Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 06 June 2009 - 10:22 PM
Цитат
Ще я вземеш ли? За измъкването - аз вече я измъкнах, това е най-лесната част.
За това исках повече информация преди да поема някаква отговорност. Ще говоря с жената, която ми предложи временен дом - тя гледа две кучета и при положение, че е старичка не знам дали ще и е възможно да я поеме, тъй като евентуално оставане при нея е невъзможно.
Публикувано: 07 June 2009 - 09:37 AM
Илит, в Jun 7 2009, 06:47 AM, написа:
Много се радвам, че сте се справили и с тоя Сизифовски труд и кучовците имат водичка.
Само да вметна, че nort2005 е сбъркала никовете -аз нямам грам заслуги, Anuk е the man
Само да вметна, че nort2005 е сбъркала никовете -аз нямам грам заслуги, Anuk е the man

Да, извинявам се. Много бях изморена, не трябваше веднага да сядам да пиша.
Публикувано: 08 June 2009 - 10:10 AM

рота си отива, не зная дали ще го прспят, но определено това ще е подобрият изход за него от колкото да се мъчи отслабнал е ужасно много, преди имаше някакъв живец, но вече се е предал и неговата поилка е от спуканите
нямаше грам вода

довечера или утре ще има снимки и на ризена и на други кучове
абе ...
също и на макарата и маркучите
поилката на кучетата от първата външна клетка е спукана и тече...
Норт сложи вътре една кофа, но предполагам, че ще е мяхнат и как ще изкарват без вода до петъците или съботите
Независимо от макарата - хамалогията с маркучите си е за двама
Само на няколко дворчета от новите бяха отворени вратичките за да могат кучовете от вътре да излизат навън
поне на рота му беше отворена
бебетата от последните снимки на Мамиха може вече да не са живи
Публикувано: 08 June 2009 - 04:05 PM
видях снимките на кучетата, много хубави са станали и красиви. ако мога да помогна с някаква дистанционна подкрепа, като задомяване?
Тези кученца всичките ли са по сигнал за агресия или изоставени от собственици? тоест няма да се връщат по места? колко дена им остават за престой или няма ограничение?
ако пусна обяви по НТВ за някои от тях, или в бездом, Позвънете, има ли нечий телефон, който да пусна за връзка, да ги рекламира, води хората там, да им разяснява характера и тн?
Тези кученца всичките ли са по сигнал за агресия или изоставени от собственици? тоест няма да се връщат по места? колко дена им остават за престой или няма ограничение?
ако пусна обяви по НТВ за някои от тях, или в бездом, Позвънете, има ли нечий телефон, който да пусна за връзка, да ги рекламира, води хората там, да им разяснява характера и тн?

Публикувано: 08 June 2009 - 05:28 PM
Които са във външните заграждения няма да се връщат и чакат осиновители. Кучетата са здрави, неагресивни и социализирани. Има само 3-4 страхливи. На снимките се познават по фона - къщички, обикновена мрежа, нещо зеленко, обикновени палети. Не зная да има някакви срокове за престой, поне засега.
Когато има прибрани по сигнал за агресивност или оставени от стопаните, първо стоят във вътрешните клетки за около месец и ако ги определят за осиновяеми, ги прехвърлят във външните клетки.
И от вътрешните клетки може да се осиновява - някои нежелани душички висят там по 2-3 месеца, докато чакат да се освободи място във външните заграждения.
Обикновено от изолатора осиновяват разни охранителни фирми - избират едри кучета и за мен съдбата им след това е неясна, не подлежат на никакъв контрол. Хубаво би било повече животни да намерят нормален дом и у нас, ако имаш възможност - действай.
Когато има прибрани по сигнал за агресивност или оставени от стопаните, първо стоят във вътрешните клетки за около месец и ако ги определят за осиновяеми, ги прехвърлят във външните клетки.
И от вътрешните клетки може да се осиновява - някои нежелани душички висят там по 2-3 месеца, докато чакат да се освободи място във външните заграждения.
Обикновено от изолатора осиновяват разни охранителни фирми - избират едри кучета и за мен съдбата им след това е неясна, не подлежат на никакъв контрол. Хубаво би било повече животни да намерят нормален дом и у нас, ако имаш възможност - действай.
Публикувано: 08 June 2009 - 09:17 PM
Двете бебета са починали, то беше ясно, че няма да издържат, едва ходеха. Останало е само едно, него го няма на снимките обаче, но и то е пътник... Що за хора са тези, които продължават да слагат бебетата в клетка, където преди това са умирали други от паровироза, при положение, че знаят колко устойчив е вируса. Те просто ги обричат на сигурна смърт без да им мигне окото. Доколкото разбрах и предишните бебета, които са били там са починали, и тези, и следващите ги чака същото...Горките животинчета, нямали са късмета да се родят в нормалния свят..

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 08 June 2009 - 09:59 PM

извинете ме, че понякога слагам по няколко снимки на едно и също куче, но ...хех
знам ли коя снимка може да грабне някого - или поне ми се иска
за булоноподобните нищо не мога да кажа
а кученцето на 7-мата снимка е почти като пинчерче - дребно и ужасно-ужасно слабо
Публикувано: 08 June 2009 - 10:24 PM
Дайте ми инфо за ризена! Имам нещо предвид... На колко е? Какъв характер? Хигиенни навици има ли?

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 09 June 2009 - 12:12 AM
Не успях да му видя зъбите и не смея да предполагам за възрастта. За хигиенни- вероятно има. Личи си, че неотдавна е бил подстригван, което значи, че е бил и домашен. На моите подвиквания не реагира (нито се радваше, нито агресия е проявил). Ако другите имат повече наблюдения от сряда насам, ще кажат. Извинявам се, че не винаги имам точна, подробна и сигурна информация за кучетата там, но наистина са много, разберете и ставам разногледа като вляза. Иначе в сравнение със Зак цялостносто му състояние е значително по-добро.