Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 20 June 2009 - 02:10 PM
blueocean, в Jun 20 2009, 10:31 AM, написа:
Да, беше майка. Малките й отдавна ги отнесе парвовирозата. След тях - още няколко порции мъници. Вчера оттам взех три нови кученца, но другата седмица пак ще има нови. Защото кучката е много добра, при нея слагат малки бебета, които са без майка.
Абе няма какво да коментираме - малки неваксинирани кученца влезнат ли в приют, не оцеляват. Не е само в Сеславци така. Единственият им шанс е някой да ги измъкне бързо оттам. Предишните бебета, които взех, развиха парвовироза у нас два дни след това, а не са били в клетките - аз ги взех направо от камиона, току-що ги бяха докарали.
Публикувано: 21 June 2009 - 09:51 AM

В края на другата седмица си освобождавам квартирата в София и се прибирам за постоянно в Стара Загора (поне до есента, зависи къде ще запиша магистратура). Много, ама наистина много ми е мъчно, че няма да бъда част от т. нар. "Сеславска група" вече и от месец се настройвам на тази вълна. Присъединих се към инициативата с отговорност и готовност и никога, никога няма да съжалявам. Напротив- радвам се, че допринесох по един или друг начин. Имаше един период, в който си мислех, че ще ходя там просто, за да разсипя храната и ще стана безпристрастна към случващото се в изолатора. За мое щастие това не се случи. Определено за толкова месеци човек добива известна рутина и някои от нещата спират да го изненадват, но след всяко ходене там винаги остава едно странно чувство, което не минава...може би чувството, че оставяш нещата недовършени и в същото време знаеш, че няма как да бъдат довършени. Някои кучета все още са там от самото начало на инициативата- Рошко, един сивчо от първата клетка, черничкият с кривото краче и други. Не си кривя душата- към онези "15 нежелани" винаги съм имала по-специални чувства (Макси още краси скрийн сървъра на компютъра ми). Всички кучета там са страхотни! С времето започваш да ги опознаваш и сега имам чувството, че оставям приятелите си. Сигурно постът ми звучи доста пресилено, но наистина ми е много тежко, че трябва да приключа нещо, което е част от мен. В изолатора хубави неща не се случват, не се виждат, но аз разбрах, че тук има много Хора, които не си затварят очите пред истината и не гледат само откъм розовата страна на нещата.
След като аз за съжаление преустановявам посещенията си в Сеславци, имаме нужда от друг човек, който да ходи с Кики. Моля ви, помислете дали това не бихте били вие. Знам, че много от вас са възпрепятствани откъм време, затова някои помагат финансово, други с морална подкрепа, с обяви, с намиране на нов дом и това изобщо не е малко, а напротив- така инициативата успя да стане реалност не за ден или два.
Щастлива съм, че бях част от всичко това. Ако някога съм засегнала или обидила някой, моля да ме извини.
Публикувано: 21 June 2009 - 07:59 PM
Успех ти желая във всички начинания и се надявам наесен да се видим пак.
Публикувано: 22 June 2009 - 09:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 June 2009 - 03:26 PM
Anuk, в Jun 17 2009, 02:50 PM, написа:
С Anuk маалко се разминахме и така храната остана у мен.
Днес я раздадох на кучовците. На кучица-добродушка, която слагат с бебешори +гранули, сложих и наличните ми 4 бр. консерви. Чудех се къде да ги дам и предпочетох малчовците. Много са на едно място и слаби, слаби ... поне за тях да има повече.
Кучовците имаха вода и бързо се оправих.
На кикика - благодаря. Момичето не беше добре, но не ми отказа съдействие.
Ходенето ми днес беше под въпрос. В последният момент ми се отвори вратичка. За ротвайлерите имаше запитвания и исках да ги видя. Съчетах информационното с необходимото.
Разхпледелих 20-те кг., които имах, между всички ... по равно, според размера и броя на едно място.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 June 2009 - 08:31 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 June 2009 - 08:51 PM
Публикувано: 28 June 2009 - 10:03 AM
Това са новите бебета изложени на първовироза във външната клетка.12 на бр.Много сладки мъниченца,черни,кафяви,сиви и едно бяло.Техния единствен шанс да оцелеят е някой да ги осинови.
Публикувано: 28 June 2009 - 02:32 PM
На първата снимка е едно момиченце, на около 2-3год, в Сеславци е от времето на Дългунчо...Много е миличко...пък е и красавица

Още едно социално и много контактно:

Изключително мило куче, постоянно търси да се бутне за галене, и за снимка :)

Също социално кучле:

И това...

И този слабушко е контактен:

Голям гушан и много приказлив:

И това момиченце, заедно със сестричката си (на следващата снимка), много милички, но и доста наплашени...
Дошли са там с майка си, но отдавна са самички.

Това куче има малък тумор на врата и някакъв кожен проблем - има оголено петънце на хълбока. Много се кара се на другите в клетката.

За този хубавец не мога да кажа нищо, освен, че отдавна присъства на всичките снимки и гледа все така тъжно. Ако някой знае нещо за него...

Много наплашена душица.

А това е едно голямо, много добро момче. Трудно е да го снимаш от далече, все идва да се бута. Много красив!

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 28 June 2009 - 08:32 PM
Този юнак никак не е добре, д-р Станкова му сложи антибиотик, дано се оправи. Доста бягаше, но в неговото положение е разбираемо.

Този куч е мноого голям, ужасно мил и много го бият в клетката. Наистина много.

Много общително и миличко момиченце.

Това дете също присъства отдавна в снимките и е все така страхливо. Минава на прибежки и гледа само да се скрие някъде. Не излезе даже да хапне.

Съжалявам за дългите постове и многото снимки, все ми се иска да се видят колкото може повече кучета. След малко ще сложа и тези от вътрешните клетки и бебетата, за които е писала Кикита.

Публикувано: 28 June 2009 - 10:25 PM

Това куче има някакъв проблем с лапичката, не я използва, държи я странно. Кръстихме го с кодовото име Рик. Ето и клипче:
http://www.youtube.c...h?v=tkK29gKOURE

Публикувано: 30 June 2009 - 09:06 AM
Цитат
дните вече не са 8 , ако може Норт или който знае точната дата да пише
за съжаленеи няма нито лев преведен за тях
Публикувано: 30 June 2009 - 12:43 PM
В началото на месеца се изръсих 1500лв., вкл глобата на швейц. летище, за 6 кучета от форума, които летяха, и други 3, прибрани от разни откачалки - ако не беше didiqn да помогне, щяха да са повече. 1200лв. отиват месечно за Сеславци, така че ми се налага да доплащам над събраните от дарения по 400-500лв. месечно. И затова сега не мога да се включа с повече от 100лв.
Плюс трите сеславски кученца има място и за една бабичка от Старозагорския изолатор. Така че трансп. разходи ще са 400лв., може и малко отгоре. Жалко ще бъде ако не могат да тръгнат, защото и четирите кучета са над 10-годишни и не мисля, че ще имат друга такава възможност. Ще трябва да ги върна в изолатора, не можем безкрайно да ги подмятаме насам-натам.
Публикувано: 30 June 2009 - 07:40 PM
Публикувано: 30 June 2009 - 07:54 PM
irena_ig, в Jun 30 2009, 08:40 PM, написа:
Когато се хранеше беше с гръб към мен. Аз го оскубах (

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 01 July 2009 - 08:14 PM
Публикувано: 01 July 2009 - 09:10 PM