vaiolina, в May 12 2009, 12:13 PM, написа:
nort2005, в May 12 2009, 11:13 AM, написа:
Любимецът ми Дългунчо-Макси още не се е показал, очаквам го с нетърпение.
Аз също!

И на мен момчето ми е любим. Толкова месеци очакваше съдбата да му се усмихне и благодарение на теб това се случи. Утре макар да знам, че вече е чужденец по навик ще се оглеждам за него, защото винаги като отивах в Сеславци първо него виждах.
При мен е точно същото - първия път, по празниците, направо сърцето ми спря, като видях, че го няма. Ще мине време докато свикна да не го виждам там.
Току-що ми се обадиха от Цюрих - всички кучета са екстра, хранят се, играят, много ги харесват. Проблем има само с Мими - на втория ден са установили възпаление на пикочния мехур, или пътища - това е цистит май. Започнали са антибиотично лечение, ще се оправи. И Донка Шафнер пита - как така тук го установиха на втория ден, а там при вас никой нищо не знае. А точно Мими им беше любимка на персонала, не искаха да я дават. За нея Радостина говори с някакъв голям шеф, за да я пуснат. Добре, че големият шеф казал "нека пътува, докога ще гние там". А тя, Мими, близо две години е била в изолатора. Доколкото знам, нелекуваната инфекция на пикочните пътища след време поразява и бъбреците - пиелонефритче, и айде чао.
На Бушката и другите по-грамотни от мен - благодаря за снимките.
Благодарности от кучовците на
анонимен,
РумянаБ.,
overlorda,
Anuk,
lizka,
Maggi и
Zviarik за поредните им дарения. Когато нещо се прави за животните с любов, все има някакъв добър резултат.
P.S. Сега погледнах в гугъл, предпоставки за появяването на цистита са лошата хигиена, студа, влагата и недостатъчния прием на вода. Мими се е разболяла като по учебник. И наистина липсата на лечение води до пиелонефрит.