Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#801 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 June 2009 - 12:31 PM

Последната от снимката не беше ли майка? Някой беше пуснал тема за малките й или се бъркам с друга? Нямаше ли ги дребосите? Ох, с тая зараза там май са все риторични въпроси, ама...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#802 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 02:10 PM

Показване на мнениетоblueocean, в Jun 20 2009, 10:31 AM, написа:

Последната от снимката не беше ли майка? Някой беше пуснал тема за малките й или се бъркам с друга? Нямаше ли ги дребосите? Ох, с тая зараза там май са все риторични въпроси, ама...

Да, беше майка. Малките й отдавна ги отнесе парвовирозата. След тях - още няколко порции мъници. Вчера оттам взех три нови кученца, но другата седмица пак ще има нови. Защото кучката е много добра, при нея слагат малки бебета, които са без майка.
Абе няма какво да коментираме - малки неваксинирани кученца влезнат ли в приют, не оцеляват. Не е само в Сеславци така. Единственият им шанс е някой да ги измъкне бързо оттам. Предишните бебета, които взех, развиха парвовироза у нас два дни след това, а не са били в клетките - аз ги взех направо от камиона, току-що ги бяха докарали.

#803 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 21 June 2009 - 09:51 AM

Дойде време и за този пост :ca_003: ...
В края на другата седмица си освобождавам квартирата в София и се прибирам за постоянно в Стара Загора (поне до есента, зависи къде ще запиша магистратура). Много, ама наистина много ми е мъчно, че няма да бъда част от т. нар. "Сеславска група" вече и от месец се настройвам на тази вълна. Присъединих се към инициативата с отговорност и готовност и никога, никога няма да съжалявам. Напротив- радвам се, че допринесох по един или друг начин. Имаше един период, в който си мислех, че ще ходя там просто, за да разсипя храната и ще стана безпристрастна към случващото се в изолатора. За мое щастие това не се случи. Определено за толкова месеци човек добива известна рутина и някои от нещата спират да го изненадват, но след всяко ходене там винаги остава едно странно чувство, което не минава...може би чувството, че оставяш нещата недовършени и в същото време знаеш, че няма как да бъдат довършени. Някои кучета все още са там от самото начало на инициативата- Рошко, един сивчо от първата клетка, черничкият с кривото краче и други. Не си кривя душата- към онези "15 нежелани" винаги съм имала по-специални чувства (Макси още краси скрийн сървъра на компютъра ми). Всички кучета там са страхотни! С времето започваш да ги опознаваш и сега имам чувството, че оставям приятелите си. Сигурно постът ми звучи доста пресилено, но наистина ми е много тежко, че трябва да приключа нещо, което е част от мен. В изолатора хубави неща не се случват, не се виждат, но аз разбрах, че тук има много Хора, които не си затварят очите пред истината и не гледат само откъм розовата страна на нещата.
След като аз за съжаление преустановявам посещенията си в Сеславци, имаме нужда от друг човек, който да ходи с Кики. Моля ви, помислете дали това не бихте били вие. Знам, че много от вас са възпрепятствани откъм време, затова някои помагат финансово, други с морална подкрепа, с обяви, с намиране на нов дом и това изобщо не е малко, а напротив- така инициативата успя да стане реалност не за ден или два.
Щастлива съм, че бях част от всичко това. Ако някога съм засегнала или обидила някой, моля да ме извини.

#804 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 07:59 PM

Много хубаво си го написала, тъжно звучи, но няма как, така са нещата. Дано все пак изкараш магистратурата тук, в София, а и да си останеш тук най-добре. Но ти си сериозен и отговорен човек, навсякъде има нужда от такива хора.
Успех ти желая във всички начинания и се надявам наесен да се видим пак.

#805 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 June 2009 - 09:44 PM

На тази съм пороуснала да кача снимки - уникална, мила, лигава, само пищи да й обърнеш внимание и се пресяга, колкото може през решетката, за да я погалиш. И много красива, с леко чипо носле.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#806 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 08:18 AM

И като ги сложат в тези келтки дето отвсякъде са с ламарина
тотално да изперкат кучетата.

