Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 02 October 2009 - 01:01 PM
Имунната им система е още много слаба, като на малките деца. Операцията я срива още повече. Добавяме и лошото хранене на улицата и липсата на защита от валежи и студове. И така стават сигурна плячка на парвовироза, гана, корона вирус, параинфлуенца и всякакви други зарази.
Да допълня че те въобще не намират яйчниците,матките се късат задължително,което води до вътрешни кръвоизливи и смърт.
Преди около месец една дама от форума дойде с мен няколко пъти.Много интелигентна жена.Бяха приготвили 2 бебета на около 2-3 месеца за кастрация.Тя отиде при управителя и му каза че е станала грешка и не могат да кастрират малки кученца.Излъгаха ни че няма да ги кастрират и ще ги сложат при другите бебета,но следващия път бяха изчезнали.Доктора взе да ни обяснява че в ЕС вече било позволено да се кастрират 4 месечни че и по-малки кученца.Говореше за микро хирургия,каквато в България НЯМА.Тя се извършва с локороскопски (или нещо такова) апарат и е безкръвна.Прави се от специалисти.А той тръгнал да ни обяснява,че те могат да кастрират 1-месечни паленца без апаратура,в нестерилна среда.
Публикувано: 02 October 2009 - 01:11 PM
Да допълня че те въобще не намират яйчниците,матките се късат задължително,което води до вътрешни кръвоизливи и смърт.
...
Това за някакво садистично забавление ли се прави или аз тотално губя нишката с реалността?
Чудя се да повърна първо или да припадна.
Публикувано: 02 October 2009 - 03:47 PM
то, че там няма да се задържат дълго няма, но поне да не е таква мизерия
мислех си ако се смилят да отделят един от външните дворове - така и не ги ползват
да го заградим с ОСБ да не духа
да сложим и навес, скари и къщики - поне по лесно ще се чисти и дезинфекцира
Публикувано: 02 October 2009 - 04:48 PM
Публикувано: 02 October 2009 - 09:27 PM
Публикувано: 03 October 2009 - 10:57 AM
за това което е в ляво изправено на оградат ли питаш
Знам, че Докторката го измъкна от караннтините клетки- него и едно друго
мисля, че е момиче, но може и да греша
Супер кротко - гушнах го без проблем
Боже мислех, че са стари - милото черно сополивче бях го отписала :(((
Публикувано: 05 October 2009 - 07:48 AM

Мисля, че няма да сбъркам ако кажа, че нашите маймунки за първи път ще хапват Роял Канин, Про план и Юкануба.
Нямам търпение да пристигнат помощите.
Публикувано: 05 October 2009 - 08:27 PM
Има 16 бебета в бебешкото отделение, 3 порции. Последните са от сряда, 7бр., много мънички и много сладки. Обезпаразитих всички 16 вътрешно и започвам да търся приемни домове, в понеделник трябва да ги измъкнем оттам. След малко ще пусна снимки на бебетата на Илит, тя ще ги публикува.
Ето какво се е случило от петък на обяд до понеделник на обяд.
Въпросните кастрирани бебета от "Надежда" вече не ги искали - значи мога да ги взема, там няма да извиреят. Бяха се свили на една скара и скимтяха. Мъка. Утре имам уговорка с един човек, ще ги вземе в неговия двор срещу заплащане, дано не се откаже.
Това добре. Но са евтаназирали седемте малки бебенца - много били малки, нямали храна за тях и т.н. Викнах управителя, показах му, че на бебетата сипвам бебешка храна, всичко е ок, в петък ги обезпаразитих, днес щях да ги взема. А той - у, язък за животните, ти си виновна, че не си ми казала, че ще ги вземеш. Ами аз откъде да знам, че са толкова бързи с евтаназиите - все съм си мислила, че бебетата ги оставят да си измират сами. Не знам, бебетата бяха прекрасни, здрави, на месец. Жалко, щяхме да ги спасим, за малко.
Днес разбрахме и за други евтаназирани кучета. От близо половин година бяха там, страхливи, несоциализирани - казахме, че не можем да ги вземем. И тихомълком са ги евтаназирали - не ги искат на старите им места, не смеят да ги пуснат на друго място, защото - знаете защо, веднага започват врясъци "Екото ни пуска нови кучета в квартала". И какъв е изходът - евтаназия. Нали трябва да се освобождават места за нови "нежелани", това там да не е почивна станция.
Публикувано: 06 October 2009 - 01:41 PM
Мен живо ме интересува как им стоят нещата документално на тези хора. Трябва да имат документи, в който да описват всяко прието куче, а също и какво е правено с него и куп други неща - това е по Наредба 41, която е действаща. Не може ли някоя НПО да вдигне малко шум по този въпрос?

Публикувано: 06 October 2009 - 02:28 PM
А тези във вътрешните? Поискали да ги кастрират? Как ли не! Иде ми да ида там и всичките да ги изтрепа!

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.
Публикувано: 06 October 2009 - 04:17 PM

Точно. Къде-къде по-голяма полза щеше да има, ако всеки работен ден по един човек дежуреше в изолатора. От същите тези хора, те не са "случайни". Ама в Сеславци няма климатик. И мирише на лошо. А гледката като цяло разстройва нежните им души.
Публикувано: 06 October 2009 - 04:59 PM

Ахахаха!

nort2005, законите изобщо важат ли за тези хора или...? Ето заради такива хора България си остава България, независимо дали сме в ЕС или не.

Публикувано: 06 October 2009 - 11:52 PM

Това кашляше доста...

...но пък, когато Норт им даде месенца и настана голямата радост, и то отиде да си хапне. Ако не се лъжа после тя го взе...

И пак тези тримата сладури

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 07 October 2009 - 11:26 AM
Кикита ще пусне снимка.
Бяха го упоили да го кастират, оказало се кастрирано. Ще чакат малко време (колко е това?) дали няма да го потърси някой и после ще се дава.
(а сега, женско ли беше...?)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com