Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 27 October 2012 - 02:21 PM
Публикувано: 28 October 2012 - 07:25 AM
Име (Name): МИЛЕНА ТОДОРОВА МАКЕДОНСКА (MILENA TODOROVA MAKEDONSKA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)
Трябва да допълните, че дарението е за Сеславци. Благодаря за желанието да помогнете.
А блъснатото от кола черно кученце сме настанили в клиника "Амивет".
Благодаря на всички, които ще помогнат на "нежеланите"

Публикувано: 28 October 2012 - 09:01 PM
Снимките са супер - детенце с биберон, доберман и далматин се търкалят по земята ... много са сладки. Само да не стигнат до bg.mamma -та, че ще ни линчуват

Публикувано: 30 October 2012 - 09:05 AM
grima, в 29 October 2012 - 05:14 PM, написа:
Благодаря предварително!
Кучаната се появи тази сутрин отново!
Бях се притеснила, защото я водих на кастрация и след това няколко дни я нямаше, и се притесних да не би да са я прибрали макар че дори изрично помолих ветеринарката да й резне малко едното уше, че да се вижда от далеч.
Публикувано: 30 October 2012 - 06:30 PM
Една от добрите новини през тази седмица е, че черната кучица, блъсната от кола и откарана в Сеславци, вече е в Австрия. Подробности - по-късно. Соня,

Публикувано: 30 October 2012 - 07:10 PM
Nort2005-2, в 30 October 2012 - 06:30 PM, написа:
Една от добрите новини през тази седмица е, че черната кучица, блъсната от кола и откарана в Сеславци, вече е в Австрия. Подробности - по-късно. Соня,

Благодаря ти, Nort, че ги мислиш всички! Черната куча е имала наистина невероятен късмет, щом сте успели да уредите толкова бързо заминаването й!
Сигурна съм, че така шансовете й за възстановяване след медицинските грижи, които ще положат за нея, се покачват благодарение на бързата ви реакция.

Публикувано: 31 October 2012 - 10:17 AM
Публикувано: 31 October 2012 - 04:44 PM
Ето я добродушката в "Амивет":

Докторите казаха, че със сигурност изпитва силни болки, а е много търпелива и през ум не ѝ минава да ухапе някого.
Извадихме и други кучета, има още новини, но ще ви ги съобщя в края на седмицата, когато ще имам време да подредя инфото.
Публикувано: 06 November 2012 - 12:05 AM
http://www.facebook....&type=1&theater
Може ли да се изведе и има ли шанс да му се намери дом. Тя няма финансова възможност, но ще говоря с нея да се съберат някакви пари.
Благодаря, момичета!
Публикувано: 06 November 2012 - 10:37 PM

Публикувано: 07 November 2012 - 11:32 PM
На какво основание Ви е изгонил този "мил човечец", нека обясни! Не знаех, че вече и принадлежността към дадена организация, сдружение, група, пък и ако ще бабина седянка, е в разрез с постановените изисквания на общинска фирма Екоравновесие към посетителите на Изолатор Сеславци. Самозабравили са се...
Публикувано: 08 November 2012 - 10:04 AM
Бобтейлка, възрастна, неподвижна и неадекватна, с нокти по 5см и двусантиметрови черни червеи, които лазеха по главата ѝ. Докараха я в Сеславци стопаните ѝ, с декларация за отказ, т.е. за евтаназия, преди десетина дни.
Кучинка извади късмет. Соня я настани в Амивет и там, след бързите изследвания, започнаха незабавно лечение. Основният проблем се оказа възпаление на пикочните пътища, това вече е овладяно, днес ще бъде даден последния антибиотик. Освен това - скрита под козината рана на главата, оттам бяха и червеите. Кучинка е безкрайно добра и търпелива - позволила е още първия ден подстригване и изкъпване, и не създава никакви проблеми на докторите.
В началото дори не можеше да става, а сега се изправя сама и прави разходки в двора на клиниката. Вчера, като видях това, трудно ми беше да повярвам на очите си. Мила и добра бабичка, която даже вече е спечелила сърцата на семейство в Германия, почитатели на породата. И ще може да изживее отреденото ѝ време, сред грижи и обич. За бившите стопани - ясно е какво съм им пожелала вече.
Ето я нещастницата, когато я настанихме в Амивет:

На другия ден - подстригана и изкъпана, но още почти неадекватна:

И вчера:

Ще си позволя едно малко отклонение от конкретната тема. Не мога да си представя, че някой, отнесъл се равнодушно и дори жестоко с кучето си, не би направил същото и с негови близки хора, ако реши, че те вече са му в тежест.
Не мога също да си представя, че човек, оставил кучето си с нокти по пет сантиметра, и червеи, които го изяждат живо, би бил добър професионалист - напр. лекар, работник или инженер.
Когато си мърляч в едно, значи целият ти живот е мърляв - и дома, и семейството /като отношения/, и работата.
Публикувано: 08 November 2012 - 01:02 PM
grima, в 07 November 2012 - 10:32 PM, написа:
Жалба вх.94-ВД-4190/07.11.2012 г. от виртуалното деловодство на Столична община, адресирана на вниманието на г-жа Фандъкова.
Моля, съфорумци за съвет докъде още да изпратя жалби, като моля още за точни наименования на институции, адреси, член и текст от съответния закон. Ще сте ми от голяма помощ да не губя време в четене и търсене. Пишете ми на лични или на пощата. Не се притеснявайте, няма да издам имена или никове. Трябва ми само информация.
В Сеславци влязох за първи път в живота си само като частно лице, търсещо конкретно куче. Още не мога да повярвам какво ми се случи. С по-арогантно поведение и недосегаема злоупотреба със служебно положение не се бях срещала досега. Бях оклеветена и обидена страшно като най-обикновен гражданин. Д-р Петков много се лъже, ако си мисли, че ще премълча. В Сеславци ми беше демонстрирана по най-първичен начин агресия от страх. Страх от какво?
Безкрайно бях изненадана, че поради някакви лични разпри и взаимоотношения на д-р Петков с организации от ж.к. Младост, от неговите действия са застрашени не само кучетата там, но и живущите хора в района. Недопустимо!
Отидох в Сеславци като частно лице - гражданин и ще си търся правата само като гражданин.