Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 13 May 2009 - 08:48 PM

Черният рошко наистина може да се окаже ризеншнауцер, не мога да давам 100%. Едър е и от цялата тази козина, не му се вижда муцунката, ни познавачите ще кажат. Бил е осиновен от стопанката си (от днес бивша) и за възраст нищо не пишеше в паспорта. Мога да пиша, при кой са правени ваксините, но едва ли ще има полза. Бул териерът (който го е видял със сигурност ще се сети за Бъкси) не дойде при нас като му подвиквахме, нито гранули яде. Един от докторите беше в съседната клетка до него и хубавецът развя леко опашка. Има много любопитен поглед. Не знам дали това е характерно за породата, но аз да си кажа- направи ми впечетление, че гръбначният му стълб има по-изразена извивка (гледах снимките на Бъкси и от дупе до шия все е равен, така да се каже). Черно-белият великан е от вътрешните кучета. Той не се разбира с други себеподобни. А двете сладурани на мен по ми приличат на кавказки, но не са чистокръвни според мен. Иначе само да се приближим и почват да скачат от радост. Кученцето със счупения гръбнак наистина беше зле хайванчето. Задните му крачка бяха започнали да некротизират. Днес го докараха, не знам кога е било блъснато от кола. Да почива в мир и дано е на по-добро място!
Слагам снимка на териерът и на една сладуранка от вътре, която много ме грабна...
Публикувано: 13 May 2009 - 09:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 May 2009 - 10:01 PM
Публикувано: 14 May 2009 - 11:52 AM
Вече можете да видите момчето в приемния му дом - www.tierheim-surber.ch
После Tiere, после Fremde Hunde.
Това е къщата на сътрудничка на тирхайма. Там Дългунчо съжителства със семейството с две малки деца, няколко кучета и котета. Нашият юнак не създава никакви проблеми (интересно, какви ли проблеми е създавал на улицата тук, че се беше озовал с доживотна присъда в изолатора, ама нищо, за него стана "всяко зло за добро"), дано по-скоро грабне нечие сърце.
Точно той ми липсва, да е жив и здрав.
Публикувано: 14 May 2009 - 12:27 PM

Публикувано: 14 May 2009 - 12:33 PM

Ако нямаше доброволци да ходят там - хем да хранят кучовците, хем да снимат и да дават тук информация,
нямаше и да разберем за тези душички. Някоя "прекрасна" сутрин можехме да осъмнем с втори хасковски "зоопарк"...
Публикувано: 14 May 2009 - 07:50 PM
пуснала съм обявата тук много отдавна.
Какво значи това?
Публикувано: 14 May 2009 - 07:54 PM
rapuntzell, в May 14 2009, 01:59 PM, написа:
Прегледах всичките си снимки от там, но уви-не го видях, а и ако е било там, когато съм ходила щеше да ми направи впечатление със сигурност. Все пак аз ходя само в сряда с още едно момиче, възможно е ако е било там да сме се разминали. Ако другите, които ходят в понеделник и петък са го виждали ще кажат. Кога сте го загубили? Пуснете обяви на възможно най-много места. Не се отчайвайте. Дано се съберете с кученцето отново! Вяра и късмет ви пожелавам.
Ето тук има сайтове за обяви: http://forum.dog.bg/...showtopic=10364
Публикувано: 15 May 2009 - 07:25 AM
vaiolina, в May 14 2009, 08:54 PM, написа:
rapuntzell, в May 14 2009, 01:59 PM, написа:
Прегледах всичките си снимки от там, но уви-не го видях, а и ако е било там, когато съм ходила щеше да ми направи впечатление със сигурност. Все пак аз ходя само в сряда с още едно момиче, възможно е ако е било там да сме се разминали. Ако другите, които ходят в понеделник и петък са го виждали ще кажат. Кога сте го загубили? Пуснете обяви на възможно най-много места. Не се отчайвайте. Дано се съберете с кученцето отново! Вяра и късмет ви пожелавам.
Ето тук има сайтове за обяви: http://forum.dog.bg/...showtopic=10364
Благодаря сърдедчно. Пуснала съм обяви на доста места, лепих и по спирките, дори и по телевизиите ходих. Но уви до сега нищо. Надявам се все някога да си го прибера. Благодаря и на Вас пожелавам успех с начинанието. Бях там и видях какъв ужас е. Възхищавам Ви се за силите, които намирате в себе си за да ходите там отново и отнов, аз не бих могла. Ако има нещо с което мога да помогна дистанционно, моля кажете ми.
Публикувано: 16 May 2009 - 07:11 AM
Във вътрешните клетки има сравнително малко кучета. Имаха чиста вода. Големият ротвайлер още е там, доста е отслабнал. Другият го взе един от докторите, живеел в къща с двор с родителите си, дано го гледа добре. Всички останали кучета, които са от повече време там, са изкарани във външните заграждения, където се поосвободи място от 10-те швейцарчета и осиновения голям ксив куч.
Та в тези външни заграждения положението през лятото явно ще е трагично. Западно изложение, нагорещен бетонен под, жегата е невероятна. Имаха вода, но то все едно е блато - зеленясала, мръсна, гореща. Както винаги, нахвърлиха се на храната като обезумели. Пред нас изведоха три кучета, прибрани за няколко дни от новата метростанция, за да ги върнат пак там - животните залитаха, бяха на крачка от топлинен удар. Просто не знам, оцеляването през лятото ще се окаже по-трудно от зимата. Знам, че са им купили нов маркуч, който стига до там, могат да се измият съдовете за вода, да се облива пода - малко от малко да се разхлади, но стои в склада. Не че биха се втурнали гледачите, но поне ние като ходим бихме го направили.
Ще се обадя на Аксиния и Василева, нали всеки четвъртък ходят на срещи с ръководството на Екоравновесие, поне да го появят този пусти маркуч най-накрая - не че досега е имало резултат, но друго не мога да направя по въпроса.
Иначе животинките са прекрасни, има всякакви - и едри, и по-дребнички, всяко се бута да получи и малко внимание. Един голям черен рошльо, нов, щеше да ме събори - другите забили муцуни в храната, а той скача и прегръща.
Публикувано: 16 May 2009 - 02:16 PM
Имам и още един въпрос - ако се съберат пари не може ли да се купи маскировъчно платно и да се покрият отгоре клетките, поне една част за да има и сянка за всички? Както го правят по крайпътните заведения....