Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#5211 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2015 - 11:11 AM

Права си, tkusa Качена снимка, престоят на Ари в приюта на организацията е бил точно една седмица Качена снимка ! За него е имало кандидат-осиновители още докато беше в България, но е трябвало да се провери дали Ари ще ги одобри, и това е отнело една седмица време. Сега чакаме снимки, за да го видим бившето демодекозно богровче как се е устроило в новия си дом. На два пъти от организацията са му били "на гости", всичко е ок.
Извини ме, че не писах веднага за осиновяването, но ни се събраха много кучешки проблеми - болни бебета, пътувания и рядко ми оставаше време да пиша.
Сладкото момченце ме е страх да си помисля на какво щеше да прилича вече, ако не го бяхме извадили с твоя помощ, за да го лекуваме - ако въобще би било все още живо де... А сега той е щастлив, покрай него и ние, и всичко е наред, дай боже повече такива истории.
А това са новите душици, които ще спасим с твоя помощ - Боби и Банджа:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Бяха с парвовироза, едва оцеляха, особено Банджа - цяло чудо е, че оживя. След като оздравяха, ги настаних на късметлийското диванче и сега няма как, Соня Качена снимка трябва да им намери домове Качена снимка.

Въобще - надбягване със смъртта се получава - и за големите, и за малките. Но който си има късмет - има си, дано успяваме да помогнем на повече.
Благодаря ти!

#5212 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2015 - 06:06 PM

Още една от спасените - Бубка от ж.к."Дружба" - стояло си момичепо пред блока, безобидно и срамежливо същество. Но някакъв старец решил, че Бубка рови в градинката с цветята, и викнал Екото. Но една добра жена от същия квартал реши да помогне на кучицата, т.е. да я изведе от приюта и да я настани някъде за социализация. Трудна работа се оказа това, явно животът като нежелана и подритвана я беше направил много предпазлива и недоверчива. Една цяла година жената плащаше за нея, но почти нищо не се получи.
След това Петя Качена снимка реши да помогне /безкористно, както винаги/, и Бубка започна да се отпуска, да общува с други кучета и хора. Та и на нея ѝ дойде реда да стане германка, ето я в деня на голямото пътуване:

След нея Петя Качена снимка даде подслон на друга кучица, спрямо която в приюта беше проявена агресия от съквартирантите ѝ - Елиза:

Сега Елиза може в безопасност да изчака пътуването до новия си дом, и ние сме спокойни за нея.

А ето и питоподобната Мари, която с тази снимка, на която се вижда пълното ѝ равнодушие към семейство

писанчеви, Прикачена снимка спечели новите си стопани.

Прикачена снимка - млади хора, напълно подходящи за жизнерадостната Мари. И съобщение за изядени котки нямаме Качена снимка, така че сме спокойни и за нея.

И милата душица Нала ще бъде обичана, няма как - тя е толкова прекрасна и добричка:Прикачена снимка

#5213 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2015 - 10:43 PM

Малките сладки Боби и Баня вече си имат домове, където ги очакват. Соня, Качена снимка! Въпрос само на време е кога ще можем да ги изпратим.
А на двамцата им е общо взето все едно кога ще отпътуват, защото tkusa Качена снимкаим е осигурила топъл и уютен приемен дом, с диванчета и панички, и на нашите юначета не им остава нищо друго, освен да растат и хубавеят. Ето ги:

Прикачена снимка - не се подлъгвайте по невинните им физиономийки, големи беладжии са!

С една дума, Боби и Баня вече имат бъдеще. Което не може да се каже за Сиена - бивша домашна кучица, изоставена в приюта лично от стопаните си, защото много пътували. В семейството е имало и две деца, интересно тях кой ги гледа, докато родителите им пътуват, но няма смисъл да го обсъждаме, важен е резултата.
Когато се запознах със Сиена, два дни след изоставянето ѝ, тя беше доста стресирана и неориентирана - много кучета, ново място, всичко е толкова различно...

Прикачена снимка - стресната, тъжна, питаща се какво ѝ се случва и защо.

И резултатите от всички тези преживявания не закъсняха - Сиена е с краста. Веднага я изведохме и започнахме лечение, но няма къде да я настаним. Временно е приютена за седмица при добри хора, за след това не знам къде ще е. Тя е много добричка, с хигиенни навици, дали някой от вас не би могъл да ѝ предложи временен подслон? Ще я излекуваме и ще ѝ намерим истински дом, но в момента тя е в голяма беда и се нуждае от помощ. Ето я, когато я взехме от приюта:

#5214 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2015 - 10:42 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Бях при тези двенките вчера, за да го намажа момиченцето с лекарство, че имаше съмнения за микроспория. Каквото и да е било, останало е в миналото и двете сладурчета най-накрая са напълно здрави. Дано успеят да отпътуват преди празниците.
tkusa Качена снимка, благодарности за въсможността, която им даваш да се лекуват и дочакат истинския си дом!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5215 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2015 - 09:51 PM

Малко снимки на сеславските геройчета. Борят се със самотата, студа и страховете си, повечето успяват да се справят. Но животът им е много, много тъжен.
Все пак усещат, че не са забравени, някой мисли и за тях - аз съм три пъти седмично там, пустото Сеславци ми стана като втори дом. Нахранвам ги от вкусно по-вкусно /СоняКачена снимка/. Всяка събота - кратки разходки от сесл. доброволци Качена снимка - защото има ограничения в правилника, но все пак е нещо. И това е.
Ако не беше възможността за задомяване / СоняКачена снимка/ на някои от тези изхвърлени душици, нямаше да имам сили да ходя там. Безперспективността би ме сринала тотално психически и нямаше да мога през ден да се срещам с тези осъдени души, наистина. Вследствие на което освен всичко останало, кучетата щяха да са и гладни. Не ми се мисли, дано издържим повече време, а и нови хора да се включат, дай боже.

Ето и снимки на сладурковците, в очакване на зимата:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5216 Потребителят е офлайн   Maiski Brambar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2015 - 07:44 AM

Как мога да се включа за помощ? Мога да купувам храна, понякога и да ходя там, но не колкото ти заради работата си. Не знам дали ще ме пускат, обаче. Опитах да предложа да дарявам храна в Богров, но ми отказаха. Ако ти ме въведеш, може би ще стане?

#5217 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2015 - 06:35 AM

Това е прекрасно, Maiski BrambarКачена снимка! Ние сме малко хора, така че всяка помощ ни е много ценна!
За дарение на храна - и на мен ми отказаха категорично още в началото. А и за предпочитане е да виждаме как животинките наистина си хапват, отколкото да гадая дали някой недобросъвестен гледач не си е отнесъл чувала вкъщи, защото през годините е имало и такива хора там...
Ти би могла да идваш с нас; да даваш храна, с която ние да храним /тук ще има снимки за това, естествено/; да участваш в съботните разходки; да помагаш за разходите на някое сеславче, което е на хотел - както си решиш. Пиши ми на лични, за да се уточним.
Извини ме за забавянето на отговора, но от няколко дни при мен е лудница - освен регулярните сеславски дейности, имахме и изпращане на поредните късметлийчета до новите им домове в Германия с всичките бумащини покрай това.

#5218 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2015 - 04:07 PM

При насе все същото - трудно, тъжно и от време на време малко радост от щастливите погледи на осиновените кучета. Има животинки в Сеславци и Богров, които могат да са идеалните домашни любимци, но не - стоят с години в бетонните клетки. Ние правим много за тях,и задомяваме, но в двата приюта има общо над 1500 кучета и само една организация не може да се справи. Знам още двама човека, които взимат по няколко кученца месечно, и това е.
Добрата новина е, че утре Maiski Brambar ще бъде с нас, в Сеславци и Богров. Тя сама ще си прецени какво би могла да помага на животинките.
Храним:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

tkusaКачена снимка, твоите две подопечни сладурчета тази седмица станаха германчета! Ето ги - на път за сборния пункт, в буса, преди да потеглят за новите си домове, и при пристигането си там:

Малките буболечки минаха през много перипетии, но с помощта на добри хора се справиха и сега ще бъдат много щастливи. tkusaКачена снимка, Боби и Баня много, много ти благодарят за приемния дом, който ти им осигури. Кученцата бяха много нестабилни след парвото, трудно приемаха храна, а за Баня докторите даже се съмняваха, че има генетичен дефект и затова не расте. Но диванчето и купата правят чудеса!
Ето я и сладката Ели, която в Сеславци трудно се справяше и ПетяКачена снимка я взе при себе си. Ето я сладката сивушка, която също вече е в Германия /има снимки и от Сеславци/:

И поотрасналото сеславско бебче Лука - Прикачена снимка

И Майк вече е германче. Той е богровско момче, но преди няколко месеца започна нещо кожно и го взех вкъщи. Изключително кученце - добро, кротичко и безконфликтно. Ще бъде много щастлив и стопаните му - също:

Още няколко щастливчета от тази седмица:

Та така, живот... Дай боже да успеем да помогнем на повече животинки.
Храната и домовете са от СоняКачена снимка, да е жива и здрава!

#5219 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2015 - 06:31 PM

tkusaКачена снимка, стопаните на Ари са изпратили снимки! Ходят на дълги разходки и се веселят цялото семейство, Ари точно това обича най-много. А изглеждаше толкова жалък и тъжен в приюта, не е истина просто как се променят кучетата, когато отидат в дом. Още тук Ари стана като нов.

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Няма оплаквания от нашето момче, щастливи са заедно. Същите хора осиновиха преди няколко месеца и друго сеславче - Робин. Ето и негови нови снимки:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

tkusa Качена снимка, целувки от Ари и много благодарности от мен за голямата помощ, която оказваш на тези клети душици!

#5220 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2015 - 03:23 PM

Имам да споделям доста неща, но лаптопа ми нещо не е наред и затова само най-важното от всичко:

Всички бебета вече се оставят в Сеславци. От месец и повече в Богров няма бебета. Преди това бебета имаше и на двете места. Няма да коментирам какво и как, всеки може да отиде и да види. Успяваме да помогнем на някои от тях - извеждаме и задомяваме.
Имам си мнение за приютите въобще, но никой не ме пита. И затова давам цялото си време и доста пари, за да помогна на животинките. Със Соня спасихме доста кучета.
За малки бебета в приюта няма подходящи условия. След многото разговори, които имахме с ръководството на Екоравновесие - сегашното и предишното, преди два месеца ни беше обещано, че в Сеславци ще се направи сериозен ремонт, за да могат бебенцата и майките им да се чувстват по-комфортно. Очаквам още през м.януари да започнат строителните работи. А дано!
Както всички знаем, приютът е само временно решение за тези нещастни същества. Затова призовавам тези, които имат възможности, да извеждат кученцата от приюта и да търсят подходящи осиновители. А който няма възможност за това, то да помага на тези, които го правят. Това е истината. Защото колкото и прекрасни да са условията в един приют, кучетата искат да си имат дом.
Например през последния месец ние със Соня сме извадили от Сеславци 10 бебета и сме задомили 25 кучета от двата общински приюта. Част от тези 25 късметлийчета сме ги извели преди месеци и те бяха в приемни домове - платени такива и на доброволциКачена снимка. Това даже май ни е рекорд - 25 кучета за един месец!
Това са добри новини и би трябвало да ги пусна във Фейсбук, но предпочитам да го кажа тук, пред вас, заото сме приятели. А във Фейсбук има всякакви.
Maiski BrambarКачена снимка ще изведе една душица от Сеславци или Богров, което значи, че ще я спаси, защото СоняКачена снимка ще ѝ намери дом.

За днес толкова. Пожелавам на всички вас хубави празници и по-малко бездомни кучета - и в приютите, и по улиците. Което значи да сме отговорни и да не допускаме около дома ни, вилата или службата да има некастрирани нещастници.

#5221 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2015 - 08:33 AM

В Богров има доста питбули и хъскита.
Зная, че има организации, които помагат точно на тези породи, затова напомням - идете в Богров и вижте.
Нас веднъж за едно хъски, което беше стояло три месеца в приюта преди да го осиновим, щяха да ни изядат с парцалите. Затова - моля, заповядайте, хъскита за спасяване има достатъчно, ние няма да участваме в това.
Питбулите пък не могат да се справят със студа. Нито един не успява да доживее до пролетта - и миналата, и по-миналата година беше така.
И два-три ротвайлера има, и много немски овчарки, САО, и "каракачанки".
Ние взимаме безпородни, защото те пък нямат абсолютно никакъв друг шанс, дори циганите /които идват да си вземат куче от приюта/ не ги искат.

Весели празници желая на всички, да сте живи и здрави!

#5222 Потребителят е офлайн   kinggod Икона

Публикувано: 30 December 2015 - 10:15 PM

Каква е процедурата по осиновяване?

#5223 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2016 - 05:57 PM

Трябва да носите личната си карта. Записват ви данните от нея, подписвате осиновителска декларация, в която посочвате къде ще отглеждате кучето, и това е. Не забравяйте да си носите каишка и повод. Успех, дано успеете да помогнете на някоя животинка!

Иначе в Сеславци по празниците е, както винаги, още по-тъжно. Има дежурни гледачи, които слагат от тяхната си храна и вода, но когато ги няма шефовете, можете да се сетите...
Ние пак си ходихме там да храним по три пъти в седмицата, няма как, два пъти отидохме и до Богров. Че там имаше едни полубебета и едни слабушковци, за които много ми беше притеснено, че няма да оцелеят в големите студове без силна храна. То не че като оцелеят кой знае какво толкова хубаво ги чака / само Соня не може да задоми всички нещастници/, но все пак не мога да остана безразлична.
Благодарна съм на инж.Киров, че ни позволява да храним и през празнични и почивни дни, все пак осма година доброволстваме там и поразии не сме правили.
Дори точно преди Коледа извадихме и две нещастни души. Едната е двегодишна сеславска дребосъчка, която Maiski Brambar Качена снимка настани в хотел. С 200-те лева, които тя дари, на кученцето се осигуряват 40 дни спокойствие и сигурност. Ето я късметлийката:

Прикачена снимка - тази снимка е веднага, след като я оставихме в хотела, нямахме време за повече. След няколко дни, когато отидем да я видим пак, ще има по-хубави снимки.

Другото нещастниче, на което Коледа донесе късмет, е една слабушка, още няма име. Добре, че я взех, защото със сигурност нямаше да преживее студовете. В нейната клетка имаше само още две кучета, но тя отказа да се храни, явно се притесняваше от тях. В Богров е била само десетина дни. През седмицата ще се опитам да разбера откъде са я взели. Вкъщи се храни нормално, надявам се скоро да мога да ви покажа по-хубави снимки и на нея:

Дано Соня ги задоми по-бързо, че опашката от нуждаещи се е много дълга...

И снимки от храненията през празничните почивни дни - само от Сеславци, защото в Богров не ни разрешават да правим снимки, освен когато са за осиновяване:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5224 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2016 - 03:18 PM

Сега ще ви разкажа историята на едно момченце, нарекохме го Винер.
В края на лятото ми се обадиха от новия кастр. център на Екото във Връбница, че са прибрали по сигнал младо /6-7 мес./ куче, блъснато от кола. Неподвижно от кръста надолу, в същото време много добро и гальовно. Докато е било под упойка за кастрацията го бяха и "изкъпали" със сух шампоан:

Прикачена снимка - Винер във Враждебна - задачка с много неизвестни...

После го докараха в Сеславци. Милото, не можеше да стигне до водата и храната даже, беше напълно неподвижен.

Рентгенът показа, че гръбначния мозък не е прекъснат, но счупен прешлен се е забил там и затова момчето е неподвижно. Трябваше да се направи операция и кученцето да се настани в хотел, където да му се обръща достатъчно внимание и да се полагат необходимите следоперативни грижи.
Ето го Винер как слушка и колко е търпелив по време на прегледа в клиниката:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Прикачена снимка - разбираше, че искаме да му помогнем, и оказа пълно съдействие.

Операцията, за щастие, беше успешна. Докторът отстрани парчето кост, което беше забито в гръбначния мозък, и Винер започна бързо да се подобрява, след една седмица вече вървеше и подскачаше - малко непохватно, но това беше огромно постижение за него:

Прикачена снимка - голяма радост беше - и за него, и за нас.

За 2-3 месеца Винер се възстанови напълно. Милата душица даже и продължи да расте в това време. Живее втори живот, така си е. и дойде времето да се разделим, защото Соня Качена снимкаосвен че плати операцията на момчето, успя да намери и за него местенце в Германия. Приятелска организация, която е намирала домове и за много други сеславчета, беше открила топъл дом за Винер. Ето снимки от изпращането:

Беше ни тъжно, че няма да видим повече това жизнерадостно момченце, но няма как, той трябваше да има нов дом, за да можем да се погрижим и за други негови приятелчета.

Прикачена снимка - друго си е да притежаваш собствено диванче!

Много се зарадвахме на тези снимки - видяхме, че момчето ни е спокойно и на мекичко. Но сега сме още по-щастливи, защото имаме новогодишен поздрав от Винер. Другото куче на снимката е пак бивш софийски нещастник - Рижко:

Прикачена снимка - като гледам, явно третият любимец в семейството е котанка. Големи игри ще падат!

Та така, това невинно същество Винер още от малко изпита човешкото пренебрежение и болката. Той имаше късмет, огромен късмет. Животът е пред него, пожелавам му много радостни и щастливи дни.
СоняКачена снимка, Винер, Рижко и стотиците други задомени сеславчета са ти безкрайно благодарни, сигурна съм!

#5225 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2016 - 07:42 PM

Малко стоплящи сърцето снимки в този зимен ден ! Разпознахте ли ги ? ;)
Поздрави от двете Сеславски клетничета,след година и половина щастливи в своя истински дом,сред своите истински човеци <3

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5226 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2016 - 12:03 AM

Е как да не ги разпозная, такава голяма емоция беше, когато успя да им намериш дом Качена снимка ! Струваше ми се невъзможно да бъдат спасени, прекалено хубаво, за да е истина! Вече ги виждах завързани в някой заден двор, с порутени колиби и броящи се ребра...
Толкова жалки изглеждаха в клетката, отвратително беше просто. Много, много ти благодаря за спасяването на двете сладурчета. Ти беше публикувала техни снимки малко след това, доколкото си спомням живеят във вилна зона до Варна. И сега нали и там ги наваля хубаво снега, сигурно е голяма радост и игри.
ATANASOVA, Качена снимка!!!

#5227 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2016 - 10:30 AM

Да,точно така,живеят със семейството си във вила около Варна.Не спират да ги хвалят колко са послушни децата,и заради това ходят на голееееми разходки в гората,а после на кафе в града :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5228 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2016 - 03:50 PM

Оле, и на кафенце ходят, значи са на "ти" и с цивилизацията, супер!
А как са се загладили милите, като рибки са! Това значи че здраво хапват и много тичат и играят. Да са живи и здрави и те, и собствениците!
Ще ме разберете, че на фона на тъжните очи, които виждам в Сеславци, снимките на тези две щастливи варненчета ми подействаха като балсам на душата. Освен това аз няколко пъти се опитвах да задомя животинки в България, все неуспешно.
Затова още веднъж Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка за ATANASOVA и за новите стопани на двамата красавци /майка и син, доколкото си спомням/ !

#5229 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2016 - 08:39 AM

При нас нещата са си същите - борба със зимния студ и глад и борба за топъл дом. Защото за да преживеят студовете, кучовците трябва да са добре нахранени, това всеки го знае. Но пък най-добре си е, ако си имат добри стопани - тогава няма да е необходимо да се преборват с нищо душиците, постоянно ще им бъде нахранено и топло.
Соня Качена снимка успя да осигури домове за поредните 15 късметлийчета - нежелани, изхвърлени и безкрайно добри живвотинки, висящи в приюта незнайно защо. А с останалите и през Новата година продължаваме същото - дохранване и намиране на домове. Ето снимките от вчера - студ и сняг, но кучанките преливат от енергия и започва луда радост, щом ни видят, много са благодарни милите.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5230 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2016 - 02:40 PM

Продължават отвратителните студове и снегове, снощи при мен беше -22 градуса. Колкото са ни възможностите, извадихме сеславчета и богровчета по приемни домове и хотели, но другите трябва да се справят сами в тази "ледена епоха". Ние помагаме с храна - три пъти седмично, знаете; и доливаме гореща вода в съдовете. И, слава богу, нямаме умрели кучета в тези най-трудни за тях дни. Благодарение на хубавата храна, която СоняКачена снимка осигурява, кучанките имат сили, за да издържат.
Точно сега е отвратително - изпражнения, урина и сняг са се стегнали в здрава ледена постелка, и няма разбиване - опитахме. Имаме уверението на персонала, че малко като се позатопли, т.е. след няколко дни, ще изринат всичко това.
Кучетата зъзнат в клетките и се показват само когато има нещо интересно.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка - и ние доста се намръзнахме, но си заслужаваше, за да видим ситите и доволни муцунки на приятелчетата.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

10 потребители четат тази тема
0 потребители, 10 гости, 0 анонимни