Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 28 August 2009 - 08:49 AM
Да, и аз се замислих в последствие, дали не е това...ами..съжалявам, че сложих снимката, нещо не доразбрах...
..и аз смятам, че не е добре да има снимки на умрели кучета...

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 28 August 2009 - 11:15 AM
Публикувано: 28 August 2009 - 03:00 PM
Да, това е сладурчето, което не дочака да замине. Седмица преди полета го намерихме жестоко нахапано и умиращо.
За днес новините са, че има оставена от стопаните жълта питка, защото била много възрастна - 13-годишна. Кучето си е в кондиция, изглежда нормално, върти се и се чуди какво става. Има и жълт кокер, млад, с лошо зарастнало старо счупване на крачето. Много бебета. И много мили животинки, прибрани по сигнал за агресивни.
Откакто назначиха нов гледач по заместване на Гошко, поне има кой да чисти и да сипва вода. Нямаше животни без вода, ние я сменихме с прясна.
Ваксинирахме няколко, обезпаразитихме няколко. Един от кандидат-пътниците беше доста нахапан и от светло-сив беше станал жълто-кафяв, сещате се от какво - някой побойник беше поизбърсал пода с него. Докторката го взе, за да полекува раните, че иначе в тая жега мухите ще го довършат.
Благодаря на klavdii за гранулите, д-р Станкова ги донесе днес.
За днес новините са, че има оставена от стопаните жълта питка, защото била много възрастна - 13-годишна. Кучето си е в кондиция, изглежда нормално, върти се и се чуди какво става. Има и жълт кокер, млад, с лошо зарастнало старо счупване на крачето. Много бебета. И много мили животинки, прибрани по сигнал за агресивни.
Откакто назначиха нов гледач по заместване на Гошко, поне има кой да чисти и да сипва вода. Нямаше животни без вода, ние я сменихме с прясна.
Ваксинирахме няколко, обезпаразитихме няколко. Един от кандидат-пътниците беше доста нахапан и от светло-сив беше станал жълто-кафяв, сещате се от какво - някой побойник беше поизбърсал пода с него. Докторката го взе, за да полекува раните, че иначе в тая жега мухите ще го довършат.
Благодаря на klavdii за гранулите, д-р Станкова ги донесе днес.
Публикувано: 28 August 2009 - 04:00 PM
Справяме се, колкото можем. Има още няколко кучанки, които трябва спешно да се измъкнат оттам, имат нужда от лечение, но не можем да насмогнем.
И още нещо да споделя. След като почти час се тътрихме до Сеславци, че в петък все си има задръствания, след като 4 часа там се бъхтахме и почти бяхме слънчасали, и целите бяхме се оплескали до ушите, на тръгване, идва усмихната чистачката на канцелариите, мила, бодра, спретната, с причесчица, и казва:
-- Извинете, имам безработна приятелка, обича животните, може ли да започне работа при вас?
-- Къде при нас? - питам,
-- Ами към вашата организация, да храни животните.
-- Ама ние не работим, т.е. не получаваме заплата, доброволци сме.
Следва кратка пауза, женицата смила чутото. И продължава:
-- Все пак, не се ли водите някъде на списък?
Боже, добре, че ми беше прегрял мозъкът, иначе кой знае какви щях да й ги наговоря. И тази женица, сигурна съм, ще е поредната, която ще каже, че "някои милионери станаха покрай уличните кучета". Защото, ако сме "персонал", в списъка, всичко ще е нормално. Ама така - сигурно има нещо гнило, пилешкото й мозъче не може да го побере. Няма смисъл да обясняваш, че нямаш сестра...
И още нещо да споделя. След като почти час се тътрихме до Сеславци, че в петък все си има задръствания, след като 4 часа там се бъхтахме и почти бяхме слънчасали, и целите бяхме се оплескали до ушите, на тръгване, идва усмихната чистачката на канцелариите, мила, бодра, спретната, с причесчица, и казва:
-- Извинете, имам безработна приятелка, обича животните, може ли да започне работа при вас?
-- Къде при нас? - питам,
-- Ами към вашата организация, да храни животните.
-- Ама ние не работим, т.е. не получаваме заплата, доброволци сме.
Следва кратка пауза, женицата смила чутото. И продължава:
-- Все пак, не се ли водите някъде на списък?
Боже, добре, че ми беше прегрял мозъкът, иначе кой знае какви щях да й ги наговоря. И тази женица, сигурна съм, ще е поредната, която ще каже, че "някои милионери станаха покрай уличните кучета". Защото, ако сме "персонал", в списъка, всичко ще е нормално. Ама така - сигурно има нещо гнило, пилешкото й мозъче не може да го побере. Няма смисъл да обясняваш, че нямаш сестра...
Публикувано: 28 August 2009 - 05:34 PM
Най-спешни са три:
1. Бяло, 2-3 месечно бебе. Лекуваме демодекоза, затова е без ваксина и там всеки момент може да лепне нещо. Вече два пъти е накапано с Адвокате, започна да му расте нова козинка, т.е. лечението е успешно.
2. Много добро черно куче, кандидат-холандче, направило е мокра екзима на хълбока. Лекувала съм такова нещо, според доктора не е заразно за хора и кучета, петното два пъти дневно се намазва с Екзематин през първата седмица, следващите две седмици - по веднъж дневно.
3. Споменатият вече кокер - рентгенова снимка и евентуално операция.
Търсим приемен дом, може и само за десетина дни.
1. Бяло, 2-3 месечно бебе. Лекуваме демодекоза, затова е без ваксина и там всеки момент може да лепне нещо. Вече два пъти е накапано с Адвокате, започна да му расте нова козинка, т.е. лечението е успешно.
2. Много добро черно куче, кандидат-холандче, направило е мокра екзима на хълбока. Лекувала съм такова нещо, според доктора не е заразно за хора и кучета, петното два пъти дневно се намазва с Екзематин през първата седмица, следващите две седмици - по веднъж дневно.
3. Споменатият вече кокер - рентгенова снимка и евентуално операция.
Търсим приемен дом, може и само за десетина дни.
Публикувано: 29 August 2009 - 05:16 PM
Идеята с клипчето е отлична, но според мен не бива да надвишава 2мин. Много повече хора ще изкарат да гледат до край ако е по-кратко. Все пак и банковата сметка е в края. Писаното също може малко да се съкрати - все пак това е зов за помощ.
Аз хванах себе си, че на 2:26 погледнах колко е минало и колко остава, а в един момент картините се смесиха и като че ли се виждаше все едно и също отново и отново.
Ако написаното от мен звучи като критика - то тя със сигурност се опитвам да е конструктивна.
Аз хванах себе си, че на 2:26 погледнах колко е минало и колко остава, а в един момент картините се смесиха и като че ли се виждаше все едно и също отново и отново.
Ако написаното от мен звучи като критика - то тя със сигурност се опитвам да е конструктивна.

Публикувано: 02 September 2009 - 08:39 AM
dnes 6te hodq da vidq kokera a moge i nqkoe drugo ku4ence.kokera ne e za men - za poznata,4iito koker padno ot balkona i sega tq si tursi ku4e. a ako ima nqkoi rtovailer moje da go vzema za men.
vsi4ki ky4eta.ytre sigurno 6te pi6a dali sam vzela ne6to.

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!
Не са ме хапали животни ... само ХОРА!