Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 30 April 2009 - 10:42 AM
Публикувано: 30 April 2009 - 12:26 PM
Глупостите, които казват, когато оставят кучета са жалки, а още по-жалко е, че никой не реагира в такива ситуации. Как приемат куче без зъби, ухапало човек? Тези рани само ли си ги е направило кучето?
Според вас колко би струвала консултация с добър адвокат? Дали не можем да направим нещо? Все от някъде да се размърдат нещата...
Публикувано: 30 April 2009 - 03:14 PM
Толкова, колко съм прочела аз в тази тема, толкова и вие.
И както ти, агалина, обичаш да питаш:
Цитат
Цитат
Не пускайте жалби.
Това кой да го направи? Ти пускаш ли?
Цитат
понеже сега разбирам, че достъп няма да имам за следващите празнични дни и на кучето НЕ му е оказана помощ и няма да му бъде оказана такава , която му се полага и е заплатена с моите и ваши данъци, и то най-вероятно ще умре, в първият работен ден ще заведа жалба за каквото там му се вика на това служебно лице да не изпълнява задълженията си и дори с бездействието си умишлено да вреди на поверените му по закон животни и ще ги гоня точно като куче!
Ок, чудесно, явно трябва някй да поведе хорото, предполагам, че подкрепа ще получи.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 April 2009 - 03:25 PM
agalina, в Apr 30 2009, 01:00 PM, написа:
Правете си лични уговорки за спасението на всеки пореден нещастник постъпил там и по подразбиране оставен на грижите на общината ,която се издържа от нашите данъци.. Колко сте благородни
Някъв къв беше щял да иде по някое време утре да насипел храна.Пирфектну
Аз съм тоя, който утре по някое време ще насипвам храна. Е, няма да е "пирфектну", но все е нещо. От 15-те скелета в темата се получиха перфектни кучета, част от тях си намериха нормален дом. Разширихме дейността - започнахме да "насипваме" и на кучетата от клетките. Ако хората, които подпомагат финансово това, имат нещо против, да пишат - спираме. Досега над 15 кучета имат перфектни домове, благодарение на "насипването" - без него нямаше да изкарат зимата.
Лични уговорки за спасяването на което и да било куче не съм правила, никога. Вадила съм кучета оттам, когато сме им намирали дом - с декларация, както му е реда, всеки може да го направи. Днес Албена ми звънна, аз попитах в изолатора какви са им намеренията и предадох точно разговора. Вече няма да го правя. Нито ми е работа, нито е по темата. Така че, моля, никой да не ми звъни с въпрос за конкретно куче. Всеки може да отиде до там и да се осведоми на място.
Предсавителите на природозащитните организации всеки четвъртък имат срещи с ръководсвото на Екоравновесие и управата на приюта. Там се разискват по-глобално проблемите. Освен това всяка организация може да прави колкото си иска и когато си иска проверки в изолатора. Действайте!
Ние сипваме вода и храна. Може да не е благородно, но това е положението.
И намерихме истински домове на 14 кучета. Още 4 безпородни - неугледни за любителите на по-така кучета, и непожелани от никого вече близо година, след няколко дни ще бъдат на едно прекрасно място. Колкото можем - толкова. Т.е. големите, кардинални проблеми, ги решават организациите. Това не значи, че ние трябва да си дремем спокойно в това време - аз така ги виждам нещата. А и като гледам колко много хора помагат, не съм само аз, която мисли така. Къде сбъркахме в това, което правим там?
Публикувано: 30 April 2009 - 03:45 PM
bushkata, в Apr 30 2009, 01:14 PM, написа:
Толкова, колко съм прочела аз в тази тема, толкова и вие.
И както ти, агалина, обичаш да питаш:
Цитат
Цитат
Не пускайте жалби.
Това кой да го направи? Ти пускаш ли?
Не съм решила нищо (единственото число спазвам) .И нищо не съм написала към теб персонално, за да предизвикам такава реация..Аз не адмирирах изначално тази безумна тема за хранителството.За което бях упрекната в бездушие .бездушна съм си - факт .не че ми е важно.важното е, че някакви външни хора се мотаят в това общинско нещо и очевадно правят шушу-мушу там . На желаещият да осинови рота му беше отказан достъп до изолатора утре - но женицата хранителка по договорка можела да осигури такъв. Всъщност даже може и още непозволени неща за другите граждани да осигури и да се възползваме повсеместно от връзките хим .
А на въпроса ти кой да го направи няма как да отговоря- освен че аз, да ,пускам.Ако бяхме се опълчили срещу тези откачени практики на връзки договорки и пр.в ОП Екоравновесие и бяхме търсили законови решения - не мисля, че за толкова време щяхме отновo да четем това тук.Все същото.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 April 2009 - 03:53 PM
nort2005, в Apr 30 2009, 01:25 PM, написа:
agalina, в Apr 30 2009, 01:00 PM, написа:
Правете си лични уговорки за спасението на всеки пореден нещастник постъпил там и по подразбиране оставен на грижите на общината ,която се издържа от нашите данъци.. Колко сте благородни
Някъв къв беше щял да иде по някое време утре да насипел храна.Пирфектну
Аз съм тоя, който утре по някое време ще насипвам храна.
Не съм се изразила добре -някакъв не помня името гошо пешо или никъв такъв ми каза Захариева утре ще иде само и единствено да насипе храна.Служител .Друг нямало да има да ни обслужи да вземем рота..Това за последното .
Иначе оставам зад другото написано от мен.отвращавам се от подхода на лични уговорки, неща зад кулисите - практики от преди години- още помня как една "природозащитничкa" ходеше из изолатора в Лозенец на Зоомилосърдие ,наметната с бяла престилка и се договаряше с един "доктор" и едни убийци - кой, къде и как да трепят, или да не трепят ,поради протекции...не съм се блъскала толкова години за закони, за прозрачност, за правила - че да ручам отново жабета

Публикувано: 30 April 2009 - 04:01 PM
Публикувано: 30 April 2009 - 04:45 PM
А в Сеславци не само се умъртвяват набедени за агресивни кучета. Там умират и други, като онова оня ден умрялото в страшни мъки с разкъсан корем? И се кастрират бебета на по 3 несеца, които после също умират, пуснати на улицата. И зимата, ако не беше Норт и другите момичета, да им осигурят храна и колиби, щяха да измират всеки ден по две-три от студ. Така, че, безобразия там има много. И трябва гласност за всички тях, а не само за единичните случаи.
Публикувано: 30 April 2009 - 09:13 PM
Днес не съм слязла от телефона цял ден.Прозвъних организациите ,надух главата на Василева ,на Явор ,Кристина е в командировка нея не можах да и досадя, Захариева не е в София, но и тя намаза телефонния ми тероризъм ..Значи побесняла съм пак -съзнателно не четях тази тема защото много се ядосвам .Още когато затриха онзи пит ,който бил умрял щото аз не съм го била взела докато не бях в Бг - а протоколът от аутопсията не съм спомената като причина за смъртта му-там пише друго ..Отделиха ми тема да си се вайкам за нередностите в Екоравновесие ,а тук форумци се организираха как ще хранят кой и кога и събираха пари.Отвреме навреме някоя фрапираща гадост излезе и ...нищо..Ма що ли вчера ми писаха кой ли не да вляза и да чета темата -какво било ставало ужасно в Сеславци ...започнах да не се понасям, като някъв янеянев ли съм аз ,да ми бутат фитили по тел и на лични ,а тук да пишат хъкътамъката - агалина да надава вой, да направи нещо ,щото те не можели били..
Тук има толкова разумни и сърцати хора.Хайде да опитаме да спрем този ужас

Публикувано: 01 May 2009 - 10:29 AM
Другото голямо куче е немски дог.Зле е,много зле.Целия в екземи ли са,някакъв кожен проблем.Едвам креташе,може и още да го е държала упойката.По късно ще сложа снимка.Пита милия го видяхте в какво състояние беше.Въртеше ми опашка.Аз на клипа се чудя дали да му бръкна в остата да видя дали има зъби,но не посмях,че беше много стресиран и не знам как ще реагира някой да му бърка в устата.От краката му течеше прясна кръв.Предполагам че директно от бой го водеха.Пак предполагам че нарочно бързат да го трепят,за да не се набива на очи и да им задавт въпроси.Нямаше стари белези обаче.
За това че трябва гластност и постоянен контрол съм абсолютно съгласна,само че не скачайте срещу нас че ходим и правим нещо за кучетата.Каквото мога правя-ходя храня ги,изисквам да правят разни неща дето не ги вършат а ТРЯБВА,пращам им проверки.За друго не се сещам.
ПП ето го дога
Публикувано: 01 May 2009 - 10:56 AM
Другите са в една клетка и се бяха наблъскали в хранилката едно върху друго.Затиснати пищат.Скарах се с Петков за тях.Не ми позволиха да им сложим поне по нисък съд.Отидох си най-нахално, псувайки тихичко, намерих една тенджера, която използват за да събират пирони в нея.Исипах пироните и я сложих с вода в клетката им.Храната на земата.Бебетата бяха 13.От различни места взети.
Накрая слагам снимка на водата.Там където има тя изглежда така...
Публикувано: 01 May 2009 - 12:26 PM
кикита, в May 1 2009, 09:56 AM, написа:
Другите са в една клетка и се бяха наблъскали в хранилката едно върху друго.Затиснати пищат.Скарах се с Петков за тях.Не ми позволиха да им сложим поне по нисък съд.Отидох си най-нахално, псувайки тихичко, намерих една тенджера, която използват за да събират пирони в нея.Исипах пироните и я сложих с вода в клетката им.Храната на земата.Бебетата бяха 13.От различни места взети.
Накрая слагам снимка на водата.Там където има тя изглежда така...
Дълбоко уважавам твоето искрено възмущение .Само искам да попитам- това, което си написала тук - дали си го пуснала и като жалба в РМС и СО ( защото във форума и да го пишеш няма файда, освен че някои потребители ще се трогнат и евентуално ще пратят пари по сметката- добри неща, но нерешаващи никой от посочените проблеми радикално)?
Извинявай, но ми се набиват глаголите ,които използваш по-горе - "скарах се ;не ми позволиха ; отидох псувайки" и пр.," луднах; карах се; полудях; сънувам кошмари"- това от предишния ти пост .Съвет от опит - нищо няма да постигнеш с емоции ,освен да си съсипеш здравето.Администратор се бори с факти ,жалби и се трепе с вестник (оня стар виц ,знаеш ).
И още - казваш :"Няма договорки", а пък казваш примерно:"Уж се бяха разбрали с Аксиния повече малки да не прибират".Човек, няма такъв филм - разбрали се с тоз , разбрали се с онзи - трябва да спазват: 1.ЗВМД , 2.ЗЗЖ , 3.Вътрешните Правила за работа.За пореден път ще пиша - проблемите в изолатора на Екоравновесие няма начин да се решат с караници, молби, псуване ,сънуване на кошмари и наливане на средства .Ще се решат само и единствено с масиран натиск по законово ясна процедура.Казвам това без капка задни мисли, не те познавам теб ,нито д-р Станкова, познавам Норт и Боснева - добронамерени хора са и двете , но продължавам да твърдя, че подходът им към проблема е нерационален.

Публикувано: 01 May 2009 - 12:30 PM
Цитат
понеже сега разбирам, че достъп няма да имам за следващите празнични дни и на кучето НЕ му е оказана помощ и няма да му бъде оказана такава , която му се полага и е заплатена с моите и ваши данъци, и то най-вероятно ще умре, в първият работен ден ще заведа жалба за каквото там му се вика на това служебно лице да не изпълнява задълженията си и дори с бездействието си умишлено да вреди на поверените му по закон животни и ще ги гоня точно като куче! не може така бе хора!
Това ми звучи най-разумното и правилно решение!Само така мисля че ще се получат нещата в случая.Само дето докато свършат празниците кучето ще е мъртво.Няма ли как да се измъкне преди това?Върти ми се само да се подаде сигнал в НВМС че е ранено и са го оставили да му изтече кръвта и примерно да го конфискуват.Само това ми идва на ум.Някой да има идея?
Цитат
Никой не се съгласява.
Публикувано: 01 May 2009 - 12:42 PM
Сигнал можеш да подадеш секак до НВМС, че в ОП Екоравновесе няма лекар с дни - макар, че според 2 бг закона за животните там би трябвало да се полагат необходимите медицински грижи.

Публикувано: 01 May 2009 - 12:50 PM
agalina, в May 1 2009, 10:26 AM, написа:
Всичко което видя като нередност директно го "докладвам" на Аксиния и тя прави проверките от името на фондацията.Тя се занимава с жалби,проверки и т.н.От името на фондацията си е друго.
Цитат
Знам но на тая тема съм страшно чувствителна и все се тръшкам,не че нещо ще променя с това.
Цитат
Договорката е само за сигнали за малки в дворове на училища и детски градини.По закон те трябва да ги приберат.И за да се избегне тая простотия да прибират малки и да лъжат примерно че са от някое училище са се разбрали по между си да й звънят на нея.И да не прибират никакви малки дори такива за които закона им го позволява.
Публикувано: 01 May 2009 - 02:30 PM
В 10.30ч. бяхме в Сеславци с Анук. За всеки от дните до 6.V. има определен човек от персонала, който да ходи и да слага вода и храна. За днес е бил Марин. Пазачът каза, че вече е нахранил кучетата. Нахранил, друг път. Бяха гладни като вълци. Въпросният "персонал" даже беше успял да изпусне три кучета.
Във външните ограждения има нови кучета, две от тях големи и побойници. С хора са ок, но пред мен щяха да убият един дребен дядо, преместих го на друго място. На външните кучета сипахме 40кг фенери и 40кг гранули.
Във вътрешните клетки - глад и мизерия. Там сложихме 60кг гранули. Имаше едни бебета, толкова малки, че не стигат до храната - на тях им сипахме на земята, в едно ъгълче, до пишканото и аканото. Големите кучета са толкова гладни, че е трудно да им се насипе храната - забиват главите в съда и трябва да се разбутат със сила. Двете люлински домашни, безпородни, много са отслабнали - едното вече е като скелет.
Ротвайлерът е спокоен, но не посмях да влезна при него, пуснахме му храна през решетките. Има още един ротвайлер, по-дребен, на клетката му пише "изгубен".
Анук остана да пълни вода с маркуча, но лошото е, че част от съдовете текат. Аксиния, като представител на АФА-България, многократно е поставяла този въпрос на ежеседмичните съвещания, но резултат няма.
През 6-те почивни дни ще се редуваме с Анук и Мамиха, така че животните ще са поне нахранени.