Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#881 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 August 2009 - 01:03 PM

ako изчетеш цялата тема, на много места е дъвкано

#882 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2009 - 01:21 PM

Поразрових се ... zz_219.gif
Разбирам, оправят си мизериите преди проверката и на другия ден пак по старому. Нищо ново под слънцето. Явно тези хора нищо и никой не може да ги стресне поне малко, а на тия от по-високите инстанции хич и не им пука.
Ужасна работа!
dry.gif
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#883 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2009 - 01:25 PM

аз да напомня, че всички клетници от тази тема чакат нас

от 16.07 до сега - повече от месец има само 70лв за тях
ако не продължим с даренията за Сеславци
храненето там ще спре
Норт не може сама да покрива храната за 1 месец на 200кучета

за много хора Дългунчо - стана емблематично куче за темата Селсавци
нека помогнем на Дъгучновците които останаха там

Освен нас те нямат никого.

той още е там
от тогава, той чака нас
той живее заради нас

#884 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 03 August 2009 - 08:45 PM

Тези бебешори пък са невероятни каръци. Едно, че са се родили на улицата, второ, че са попаднали в Сеславци и за капак да се разболеят от краста точно, когато им предстоеше да станат холандци. Ако някой иска да им купи витаминки или хубава храна, докато се лекуват, ще сме много благодарни. От холандците имат 10кг храна (Юкануба за кучета с кожни проблеми), та за тази седмица са ОК. Ако някой има възможност да помогне, гаранция, че помощта ще е за точно тези кутрета. Ако оживеят, де. Едно вече си отиде. Което е най-тъпото. Някак си, ако умират от парво или нещо друго гадно, човек по-лесно може да го преглътне. Ама да умират от краста, дето се лекува, е отврат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#885 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 August 2009 - 11:14 AM

Това прекрасно създание може да бъде спасено,преди да последва съдбата на овчарския...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#886 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 08 August 2009 - 07:44 PM

Отново да напомня, че и тази седмица никой от милионен град не пожела да отиде да се включи в храненето и поенето на кучетата от Сеславци. Толкова хора сме в този сайт и в писането сме ненадминати, ама никой не се ангажира да отиде да помогне. Имаше някои, които изявиха някакъв мерак и до там спря всичко. Хора това са 270 кучета, чакат да бъдат нахранени и напоени. Трима човека ходят, измориха се, трябва помощ.

#887 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 08:24 PM

Цитат(Илит @ Aug 3 2009, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тези бебешори пък са невероятни каръци. Едно, че са се родили на улицата, второ, че са попаднали в Сеславци и за капак да се разболеят от краста точно, когато им предстоеше да станат холандци.

По този повод, колкото и да е тъжно, мисля, че предстоят подобни случаи и не е въпрос на късмет само. Крастата вероятно е провокирана от ваксината, която при условията, в които живеят, атакува имунитета. 10-14 дни след ваксинацията започва крастата.

#888 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 08 August 2009 - 09:32 PM

QUOTE (SMitreva @ Aug 8 2009, 05:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отново да напомня, че и тази седмица никой от милионен град не пожела да отиде да се включи в храненето и поенето на кучетата от Сеславци. Толкова хора сме в този сайт и в писането сме ненадминати, ама никой не се ангажира да отиде да помогне. Имаше някои, които изявиха някакъв мерак и до там спря всичко. Хора това са 270 кучета, чакат да бъдат нахранени и напоени. Трима човека ходят, измориха се, трябва помощ.

Има ли нужда от помагач утре? Свободна съм и мога да помогна само физически, финансово не, за жалост.
User's Signature

Качена снимка

#889 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 09:51 PM

Цитат(nort2005 @ Aug 2 2009, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има пет бебенца с демодекоза. Започнахме лечение, но лошото е, че сега не можем да ги ваксинираме, а няма къде да ги отделим.

Тези бебета си дойдоха демодекозни. Затова не сме ги ваксинирали още.
Предишните кучета, които заминаха, бяха на възраст от 3 до 6 месеца, двадесет и две на брой. Вече месец и половина откакго сме ги ваксинирали, все още са здрави, значи такива и ще си останат.
Теоретически би трябвало малко след ваксината, в средата, която обитаваха (изолатор), да се натръшкат кой от парво, кой от гана, като кожното щеше да бъде за гарнитура. Но на практика, с дезинфекцията, която правехме и с приличната храна, всички успяха да си образуват необходимите антитела, даже и кожно не се появи. А десетина от тях даже бяха на по 3 месеца. Имаше само едно с микроспория и парвовироза, така го докараха,него го взех направо от буса, за да не зарази останалите, лекувах го у дома и то оздравя, даже замина преди останалите.
Така че теорията си е теория, но ваксината си е ваксина, не бива да се отлага във времето, ако кучетата са здрави, независимо от средата. Някои ветове са "за", други "против" това, не искам да споря.

Дени, благодаря за предложението, но в събота и неделя ходим само ако пропуснем петъка. Не е редно да се моткаме там сами и гледаме да не злоупотребяваме.

#890 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 09:59 AM

Съвсем нямам предвид да се отлага, дори напротив. Нито пък е 100%-закономерност. Просто исках да кажа, че може би трябва да се ваксинират повече кучета, да има резерви, защото е напълно възможно с някои да се случи.

#891 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 11:04 AM

О, аз бях написала - имахме си резерви и миналия път, те артисаха горките. Нищо, живот и здраве, ще тръгнат сега. Бях се подготвила за много гафове, но не се случиха, за щастие.

#892 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2009 - 05:22 PM

Днес, докато бях в изолатора, взеха Пирин. Момчето ми се видя малко неориентирано, дано се справят. Пита ме дали кучето хапе. Странен въпрос за човек, който взима двегодишно голямо животно, струва ми се. Илит го е предупредила за възможните рискове.
Имаше мъртво куче във външните заграждения, цялото изпонахапано. Станало е в събота или неделя. Точно в това заграждение не бях виждала да се бият, но се е случило.
Кикита няма възможност да отиде в сряда. Аз вече имам ангажименти за този ден, пак кучешки. Някой ще може ли да прескочи, поне да сложи храна и вода на малките? Оставила съм гранулите за срядата.
Ох, и поредната мъка. В една от вътрешните клетки - ротвайлер и пит, прекрасно изглеждащи, със сигурност домашни, млади, красиви. Със сигурност са били домашни, тази сутрин са ги докарали. Питчето е двойник на Барт. В петък ще разпитам за тях и ще направя снимки.
Та ротвайлерите в момента вече са 3.

#893 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 02:58 PM

Успях да се измъкна някак за утре,така че няма да трябва заместник.
Ако успея по-късно ще ви покажа едни клипове,които направих миналата седмица.Нещо като виртуално посещение на изолатора се получи.Миналата седмица пак имаше мъртво куче в една външна клетка.Външните съм ги снимала по-малко защото валеше ужасно(голяма буря) и дъжда направо ме биеше камоли да се види нещо.

#894 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 August 2009 - 01:18 PM

Вътрешните...

Карантината...

И пак карантинта...

Външните...

#895 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 August 2009 - 07:35 PM

Забравих да напиша,че хъскито в началото на последния клип диша като асматик от време на време.Кучетата страдат ли от астма?
Две от кучетата във вътрешните клетки умират бавно като овчарския.Само се притискат едно в друго от както са там все едно взаимно се поддържат.Ужасна гледка.
Забравих също да сложа снимките.
Също така ТОЗИ Рижко е зле.Залита и не иска да яде.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#896 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 August 2009 - 08:07 PM

Цитат(кикита @ Aug 13 2009, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Забравих да напиша,че хъскито в началото на последния клип диша като асматик от време на време.Кучетата страдат ли от астма?

Страдат от болен дроб, сърце, паразити, които могат да дадат такива признаци. :(
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#897 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2009 - 10:39 PM

Последно преди три седмици обезпаразитихме вътрешно всички животни, Екото дадоха таблетките.

#898 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 11:09 PM

Значи омръзмна ми да мрънкам, кой ще върне най-накрая онези 2 кучета за които писах и стоят 2 месеца там?
Взеха ги от къща тук ми надуват главата всеки ден, не знам вече кой не съм питал и станаха почти 3 месеца а кучетата си висят в Сеславци.
А този рижия ако не лае може да го пуснем на двора при бабата и малките - около 10 кв м, 4 кученца в 3 клетки и 16 годишна баба. Кученцата се пускат няколко пъти дневно и става лудница. Колибата е една - няма място за 2-ра. В общи линий само за седмица две става защото малките растат и трябва и те да се махат оттам за да се настанят следващите 4 малки. Но за малко става.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#899 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 August 2009 - 11:18 PM

Цитат(nort2005 @ Aug 13 2009, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Последно преди три седмици обезпаразитихме вътрешно всички животни, Екото дадоха таблетките.

Някои паразити не се повлияват от обикновени обепаразитяващи. Рядко е, но има и паразити, за които трябват други.
Ако изобщо са паразити.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#900 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 06:50 AM

Цитат(Lutchezar @ Aug 13 2009, 09:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Значи омръзмна ми да мрънкам, кой ще върне най-накрая онези 2 кучета за които писах и стоят 2 месеца там?
Взеха ги от къща тук ми надуват главата всеки ден, не знам вече кой не съм питал и станаха почти 3 месеца а кучетата си висят в Сеславци.

Е как няма да ти омръзне, толкова мрънкане... Не е ли по-лесно да отидеш и да ги вземеш сам? Щом хората си ги чакат, чудесно.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни