Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 01 May 2009 - 10:29 AM
Другото голямо куче е немски дог.Зле е,много зле.Целия в екземи ли са,някакъв кожен проблем.Едвам креташе,може и още да го е държала упойката.По късно ще сложа снимка.Пита милия го видяхте в какво състояние беше.Въртеше ми опашка.Аз на клипа се чудя дали да му бръкна в остата да видя дали има зъби,но не посмях,че беше много стресиран и не знам как ще реагира някой да му бърка в устата.От краката му течеше прясна кръв.Предполагам че директно от бой го водеха.Пак предполагам че нарочно бързат да го трепят,за да не се набива на очи и да им задавт въпроси.Нямаше стари белези обаче.
За това че трябва гластност и постоянен контрол съм абсолютно съгласна,само че не скачайте срещу нас че ходим и правим нещо за кучетата.Каквото мога правя-ходя храня ги,изисквам да правят разни неща дето не ги вършат а ТРЯБВА,пращам им проверки.За друго не се сещам.
ПП ето го дога
Публикувано: 01 May 2009 - 10:56 AM
Другите са в една клетка и се бяха наблъскали в хранилката едно върху друго.Затиснати пищат.Скарах се с Петков за тях.Не ми позволиха да им сложим поне по нисък съд.Отидох си най-нахално, псувайки тихичко, намерих една тенджера, която използват за да събират пирони в нея.Исипах пироните и я сложих с вода в клетката им.Храната на земата.Бебетата бяха 13.От различни места взети.
Накрая слагам снимка на водата.Там където има тя изглежда така...
Публикувано: 01 May 2009 - 12:26 PM
кикита, в May 1 2009, 09:56 AM, написа:
Другите са в една клетка и се бяха наблъскали в хранилката едно върху друго.Затиснати пищат.Скарах се с Петков за тях.Не ми позволиха да им сложим поне по нисък съд.Отидох си най-нахално, псувайки тихичко, намерих една тенджера, която използват за да събират пирони в нея.Исипах пироните и я сложих с вода в клетката им.Храната на земата.Бебетата бяха 13.От различни места взети.
Накрая слагам снимка на водата.Там където има тя изглежда така...
Дълбоко уважавам твоето искрено възмущение .Само искам да попитам- това, което си написала тук - дали си го пуснала и като жалба в РМС и СО ( защото във форума и да го пишеш няма файда, освен че някои потребители ще се трогнат и евентуално ще пратят пари по сметката- добри неща, но нерешаващи никой от посочените проблеми радикално)?
Извинявай, но ми се набиват глаголите ,които използваш по-горе - "скарах се ;не ми позволиха ; отидох псувайки" и пр.," луднах; карах се; полудях; сънувам кошмари"- това от предишния ти пост .Съвет от опит - нищо няма да постигнеш с емоции ,освен да си съсипеш здравето.Администратор се бори с факти ,жалби и се трепе с вестник (оня стар виц ,знаеш ).
И още - казваш :"Няма договорки", а пък казваш примерно:"Уж се бяха разбрали с Аксиния повече малки да не прибират".Човек, няма такъв филм - разбрали се с тоз , разбрали се с онзи - трябва да спазват: 1.ЗВМД , 2.ЗЗЖ , 3.Вътрешните Правила за работа.За пореден път ще пиша - проблемите в изолатора на Екоравновесие няма начин да се решат с караници, молби, псуване ,сънуване на кошмари и наливане на средства .Ще се решат само и единствено с масиран натиск по законово ясна процедура.Казвам това без капка задни мисли, не те познавам теб ,нито д-р Станкова, познавам Норт и Боснева - добронамерени хора са и двете , но продължавам да твърдя, че подходът им към проблема е нерационален.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 May 2009 - 12:30 PM
Цитат
понеже сега разбирам, че достъп няма да имам за следващите празнични дни и на кучето НЕ му е оказана помощ и няма да му бъде оказана такава , която му се полага и е заплатена с моите и ваши данъци, и то най-вероятно ще умре, в първият работен ден ще заведа жалба за каквото там му се вика на това служебно лице да не изпълнява задълженията си и дори с бездействието си умишлено да вреди на поверените му по закон животни и ще ги гоня точно като куче! не може така бе хора!
Това ми звучи най-разумното и правилно решение!Само така мисля че ще се получат нещата в случая.Само дето докато свършат празниците кучето ще е мъртво.Няма ли как да се измъкне преди това?Върти ми се само да се подаде сигнал в НВМС че е ранено и са го оставили да му изтече кръвта и примерно да го конфискуват.Само това ми идва на ум.Някой да има идея?
Цитат
Никой не се съгласява.
Публикувано: 01 May 2009 - 12:42 PM
Сигнал можеш да подадеш секак до НВМС, че в ОП Екоравновесе няма лекар с дни - макар, че според 2 бг закона за животните там би трябвало да се полагат необходимите медицински грижи.

Публикувано: 01 May 2009 - 12:50 PM
agalina, в May 1 2009, 10:26 AM, написа:
Всичко което видя като нередност директно го "докладвам" на Аксиния и тя прави проверките от името на фондацията.Тя се занимава с жалби,проверки и т.н.От името на фондацията си е друго.
Цитат
Знам но на тая тема съм страшно чувствителна и все се тръшкам,не че нещо ще променя с това.
Цитат
Договорката е само за сигнали за малки в дворове на училища и детски градини.По закон те трябва да ги приберат.И за да се избегне тая простотия да прибират малки и да лъжат примерно че са от някое училище са се разбрали по между си да й звънят на нея.И да не прибират никакви малки дори такива за които закона им го позволява.
Публикувано: 01 May 2009 - 02:30 PM
В 10.30ч. бяхме в Сеславци с Анук. За всеки от дните до 6.V. има определен човек от персонала, който да ходи и да слага вода и храна. За днес е бил Марин. Пазачът каза, че вече е нахранил кучетата. Нахранил, друг път. Бяха гладни като вълци. Въпросният "персонал" даже беше успял да изпусне три кучета.
Във външните ограждения има нови кучета, две от тях големи и побойници. С хора са ок, но пред мен щяха да убият един дребен дядо, преместих го на друго място. На външните кучета сипахме 40кг фенери и 40кг гранули.
Във вътрешните клетки - глад и мизерия. Там сложихме 60кг гранули. Имаше едни бебета, толкова малки, че не стигат до храната - на тях им сипахме на земята, в едно ъгълче, до пишканото и аканото. Големите кучета са толкова гладни, че е трудно да им се насипе храната - забиват главите в съда и трябва да се разбутат със сила. Двете люлински домашни, безпородни, много са отслабнали - едното вече е като скелет.
Ротвайлерът е спокоен, но не посмях да влезна при него, пуснахме му храна през решетките. Има още един ротвайлер, по-дребен, на клетката му пише "изгубен".
Анук остана да пълни вода с маркуча, но лошото е, че част от съдовете текат. Аксиния, като представител на АФА-България, многократно е поставяла този въпрос на ежеседмичните съвещания, но резултат няма.
През 6-те почивни дни ще се редуваме с Анук и Мамиха, така че животните ще са поне нахранени.
Публикувано: 01 May 2009 - 08:38 PM
вторият ей го е -
http://www.vesti.bg/...=40&oid=2127791.
Сигурно ще има и още.
Публикувано: 01 May 2009 - 09:10 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 May 2009 - 05:42 PM
И четирите кучета са в Сеславци повече от година. Знаете в какво състояние бяха, когато започнахме да им помагаме. Най-драстичния случай - Дългунчо,приличащ на ходещо пособие по анатомия, имаше и демодекоза за капак. Благодарение на Лили, която направи темата за тях; на Бушката, която я пусна в нашия форум, на д-р Станкова, която излекува Дългунчо и всяка седмица полага грижи за нещастниците, и на Кикита и Вайолина, които се бъхтят до изолатора с градския транспорт, и на всички съмишленици, които не останаха безразлични към съдбата на "затворниците", осигурявайки им средства за добра храна, животинките доживяха този момент. Това е поредното доказателство, че когато сме заедно, можем да постигнем много.
Дана и Съни са в Германия, близо до границата с Швейцария, във временен дом. Бързо ще си намерят истински, толкова са мили и добрички.
Кучето-лепка Рони е в Швейцария, тирхайм Щрубали - www.strubeli.ch
А Дългунчо-Макс, също вече швейцарец, ще пребивава временно в www.tierheim-surber.ch
Другата седмица вече трябва да са им публикували снимчиците.
А след малко Бушката ще ви припомни кой кой е. По реда на снимките: Дългунчо-Макс, Дана, Съни и Рони.
Публикувано: 04 May 2009 - 05:45 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 May 2009 - 06:54 PM
nort2005, в May 4 2009, 03:42 PM, написа:
И четирите кучета са в Сеславци повече от година. Знаете в какво състояние бяха, когато започнахме да им помагаме. Най-драстичния случай - Дългунчо,приличащ на ходещо пособие по анатомия, имаше и демодекоза за капак. Благодарение на Лили, която направи темата за тях; на Бушката, която я пусна в нашия форум, на д-р Станкова, която излекува Дългунчо и всяка седмица полага грижи за нещастниците, и на Кикита и Вайолина, които се бъхтят до изолатора с градския транспорт, и на всички съмишленици, които не останаха безразлични към съдбата на "затворниците", осигурявайки им средства за добра храна, животинките доживяха този момент. Това е поредното доказателство, че когато сме заедно, можем да постигнем много.
Дана и Съни са в Германия, близо до границата с Швейцария, във временен дом. Бързо ще си намерят истински, толкова са мили и добрички.
Кучето-лепка Рони е в Швейцария, тирхайм Щрубали - www.strubeli.ch
А Дългунчо-Макс, също вече швейцарец, ще пребивава временно в www.tierheim-surber.ch
П.П. Кучето Краси нямаше шанса да попадне в такива ръце и вече четвърта година гние по хотели момчето ,да му се не види.Мал шанс.Дали не може да ми пратите тел на тази всеотдайна лекарка Станкова - да ми помогне за Краси с демодекозата и също за проблема на кучето Джеси ,прибрано от улицата с кожно нелечимо заболяване , който толкова лекари безуспешно се опитваха да лекуват.Ще съм и винаги задължена.

Публикувано: 04 May 2009 - 07:51 PM
agalina, в May 4 2009, 05:54 PM, написа:
В каквито и ръце да попадне едно куче, трябва да има и шанс. Точно затова моите кучета станаха 18. "Мои" в случая значи, че живеят в къщата ми, спят ни по леглата и когато се разхождат навън, са на повод. Поне половината са напълно здрави, пращала съм снимки, но не става. Нямат шанс. И си останаха вечно мои. Преди години, когато стигнахме бройката три, се преместихме в къща във вилна зона, заради тях.
Съжалявам за Краси, но ако нещата зависеха само от мен, нямаше да съм зарината с кучета, за които вече и опити не правя да ги задомя. Това не ми пречи да давам шанс на много други, за които се получи - ок.

Вход

Горе
Цитиране +