Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#621 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 May 2009 - 05:45 PM

Това са две сладурани.Мисля че са каракачанки.vaiolina ще каже,тя по ги разбира породите.Млади са кучетата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#622 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 08:08 PM

Кики, писах ти ЛС.

#623 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 08:08 PM

Много хубави кучета са докарали в Сеславци.Дано по-бързо си намерят дом.Те всичките кучета от там заслужават по- добра съдба,отколкото да стоят в тези клетки по цял ден.

#624 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2009 - 08:48 PM

Видях четирите принцески на сайта! :zz_223:

Черният рошко наистина може да се окаже ризеншнауцер, не мога да давам 100%. Едър е и от цялата тази козина, не му се вижда муцунката, ни познавачите ще кажат. Бил е осиновен от стопанката си (от днес бивша) и за възраст нищо не пишеше в паспорта. Мога да пиша, при кой са правени ваксините, но едва ли ще има полза. Бул териерът (който го е видял със сигурност ще се сети за Бъкси) не дойде при нас като му подвиквахме, нито гранули яде. Един от докторите беше в съседната клетка до него и хубавецът развя леко опашка. Има много любопитен поглед. Не знам дали това е характерно за породата, но аз да си кажа- направи ми впечетление, че гръбначният му стълб има по-изразена извивка (гледах снимките на Бъкси и от дупе до шия все е равен, така да се каже). Черно-белият великан е от вътрешните кучета. Той не се разбира с други себеподобни. А двете сладурани на мен по ми приличат на кавказки, но не са чистокръвни според мен. Иначе само да се приближим и почват да скачат от радост. Кученцето със счупения гръбнак наистина беше зле хайванчето. Задните му крачка бяха започнали да некротизират. Днес го докараха, не знам кога е било блъснато от кола. Да почива в мир и дано е на по-добро място!
Слагам снимка на териерът и на една сладуранка от вътре, която много ме грабна...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#625 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 May 2009 - 09:44 PM

Ама какво си има вързано на задния крак това куче?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#626 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 10:01 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 13 2009, 07:44 PM, написа:

Ама какво си има вързано на задния крак това куче?

Това да каишките, които слагат на прибраните кучета, за да се знае кой екип ги е заловил. Има и номер на тях. Не знам защо са я сложили на крака вместо на врата обаче.

#627 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 10:57 PM

Сигурно е била тясна за врата на кучето и затова са я сложили на крачето.

#628 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 11:52 AM

СЪОБЩЕНИЕ до всички фенове на Дългунчо - Maxi !

Вече можете да видите момчето в приемния му дом - www.tierheim-surber.ch
После Tiere, после Fremde Hunde.
Това е къщата на сътрудничка на тирхайма. Там Дългунчо съжителства със семейството с две малки деца, няколко кучета и котета. Нашият юнак не създава никакви проблеми (интересно, какви ли проблеми е създавал на улицата тук, че се беше озовал с доживотна присъда в изолатора, ама нищо, за него стана "всяко зло за добро"), дано по-скоро грабне нечие сърце.
Точно той ми липсва, да е жив и здрав.

#629 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 May 2009 - 12:00 PM

Честно ви казвам, за този форум не ми стигат вече сълзите - ту от кеф, ту от отчаяние.
НО СЕГА СА ОТ КЕФ!!!
Триколор бил Дългунчо :db_046:
Пиле сладко :wub:

#630 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 12:27 PM

Ах, каква усмивкааа... :af_089: И аз ще рева...като е тръгнало днес на хубаво. Кой знае какъв кеф му е да тича и да има място за разходка. Той от толкова време не го е правил, да стъпва по тревата също. Сигурно още не може да повярва...гушко. А какво скелетче беше..., изкара зимата геройски и ей го на- дочака. Веднага си свалих новата снимка. Сега като отворя първата и последната му ще падне здрав рев. Благодаря ти, Божана! Вече съм убедена, че Макси е разбрал, че животът е хубав и си струва да живее. Всички тук ти благодарим! Още не мога да го повярвам, казвам ви...Сякаш вчера го видях за първи път, а дните за него минаваха бавно, както и за всички кучовци там...

#631 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 14 May 2009 - 12:33 PM

Заради такива усмивки, като на Maxi, си струват всички усилия :ba_025:
Ако нямаше доброволци да ходят там - хем да хранят кучовците, хем да снимат и да дават тук информация,
нямаше и да разберем за тези душички. Някоя "прекрасна" сутрин можехме да осъмнем с втори хасковски "зоопарк"...
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#632 Потребителят е офлайн   rapuntzell Икона

Публикувано: 14 May 2009 - 03:56 PM

Прикачена снимка Мили хора, заубих своето куче и ходих два пъти до Сеславаци. Ужасно е. Оставих даже снимка и координати. Дали някои го е виждал

#633 Потребителят е офлайн   rapuntzell Икона

Публикувано: 14 May 2009 - 03:59 PM

Забравих - пуснала съм обявата тук много отдавна. Трудно ми е да ходя до сеславци и за това реших да питам Вас.

