Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4261 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2012 - 03:43 PM

А това е Пени, от априлския транспорт, в новия си дом, в Германия:

Прикачена снимка

Много мило кученце, но тук никой нямаше да я забележи. А там ѝ се радват и я обичат.
Дявол да го вземем, кога и тук ще спрат да се произвеждат кучета като на конвейр, няма край този ад!

И снимки на още две от късметлийчетата:

Прикачена снимка - Пати, която до заминаването си беше в дома на Петя Димитрова :rc_036:

Прикачена снимка - не се сещам за името на това сладурче, сори.

#4262 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 04:39 PM

Снимки и на осиновения вече Мани - той и още едно кученце - болончето Цезар, са били прибрани от Световрачане. Не ни ги даваха, уж ги били "чакали". Затова отидохме след колата на Екото и говорихме с хората, на които уж ги върнаха. За болончето /Цезар/ жената изпадна във възторг, че някой ще я отърве от кучето, а Мани се оказа, че живее в един цигански катун, където хората децата не си знаят колко са, камо ли кучетата :ab_041: . Но не пропуснаха да кажат, че точно това куче им било любимото /а то горкото - кожа и кости, едва вървеше от слабост, затова искахме да го вземем, че си беше с единия крак в гроба/ , та трябваше да си го "откупим" - 20лв. поискаха за него любящите му стопани.
То кученцето беше и болно, с хрема и температура, но го лекувахме, оправи се бързо, и замина в Германия, в приемен дом. Майката на приемната мама много харесала циганчето, и го е осиновила. Семейството е прекрасно - мили и добри хора, обичат животни, а и са доста състоятелни. Мани е много добро кученце и заслужава всичко това - чист и уютен дом /вместо катуна насред поляната/, нормален повод /вместо сезалчето, с което го бяха завързали/, и всички други екстри /храна, обезпаразитяващи, ваксини и мило отношение/, които се полагат на домашните любимци.
То кое ли куче не ги заслужава, дано доживеем времето, когато и това ще стане - за всяка животинка да има нормален дом.

Прикачена снимка - Мани много обича да бъде гушкан

Прикачена снимка Прикачена снимка

Ето и още едно сеславче-германче, Ричи:

Прикачена снимка - колко е хубаво с мама!

Прикачена снимка - хубаво легло, но вече му е тясно :ab_041: . Може и да не е неговото, де.

#4263 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 08:54 PM

Снимки на Бруно, в новия му дом. За него се погрижиха семейство Сен и д-р Станкова :rc_036: :

Прикачена снимка - да пожелаем и на Бруно много щастливи години!

#4264 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 08:14 PM

Бети, от предишния транспорт, с приемната си стопанка. Нашата хубавица много обичала да се вози в кола / след като е пътувала с бусовете на Екото, всеки друг автомобил ще ѝ се струва върха! :ab_041: / :

Сега виждам, че колата май е кабрио... е, и на мен ми харесва :smile: . Като за Германия става, там е чистичко, няма ги нашите прахоляци... Тук човек не смее дори прозореца да си отвори.

А това е Пума, пак от предишния транспорт. Оказало се е, че Пума не е никаква пума, а кръстоска между куче и хипопотамче :ab_041: .

#4265 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 02:37 PM

Норт, всеки път ми стопляш сърцето с тези новини и снимки :rc_036:

#4266 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 10:10 AM

Соня е получила писма от още няколко сеславчета, от последните два транспорта, щастливо осиновени в Германия.
Започвам с болончето Цезар, вече Чарли - в предишен пост писах за него и Мани, кученцата от Световрачане. Цезар живееше в задния двор на голяма семейна къща, вързан, сплъстен, бълхясал, куцащ с едното краче и ненужен. Оказа се, че стопанката му даже не беше забелязала 3-4-дневната му липса, не знаеше, че е прибран в Сеславци и кастриран там... Всичко това го оставям без коментар, то е ясно. Добре, че ни го дадоха, жената даже много се зарадва, че някой ще я отърве от малкия досадник.
А сега в писмото пише, че Чарли е осиновен и вече е принца в семейството. И как няма, той е толкова мило и добро същество! "Всички се въртят около него и неговите желания." Милото кученце, сигурно е решило, че се намира на друга планета :smile: . Всичко щеше да е на 100% ОК, ако снимките бяха по-качествени, но нищо, това ще им го простим :ab_041: :

Прикачена снимка - на колене пред принц Чарли!

Следващите добри новини са за кучето Бък, за което повече може да ви разкаже jani4ka. Бъкчо, освен че е в тон /цветово/ :ab_041: с първото куче на новите си стопани, и се разбира чудесно с него:

Прикачена снимка - Бък най-накрая спокоен и щастлив.

Следващите двама щастливци - НОК-подобрата Сирил и момченцето Сира - приятелчета още от престоя си в Сеславци, а сега са осиновени заедно, в един дом. Вижда се, че и хората, и кучетата са щастливи:

Прикачена снимка - много обичаме мама и тате!

Прикачена снимка - обаче, мама си я обичаме повече...

Прикачена снимка - но май най-обичаме игрите и забавите, на чистичко и мекичко...

Късметлийските кучета от този пост благодарят, както обикновено, на Соня :rc_036: , приемните си стопани :rc_036: и дарителите :rc_036: .
Моля, помогнете на повече сеславчета да имат съдбата на тези щастливчета. Имаме нужда от приемни домове и парични средства за заплащането на хотелски разходи!

#4267 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 03:37 AM

Как е моята подопечна? Отпуснали се вече и как и е името на сладураната? Пускам парички за нея. :wub:

#4268 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 12:41 PM

Здравей, tkusa ,
Твоето момиченце се казва Емма. Вече е харесана и в края на другия месец ще отпътува за Германия.
Много добро и послушно кученце. В мини- домашното хотелчето, където сме я настанили, се чувства прекрасно - три пъти на ден разходки, а през останалото време си е харесала едно диванче в кухнята :ab_041: , и не мърда оттам, така казват хората. Никакви поразии не е правила, гласчето ѝ не са чули още.
Единственият проблем с Емма е, че при обстойния преглед, който ѝ направихме, след като я извадихме от Сеславци, открихме, че кученцето има микроспория - няколко петънца, с диаметър по 1-2 сантиметра, по коремчето и крачката. Веднага се започна лечение и в момента е останало само едно петно. Днес ще отида да я видя куклата и ще направя нови снимки.
Милата душица така е свикнала с манипулациите, че щом видела буркана с лекарството, лягала веднага по гръб в очакване на намазването. Добре, че с твоята помощ :rc_036: можахме да я извадим, за да започне своевременно лечение, иначе лошо.
Утре - снимки.

#4269 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 09:44 AM

Ето я Емма на любимото диванче. Всичко добре, обаче голям страх я гони от светкавицата, направо се вцепенява от ужас. Затова и снимките са малко дървени, но когато прибрах фотоапарата, Емичка пак стана предишното игриво и любвеобилно кученце.

#4270 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 11:14 AM

Прикачена снимка
Здравейте имам молба ако някои ще си осиновява куче нямам право да кажа кое но има едно което взеха от нашият блок и 103 кв надежда 1 и моля някои да го вземе те са 2ве но са много сладки и добри обичат да играят моля ви ако решете да го видите като отидете в приюта кажете кучетата от 103 блок в кв надежда къде са и ще ви кажат моля ви помогнете !Ето открих снимката на едното но на другото нямам !Ако някои го осинови да ми пише моля ви !ТОВА КУЧЕ СЪМ ГО ОТГЛЕДАЛА ПРЕД БЛОКА А СЕГА ДА ГО ПРИСПЯТ ЩЕ умра на мъка !Моят телефон е 0889332773 моля ви които и да го вземе да ми се обади ли да ми кликне искам да знам че е добре благодаря !!!!!!!!!Приютът е сеславци !Мерси много на които го вземе или ги вземе е другото е шарено просто питайте пише какво горе мерси чао !

