Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4041 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 February 2012 - 09:02 PM

Прикачена снимка

Нали ги помните тези двечките, винаги като залепени, неразделни. Братче и сестриче са, бяха докарани за кастрация. С още двайсетина други. Но кастрациите бяха спрени, защото започнаха пробите. Изведохме ги и тях преди 5-6 дена, едното - на хотел, а момченцето е в клиника Амивет, защото имаше проблем с крачето. Тоби, така го нарекохме, се оказа че има раздробена става на едното краче и трябва да се оперира, но преди това трябва да се справи с ганата. Закъсняхме, трябваше по-рано да ги извадим, но кое по-напред. Миличкия, вече почти цяла седмица е с много висока температура и кашлица, не се храни. Докторите поискаха и днес занесохме на Тоби домашна храна - варено пиле, дано е жив да си го изяде. Утре сутрин ще звънна за ново инфо, но той е мъничък, сигурно са 6-7-месечни тези кученца, дали ще има сили да се справи? Сестричката засега е добре, цяло чудо ще е, ако я подмине заразата.
Стискайте палци на тези големи бебета, животът е пред тях, дано успеят! За сестричката казаха, че е много неспокойна, търси момченцето, и не знае какво става с него. Голяма мъка е с тези двамата, дано оцелеят.

#4042 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2012 - 11:12 PM

Ееее, стига де...видях ги тези двамата преди да отидат в хотела Толкова сладки, толкова мили...Милото момченце, дано се пребори... :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4043 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 10:46 PM

Вярно ли е, че кученцето с извадената игла е починало? :ud_009:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4044 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2012 - 11:15 PM

Не зная, утре ще проверя.
Момченцето Тоби, което сме настанили в Амивет - с гана, се държи, бори се милото.

#4045 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 11:25 PM

Дано да е станало поредното объркване и да не е вярно!!!

А на Тоби му стискам толкова силно палци, че няма накъде повече. Едно от най-големите сладурчета е това момченце!
User's Signature

#4046 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 February 2012 - 11:39 PM

Цитат

Много нежелани в Сеславци
Днес двама човека отидохме да проверим лично какво става в Сеславци. Тази табелка стоеше на оградата и вътре не можеше да влезе никой освен жената представител на "Дара" и персонала. Какво разбрахме: във вътрешните клетки има 22 кучета, само 3 от които болни и сложени на лечение. 1 от тях се подобрява и 1 е в тежко състояние, но е било пристигнало вече болно, казва представителят на "Дара". Кучетата от външните клетки са били ок. Карантината ще продължи до 8ми март.

Цитат

Много нежелани в Сеславци
Вече и двамата от прекрасната снимка не са на този свят. Бебето си беше отишло с парвовироза - малко след като е изведено от Сеславци за лечение. Рошкото пък остана там още дълго, тъй като кастрациите бяха спрени, почака си доста, един ден доброволци обаче намериха в областта на рамото му огромна игла, която беше направила гигантска дупка в кожата му, заведоха го веднага да му я махнат в Богров, където остановиха, че има и гана. Беше в карантинното известен период за да се лекува и скоро си е отишъл и той. Е, остана единствено прекрасната им снимка................

Прикачена снимка

https://www.facebook...276784365667583
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4047 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2012 - 06:26 PM

една публикация, според която карантината била заради съмнение за опасна болест, а СО и БАБХ щели да оспорват пробите, защото били направени от НПОта в неакредитирата лаборатория. Няма да се учудя, ако след 3-4 дни няма ни карантина, ни проблем, а само цветя и рози...
http://www.dnes.bg/s...seslavci.152435

#4048 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2012 - 10:42 PM

Повръща ми се от чиновници, които мислят единствено за собственото си спокойствие.
Повръща ми се от активисти, които мислят единствено за собственото си "аз".
Защото в резултат на горните две явления, до 60 - повтарям, шестдесет кучета в Сеславци не можа да достигне тази храна - 60кг висококачествени гранули /точно като за животни в риск/, и едно кашонче с лакомства - точно като при свиждане в болница.

Прикачена снимка

Направих всичко, което бих могла - вчера висяхме три часа пред вратите на приюта - за да видя едва ли не веселото фръцкане напред-назад по двора на няколко човека в началото, след което всички се събраха в административната сграда - и край, това беше.
Днес се явих, според указанията - с предпазно облекло и ботуши, но резултатът пак беше същия, изхвърлиха ме след два часа.
Как им даде сърце да го направят това двата дена, не знам. Кучетата познават колата, и започват да лаят радостно още като идваме по шосето. Но останаха излъгани гадинките. Което пък от своя страна достави огромно удоволствие на някои хора. Заради което на мен не ми пука наистина, но кученцата си остават с тристате грама евтини и скапани общински гранулки. И поради това пак ще започнат кървавите побоища за храна... този филм съм го гледала.
Успокоява ме все пак това, че "затварянето на Сеславци" е само до 8.III., и че като пожелая нещо на някого по кучешка линия, то му се случва.
Добре, че успяхме да измъкнем толкова много кучета - за Германия заминаха миналата седмица 14, после още шест, до дни тръгват още 15. Соня вече получава снимки от новите домове на сладурковците.
Имаме кучета по хотели, и няколко в клиники. Ето например Тоби - в Амивет, с гана:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Сестричката му все още е здрава, а бяха неразделни.

