Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 02 August 2009 - 11:02 AM
Кучетата са около 200, та ако някой пак помогне с дарения за храната, ще съм благодарна.
Има пет бебенца с демодекоза. Започнахме лечение, но лошото е, че сега не можем да ги ваксинираме, а няма къде да ги отделим. Много со жизнени, красиви и лакоми. Храната от холандците, десетина килограма, ще даваме само на тях. Черни и бели са, в понеделник ще ги снимам и ще ги видите.
Има още три демодекозни кучета, утре ги започвам и тях, с евтиното лекарство, дано стане нещо.
В петък дойдоха две момиченца, 10-11-годишни, за ротвайлера. Кучето си било тяхно, домашно, изгубило се преди 2 седмици. Д-р Петков не им го даде, каза им да отидат с някой от родителите, ще им го пазят. Дано наистина е тяхно и го изкарат оттам.
От десетина дни има едно голямо куче, същото като умрялото, за което писа Кикита. Засега е в отлично здраве и с перфектен вид, но ако никой не го вземе, след месец-два ще рухне и той. Ако някой иска да помогне на това животно, сега е времето, после ще е късно.
Публикувано: 02 August 2009 - 12:17 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 02 August 2009 - 01:21 PM
Разбирам, оправят си мизериите преди проверката и на другия ден пак по старому. Нищо ново под слънцето. Явно тези хора нищо и никой не може да ги стресне поне малко, а на тия от по-високите инстанции хич и не им пука.
Ужасна работа!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 03 August 2009 - 01:25 PM
от 16.07 до сега - повече от месец има само 70лв за тях
ако не продължим с даренията за Сеславци
храненето там ще спре
Норт не може сама да покрива храната за 1 месец на 200кучета
за много хора Дългунчо - стана емблематично куче за темата Селсавци
нека помогнем на Дъгучновците които останаха там
Освен нас те нямат никого.
той още е там
от тогава, той чака нас
той живее заради нас

Публикувано: 03 August 2009 - 08:45 PM
Публикувано: 08 August 2009 - 07:44 PM
Публикувано: 08 August 2009 - 08:24 PM
По този повод, колкото и да е тъжно, мисля, че предстоят подобни случаи и не е въпрос на късмет само. Крастата вероятно е провокирана от ваксината, която при условията, в които живеят, атакува имунитета. 10-14 дни след ваксинацията започва крастата.
Публикувано: 08 August 2009 - 09:32 PM
Има ли нужда от помагач утре? Свободна съм и мога да помогна само физически, финансово не, за жалост.

Публикувано: 08 August 2009 - 09:51 PM
Тези бебета си дойдоха демодекозни. Затова не сме ги ваксинирали още.
Предишните кучета, които заминаха, бяха на възраст от 3 до 6 месеца, двадесет и две на брой. Вече месец и половина откакго сме ги ваксинирали, все още са здрави, значи такива и ще си останат.
Теоретически би трябвало малко след ваксината, в средата, която обитаваха (изолатор), да се натръшкат кой от парво, кой от гана, като кожното щеше да бъде за гарнитура. Но на практика, с дезинфекцията, която правехме и с приличната храна, всички успяха да си образуват необходимите антитела, даже и кожно не се появи. А десетина от тях даже бяха на по 3 месеца. Имаше само едно с микроспория и парвовироза, така го докараха,него го взех направо от буса, за да не зарази останалите, лекувах го у дома и то оздравя, даже замина преди останалите.
Така че теорията си е теория, но ваксината си е ваксина, не бива да се отлага във времето, ако кучетата са здрави, независимо от средата. Някои ветове са "за", други "против" това, не искам да споря.
Дени, благодаря за предложението, но в събота и неделя ходим само ако пропуснем петъка. Не е редно да се моткаме там сами и гледаме да не злоупотребяваме.
Публикувано: 09 August 2009 - 11:04 AM
Публикувано: 10 August 2009 - 05:22 PM
Имаше мъртво куче във външните заграждения, цялото изпонахапано. Станало е в събота или неделя. Точно в това заграждение не бях виждала да се бият, но се е случило.
Кикита няма възможност да отиде в сряда. Аз вече имам ангажименти за този ден, пак кучешки. Някой ще може ли да прескочи, поне да сложи храна и вода на малките? Оставила съм гранулите за срядата.
Ох, и поредната мъка. В една от вътрешните клетки - ротвайлер и пит, прекрасно изглеждащи, със сигурност домашни, млади, красиви. Със сигурност са били домашни, тази сутрин са ги докарали. Питчето е двойник на Барт. В петък ще разпитам за тях и ще направя снимки.
Та ротвайлерите в момента вече са 3.
Публикувано: 11 August 2009 - 02:58 PM
Ако успея по-късно ще ви покажа едни клипове,които направих миналата седмица.Нещо като виртуално посещение на изолатора се получи.Миналата седмица пак имаше мъртво куче в една външна клетка.Външните съм ги снимала по-малко защото валеше ужасно(голяма буря) и дъжда направо ме биеше камоли да се види нещо.
Публикувано: 13 August 2009 - 01:18 PM
Публикувано: 13 August 2009 - 07:35 PM
Две от кучетата във вътрешните клетки умират бавно като овчарския.Само се притискат едно в друго от както са там все едно взаимно се поддържат.Ужасна гледка.
Забравих също да сложа снимките.
Също така ТОЗИ Рижко е зле.Залита и не иска да яде.
Публикувано: 13 August 2009 - 08:07 PM
Страдат от болен дроб, сърце, паразити, които могат да дадат такива признаци. :(

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 August 2009 - 10:39 PM
Публикувано: 13 August 2009 - 11:09 PM
Взеха ги от къща тук ми надуват главата всеки ден, не знам вече кой не съм питал и станаха почти 3 месеца а кучетата си висят в Сеславци.
А този рижия ако не лае може да го пуснем на двора при бабата и малките - около 10 кв м, 4 кученца в 3 клетки и 16 годишна баба. Кученцата се пускат няколко пъти дневно и става лудница. Колибата е една - няма място за 2-ра. В общи линий само за седмица две става защото малките растат и трябва и те да се махат оттам за да се настанят следващите 4 малки. Но за малко става.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

Вход

Горе
Цитиране +