#634 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 07:50 PM

[quote name='rapuntzell' date='May 14 2009, 01:59 PM' post='623920']
пуснала съм обявата тук много отдавна.

Какво значи това?

#635 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2009 - 07:54 PM

Показване на мнениетоrapuntzell, в May 14 2009, 01:59 PM, написа:

Забравих - пуснала съм обявата тук много отдавна. Трудно ми е да ходя до сеславци и за това реших да питам Вас.

Прегледах всичките си снимки от там, но уви-не го видях, а и ако е било там, когато съм ходила щеше да ми направи впечатление със сигурност. Все пак аз ходя само в сряда с още едно момиче, възможно е ако е било там да сме се разминали. Ако другите, които ходят в понеделник и петък са го виждали ще кажат. Кога сте го загубили? Пуснете обяви на възможно най-много места. Не се отчайвайте. Дано се съберете с кученцето отново! Вяра и късмет ви пожелавам.
Ето тук има сайтове за обяви: http://forum.dog.bg/...showtopic=10364

#636 Потребителят е офлайн   rapuntzell Икона

Публикувано: 15 May 2009 - 07:25 AM

Показване на мнениетоvaiolina, в May 14 2009, 08:54 PM, написа:

Показване на мнениетоrapuntzell, в May 14 2009, 01:59 PM, написа:

Прегледах всичките си снимки от там, но уви-не го видях, а и ако е било там, когато съм ходила щеше да ми направи впечатление със сигурност. Все пак аз ходя само в сряда с още едно момиче, възможно е ако е било там да сме се разминали. Ако другите, които ходят в понеделник и петък са го виждали ще кажат. Кога сте го загубили? Пуснете обяви на възможно най-много места. Не се отчайвайте. Дано се съберете с кученцето отново! Вяра и късмет ви пожелавам.
Ето тук има сайтове за обяви: http://forum.dog.bg/...showtopic=10364

Благодаря сърдедчно. Пуснала съм обяви на доста места, лепих и по спирките, дори и по телевизиите ходих. Но уви до сега нищо. Надявам се все някога да си го прибера. Благодаря и на Вас пожелавам успех с начинанието. Бях там и видях какъв ужас е. Възхищавам Ви се за силите, които намирате в себе си за да ходите там отново и отнов, аз не бих могла. Ако има нещо с което мога да помогна дистанционно, моля кажете ми.

#637 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2009 - 07:11 AM

Новини от вчера.
Във вътрешните клетки има сравнително малко кучета. Имаха чиста вода. Големият ротвайлер още е там, доста е отслабнал. Другият го взе един от докторите, живеел в къща с двор с родителите си, дано го гледа добре. Всички останали кучета, които са от повече време там, са изкарани във външните заграждения, където се поосвободи място от 10-те швейцарчета и осиновения голям ксив куч.
Та в тези външни заграждения положението през лятото явно ще е трагично. Западно изложение, нагорещен бетонен под, жегата е невероятна. Имаха вода, но то все едно е блато - зеленясала, мръсна, гореща. Както винаги, нахвърлиха се на храната като обезумели. Пред нас изведоха три кучета, прибрани за няколко дни от новата метростанция, за да ги върнат пак там - животните залитаха, бяха на крачка от топлинен удар. Просто не знам, оцеляването през лятото ще се окаже по-трудно от зимата. Знам, че са им купили нов маркуч, който стига до там, могат да се измият съдовете за вода, да се облива пода - малко от малко да се разхлади, но стои в склада. Не че биха се втурнали гледачите, но поне ние като ходим бихме го направили.
Ще се обадя на Аксиния и Василева, нали всеки четвъртък ходят на срещи с ръководството на Екоравновесие, поне да го появят този пусти маркуч най-накрая - не че досега е имало резултат, но друго не мога да направя по въпроса.
Иначе животинките са прекрасни, има всякакви - и едри, и по-дребнички, всяко се бута да получи и малко внимание. Един голям черен рошльо, нов, щеше да ме събори - другите забили муцуни в храната, а той скача и прегръща.

#638 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 May 2009 - 11:19 AM

Във външните заграждения кучетата не са малко.Някои сигурно няма да могат да се скрият на сянка.Това значи,че тях ще ги пече слънцето.И е ясно какво ще им се случи в горещите дни.

#639 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 May 2009 - 12:22 PM

Този там ли е?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#640 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 16 May 2009 - 02:16 PM

Да попитам не може ли ротвайлера също да излезе отвън, след като е толкова отслабнал, явно вътре не му понася?
Имам и още един въпрос - ако се съберат пари не може ли да се купи маскировъчно платно и да се покрият отгоре клетките, поне една част за да има и сянка за всички? Както го правят по крайпътните заведения....

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни