Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 17 August 2009 - 12:55 PM
Публикувано: 17 August 2009 - 03:33 PM
Ежеседмичните съвещания се правят в София, в сградата на община "Сердика", а не в с. Сеславци. Има участници, от някои дружества, които не са стъпвали в Сеславци.
Официално на всяко куче се полагат по 300г гранули дневно. Никога не съм заварвала някой да храни животните, нито пък съм виждала остатъци от техни гранули. Ама какво да обяснявам, върнете се в началото на темата и вижте в какво състояние бяха кучетата, преди тук да се организираме.
В условията на криза, при издънени бюджети, и държавата, и всяка община, и всяко семейство преразпределят разходите така, че да могат да покрият приоритетните си нужди. Нали не мислите, че точно кучетата са нечий приоритет? То пак добре, че т.н. "агресивни", които всъщност са душички повечето, не се евтаназират, а им се дава някакъв шанс за осиновяване.
Та с храната - средно по 300г гранули дневно, това прави 1800кг месечно. Аз съм ги свила до 1200кг, защото например на кучета, които същия ден ще се кастрират или връщат по места, не слагаме храна, има и немалко депресирани животни, които по десетина дни след затварянето си там не хапват нищо, или дни, в които кучетата са на "диета". Купувам гранулите директно от вносител, по 1.50лв./кг. Т.е. месечният разход е 1800лв.
Виждате колко са постъпленията за храна на софийските кучета. Разликата до действителните разходи е голяма, не зная докога ще мога да се справям, събирам "помощи" от няколко мои много близки хора, не знам докога ще ме изтърпят. Правя всичко, което е по силите ми, и дори да зарежа това "мероприятие" в един момент, съвестта ми ще бъде чиста.
В Сеславци кучетата са ничии, това са кучетата на града, от всички квартали, със сигурност и от вашия. Така че не ги забравяйте, моля, въпреки че изоставаме с публикуването на интересни снимки и картинки. Но сме само 4 човека и рядко ни остава време за това.
Публикувано: 19 August 2009 - 06:02 PM

Друго бебе го намерихме мъртво ,а едно умираше докато бяхме там,но нищо не може да се направи за съжаление.Пълно е с червеи и мухи там.Ако някой си търси малко кученце насочвайте ги към Сеславци.Аз няма да съм в София една седмица и няма да имам интернет,но съм си направила смека да се върна за другата сряда.
Публикувано: 19 August 2009 - 06:11 PM
Публикувано: 20 August 2009 - 06:05 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 21 August 2009 - 07:17 PM
мъка, мъка, мъка
при бебетата същите лайнаци и черви
Отчетаха дейност като ги извадиха - уж исчистиха и дезинфекцираха
по-долу ще видите как.
Рота от последната снимак на Кики вече не е между живите - Дано да е на-подобро място.
Слаби, жадни и гладни това е с три думи картинката там.
В първата външна клетка имаше един приказливко - той все още е там, но вече не му се приказва :(
Предал се е . Толко много са се предали, че то какво друго им остава.
Едно "агресивно" - докторката преместо товън как успя да го гушне без да я "изяде "
то толко гушливо и мило абе...
Знам, че всеки си има задължения и грижи, но ще ви помоля
ХОРА всеки който си е казал аз какво мога да направя с 10 лв
- ще ви кажа можете да направите много, ако всеки дари уж незначителните 10 лева
защото съм сигурна, че такива хора са много пак е нещо
всяко 10 е капка, дори провливният дъжд е от капки
Тези кучета нямат никого освен нас
Има кучета които са там от времето на Дългунчо те са живи благодарение на вас
Ако всеки си избере едно -което да е вашето куче - Кривата лапичка, Клепналато ухо, Кучето на точки ......
толко са много и
ако всеки месец дарявате по 10 лв - за вашето куче -дали ще са толко незначителни
снимки ще сложа по-късно
Публикувано: 21 August 2009 - 10:00 PM
+ бебетата
външните ... са си обичайните заподозрени
с разни + -
и батерията се предаде
2 рота, един доберман(стопанина напуснал квартирата, и собственика викнал екото да го вземат, по техни думи чоека щел да си го прибере... да се хванем на бас кога ще го вземат ....)
един питбул - много лаеше, но не знам пол и подробности като и за Доби то
пита който е бил с ротчето е взет :(
Отвън имаше доста кучета с течащи носове и гурливи очи
Публикувано: 21 August 2009 - 11:10 PM
На белия рошко вече му расте козинка по оголените участъци, фронтлайнът свърши работа.
От демодекозните бебета засега само едно оцеля, те са без ваксини.
Трудно е, много са животните. Стоят дълго там, всичко може да им се случи - болест, умъртвяване отнякой свиреп съквартирант, осиновяване от идиоти. Между другото, един читав търсач на куче не съм виждала там - или разни фирми търсят за пазачи, или от близките села - то е ясно, че ще са вързани в задния двор, без обезпаразитяване и ваксини, на хляб и помия.
Дано пусти холандци продължат да взимат кучета. Вече имаме бус на разположение, ще можем да измъкваме всички подходящи за това. Няма добри, социализирани душички да дремят с месеци в мръсотията.
Анук, много са хубави снимките. Ние, които ходим редовно, сме гола вода по тая част.
Много благодаря на майната, mil, klavdii, yorko, vanian, simeonov82, Nickey, lizka, Hela и SMitreva за дарената храна или средства за закупуването на такава. С вашата помощ много от нещастниците ще могат да дочакат истински дом.
Публикувано: 22 August 2009 - 01:12 PM
Още веднъж благодаря на всички, които не считата каузата "Сеславци" за безнадеждна и помагат, когато имат възможност. Доста кучета измъкнахме оттам, продължаваме да се борим за всяко едно от тях. Никое животинче не бива да бъде с етикет "обречено".
Пък може да имаме и нови шампиони, знае ли човек

Публикувано: 22 August 2009 - 08:45 PM
Поздравявам те за добрите намерения.
Публикувано: 26 August 2009 - 05:11 PM
Публикувано: 26 August 2009 - 05:18 PM
Основанието за плащане е така, не за да подпомогнем мил