Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#741 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2009 - 01:11 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jun 8 2009, 04:28 PM, написа:

Обикновено от изолатора осиновяват разни охранителни фирми - избират едри кучета и за мен съдбата им след това е неясна, не подлежат на никакъв контрол. Хубаво би било повече животни да намерят нормален дом и у нас, ако имаш възможност - действай.

веднага се включвам:) ще подбера 3-4 от снимките и целево ще ги рекламирам. мога да пратя на лични тяхно описание, за да не бъркам. по вида горе-долу преценявам пол и възраст, но все пак. остава да знам на кой телефон да ги пусна като обяви, защото човекът, който вдига номера трябва да е наясно с животните и също ще трябва да му пращам текста на обявите на лични, за да не бърка кучетата. тоест, ако Х се обади и пита за женско, рошаво куче, веднага да се сети за кое става дума.

и една душа да намери нови добри собственици, нещо е. ще чакам включване, може и на лични, да не спамим. то ако и друг иска да помага и да рекламира, на линия съм, да делим ПР-а на кучовците ;)

такса за осиновяване има ли?..дано не, но все пак, да питам, да не подведа някой...
User's Signature

Качена снимка

#742 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 03:43 PM

Показване на мнениетоvaiolina, в Jun 8 2009, 10:12 PM, написа:

Не успях да му видя зъбите и не смея да предполагам за възрастта. За хигиенни- вероятно има. Личи си, че неотдавна е бил подстригван, което значи, че е бил и домашен. На моите подвиквания не реагира (нито се радваше, нито агресия е проявил). Ако другите имат повече наблюдения от сряда насам, ще кажат. Извинявам се, че не винаги имам точна, подробна и сигурна информация за кучетата там, но наистина са много, разберете и ставам разногледа като вляза. Иначе в сравнение със Зак цялостносто му състояние е значително по-добро.

А за рошльовците инфо дали може да се получи тук?
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 June 2009 - 06:49 PM

Сивкавото рошаво вчера не е било там, сигурно е върнато в района си. Жълтото е било там, не знам други подробности, освен че не е агресивно.

#744 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:03 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jun 9 2009, 05:49 PM, написа:

Сивкавото рошаво вчера не е било там, сигурно е върнато в района си. Жълтото е било там, не знам други подробности, освен че не е агресивно.

Мерси за отговора. Случаят е следният. Моя позната, която живее на Попа, наскоро остана сама - кучето й почина след тежко боледуване на 13 години. Жената е свястна, вдовица от десетина години, социалният й статус е около средния, има дъщеря в Германия. Откакто е починало кучето й е напълно сама и иска да си вземе ново, но не иска да е от магазин, а предпочита да помогне на някое в беда. Предпочита да е рошаво - пуделоид или болоноид, да не е едър. За съжаление аз нямам абсолютно никаква възможност да й съдействам с транспорт до Сеславци - непрекъснато пътувам. Та мисълта ми е - има ли някой, който е готов да помогне както на женицата, така и на някоя закъсала гадинка в изолатора?
User's Signature

Качена снимка

#745 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 10 June 2009 - 08:55 AM

Това е шанс за някое от рошавите кученца там. Надявам се да се включи някой, който има превоз и е свободен през деня за да отидат до Сеславци със жената.

#746 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 06:03 PM

Моля някой да съдейства с превоз за утре преди 11 сутринта- с Василева ще махаме рота от сеславци, но нямам транспорт- моля хора- кучето има подсигурен нов дом, но трябва да го вземем от там с кола... Който може да помогне да ме потърси на 0889 89 98 13...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#747 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2009 - 06:25 PM

Научих от Василева,че утре тя ще вземе двете рошави кученца.Намерила е дом и за ризеншнауцера.Но там остават още много други добри и хубави животинки,които чакат някой да ги вземе.

#748 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 07:07 PM

За шнауцера не е сигурно-все още изчакваме сигурен отговор. Рошльовците ще ги вземе утре, но все още имаме проблем с превоза за рота-хайде де-никой ли няма със кола и свободно време около 11 сутринта? Намерен е дом за момчето, има си вече храна която го чака и всичко друго, а няма как да си ги получи...Помогнете да го предвижим...Моля!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#749 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2009 - 08:06 PM

Кикита каза, че днес е нямало рошльовци.
Ангелина, близка на Грахче, щеше да вземе ротвайлера. Вчера са били при него, днес пак, но са имали проблеми с транспортирането. Казали са, че утре ще го вземат, харесали са си го. За тях ли става въпрос, Раста?

#750 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 08:12 PM

Не-за мой приятел става въпрос. Василева каза, че хората които са ходили да го гледат са се чудели и не са били сигурни , че го искат- кучето има вероятност да е с рак- утре ще се знае със сигурност. Тези хора няма да го вземат, защото първо, че ще го гледат на двор, а даже и не са сигурни, че го искат...Щом за двор не са сигурни и все още се чудят...за какво говорим??? Ходили са 2 пъти на оглед- ми то едно куче или го искаш или не...какво толкова му мислят и гледат?Или ги пленява, или не е тяхното куче...
Кучето ще се гледа в апартамент.Отделно хората имат къща с двор в близост до София и ще си го водят с тях когато ходят там...
Само транспорт ни трябва, а времето си тече и не можем да се организираме...
User's Signature

#751 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 11 June 2009 - 11:37 AM

Раста пожелавам успех на рота. Но не съм много съгласна с теб. Хората го искат, аз също говорих с тях, вярно е че няма да е в апартамент, но ще е в заграден заден двор....пред Сеславци, това е приказка. Не може да ги виниш,че не са решителни и не са го взели от първият път. Колебание за гледането те нямат или за взимането, явно причината е именно транспортирането му. Все пак да отчетем, че не всички са толкова свикнали вече с тези неща, както ние които от години се занимаваме с това, за да могат да грабнат веднага кучето и да го приберат.
Защото и аз която уж вече толкова години се занимавам с това и пак пред ризеншнауцера от Враждебна се стъписах, като бях предупредена, че хапе, не припарих да го погаля или да направя такъв опит.

#752 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 04:00 PM

Рота Арни вече е в новия си дом. Откарахме го в клетка все още упоен непосредствено след кастрацията... Бях там и изчаках да се пробуди. Дадох му няколко гранулки-взе 1 от ръката ми. НО...като отворих клетката да му сипа водичка ме нападна- изръмжа и скочи. Надявам се да е заради стреса и всичко , което преживя в този период от живота си , а и може да е изнервен заради всичко от днес. Иска ми се да се поуспокои и да спре да напада, за да можем да го изкараме от клетката. Иначе не изглежда неспокоен, не плаче, не лае...само напада да хапе.Това еедното от днес.

А другото- прословутият шнауцер днес го видях...ами хора това не е шнауцер-той е огромен и...той е черн руски териер...Уникален,мил, обичлив, тъжен, красив, великан...Като стигнах до него се изправи на задните лапички и допря ухо до решетката да се галим.Намачкахме си ушите, в мизерната малка клетчица при него имаше още 1 куче...едвам се завъртат там...Погалих и нея/него. Тръгнах си и двамата в един глас се разплакаха и квичаха докъто не спряха да ме виждат... Това куче ако остане дълго там ще се скапе психически...Не трябва да го допускаме.Кучето е прекалено заслужаващо най-доброто...
User's Signature

#753 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 11 June 2009 - 04:07 PM

Предполагах, че е ЧРТ. Да пишем и при тях?

#754 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 10:17 PM

Сега виждам , че е трябвал транспорт съжалявам много , че не помогнах.Оставям телефон друг път като трябва кола на линия съм 0887 504 788 Мария
User's Signature

Качена снимка

#755 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 08:45 AM

Раста какво става с рота? Това което е станало се очакваше, това е куче което предпочита да е свободно, ти прибърза и ето какво се получи. Сега ако той не дава да го изведат от клетката и стои вътре в хола на хората вонящ, как я виждаш тази работа? Защо беше необходимо това бързане да се вземе на всяка цена кучето?
Хората които ти плюеш, за разлика от теб се познават вече с кучето и са го пипали и не ги е хапало.
Сега ако там където си го закарала се окаже, че не е желан и то вероятно ще е основателно ако той хапе, какво ще го правиш? Пак ли ще го упояваш за да го разходиш навън?
Когато знаеш,че има кандидат осиновители да притичаш да грабнеш кучето преди тях само и само да е твоята, а дали това ще е добре за кучето, дали няма да се стресира, както всъщност се е получило, това че е изтощен и възрастен и упояването е противопоказно за него.....Това са подробности които виждам, че въобще не са те притеснили.
Възмутена съм от постъпката ти....
Правиш за много кучета добрини, но и много хаотични са действията ти и много грешки допускаш! То не е само да вземеш кучето от някъде, мисли се за после за контакта за бъдещето му с тези хора, а не да върви от ръка на ръка едно куче. Стига му това, което е преживял преди това.

#756 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 09:08 AM

Особено с такива кучета, за които никой не може да е сигурен, как ще реагират, трябва да се подхожда много внимателно. Днес как ще го разхождат? В клетката ли ще стои? Трябваше хората да ходят там два-три пъти, за да се запознае кучето с тях. Пък и от това седене в Сеславци, той сигурно съвсем е обезумял, изплашен, стресиран. Дано хората се справят. Пък и той като е живял все на двор, не знам как ще се чувства затворен. Не е ходил на повод, как ще го разхождат?

#757 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 12:31 PM

:ea_103: не съм плюла хората! Другото което е, че а мен ми беше поднесеа друга информация и за това избързахме да го махнем от там. Кучето не се чувства добре в апартамент- това е факт. Чакам да ми се обадят хората и да го местим на двор.
User's Signature

#758 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 02:57 PM

Показване на мнениетоRasta, в Jun 12 2009, 10:31 AM, написа:

Другото което е, че а мен ми беше поднесеа друга информация и за това избързахме да го махнем от там. Кучето не се чувства добре в апартамент- това е факт.

Раста, или нищо не разбираш от кучета, или не знам вече... Кой ти поднесе тази "друга информация"? Нещо си съчиняваш, за да оправдаеш поредната си недомислица. То на всеки му стана ясно, че е абсурд това куче да се гледа в апартамент, само на тебе не. Не се прави така. Хората, които ще взимат такова куче, трябваше да отидат няколко пъти до Сеславци, да се опознаят с животното, както казва Пърси, за да преценят. Пълни глупости натворихте. Дано Ангелина не са се отказали. Сега видя ли защо трябва да се гледа и да се мисли? Съмнявам се. Ти действаш, като че ли си на норма - давай да раздаваме, пък после - каквото стане.

Сега по същество. Днес докараха едно истинско пинчерче, може би няма годинка. Стопаните са гги викнали да го вземат, защото било "много болно". А то - свежо, жизнено, обичливо. Обаче му излезнали няколко брадавички. И хората ги е страх да не се заразят. И - хайде в Сеславци. В понеделник ще го кастрират, не знам пола, за после нямам идея какво ще го правят. Ако някой иска дребно сладурче - това е.
Имаше и едно друго, късокрако и космато, жълто-кафяво, много мило и хубавко. Помолих да го задържат една седмица, ако на Явор познатата го поиска, иначе си отива пак на улицата.
Големият черен има татуировка само от Сеславци, много е добричък, гали се като коте.

#759 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 05:56 PM

:zz_220: побъркахте ме...аз където не се занимавах с тоя рот го отнесох и съм виновна...

От 1 месец Василева ме моли да намеря хора за рота, защото умира... Търсих-никой не го искаше. Един ден един приятел с който бях говорила преди време за кучето ми се обади и ми каза "Аз ще го взема- жал ми е за него". Аз съответно се зарадвах, защото той е готин и много кучелюбив...Чудесно-обадих се на Василева и се разбрахме да отидем до сеславци заедно и да го вземе. ДФа, но следобяда ми се обади да ме пита,защо съм ходила без нея...Оказа се , че са ходили други -момче и момиче, а не аз с Краси...Решихме да видим какво предлагат като условия...Ок-но те решили че пак ще ходят...на мен никой нищо не ми казва за тяхното отношение и намерения към кучето...Ходил втори път и пак не го взел- на мен това ми се предава-аз не знам подробности защо не го е взел...
Петков кава на Василева "Няма да ги чакам толкова време. Ще идват 1000 пъти да гледат 1 куче...Василева ако са ти сериозни хората да идват да го взимат." (Вероятно на Петков никой не му е казал, че хората не ходят на оглед само , а ходят за да се запознават и сприятеляват с кучето постепенно.)
Василева ми се обади и ми каза всичко това и ми каза да ходим да го взимаме. Направих всичко възможно да го вземем от там по-бързо, както бях помолена...А сега аз съм виновна.... :ea_103: Не съм съгласна да съм между чукът и наковалнята!!!
User's Signature

#760 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 06:17 PM

Виновна си. Щом осиновителите са твои хора и сега такова куче е цопнато в клетка в апартамент. Василева търси хора, не намери. На мен Петков няколко пъти ми каза да търся осиновители - казах му, че не мога да помогна, още първия път. Д-р Станкова също не пое ангажимент. Жалко за животното, но това е.
И сега какво? Ще замине пак за някое анонимно село?
Разбери, или намираш ПОДХОДЯЩИ осиновители, или, ако не можеш, стоиш настрана. Всички тук имаме желание да помогнем на всички кучета, но си преценяме възможностите. Колкото - толкова.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни