Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#5201 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2015 - 09:47 PM

Душичка е тази Мари, явно.
Норт :rc_036:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#5202 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2015 - 08:21 PM

Имаме вести от едно наскоро осиновено наше куче - Сара. Нейната история е от тривиалните - живеят си мъж и жена в къща във Владая и имат четири кучета. Но мъжът умира и жената веднага се обадила в Екоравновесие да вземат животните, защото не можела да се грижи сама за тях.
Бях в приют Богров, когато докараха четирите нещастничета. Бяха в шок - и от внезапната промяна/може би никога през живота си не са излизали от техния си двор/, и от примките, с които се опитваха да ги свалят от буса /със сигурност никога не са били водени на повод/. Дърпаха се, блъскаха се в земята, разраниха си главите, от устата на едното потечекръв, пищяха - грозна картинка. Направих няколко снимки, изпратих ги на Соня и бях сигурна, че не можем да им помогнем, защото кучетата видимо не бяха социално, може би дотогава не бяха виждали други хора, освен стопаните си.
Но Соня Качена снимкауспя да им намери приемен дом, където животинките се поуспокоиха, научиха се да вървят на повод и да общуват с хора. Три от тях вече живеят с новите си семейства в Германия. Сега ще ви покажа снимки на едната от тях - Сара. Тъй като момичето имаше старо, лошо зарастнало счупване и изпитваше непрекъснато болка и дискомфорт, докторите препоръчаха крачето да се ампутира. Много умувахме, но го направихме това, защото докторите бяха единодушни, че няма друг начин да я спасим от болката.
Нищо, че остана с три крачета, Сарка спечели сърцата на прекрасно семейство с две дечица, които пожелаха да се грижат за нея и да бъдат винаги с нея.
Милата душица вече наистина е домашен любимец - има кой да я гушка, да я води на разходки и да я обича. Сарка е видимо доволна, ние още повече, след като знаем какво е преживяла - раздяла със стопанина си, измъкване от родния двор и захвърлянето на абсолютно непознато място, при непознати животни и хора; и това въпреки отчаяната ѝ съпротива, ампутацията...
Но сега животът на Сарка започва отначало, да ѝ пожелаем много спокойни и щастливи дни с новите ѝ стопани.

Прикачена снимка- Сара при докарването ѝ в Богров - истински шок и ужас.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка - след хубавата разходка най-обича да се гушка с дечицата - на топло и меко.

Целуваме те, Сарка, радвай добрите хора, които ти дадоха обич и топъл дом, и не поглеждай назад!

#5203 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 October 2015 - 08:43 PM

Nort, моля те като ходиш в изолатора, да поогледаш за ей това загубено пале. Беше взето от улицата преди седмица, но приемното му семейство го загуби. Последните новини е, че е прибрано от някакво семейство. Не знам какво ще го направят и дали няма да го оставят в Сеславци...
Ще бъда благодарна ако ми кажете ако го видите там.

https://www.facebook...&type=3&theater
User's Signature

Качена снимка

#5204 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2015 - 02:08 PM

Мисля, че manta беше пуснала тук питане за изчезнало черно момиченце с късичка опашка. Бушката успя да разчете ушната марка и проверих - няма я нито в Сеславци, нито в Богров. Вчера даже обиколихме всички клетки и в големия Богров - такова куче няма.

#5205 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 31 October 2015 - 03:19 PM

Норт, за друго пале става дума. Хвърли един поглед на снимката, моля те. Нашето няма нищо общо с това на Манта.
User's Signature

Качена снимка

#5206 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2015 - 04:11 PM

Да, зная, видях. Сега отговарям за черното куче без опашка. За твоето ще проверя другата седмица.

#5207 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2015 - 01:45 PM

Помните малката Ида - то такова нещо забравя ли се:

Прикачена снимка - чудех се дали на другия ден ще я има въобще...

Прикачена снимка - в приемния дом - справи се с разстройството и се позакрепи, успокои се душицата.

И ето я сега, в Германия, с истински дом, тъне в обич, топлина и безгрижие, обезпечена за цял живот. В семейството нямат друг домашен любимец, всичкото внимание е за нашата Ида. Соня Качена снимка!

Прикачена снимка - няма го вече отчаяния поглед от сеславската снимка.

#5208 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2015 - 03:55 PM

deni_avr , невъзможно е да го намеря кученцето, в Богров са вече близо 1500! Ако отиде някой, който познава животинчето, ще има повече шанс.
Аз мога да гарантирам, че в Сеславци го няма - там познавам всичките 200 кучета и знам.
В приютите никое куче не се чувства добре, това е ясно на всички. Ето затова много се надявам повече хора да помагат - с приемен дом, със средства за хотел, за толкова много други неща имаме нужда от помощ. Напр. аз три пъти седмично ходя до Сеславци. Ако поне единия път някой ме смени, би било чудесно. Да си доброволец не е лесно, но пък благодарността в тези толкова много тъжни очи си заслужава усилието!
Ето например ПЕТЯКачена снимка, чиято помощ е безценна - преди седмица поредната спасена от нея душа /Бубка-Шива/ замина при новите си стопани в Германия, и тя веднага подаде ръка на следващото нещастниче - Елиза, която незнайно защо беше тормозена непрекъснато от съквартирантите си:

Прикачена снимка - Бубка

Прикачена снимка - Елиза

Елиза също вече има осиновители /СоняКачена снимка/, и Петя ще може да помогне на следващото нещастниче. А нещастници има много, има за всеки, стига да иска.

Ще ви покажа още три късметлийски кучета, минали през общинските приюти, т.е. ничии. Но успяхме да им помогнем, и вече живеят спокойно и щастливо в новите си домове по Германия.

Геройче номер едно - Чико. За него стопаните му пишат, че е прекрасно животинче и проявява огромно търпение в игрите с децата и ги обича. И благодарят за възможността да дадат нов шанс на това съкровище Чико:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Децата може и да са досадни, но диванчето си е диванче Качена снимка, и Чико го ползва на макс!

Геройче №2 - Кира. Нейни снимки може и да съм ви показвала вече, защото имаше няколко писма от осиновителите и малко ги пообърках. Пишат хората, че тя е прекрасна /те всички наши питомци са такива/, че има много приятели и много обича да се разхожда в гората. Естествено, след като е била сума ти време в бетонните клетки, няма как да е иначе - ние това си го знаем. И въпреки че гората била до къщата, семейството обичало да се разхожда и в някакъв парк, до който ходели с колата, пък Кира много обичала да се вози на задната седалка... и разни такива ми ти работи от живота на едно щастливо куче - дано успеем да измъкнем повече душички.

Прикачена снимка -

Геройче номер три - Балу. И при него всичко е прекрасно, времето му минава в гушкане и игри, и го е налегнало едно спокойствие, да не му е уроки:

Прикачена снимка - да посъбере малко силици и пак навън Качена снимка !

#5209 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2015 - 01:28 PM

Задомените са си задомени, но тук остават още стотици не, а хиляди животинки, на които трябва да помогнем. На двете бебенце им правихме тестове, преди да им сложим най-бебешката ваксинка, слава богу са здрави.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5210 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2015 - 09:49 PM

Какъв хубавец е станал Ари,с този поглед няма дълго да бъде в приюта. Пуснах паричките за следващата душа, знам че не сте останали без такива.

#5211 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2015 - 11:11 AM

Права си, tkusa Качена снимка, престоят на Ари в приюта на организацията е бил точно една седмица Качена снимка ! За него е имало кандидат-осиновители още докато беше в България, но е трябвало да се провери дали Ари ще ги одобри, и това е отнело една седмица време. Сега чакаме снимки, за да го видим бившето демодекозно богровче как се е устроило в новия си дом. На два пъти от организацията са му били "на гости", всичко е ок.
Извини ме, че не писах веднага за осиновяването, но ни се събраха много кучешки проблеми - болни бебета, пътувания и рядко ми оставаше време да пиша.
Сладкото момченце ме е страх да си помисля на какво щеше да прилича вече, ако не го бяхме извадили с твоя помощ, за да го лекуваме - ако въобще би било все още живо де... А сега той е щастлив, покрай него и ние, и всичко е наред, дай боже повече такива истории.
А това са новите душици, които ще спасим с твоя помощ - Боби и Банджа:

Бяха с парвовироза, едва оцеляха, особено Банджа - цяло чудо е, че оживя. След като оздравяха, ги настаних на късметлийското диванче и сега няма как, Соня Качена снимка трябва да им намери домове Качена снимка.

Въобще - надбягване със смъртта се получава - и за големите, и за малките. Но който си има късмет - има си, дано успяваме да помогнем на повече.
Благодаря ти!

#5212 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2015 - 06:06 PM

Още една от спасените - Бубка от ж.к."Дружба" - стояло си момичепо пред блока, безобидно и срамежливо същество. Но някакъв старец решил, че Бубка рови в градинката с цветята, и викнал Екото. Но една добра жена от същия квартал реши да помогне на кучицата, т.е. да я изведе от приюта и да я настани някъде за социализация. Трудна работа се оказа това, явно животът като нежелана и подритвана я беше направил много предпазлива и недоверчива. Една цяла година жената плащаше за нея, но почти нищо не се получи.
След това Петя Качена снимка реши да помогне /безкористно, както винаги/, и Бубка започна да се отпуска, да общува с други кучета и хора. Та и на нея ѝ дойде реда да стане германка, ето я в деня на голямото пътуване:

След нея Петя Качена снимка даде подслон на друга кучица, спрямо която в приюта беше проявена агресия от съквартирантите ѝ - Елиза:

Сега Елиза може в безопасност да изчака пътуването до новия си дом, и ние сме спокойни за нея.

А ето и питоподобната Мари, която с тази снимка, на която се вижда пълното ѝ равнодушие към семейство

писанчеви, Прикачена снимка спечели новите си стопани.

Прикачена снимка - млади хора, напълно подходящи за жизнерадостната Мари. И съобщение за изядени котки нямаме Качена снимка, така че сме спокойни и за нея.

И милата душица Нала ще бъде обичана, няма как - тя е толкова прекрасна и добричка:Прикачена снимка

#5213 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2015 - 10:43 PM

Малките сладки Боби и Баня вече си имат домове, където ги очакват. Соня, Качена снимка! Въпрос само на време е кога ще можем да ги изпратим.
А на двамцата им е общо взето все едно кога ще отпътуват, защото tkusa Качена снимкаим е осигурила топъл и уютен приемен дом, с диванчета и панички, и на нашите юначета не им остава нищо друго, освен да растат и хубавеят. Ето ги:

Прикачена снимка - не се подлъгвайте по невинните им физиономийки, големи беладжии са!

С една дума, Боби и Баня вече имат бъдеще. Което не може да се каже за Сиена - бивша домашна кучица, изоставена в приюта лично от стопаните си, защото много пътували. В семейството е имало и две деца, интересно тях кой ги гледа, докато родителите им пътуват, но няма смисъл да го обсъждаме, важен е резултата.
Когато се запознах със Сиена, два дни след изоставянето ѝ, тя беше доста стресирана и неориентирана - много кучета, ново място, всичко е толкова различно...

Прикачена снимка - стресната, тъжна, питаща се какво ѝ се случва и защо.

И резултатите от всички тези преживявания не закъсняха - Сиена е с краста. Веднага я изведохме и започнахме лечение, но няма къде да я настаним. Временно е приютена за седмица при добри хора, за след това не знам къде ще е. Тя е много добричка, с хигиенни навици, дали някой от вас не би могъл да ѝ предложи временен подслон? Ще я излекуваме и ще ѝ намерим истински дом, но в момента тя е в голяма беда и се нуждае от помощ. Ето я, когато я взехме от приюта:

#5214 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2015 - 10:42 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Бях при тези двенките вчера, за да го намажа момиченцето с лекарство, че имаше съмнения за микроспория. Каквото и да е било, останало е в миналото и двете сладурчета най-накрая са напълно здрави. Дано успеят да отпътуват преди празниците.
tkusa Качена снимка, благодарности за въсможността, която им даваш да се лекуват и дочакат истинския си дом!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5215 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2015 - 09:51 PM

Малко снимки на сеславските геройчета. Борят се със самотата, студа и страховете си, повечето успяват да се справят. Но животът им е много, много тъжен.
Все пак усещат, че не са забравени, някой мисли и за тях - аз съм три пъти седмично там, пустото Сеславци ми стана като втори дом. Нахранвам ги от вкусно по-вкусно /СоняКачена снимка/. Всяка събота - кратки разходки от сесл. доброволци Качена снимка - защото има ограничения в правилника, но все пак е нещо. И това е.
Ако не беше възможността за задомяване / СоняКачена снимка/ на някои от тези изхвърлени душици, нямаше да имам сили да ходя там. Безперспективността би ме сринала тотално психически и нямаше да мога през ден да се срещам с тези осъдени души, наистина. Вследствие на което освен всичко останало, кучетата щяха да са и гладни. Не ми се мисли, дано издържим повече време, а и нови хора да се включат, дай боже.

Ето и снимки на сладурковците, в очакване на зимата:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5216 Потребителят е офлайн   Maiski Brambar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2015 - 07:44 AM

Как мога да се включа за помощ? Мога да купувам храна, понякога и да ходя там, но не колкото ти заради работата си. Не знам дали ще ме пускат, обаче. Опитах да предложа да дарявам храна в Богров, но ми отказаха. Ако ти ме въведеш, може би ще стане?

#5217 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2015 - 06:35 AM

Това е прекрасно, Maiski BrambarКачена снимка! Ние сме малко хора, така че всяка помощ ни е много ценна!
За дарение на храна - и на мен ми отказаха категорично още в началото. А и за предпочитане е да виждаме как животинките наистина си хапват, отколкото да гадая дали някой недобросъвестен гледач не си е отнесъл чувала вкъщи, защото през годините е имало и такива хора там...
Ти би могла да идваш с нас; да даваш храна, с която ние да храним /тук ще има снимки за това, естествено/; да участваш в съботните разходки; да помагаш за разходите на някое сеславче, което е на хотел - както си решиш. Пиши ми на лични, за да се уточним.
Извини ме за забавянето на отговора, но от няколко дни при мен е лудница - освен регулярните сеславски дейности, имахме и изпращане на поредните късметлийчета до новите им домове в Германия с всичките бумащини покрай това.

#5218 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2015 - 04:07 PM

При насе все същото - трудно, тъжно и от време на време малко радост от щастливите погледи на осиновените кучета. Има животинки в Сеславци и Богров, които могат да са идеалните домашни любимци, но не - стоят с години в бетонните клетки. Ние правим много за тях,и задомяваме, но в двата приюта има общо над 1500 кучета и само една организация не може да се справи. Знам още двама човека, които взимат по няколко кученца месечно, и това е.
Добрата новина е, че утре Maiski Brambar ще бъде с нас, в Сеславци и Богров. Тя сама ще си прецени какво би могла да помага на животинките.
Храним:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

tkusaКачена снимка, твоите две подопечни сладурчета тази седмица станаха германчета! Ето ги - на път за сборния пункт, в буса, преди да потеглят за новите си домове, и при пристигането си там:

Малките буболечки минаха през много перипетии, но с помощта на добри хора се справиха и сега ще бъдат много щастливи. tkusaКачена снимка, Боби и Баня много, много ти благодарят за приемния дом, който ти им осигури. Кученцата бяха много нестабилни след парвото, трудно приемаха храна, а за Баня докторите даже се съмняваха, че има генетичен дефект и затова не расте. Но диванчето и купата правят чудеса!
Ето я и сладката Ели, която в Сеславци трудно се справяше и ПетяКачена снимка я взе при себе си. Ето я сладката сивушка, която също вече е в Германия /има снимки и от Сеславци/:

И поотрасналото сеславско бебче Лука - Прикачена снимка

И Майк вече е германче. Той е богровско момче, но преди няколко месеца започна нещо кожно и го взех вкъщи. Изключително кученце - добро, кротичко и безконфликтно. Ще бъде много щастлив и стопаните му - също:

Още няколко щастливчета от тази седмица:

Та така, живот... Дай боже да успеем да помогнем на повече животинки.
Храната и домовете са от СоняКачена снимка, да е жива и здрава!

#5219 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2015 - 06:31 PM

tkusaКачена снимка, стопаните на Ари са изпратили снимки! Ходят на дълги разходки и се веселят цялото семейство, Ари точно това обича най-много. А изглеждаше толкова жалък и тъжен в приюта, не е истина просто как се променят кучетата, когато отидат в дом. Още тук Ари стана като нов.

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Няма оплаквания от нашето момче, щастливи са заедно. Същите хора осиновиха преди няколко месеца и друго сеславче - Робин. Ето и негови нови снимки:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

tkusa Качена снимка, целувки от Ари и много благодарности от мен за голямата помощ, която оказваш на тези клети душици!

#5220 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2015 - 03:23 PM

Имам да споделям доста неща, но лаптопа ми нещо не е наред и затова само най-важното от всичко:

Всички бебета вече се оставят в Сеславци. От месец и повече в Богров няма бебета. Преди това бебета имаше и на двете места. Няма да коментирам какво и как, всеки може да отиде и да види. Успяваме да помогнем на някои от тях - извеждаме и задомяваме.
Имам си мнение за приютите въобще, но никой не ме пита. И затова давам цялото си време и доста пари, за да помогна на животинките. Със Соня спасихме доста кучета.
За малки бебета в приюта няма подходящи условия. След многото разговори, които имахме с ръководството на Екоравновесие - сегашното и предишното, преди два месеца ни беше обещано, че в Сеславци ще се направи сериозен ремонт, за да могат бебенцата и майките им да се чувстват по-комфортно. Очаквам още през м.януари да започнат строителните работи. А дано!
Както всички знаем, приютът е само временно решение за тези нещастни същества. Затова призовавам тези, които имат възможности, да извеждат кученцата от приюта и да търсят подходящи осиновители. А който няма възможност за това, то да помага на тези, които го правят. Това е истината. Защото колкото и прекрасни да са условията в един приют, кучетата искат да си имат дом.
Например през последния месец ние със Соня сме извадили от Сеславци 10 бебета и сме задомили 25 кучета от двата общински приюта. Част от тези 25 късметлийчета сме ги извели преди месеци и те бяха в приемни домове - платени такива и на доброволциКачена снимка. Това даже май ни е рекорд - 25 кучета за един месец!
Това са добри новини и би трябвало да ги пусна във Фейсбук, но предпочитам да го кажа тук, пред вас, заото сме приятели. А във Фейсбук има всякакви.
Maiski BrambarКачена снимка ще изведе една душица от Сеславци или Богров, което значи, че ще я спаси, защото СоняКачена снимка ще ѝ намери дом.

За днес толкова. Пожелавам на всички вас хубави празници и по-малко бездомни кучета - и в приютите, и по улиците. Което значи да сме отговорни и да не допускаме около дома ни, вилата или службата да има некастрирани нещастници.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни