Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#821 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 July 2009 - 01:46 PM

Цитат

Tozi още ли е там?

Да!
Исключително красиво и сладко куче-като голямо бебе е.Като се задавам и чака филийката започва да врътка дупе и да се кани да папка,а като му я подавам в устата я взима много внимателно без да ми яде и ръката заедно с филийката.И почва да точи лиги чак до земята.Много е сладък,ако можех щях да си го прибера.

#822 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2009 - 02:30 PM

Пак писах при овчарите...дано някой го хареса.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#823 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2009 - 02:53 PM

Този хубавец е за другия раздел :af_089: :wub: :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#824 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 03:14 PM

Браво, много се радвам, като го видях на снимката, много ми дожаля и за това момче, нали все ги набеждават за агресивни. Пиши ни по-подробно за момчето, като го настаните! :smile:

#825 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 03:20 PM

Супер, много се радвам и аз. Въпреки размерите му, много го биеха милото момче. Чудесно е, че се е махнал от кошмара!
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#826 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 03:49 PM

Да, голямото момче го взеха. Милото, отърва се. По-младият ротвайлер е починал, общо взето и той се е отървал.
Едно голямо, златисто жълто-кафяво от външните заграждения, много добро, е осиновено от семейство - дано са свестни хората.
Вътре имаше две майки с бебета, на по-малко от месец, ясно какво ги очаква. И пак да кажа - пълно е с кучета, за които има сигнали, че са агресивни, а те са душички. Бутат се да се галят и раздават целувки. Но не ги връщат, защото им е лепнат етикет "агресивно".
Сега добрите новини - сутринта бандата старчета излетя за Цюрих. Бушката ще пусне снимките от паркинга на летището, аз описвам:
1. Даки - 14-годишния дебеланко, наистина тежи, като тухла четворка е. Ще бъде настанен временно в тирхайм - www.tierheim-surber.ch
2. Бони - черната, 84-годишната й стопанка се е обадила по тел. да я вземат в Сеславци, защото не може вече да се грижи за нея. Кученцето е 10-годишно. Тя ще бъде настанена в www.tierheim-gossau.ch
3. Донка - бялата, 10-годишна, но много жизнена и енергична. Също оставена от стопаните си в Сеславци. Нея Донка Шафнер я иска за себе си, така че кученцето вече е осиновено.
4. Нада - кафевичката от старозагорския изолатор, 10-годишна, също оставена от стопанката си. Когато Валерия я попитала може ли да вземе кучето, за да го изпрати в Швецария, жената отговорила: "Не ме интересува, правете каквото искате". За Нада също има вече стопанка, ще си я вземе още днес от летището.
Относно сметката - 360лв. платихме на летището + по две ваксини за Бони, Донка и Нада + 4 микрочипа, общо 460лв.
Другата седмица ще благодаря на дарителите, за да не пропусна някого.
И не мога да не споделя - когато си тръгвахме от паркинга, след като предложихме да им вземем двете нови женски кучета за кастрация, безплатна (така и така отивахме в Сеславци), защото след няколко месеца, като се народят малки, няма да можем да помогнем, чичкото ни каза : "Е хайде, хайде, не се оплаквайте, много добре ви върви бизнеса, швейцарците кой знае колко ви плащат." Викам му, че не само не плащат, ами ние поемаме винаги транспорта, и им се молим като на Господ да взимат кучета, а той се смее лукаво, с една дума - не на мене тия. Та сега там е вързал две женски дого аржентино, едното се "дава". Сигурно и той е решил да се включи в "бизнеса". След такива случки ми иде да се гръмна.

#827 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 03:58 PM

:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#828 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 03 July 2009 - 04:15 PM

Браво на всички включили се в събира не средствата, също и на всички участвували в подготовката на полета и най-вече на Норт. Еееее толкова добрини си направила Норт, толкова кучета си изпратила, че няма думи с които да се изрази добрината ти. Пожелавам на 4-те възрастни кучовци още да си поживеят и да се радват на хубавият и светъл живот .

#829 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2009 - 04:00 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в Jul 3 2009, 03:15 PM, написа:

че няма думи с които да се изрази добрината ти.

Да, вярно е, спрямо кучетата... Сигурно съм била кучка в някой предишен живот :smile: . И сега, когато мога, помагам на "себеподобните".

Днес в Сеславци - нищо ново. Три майки с малки бебенца, на вратите пише "агресивно". Агресивни, друг път. Влизах при тях, съвсем нормални животинки. С едната се галихме, на другата едното бебе беше паднало под скарата. Малко беше страшничко да ровя пред майката, но но нищо лошо не ми се случи. Все си мисля, как като роди някоя кучка веднага се обаждат в Екото, а преди това никой не обръща внимание, че има женска некастрирана, че после се разгонва, че е бременна.
Старите бебета във външната парвовирозна клетка са живи и изглеждат добре. Преди няколко дни ги ваксинирахме, дано оцелеят. Но нямаха грам храна и вода. Сега, когато част от персонала е в отпуска, обгрижването на животните е съвсем занемарено. Не им пука просто. Гледат документацията им да е наред, снимат, пишат, описват, броят, и толкова.
Имаше и много нови кучета вътре, за кастрация, но когато съм сама, не мога да снимам. Гадно ми е. Зная, че трябва да има снимки, но не мога. Дано Кики направи в сряда.

#830 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 08:44 AM

Показване на мнениетоnort2005, в Jul 3 2009, 02:49 PM, написа:

Относно сметката - 360лв. платихме на летището + по две ваксини за Бони, Донка и Нада + 4 микрочипа, общо 460лв.
Другата седмица ще благодаря на дарителите, за да не пропусна някого.

Хиляди благодарности, най-вече от групата старци-разбойници, за помощта, оказана от Ира П., Румяна Б., lizka, Maggi, mil, overlorda, fanfann, dikari, vaiolina. Дано има повече хора като вас, за да може да се помага на повече животинки.

#831 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 09:33 AM

Аз да попитам(може и да не му е тук мястото,ама вие ще ми простите)-доколкото знам купирането на уши и опашки е забранено със закон,а това в Сеславци е точно купиране!Може ли да се направи нещо по въпроса?Направо ги осакатяват с това"маркиране" :eb_068: :eg_033: .

#832 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 03:07 PM

ЗЗЖ- Чл. 47
(1) Кучетата, настанени в приют, се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс.
(2) Кучетата по ал. 1 се предоставят безвъзмездно на лица, които желаят да ги отглеждат като компаньони, и се регистрират по чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
(3) Кучетата, за които не се явят лица по ал. 2, се маркират и се настаняват във временни приюти, определени от съответния общински съвет, или се връщат по местата, от които са взети. Кучетата са под надзора и грижите на общините, организациите за защита на животните или други лица, които са подписали декларация за спазване изискванията на чл. 49 и 50.
(4) Временните приюти по ал. 3 трябва да се намират извън границите на съответното населено място, да са оградени и да се поддържат в добро хигиенно състояние, съобразно изисквания, определени от Националната ветеринарномедицинска служба, Закона за ветеринарномедицинската дейност и този закон.
(5) Организацията на работата и условията на отглеждане на кучетата във временните приюти по ал. 4 се определят с наредба на съответния общински съвет и се осъществяват под постоянното наблюдение на организациите за защита на животните.
(6) Маркировката на кучетата по ал. 3 е татуиран на едното ухо идентификационен номер или електронен чип и V-образно купиране на другото ухо или друга видима ушна маркировка.

#833 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 03:12 PM

Но не бива да режат чак толкова. В Пловдив пак режат, но не толкова много.

#834 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 05:59 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jul 8 2009, 01:12 PM, написа:

Но не бива да режат чак толкова.

Абе хора, стига с тия уши. Кофти ги купират, ама това им е последна грижа на животните. При положение, че са бездомни, гладни, жадни, ритани, стреляни, тровени, гонени и т.н., само им е до ушите.
Бих повдигнала въпроса в Сеславци, въпреки че съм никоя, ама как да го направя, при положение, че има проблеми с храната, водата, чистотата, заразите и др. жизненоважни неща? Все едно да обърнем внимание, че осъденият на смърт има кариес и трябва незабавно да му се направи пломба.
До ушите като стигнем, дай боже, значи сме решили проблемите с бездомниците.

#835 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 06:11 PM

Мисля, че всеки може да пусне една жалба, в която да пише, че е видял новокастираните кучета в квартала си с половин липсващо ухо. Че Екото ги режат така е ясно и да се иска да е по-така. Трябва да се вижда, ама няма нужда да е половината ухо.
User's Signature

#836 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 July 2009 - 05:43 PM

От вчера.
Пореден ротвайлер в Сеславци.Мъжки (май) ,млад (май), дребен (със сигурност).Беше прясно докаран,не упоен.Единственото което можах да разбера за него е че беше умрял от глад.Снимки не можах да направя за съжаление :( .Норт в петък ще разпита за него.
Пак нямаше никаква вода в първата клетка,а беше ужасно горещо.Идиотщина!

#837 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2009 - 03:20 PM

Не зная вече да пиша ли, да не пиша ли... защото положението си е все същото. Днес броих кучетата - над 200 са. Двайсетина чакат за кастрация, има други, които са кастрирани преди седмица, две, три, а още не са върнати.
Има от скоро двама рошльовци, домашни, мъжки, изоставени там - 4-5-годишни. Единият сив, другият черен. Много хубави и много добри, средна големина. И много още, не толкова атрактивни, но мили и гальовни.
Ротвайлерът още е там, почти не е хапнал от храната, която оставих в петък, иначе е жизнен и изглежда здрав все още.
Миналата седмица имаше три майки с бебета, сега е само една - другите ги били върнали.
Първото заграждение пак нямаха грам вода, съдчето е пробито. Оставих една голяма кофа там, дано не я махнат.
Две от настанените за постоянно там кучета са с алергия от бълхи. Добре, че спря да вали - в петък ще им сложа фронтлайн.

#838 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 03:30 PM

Как така да пишеш или да не пишеш....ясно е пиши. Има хора които се интересуват от Сеславци и кучовците там и тази информация е важна. То ясно,че няма какво да се очаква да променят работещите там. Добре е, че вие ходите и храните нещастните обречени души. Всички тук знаем, че те оцеляват единствено и благодарение на вас. Благодаря на всички вас, Норт, Кикита, д-р Станкова, Валерия и всички които се включиха и които ходят и полагат тези грижи за кучетата от Сеславци.

#839 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 09:22 AM

Сложете снимки на рота и кажете приблизителна възраст.Navar търси млади и неагресивни към себеподобни ротове.Ако е такъв може би ще го вземе.

#840 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2009 - 10:32 AM

В петък ще го снимам и ще разпитам подробно за него. Дано отговари на изискванията

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни