, радвай добрите хора, които ти дадоха обич и топъл дом, и не поглеждай назад!
Публикувано: 30 October 2015 - 08:43 PM
Ще бъда благодарна ако ми кажете ако го видите там.
https://www.facebook...&type=3&theater

Публикувано: 31 October 2015 - 02:08 PM
Публикувано: 01 November 2015 - 01:45 PM
И ето я сега, в Германия, с истински дом, тъне в обич, топлина и безгрижие, обезпечена за цял живот. В семейството нямат друг домашен любимец, всичкото внимание е за нашата Ида. Соня
Публикувано: 08 November 2015 - 03:55 PM
Аз мога да гарантирам, че в Сеславци го няма - там познавам всичките 200 кучета и знам.
В приютите никое куче не се чувства добре, това е ясно на всички. Ето затова много се надявам повече хора да помагат - с приемен дом, със средства за хотел, за толкова много други неща имаме нужда от помощ. Напр. аз три пъти седмично ходя до Сеславци. Ако поне единия път някой ме смени, би било чудесно. Да си доброволец не е лесно, но пък благодарността в тези толкова много тъжни очи си заслужава усилието!
Ето например ПЕТЯ
Елиза също вече има осиновители /Соня
Ще ви покажа още три късметлийски кучета, минали през общинските приюти, т.е. ничии. Но успяхме да им помогнем, и вече живеят спокойно и щастливо в новите си домове по Германия.
Геройче номер едно - Чико. За него стопаните му пишат, че е прекрасно животинче и проявява огромно търпение в игрите с децата и ги обича. И благодарят за възможността да дадат нов шанс на това съкровище Чико:
Децата може и да са досадни, но диванчето си е диванче
Геройче №2 - Кира. Нейни снимки може и да съм ви показвала вече, защото имаше няколко писма от осиновителите и малко ги пообърках. Пишат хората, че тя е прекрасна /те всички наши питомци са такива/, че има много приятели и много обича да се разхожда в гората. Естествено, след като е била сума ти време в бетонните клетки, няма как да е иначе - ние това си го знаем. И въпреки че гората била до къщата, семейството обичало да се разхожда и в някакъв парк, до който ходели с колата, пък Кира много обичала да се вози на задната седалка... и разни такива ми ти работи от живота на едно щастливо куче - дано успеем да измъкнем повече душички.
Геройче номер три - Балу. И при него всичко е прекрасно, времето му минава в гушкане и игри, и го е налегнало едно спокойствие, да не му е уроки:

Вход

Горе
Цитиране +