#4271 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 11:17 AM

Показване на мнениетоmargokk, в 30 September 2008 - 01:29 PM, написа:

:o милото

Здравейте имам молба ако някои ще си осиновява куче нямам право да кажа кое но има едно което взеха от нашият блок и 103 кв надежда 1 и моля някои да го вземе те са 2ве но са много сладки и добри обичат да играят моля ви ако решете да го видите като отидете в приюта кажете кучетата от 103 блок в кв надежда къде са и ще ви кажат моля ви помогнете !Ето открих снимката на едното но на другото нямам !Ако някои го осинови да ми пише моля ви !ТОВА КУЧЕ СЪМ ГО ОТГЛЕДАЛА ПРЕД БЛОКА А СЕГА ДА ГО ПРИСПЯТ ЩЕ умра на мъка !Моят телефон е 0889332773 моля ви които и да го вземе да ми се обади ли да ми кликне искам да знам че е добре благодаря !!!!!!!!!Приютът е сеславци !Мерси много на които го вземе или ги вземе е другото е шарено просто питайте пише какво горе мерси чао !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4272 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 22 June 2012 - 07:26 AM

А Вие не можете ли да идете да го вземете? Щом толкова го обичате трябва да има начин, ако на пръв поглед няма се опитайте да намерите. Дори да не можете да го вземете у вас, може да му потърсите приемен дом или да го настаните в хотел. Успех!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#4273 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2012 - 10:38 AM

Показване на мнениетоtey4e, в 22 June 2012 - 07:26 AM, написа:

А Вие не можете ли да идете да го вземете? Щом толкова го обичате трябва да има начин, ако на пръв поглед няма се опитайте да намерите. Дори да не можете да го вземете у вас, може да му потърсите приемен дом или да го настаните в хотел. Успех!

Всъщност не мога нямам кола и не съм пълнолетна а маика ми не иска да го вземе тя не обича животни едвам я навих да ми вземе куче и затова се обърнах към сайта за помощ а съм я отгледала от съвсем малка и ми много мъчно търся много начини и се опитвам да направя така ме някои да я вземе и също и другото кутре което също е сладко то също е добро и мило и е игриво !Затова са обръщам за помощ тук !Ако някои я вземе ще съм ме много благодарна !Да ми се обади да знам че е добре горе ми има телефона !Мерси!

#4274 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 10:46 AM

Показване на мнениетоRaallss, в 22 June 2012 - 10:38 AM, написа:

търся много начини и се опитвам да направя така ме някои да я вземе и също и другото кутре

В такива случаи хората, ако нищо друго не могат да направят /както е при теб/, поне пускат тема /отделна/ за кучето - снимки, описание и пр.

#4275 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2012 - 08:47 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 23 June 2012 - 10:46 AM, написа:

Показване на мнениетоRaallss, в 22 June 2012 - 10:38 AM, написа:

търся много начини и се опитвам да направя така ме някои да я вземе и също и другото кутре

В такива случаи хората, ако нищо друго не могат да направят /както е при теб/, поне пускат тема /отделна/ за кучето - снимки, описание и пр.

Пуснала съм обяви навсякъде из интернет и тук има тема казва се кученцата от надежда 1 част виж го !

#4276 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 June 2012 - 10:25 PM

Имам аналогична молба, за проверка в Сеславци, за едно куче, изчезнало преди 2-3 дни, по сведения на очевидци, които не могат да се уточнят - качено било в една кола. Не могат да уточнят дали е била кола на Еко-то.
Който ме познава, знае, че не съм мобилна, а молбата е от работещи в сградата на бившето ПРОНО, т.е. адрес България 1. Кучето е дошло преди седмица там, станало е любимец на доста хора, кротко и социално, мъжко, на възраст не повече от година, голямо, тъмно жълто, с много гъста козина, но не къдраво. Не е с резнато ухо, не е кастрирано, чип също няма.
Само вижте дали има надпис на клетка за заловено куче или на този адрес, или в този район.
В сградата се помещава редакцията на в-к СЕГА, а също и израелското посолство. Но сигнал не е могло да има срещу кучето, защото е прието радушно от работещите там.
Отрицателен отговор на въпроса - дали кучето е в Сеславци, ще насочи хората да го търсят по други места.

#4277 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 10:44 PM

В понеделник ще проверим и ще пиша.

#4278 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 10:03 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 23 June 2012 - 10:44 PM, написа:

В понеделник ще проверим и ще пиша.

Гатофила, не са прибирали кучета от района през времето, за което говориш.

А сега, представям ви следващите 17 сеславчета, които имаха нещастието да се родят нежелани в София и да преминат през градския кучкарник, но ще изживеят живота си в Германия, далеч от злобата на сънародниците си, обичани и уважавани. Ето ги малките пътничета, поели немили-недраги по широкия свят, в жегата, към неизвестното /за тях/ бъдеще. Но са се държали геройски милите, пристигнали са свежи в новите си домове, и веднага са очаровали новите си стопани. Това са те:

- Прикачена снимка - Алф - този дребосък е бил изоставен пред приют Сеславци в една неделя, jani4ka , кастрира го, после кучо беше доста време и в дома на Соня. Много капризно кученце, но Яна и Соня се справиха с ролята на приемни майки. За в Германия не се притесняваме за него, защото на такива чаровни дребчовци обикновено всичко им е простено. А той даже и не хапе :ab_041: .

- Прикачена снимка - Шарко. Това изключително добро същество от м.февруари е на хотел, изведохме го от Сеславци по време на карантината. Е, дойде му редът и на него, той даже трябваше да тръгне с предишния ни транспорт, но поради разни тъпи причини това не можа да стане. Но нищо, какво е някакъв си един месец в сравнение с целия прекрасен живот, който го очаква. Шарко е в супер приемен дом /при мацката с кабриото :smile: /, там кучетата са гледани като писани яйца и бързо намират постоянните си стопани. За хотела на Шарко, освен на всички дарители, които ще изредя по-долу, искам специално да благодаря на Veronika13 за пренасочените пари от календари :rc_036: .

- Прикачена снимка - това е Лазер. Милото момченце беше с кожно заболяване, постоя на хотел, излекува се, и ето го вече и той в хепи енда. Парите за хотела и лечението му бяха осигурени от Соня :rc_036:

- Прикачена снимка - Ани, много весело момиченце, разноските за което от доста време покрива mimotova :rc_036: . Нейната история е следната - фирмата, в чийто двор се е родила, първо искаха тя да бъде само кастрирана, но след това се отказаха напълно от нея. Ако mimotova не беше поела отглеждането ѝ, Ани трябваше да прекара живота си в Сеславци.

- Прикачена снимка - Буба - куче на видна столична куче-активистка, оставена в Сеславци, на годинки, с голям тумор. Соня :rc_036: успя да помогне на животинката, организира операцията, намери ѝ дом. Бабката ще изживее оставащите ѝ години спокойно и сигурно.

- Прикачена снимка - Виктория, куче №14 от "оня списък". Добра, умна, послушна и безпроблемна, беше в Сеславци с етикет "агресивно". Кучката живя у нас няколко седмици, не ми е създавала никакви проблеми. В магазина, пред който са я отглеждали преди това, са я наричали "Пурко". Що за идиотско име за женско куче? Дали изобщо са обърнали внимание, че кучето се разгонва, ражда? Но нищо, вече всички проблеми са зад нея.

- Прикачена снимка - Джина - куче, което в началото на м.април беше извадено от Сеславци, до заминаването си беше настанена в хотел, парите - от Соня :rc_036: Много нежно животинче.

- Прикачена снимка - това е куче №8 от списъка. Много мило кученце, незнайно как и откъде озовало се в Сеславци.

- Прикачена снимка - Ким - това момиче е извадено от Сеславци в началото на м.април. Хотелът беше платен от Соня :rc_036: .

- Прикачена снимка - това е куче №4 от списъка. Много спокойна и добра големанка, ще внесе много радост в някой дом.

- Прикачена снимка - и тя, горката от най-"агресивните"... Народонаселението наистина се побърка тотално. Тази душица се отърва, а многото други като нея?

- Прикачена снимка - изведен от Сеславци в началото на м.април. Хотелът му е платен от Соня. И да казвам ли пак - добър, любвеобилен, супер общителен.

- Прикачена снимка - куче №9 от списъка. И хубава, и гальовна, и послушна - какво повече може да се иска от едно куче? Може би затова, уж трябваше да отиде в приемен дом, а вече е осиновена!

- Прикачена снимка - нали помните Тоди? Аз май по грешка го пишех Тоби, но нищо, това е кученцето, братчето на Тифани. Неразделни в Сеславци, но след това Тифани вече си има семейство, а на Тоди му се наложи да се пребори с ганата - много трудно, но успя. След като се позакрепи - операция на ставата, милото момченце плюс всичко друго е трябвало да търпи и тези болки. Всичко това е вече зад гърба на Тоди, той буквално изстрада, на 100%, шанса си да живее щастливо и на нормално място. А колко е сладък, той е като една голяма перушинка, и иска непрекъснато да бъде гален и обичан. Много щастливи години да пожелаем на малкия страдалец, вече само здраве и весели игри, нека всички лошотии останат в миналото! За лечението, операцията, хотела и приемния дом накрая Соня плати повече от 2000лв., слава богу, че успя да ги събере.

- Прикачена снимка - и тази душица беше извадена в началото на м.април. Соня пое хотела, до заминаването през миналата седмица. Хубаво малко момченце, вече щастливо и в безопасност.

- Прикачена снимка - от миналата година Доналд се гласи да става швейцарец, но по субективни причини не му се получи... Но нищо, надявам се, че и в Германия ще му хареса.

- Прикачена снимка - Емма -Прикачена снимка

tkusa :rc_036: , твоята подопечна вече е в новия си дом, та и снимки получихме! Лежи си кротушката в легленцето, гризка си кокалчето, и по нищо не личи, че толкова километри са ѝ минали през главата, и два месеца в сеславската клетка, и какво ли още не...

Ето и още малко снимки от изпращането на поредните емигрантчета. Малко са наистина, но жегата беше убийствена, ние - на една поляна извън града, просто за снимки накрая наистина не ни остана сила. Но с нас бяха и Мърфи, и Галя, и jani4ka, и Ma-ti - всичко, което съм написала, си беше точно така :ab_041: :

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4279 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2012 - 10:35 PM

Уникално дисциплинирани кучета бяха това, ейййй! Въпреки адската жега изчакаха съвършено спокойно без лай, вой или нещо подобно!
Имаше някой кученца, дето те гледат направо в душата с тези умни очи! Шарко - уникално разкошен и тази черна кучица от последната снимка, невероятни очи и едно такова благо благо те гледа, толкова много прошка имаше в очите й!
Кучетата са в пъти по-чаровни на живо, отколкото на снимки!
Качена снимка Въпреки адската жега и трудната логистика, организаторите се справиха чудесно!
Супер се радвам, че всички са пристигнали живи и здрави!

#4280 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 10:44 PM

Показване на мнениетоМърфи, в 25 June 2012 - 10:35 PM, написа:

Уникално дисциплинирани кучета бяха това, ейййй! Въпреки адската жега изчакаха съвършено спокойно без лай, вой или нещо подобно!

Винаги е така! Много съм се чудила как така не реагират на суматохата, на непознати хора и кучета, на клетките... Много са мъдри тези същества, наистина. Какво ли им става в главиците не знам, но е факт.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни