Не знам момче ли е, момиче ли е, нито колко е голямо, но е като двойник на Йори и правя планове да го ивадя от там или ако вече е изваден ще помагам с каквото трябва и каквото мога.
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 06 April 2012 - 03:49 PM
Не знам момче ли е, момиче ли е, нито колко е голямо, но е като двойник на Йори и правя планове да го ивадя от там или ако вече е изваден ще помагам с каквото трябва и каквото мога.
Публикувано: 06 April 2012 - 05:40 PM
Публикувано: 06 April 2012 - 07:25 PM
Дано желанието да се поднесат на широките народни маси кръв и кучешки трупове, което съответно би им помогнало по-леко да преглътнат съчетанието от европейски цени на стоките и горивата от една страна, и смешните български пенсии и заплати от друга, не попречи да се вземе разумното решение. Защото между тези кучета има много мили същества, и ще бъде наистина жалко да платят с живота си за нещо, което не са направили.
Колкото до цитата с "надзорниците" с по над 100 кучета, все си мисля, че нямат предвид нас. Защото ние не сме "надзорници", които взимат кучета и ги пускат на улицата, нали целият персонал вижда как животните се товарят в клетки, в буса, и заминават. Но знае ли човек, толкова лъжи се изговориха тези дни...
Обаче нито един не каза как кастрациите трябва да станат задължителни за всички кучета, и как трябва да заработи пустия регистър за чиповете. И защо в района на инцидента няма нито едно куче, кастрирано от Екоравновесие , при положение, че хората са им продънили телефоните.... Което значи, че наистина службите не желаят проблемът да бъде решен - нещо, което все не ми се вярваше да е така, но май е.
И нещо хубаво - днес бяхме на свиждане при Тоби. Момчето се е възстановило на 100% от ганата, и след едномесечно венозно поддържане, сега е като прахосмукачка! Днес му оперираха крачето, преди малко говорих с докторите - операцията е успешна, Тоби е излезнал от упойка и дори вече е хапнал малко. Утре ще отидем да го видим пак. Ето и снимчици от днес, преди операцията:
Дръж се, Тоби, сестра ти те очаква - на мекото диванче и при хората, които ще те обичат.
Публикувано: 08 April 2012 - 03:36 PM
Цитат
Норт, не разбрах точно кои кучета са върнали в Овча купел, но ако те са били харесани за чужбина, бих могла да ходя да ги издиря и да говоря с циганите да ми ги дадат ( както направихме с Паши, ако помниш). Само ми трябва приблизително точно място и снимки на кучетата.

Махатма Ганди
Публикувано: 08 April 2012 - 04:43 PM
T-Bar, в 06 April 2012 - 01:49 PM, написа:
А овчарката зад това кученце,някой знае ли нещо за нея?
Публикувано: 10 April 2012 - 05:49 AM
Освен това, кучетата бяха много гладни. По-рано сутринта са им сипали полагаемата им се доза от 300г гранули - естествено недостатъчна, защото всички съдове бяха празни и животинките се нахвърляха със стръв на всяка гранулка. Дадохме им точно една шепа, защото храненето пак е забранено. Нали знаете, каквото и да стане, първото нещо е да забранят дохранването. Примери много: цъфнаха "Заедно" - забрана; въведоха карантината - забрана; една от глутниците на ненормалника, развъждал безконтролно нещастните създания повече от 10 години, изпонаядоха човек - сеславските пак трябва да гладуват ?!?
Все пак имам някаква надежда за нормализиране на ситуацията, защото новият директор на Екото ми се струва нормален и добронамерен човек. И мисля, че с него може да има диалог - в рамките на закона, естествено.
Ето още снимки, ще видите и празните съдове за храна. Но поне вода имаше де, и това е нещо.
Публикувано: 10 April 2012 - 11:46 AM
Iliana Atanasova:
Цитат
https://www.facebook...&type=1&theater

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 April 2012 - 06:36 PM
По същество:
1. Знаем, естествено, че забраната е противозаконна.
2. Точно затова пуснахме писмени молби, с входящи номера, за осиновяването на тези кучета до директора на Екото, Фандъкова, министър Найденов и БАБХ, както писах в предишен пост.
3. Кандидат-осиновителките са германки и ще отведат кучетата в Германия, което обезсмисля всякакви страхове относно "пускането" им отново на улицата.
Т.е. направили сме каквото трябва, та и повече. И го пиша вече втори път. Между другото, за сведение, Генадиев вече не е началник, разжалван е.
То те хората днес едва успяха да осиновят осем кучета с чисти досиета, и то след намесата на медиите, какво остава за Малинова долина. Не ги дават, поне засега.
По-късно ще пиша и ще пусна снимки на късметлиите.
Публикувано: 10 April 2012 - 07:39 PM
Има хора, чиито кучета са обявени от Малинова долина, а са от Ст. град, както и кучето на Тина, на която също не й дават да си го вземе. За всички тях е поста ми. Както и за тези, които четат темата информативно, за да разберат, че се нарушават закони.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 April 2012 - 10:20 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 12 April 2012 - 07:06 AM
Ето и подробности за този ден, 10-ти април, вторник.
След като категорично беше отказано да се осинови което и да е от "кучетата от Малинова долина", във вторник преди обяд отидохме с германките /представителки на немското дружество, което е намерило домове на най-много сеславчета в Германия/ на Соня
Но каква беше изненадата ни, когато управителят на обекта, д-р Петков, ни посрещна с думите "Не може, спрени са всякакви осиновявания, заповед "отгоре". Предния ден могло, но сега - не! Това беше спретнато в чест на германките, сигурна съм. А защо - всеки може да предполага, според мен от чиста злоба, че така или иначе някакви си "помияри" ще живеят по-добре от тях /които за съчинили тази абсурдна заповед/ самите.
И така, след няколкочасови телефонни разговори с кого ли не, но най-вече поради намесата на екипите на вестник "24 часа", Българска национална телевизия и вестник "България днес", тези "отгоре" дадоха благословията си двете германки да осиновят по четири кучета. Точно по четири. Интересно, ако им бяха разрешили да вземат по пет например, какво щеше да се случи - да намалеят кучетата по улиците дотолкова, че да се наложи да закрият сладкото "Екоравновесие"? Не, разбира се, но все пак колкото повече животни по улиците - толкова по-добре за тях, явно.
И така, представям ви осемте щастливци, получили се след много тел.разговори, нерви, сълзи и сополи. Специални благодарности също и за jani4ka
Това са те. Повече можем да не ги мислим, бъдещето им е осигурено. Те никога няма да попаднат на улицата, нито във фризера /явно за съжаление на тези "отгоре", а и не само на тях/. Благодарностите ни трябва отново да са към Соня
А сега ето снимки и на част от тези, които останаха в Сеславци. То не че завинаги ще са там, но къде-къде по-зрелищно е да измрат от жажда, глад, побоища или показни евтаназии. За да се докаже, че и тези "отгоре", и тези "отдолу" са "пичове", и няма да се огънат пред някакви си "помияри". Рапорт даден - рапорт приет, това е положението.
Та ето ги и тези, на които не се даде изходна виза /за по-младите - това е документ, който ти разрешава да излезеш от страната, нямаш ли го - гниеш тук до гроб/. На снимките са и допълнителните 9 кучета, които са насъбрали из Малинова долина:
Това са само част от кучетата, които остават в Сеславци. А те на всичкото отгоре и пречат - ловните екипи са увеличени, би трябвало в изолатора да постъпват повече животни - а къде ще ги настаняват? Може би затова през четирите почивни дни е забранен достъпа на външни лица - за да не се види, например, че кучетата ще бъдат оставени без вода, за да си умрат по-бързо и самосиндикално, без формалностите по евтаназията. Че няма да ги хранят - няма, но от глад не се умира толкова бързо. Е, ще има няколко разкъсани, но то си е нищо, не върши работа.
Какво друго да си помислим при този отказ от публичност, при този отказ от прозрачност в работата? Нещо се крие, значи не е както трябва да бъде, не е "за показване".
Публикувано: 12 April 2012 - 10:29 AM
НАЙ- УЖАСНОТО НЕЩО Е ДА СЕ НАЛАГА ДА ИЗБЕРЕШ 8 ЖИВОТНИ .....ОТ МНОГОТО. УЖАС

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 12 April 2012 - 10:40 AM
Публикувано: 12 April 2012 - 04:26 PM
Но защо докарани още от Малинова, които бога ми, ако не са от циганите, казвам категорично не са от тук.
"Ужасно е, но не е най-ужасното. Най-ужасното е от многото да не можеш да спасиш нито едно - така си е."

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 12 April 2012 - 08:30 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Публикувано: 12 April 2012 - 08:32 PM

Вход

Горе
Цитиране +