ПП. Искам да ви кажа, че тъй като пространството ми за снимки отдавна е пзапълнено и трия от старите, за да качвам нови, вече ще влизам в сайта като Nort2005/2 .

#4049 Потребителят е офлайн   Alexandra80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 11:13 PM

Ето това е един от щастливците, който благодарение на Соня Митрева замина за Германия!!! Може би го помните! Изкарахме го от Сеславци на 03.02.2012. Късметлия е момчето, не се разболя след двуседмичния престой, остана в приемен дом при нас и така бързо го харесаха. Желаем му много късмет в живота и страхотни стопани! Огромни благодарности на Соня за всичко, което направи за Рошко!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4050 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 12:48 AM

Ето ме, аз съм, Nort2005-2=nort2005

И така, представям ви 14-те щастливци, които се измъкнаха под носа на карантината, и на 21-ви февруари потеглиха към новия си живот. Това с десет дни закъснение, защото Дунав замръзна, фериботът спря... Но молитвите ни бяха чути и пътят се отвори за тези душици:

Прикачена снимка - Адам - млад маламут, доведен в Сеславци от собствениците си.

Прикачена снимка - Африка - доста почака милата, но успя да се опази за този хубав ден.

Прикачена снимка - Айко - тази хубавица би била гордост за всеки кучешки стопанин.

Прикачена снимка - Алжир - много мил и уравновесен, обичаше да виси на мрежата...

Прикачена снимка - Алонсо - много гушкаво куче, като кадифе.

Прикачена снимка - страхотен симпатяга, от най-любвеобилните кученца.

Прикачена снимка - казвахме му Рошко, сладурчо, беше изведен в хотел, :rc_036: на дарителите !

Прикачена снимка - Дедко, също беше на хотел :rc_036: , ще изкара старините си в спокойствие и обич.

Прикачена снимка - този малък хубавелко с голямо име също удари шестицата от тотото, бил е "тротоарчо".

Прикачена снимка - Доли е много добричка и ще бъде идеалният домашен любимец.

Прикачена снимка - Пати без приемната си стопанка Петя :rc_036:, без нея Пати нямаше да оцелее.

Прикачена снимка - Визи - красота и доброта, как такова куче може да е чак толкова нежелано, не знам.

Прикачена снимка - Вулканчо благодари специално на mimotova :rc_036: за хотелския си престой.

Прикачена снимка - Боби, единственият оцелял от сеславчетата, които преди година изпратихме в Казанлък.

А сега малко снимки от самото отпътуване. Тук вече Пати е с Петя, която наистина направи така, че Пати да дочака този ден. Милото момиченце, навсякъде го гонеха, и то се промушваше от клетка в клетка, а това е много опасно. Не ѝ даваха и да се храни, и тя беше само кожа и кости. И нервна, и недоверчива. В деня на пътуването бяхме приятно изненадани от големия напредък, който Петя беше достигнала с нея - Пати беше спокойна, дружелюбна, вървеше на повод и изглеждаше чудесно!

Прикачена снимка - Петя и Пати

Ето това са първите щастливци от миналата седмица. Пътуването е организирано от Соня :rc_036: , новите домове на кучовците са намерени пак от нея :rc_036: . Благодаря на помощта ви за подготовката на животинките и хотелските разходи :rc_036:.
Утре продължавам със снимки и информация..

#4051 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 February 2012 - 10:34 AM

Добре де, не мога да разбера защо не пускат Норт ,която ходи от години, толкова много е помагала, а пускат тази жена от Дара ?Тя медицинско лице ли е? защо ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4052 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 February 2012 - 12:03 PM

Ама, че тъпотия. А аз за малко си помислих, че все пак затварянето ще е в полза на кучетата :dh_188:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4053 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 03:01 PM

Показване на мнениетоagalina, в 29 February 2012 - 10:34 AM, написа:

Добре де, не мога да разбера защо не пускат Норт ,която ходи от години, толкова много е помагала, а пускат тази жена от Дара ?Тя медицинско лице ли е? защо ?

На практика се оказва, че всяка организация, която се заинтересува от Сеславци, първата ѝ работа е да ме изхвърли :ab_041: . Аз обаче явно съм тъпа и упорита. Шегичка, не се мисля за тъпа. А съм още повече упорита сега, когато със Соня толкова много постигнахме за сеславчетата миналата година /200 задомени животинки/.
Вчерашната ситуация я споделих с човек, който хал хабер си няма от кучета, и той каза: "Надали има такова чудо по Европата на друго място - някой да иска нещо да помогне, да даде, и да не му се разреши". Бих добавила, с риск да се повторя, че си бях приготвила еднократни гумени ботуши и престилка.
Поне т.н. представител на НПО да беше взел гранулите - той нали затова е там, да се грижи за животните, да наблюдава, или за нещо друго?
То не че ние сме лукови глави, и ние сме представители на НПО-та, но явно институциите действат избирателно. Сигурно има защо?
А карантината ще е кратка, нещо като буря в чаша вода, но ние много се бяхме изплашили, защото над 100 кучета да дремят безпричинно там с месеци не си е работа.
Дано сега наистина си проведат съвестно мероприятията по обеззаразяване и дезинфекция и да започнот на чисто. И такива проби трябва да се взимат периодически, примерно всяка седмица, за да се знае, че съвестното обеззаразяване и дезинфекцията трябва да се извършват непрекъснато, и да не се пестят препаратите.
Това е мнението ми по въпроса, като немедицинско лице. А на въпроса на Агалина и аз не мога да си отговоря.
Бушка, полза от затварянето за кучетата има, но не само за тях :ab_041: . По тел. ще ти кажа повече..

#4054 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 03:44 PM

Снимките са толкова трогателни! Лежат си в клетките и чакат да отпътуват. Миличките те, а дори не знаят какъв добър живот ги чака!

За това, че не са те пуснали в Сеславци няма какво да кажа. Това, което ми идва на ум определено не е за тук! За съжаление нищо ново под слънцето.

Чакам с нетърпение да видя кои са останалите щастливци. :smile:
User's Signature

#4055 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 28 February 2012 - 10:42 PM, написа:

Имаме кучета по хотели, и няколко в клиники. Ето например Тоби - в Амивет, с гана:

Прикачен файл IMGP0768.JPG Прикачен файл IMGP0765.JPG

Имам голям страх от ганата, но да се похваля - за пръв път тази сутрин Тоби е бил без температура :af_089: . Вчера и днес е хапнал пилешко месце, утре ще му занесем пак. Днес дишал по-леко, хриповете почти са изчезнали. Докторите ме предупредиха да не се радваме много, защото "с ганата нали знаете как е", но аз се радвам много, защото от сутринта със Соня се изканваме да звъннем и си прехвърляме задачката, защото очаквахме да чуем най-лошата новина... То не че Тоби се е преборил, но поне има някакъв напредък.

#4056 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 04:11 PM

Браво !!! Дано се пребори милото момченце!
User's Signature

#4057 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 05:06 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 29 February 2012 - 03:44 PM, написа:

Чакам с нетърпение да видя кои са останалите щастливци. :smile:

Ето ги, те отпътуваха на 25.II. с буса на Сашо. И са от последните кучета, които измъкнахме миналата седмица - ваксинирани и здрави. И тъй като се събраха много хотелски разходи, а Соня вече имаше домове за тях, не можехме да чакаме следващия транспорт и поне те успяха да заминат за новата си родина:

Прикачена снимка - Албан, невероятно игрив и общителен, но нежелан в междублоковото пространство, защото "разнася зарази". .

Прикачена снимка - Арабела, добро и спокойно кученце, живяла е в болничен двор.

Прикачена снимка - Бони - малко шумничък, но много обичлив, прибран от детска площадка.

Прикачена снимка - Роши - за него вече писа приемната му стопанка, куче-сърчице.

Прикачена снимка - Вагнер - сериозен и много благодарен и за най-малкото внимание.

Прикачена снимка - Рио - най-интересният пътник тук. В Сеславци беше нахапан от едни зарязани там нещастни ротвайлери. Минали са поне десетина дни в криене по къщичките, преди да го забележат неделните доброволци - огромна рана на единия крак, с гной и без кожа. Веднага са го закарали в Богров и там започват лечение. Мазане, антибиотици - едва спасиха крачето. Специални благодарности на докторките там, и на Веси :rc_036: . Та крачето оцеля, междувременно Рио вече беше харесан, бъдещата му стопанка го премести в друга клиника, стоя и там момчето близо два месеца, и ето го сега вече - германец!

Благодаря на всички, които ни помагат :rc_036:, заедно можем да направим много добрини, и ги правим!

#4058 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 11:55 PM

Можете ли да познаете коя е тази кукла? Утре ще ви кажа добрите новини за нея и още няколко сеславчета.

#4059 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 12:31 AM

Ихаааа, а точно си мислех, че ще почакаме доста преди да дойдат следващите добри новини! :be_107:
User's Signature

#4060 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2012 - 05:51 PM

Тази сутрин бях в Амивет при Тоби. Занесох му, както докторите бяха препоръчали, варено бяло пилешко месо, пасирано. Държи се момченцето, дано преживее. Изпраща ви поздрави:

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема