Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 02 August 2009 - 01:21 PM

Разбирам, оправят си мизериите преди проверката и на другия ден пак по старому. Нищо ново под слънцето. Явно тези хора нищо и никой не може да ги стресне поне малко, а на тия от по-високите инстанции хич и не им пука.
Ужасна работа!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 03 August 2009 - 01:25 PM
от 16.07 до сега - повече от месец има само 70лв за тях
ако не продължим с даренията за Сеславци
храненето там ще спре
Норт не може сама да покрива храната за 1 месец на 200кучета
за много хора Дългунчо - стана емблематично куче за темата Селсавци
нека помогнем на Дъгучновците които останаха там
Освен нас те нямат никого.
той още е там
от тогава, той чака нас
той живее заради нас

Публикувано: 03 August 2009 - 08:45 PM
Публикувано: 08 August 2009 - 07:44 PM
Публикувано: 08 August 2009 - 08:24 PM
По този повод, колкото и да е тъжно, мисля, че предстоят подобни случаи и не е въпрос на късмет само. Крастата вероятно е провокирана от ваксината, която при условията, в които живеят, атакува имунитета. 10-14 дни след ваксинацията започва крастата.
Публикувано: 08 August 2009 - 09:32 PM
Има ли нужда от помагач утре? Свободна съм и мога да помогна само физически, финансово не, за жалост.

Публикувано: 08 August 2009 - 09:51 PM
Тези бебета си дойдоха демодекозни. Затова не сме ги ваксинирали още.
Предишните кучета, които заминаха, бяха на възраст от 3 до 6 месеца, двадесет и две на брой. Вече месец и половина откакго сме ги ваксинирали, все още са здрави, значи такива и ще си останат.
Теоретически би трябвало малко след ваксината, в средата, която обитаваха (изолатор), да се натръшкат кой от парво, кой от гана, като кожното щеше да бъде за гарнитура. Но на практика, с дезинфекцията, която правехме и с приличната храна, всички успяха да си образуват необходимите антитела, даже и кожно не се появи. А десетина от тях даже бяха на по 3 месеца. Имаше само едно с микроспория и парвовироза, така го докараха,него го взех направо от буса, за да не зарази останалите, лекувах го у дома и то оздравя, даже замина преди останалите.
Така че теорията си е теория, но ваксината си е ваксина, не бива да се отлага във времето, ако кучетата са здрави, независимо от средата. Някои ветове са "за", други "против" това, не искам да споря.
Дени, благодаря за предложението, но в събота и неделя ходим само ако пропуснем петъка. Не е редно да се моткаме там сами и гледаме да не злоупотребяваме.
Публикувано: 09 August 2009 - 11:04 AM
Публикувано: 10 August 2009 - 05:22 PM
Имаше мъртво куче във външните заграждения, цялото изпонахапано. Станало е в събота или неделя. Точно в това заграждение не бях виждала да се бият, но се е случило.
Кикита няма възможност да отиде в сряда. Аз вече имам ангажименти за този ден, пак кучешки. Някой ще може ли да прескочи, поне да сложи храна и вода на малките? Оставила съм гранулите за срядата.
Ох, и поредната мъка. В една от вътрешните клетки - ротвайлер и пит, прекрасно изглеждащи, със сигурност домашни, млади, красиви. Със сигурност са били домашни, тази сутрин са ги докарали. Питчето е двойник на Барт. В петък ще разпитам за тях и ще направя снимки.
Та ротвайлерите в момента вече са 3.
Публикувано: 11 August 2009 - 02:58 PM
Ако успея по-късно ще ви покажа едни клипове,които направих миналата седмица.Нещо като виртуално посещение на изолатора се получи.Миналата седмица пак имаше мъртво куче в една външна клетка.Външните съм ги снимала по-малко защото валеше ужасно(голяма буря) и дъжда направо ме биеше камоли да се види нещо.
Публикувано: 13 August 2009 - 01:18 PM
Публикувано: 13 August 2009 - 07:35 PM
Две от кучетата във вътрешните клетки умират бавно като овчарския.Само се притискат едно в друго от както са там все едно взаимно се поддържат.Ужасна гледка.
Забравих също да сложа снимките.
Също така ТОЗИ Рижко е зле.Залита и не иска да яде.
Публикувано: 13 August 2009 - 08:07 PM
Страдат от болен дроб, сърце, паразити, които могат да дадат такива признаци. :(

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 August 2009 - 10:39 PM
Публикувано: 13 August 2009 - 11:09 PM
Взеха ги от къща тук ми надуват главата всеки ден, не знам вече кой не съм питал и станаха почти 3 месеца а кучетата си висят в Сеславци.
А този рижия ако не лае може да го пуснем на двора при бабата и малките - около 10 кв м, 4 кученца в 3 клетки и 16 годишна баба. Кученцата се пускат няколко пъти дневно и става лудница. Колибата е една - няма място за 2-ра. В общи линий само за седмица две става защото малките растат и трябва и те да се махат оттам за да се настанят следващите 4 малки. Но за малко става.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 13 August 2009 - 11:18 PM
Някои паразити не се повлияват от обикновени обепаразитяващи. Рядко е, но има и паразити, за които трябват други.
Ако изобщо са паразити.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 August 2009 - 06:50 AM
Взеха ги от къща тук ми надуват главата всеки ден, не знам вече кой не съм питал и станаха почти 3 месеца а кучетата си висят в Сеславци.
Е как няма да ти омръзне, толкова мрънкане... Не е ли по-лесно да отидеш и да ги вземеш сам? Щом хората си ги чакат, чудесно.