И въпреки това имам молба към вас. Ако някой има възможност /време и кола/ да идва да прави снимките? На мен фотографията определено не ми се отдава, а и там трябва да правя и много други неща.
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 28 February 2016 - 10:18 AM
И въпреки това имам молба към вас. Ако някой има възможност /време и кола/ да идва да прави снимките? На мен фотографията определено не ми се отдава, а и там трябва да правя и много други неща.
Публикувано: 28 February 2016 - 01:41 PM
Публикувано: 29 February 2016 - 03:07 PM
А снимките, които правя, за да се представят кучетата на кандидат-осиновителите, има значение как изглеждат. Всичките ни животинки са много добри и социални, но все пак е хубаво с нещо да се грабне погледа на хората, да се насочи вниманието им към тях. Затова помолих, ако някой има възможност да помогне с това, че би било добре. То е за доброто на кучетата, по-бързо ще им се намери дом.
Все пак, всичко това не е болка за умиралка, справяме се.
Публикувано: 05 March 2016 - 06:54 PM
Това са снимки от понеделнишкото ни посещение в Сеславци. Нахранихме хубаво дебеланчовците, порадвахме си се взаимно. Знаете ли, че има много лши хора? Тези лоши хора изпадат в истерия, че ние редовно ходим в Сеславци и се грижим за кучетата там. Много им завидяха за храната и домовете, които Соня осигурява. И че правим всичко това вече осма година, и нищо не е могло да ни спре през годините. А имаше опити за това, и още как. И колкото и да е странно, повечето от провокациите са били от "наши хора", кучелюбители. Екото по не смеят, защото обективно нямат основание.
Та стискайте им палци на животетата да можем и за в бъдеще да им помагаме.
След Сеславци, отидохме в общинския Богров. Gensa
Публикувано: 05 March 2016 - 07:46 PM
Публикувано: 05 March 2016 - 08:05 PM
Ето ги последните снимки:
Публикувано: 06 March 2016 - 10:43 PM
20 минути свобода, гушкане, галене , целуване или просто луда игра.
Публикувано: 09 March 2016 - 07:23 AM
Онзи ден бяхме в общинския Богров и дохранихме няколко клетки с храната, дарена от Gensa
Публикувано: 15 March 2016 - 09:25 AM
Много ми е трудно с тези големи разстояния, единия ден през миналата седмицата ни се събраха 10км, но като е за нежеланите нещастници, приемам го. Лошото е, че покрай кучетата има и хора, голяма част от които лъжат, крадат, правят интриги всякакви - това не зная докога ще мога да го изтърпя.
Как да е, сега ще ви пусна снимки от трите ни последни срещи със сеславчетата:
Публикувано: 20 March 2016 - 09:50 AM
Nort2005-2, в 15 March 2016 - 09:25 AM, написа:
Разбира се, че съм изпуснала една нула.
През седмицата нямам никакво време - три дни за хранене, за което само пътуването ми е два часа, срещи и тел. разговори с разни служебни и други лица, все по кучешка линия, дом, семейство, моите кучета плюс още две сеславчета у нас, лудницата е пълна. Всичко това, обещавам, го пиша за последен път, за да не ставам досадна, но то е, за да не си помислите, че съм ги зарязала бедните душици. Докато има осигурена храна, ще правя всичко възможно тя да стига до тях. Между другото, някой дето стовари едни гранули в Сеславци, още стоят там непокътнати. Уж обещали да ходи човек да ги сипва на кучетата, но вече три седмици май оттогава никой не се е явявал.
Сега да ви се оплача. Нали се очаква в Сеславци да започне дългоочаквания ремонт. Затова постепенно са започнали да препращат кучета в Богров, за да освободят сградата. По време на ремонта в Сеславци ще останат около 50-60 кучета. В момента са 90, а преди тези преустройства винаги са били 200-220. Та сега, след като нахраним в Сеславци /Соня Митрева
Сега ви пускам снимките, първо от сряда тази седмица, в Сеславци:
Публикувано: 20 March 2016 - 10:11 AM
Злобарите просто са по- шумни и държат гласът им да се чува навсякъде и по всяко време.
А ние тихичко си четем и се възхищаваме на духовната и физическата Ви енергия толкова години да поддържате тази дейност.
Мисля, че всеки който чете тук и подкрепя, може да драсва някоя дума за подкрепа. Поне това.
Публикувано: 20 March 2016 - 10:53 AM
Сега обещаните снимки на сеславчетата, които временно са преместени в Богров. Дано доживеят да се върнат, а още по-добре преди това им се намерят и домове. За това разчитаме на Соня
Тук, в Богров, хранихме с последните чувалчета на Gensa
Първо една питоподобна сладуранка, която от три години е в Сеславци, живяла е в големи клетки с всякакви кучета и няма никакви проблеми, но там ги е страх и са я сложили в единична клетка. И то горкото живее, какво да прави, има ли избор:
Ето още сеславчета, справят се, защото са си заедно по клетките, няма конфликти:
И още кучовци, които се зарадваха на храната от Gensa
Публикувано: 27 March 2016 - 01:07 PM
През тази седмица три пъти хранихме в Сеславци и един път в Богров, ето и малко снимки:
Публикувано: 02 April 2016 - 05:17 PM
Публикувано: 05 April 2016 - 02:41 PM
Благодаря и на Соня Митрева
За двегодишния си живот Сиена преживя много разочарования и тъга. От домашно кученце, до настаняването ѝ в приют Богров лично от стопаните - не можели да я гледат, защото много пътуват. Явно, че не е била обичана, защото децата не са си отнесли в приют, нищо че пътуват, намерили са начин да ги отглеждат. И така, Сиена се оказва едно от 1500-те нежелани кучета в Богров. Бяха я настанили в единична клетка, за да не се ошашави съвсем, но атмосферата си е все тая - лай, отчаяние и безнадеждност. Ето снимка от това време - все още здрава, чистичка и изплашена:
След два месеца видяхме, че Сиена е започнала демодекоза. Тя контакти с други кучета не е имала, но чудовищния стрес, който е преживяла да стане от домашно - приютско куче, е свършил своето. Срив на имунната система и пробив - сравнително безобиден, защото поне може да се лекува. И добре, че можем да разчитаме на tkusa
Но след тримесечно лечение, спокойствие и грижи, Сиена се пребори и с крастата, и с депресията. От отпуснато и треперещо същество, тя стана една красива и жизнерадостна кучица:
И така до миналата седмица, когато Сиена потегли за пореден път. Изпратихме я с много целувки:
Пристигнала е благополучно, нямала е проблеми с адаптацията на новото място. Засега е в приемен дом, но съм сигурна, че такова съкровище няма да чака дълго новите си стопани.
И аз да кажа - благодаря, благодаря, благодаря! tkusa
Публикувано: 15 April 2016 - 09:24 AM
Хранихме в Сеславци - 50кг и Богров - 40кг гранули /Соня Митрева
От Богров взехме един дядко с кожен проблем, Соня май му е намерила осиновители. Много добро куче, за радост и средиземноморския тест му е отрицателен. Дано по-скоро отиде при неговите си хора.
А малко след като отидох в Богров, дойде един тъпанар, за да остави две бебета в кашонче - родени от домашната му кучка. Две момиченца, явно че е успял "да раздаде" останалите, мъжки по всяка вероятност. Горките кученца! От Богров отказаха да ги вземат, нямало къде да ги сложат, нямали условия. И този идиот ги понесе да ги захвърли някъде си. Беше без кола, явно вече са се научили такива кретени да паркират по надалече, за да не им се види регистрационния номер.
Обадих се на Соня, тя пое ангажимент за задомяването и аз ги взех. Малките изчакаха спокойно два часа в кашончето, докато свърша там, и вече цяла седмица са вкъщи. За тях - ясно, извадиха късмет. А следващите, които след няколко месеца ще роди въпросното домашно куче? Тъпанари, тъпанари, тъпанари, мразя ги такива хора! Заради тях и кучетата страдат, и ние страдаме, и аз страдам, не е честно така!
Публикувано: 15 April 2016 - 10:07 AM
Както знаете, очакваме в Сеславци да започне така дългоочаквания ремонт. По време на ремонта там не бива да има кучета. Затова, освен другото, се надбягваме и с времето. Част от кучетата вече са преместени в Богров /слава богу, в отделни клетки/, други успяхме скоростно да задомим /Соня
Публикувано: 15 April 2016 - 10:23 AM

Вход

Горе
Цитиране +