Аз пка за ушите - не може ли някой да им направи забележка да не ги режат чк толко бе...
направо е ... - не, че това е най-належащото ама ........

#807 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 03:26 PM

Показване на мнениетоAnuk, в Jun 17 2009, 02:50 PM, написа:

аз днес или утре ще мина да взема хранатa която е купила dmm

С Anuk маалко се разминахме и така храната остана у мен.
Днес я раздадох на кучовците. На кучица-добродушка, която слагат с бебешори +гранули, сложих и наличните ми 4 бр. консерви. Чудех се къде да ги дам и предпочетох малчовците. Много са на едно място и слаби, слаби ... поне за тях да има повече.
Кучовците имаха вода и бързо се оправих.
На кикика - благодаря. Момичето не беше добре, но не ми отказа съдействие.
Ходенето ми днес беше под въпрос. В последният момент ми се отвори вратичка. За ротвайлерите имаше запитвания и исках да ги видя. Съчетах информационното с необходимото.
Разхпледелих 20-те кг., които имах, между всички ... по равно, според размера и броя на едно място.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#808 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 04:45 AM

Показване на мнениетоdmm, в Jun 25 2009, 01:26 PM, написа:

Разхпледелих 20-те кг., които имах, между всички ... по равно, според размера и броя на едно място.

А 40-те килограма, оставени там за Кикита, не ги ли раздадохте?

#809 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 26 June 2009 - 08:31 PM

Не знаех за тези запаси. С Кики се разбрахме да се чакаме там, но аз пристигнах доста по-рано и започнах с храненето от вътрешните кучета. Почти бях привършила там, когато се чухме с нея, че ще закъснее. Момичето не беше добре и й предложих да не идва предвид, че почти бях преполовила нещата, а тя не се чувстваше добре.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#810 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2009 - 08:51 PM

Нищо, все пак са хапнали нещо, добре, че си заместила Кики.

#811 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 10:03 AM

Аз в сряда си ходих и си ги дадох 40-те кг. гранули + 6 хляба,както обикновено.А в четвъртък ДММ отиде извънредно и даде нейните 20 кг.гранули,аз не можах да й помогна за съжаление.Ходенето в четвъртък не е за сметка на това в сряда.

Това са новите бебета изложени на първовироза във външната клетка.12 на бр.Много сладки мъниченца,черни,кафяви,сиви и едно бяло.Техния единствен шанс да оцелеят е някой да ги осинови.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#812 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 02:32 PM

Ето актуални снимки, от вчера. Доста са, тъй като ми се искаше да снимам колкото се може повече кучлета, така че ще ги кача на части. Първи са част от хубавците във външните заграждения.

На първата снимка е едно момиченце, на около 2-3год, в Сеславци е от времето на Дългунчо...Много е миличко...пък е и красавица :smile:
Качена снимка

Още едно социално и много контактно:
Качена снимка

Изключително мило куче, постоянно търси да се бутне за галене, и за снимка :)
Качена снимка

Също социално кучле:
Качена снимка

И това...
Качена снимка

И този слабушко е контактен:
Качена снимка

Голям гушан и много приказлив:
Качена снимка

И това момиченце, заедно със сестричката си (на следващата снимка), много милички, но и доста наплашени...
Дошли са там с майка си, но отдавна са самички.
Качена снимка
Качена снимка

Това куче има малък тумор на врата и някакъв кожен проблем - има оголено петънце на хълбока. Много се кара се на другите в клетката.
Качена снимка

За този хубавец не мога да кажа нищо, освен, че отдавна присъства на всичките снимки и гледа все така тъжно. Ако някой знае нещо за него...
Качена снимка

Много наплашена душица.
Качена снимка

А това е едно голямо, много добро момче. Трудно е да го снимаш от далече, все идва да се бута. Много красив!
Качена снимка
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#813 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 08:32 PM

Още снимки...

Този юнак никак не е добре, д-р Станкова му сложи антибиотик, дано се оправи. Доста бягаше, но в неговото положение е разбираемо.
Качена снимка

Този куч е мноого голям, ужасно мил и много го бият в клетката. Наистина много.
Качена снимка
Качена снимка

Много общително и миличко момиченце.
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Това дете също присъства отдавна в снимките и е все така страхливо. Минава на прибежки и гледа само да се скрие някъде. Не излезе даже да хапне.
Качена снимка

Съжалявам за дългите постове и многото снимки, все ми се иска да се видят колкото може повече кучета. След малко ще сложа и тези от вътрешните клетки и бебетата, за които е писала Кикита.
User's Signature

#814 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 10:25 PM

Тези кучета, от вътрешните клетки, са много общителни, добри и социализирани.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Това куче има някакъв проблем с лапичката, не я използва, държи я странно. Кръстихме го с кодовото име Рик. Ето и клипче:
http://www.youtube.c...h?v=tkK29gKOURE

Качена снимка
User's Signature

#815 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 09:06 AM

аз да напомня

Цитат

След 8 дни за Швейцария ще пътуват три кучета от Сеславци - две 10-годишни болоноподобни и възрастния дакел. Сметката ще е около 350-400лв.

дните вече не са 8 , ако може Норт или който знае точната дата да пише

за съжаленеи няма нито лев преведен за тях

#816 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 12:43 PM

На 3.VІ. би трябвало да пътуват. evilbaby даде 50лв., много й благодаря, както и за положените грижи за Дачко.
В началото на месеца се изръсих 1500лв., вкл глобата на швейц. летище, за 6 кучета от форума, които летяха, и други 3, прибрани от разни откачалки - ако не беше didiqn да помогне, щяха да са повече. 1200лв. отиват месечно за Сеславци, така че ми се налага да доплащам над събраните от дарения по 400-500лв. месечно. И затова сега не мога да се включа с повече от 100лв.
Плюс трите сеславски кученца има място и за една бабичка от Старозагорския изолатор. Така че трансп. разходи ще са 400лв., може и малко отгоре. Жалко ще бъде ако не могат да тръгнат, защото и четирите кучета са над 10-годишни и не мисля, че ще имат друга такава възможност. Ще трябва да ги върна в изолатора, не можем безкрайно да ги подмятаме насам-натам.

#817 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 07:40 PM

Аз ще взема рота,но моля всички които са имали контакт с него да споделят впечатления.Питам,защото примерно Борката не обича да го пипат по гърба и посяга да хапе.Трябва да съм подготвена поне малко.Всичко което можете да ми кажете ще е от полза.(става въпрос за този с каишката)

#818 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 07:54 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Jun 30 2009, 08:40 PM, написа:

Аз ще взема рота,но моля всички които са имали контакт с него да споделят впечатления.Питам,защото примерно Борката не обича да го пипат по гърба и посяга да хапе.Трябва да съм подготвена поне малко.Всичко което можете да ми кажете ще е от полза.(става въпрос за този с каишката)

Когато се хранеше беше с гръб към мен. Аз го оскубах ( :ab_041: исках да видя какво ще направи...) - изръмжа ме. Но в онази клетка, стрес, непознати хора, ужас и други кучета, не мисля, че каквато и да е реакция е адекватна и показателна.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#819 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 July 2009 - 08:14 PM

Днес рота на Ирена и едно друго куче се сбиха много жестоко за храна,едва ги разтървах с много мъки и пак се нахапаха.Трите агресивни(от Панчарево) дето ще ги ефтаназират ,ме гледаха много жално.Давах им филиики хляб в устата и не ме изядоха.Имаше две майки с кърмачета.

#820 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 09:10 PM

Tozi още ли е там?
User's Signature

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема