Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 17 November 2009 - 04:50 PM
Бебетата са в прекрасно здраве - ваксинирани, обезпаразитени, няма кашлици, няма стомашни проблеми. Имаха малко кална водичка, храна - не, всичко бяха изяли от петък. Когато влезнах при тях, само дето не ми се качиха на главата. И са много мили и красиви, дано по-скоро намерят стопани.
Вътре в клетките - лошо. Имаше две майки с бебенца, на едната от тях дечицата вече са мъртви. А тя е толкова гальовна, толкова добра. Какво ли ще стане с нея, не знам, вече ме е страх да питам. За другите бебета знам, че следващия понеделник няма да са живи и те.
И поредният питбул, с табела "агресивен".
И още няколко клетки с този етикет, а влизах при тях, нямаше проблеми.
В една от вътрешните по-големи клетки имаше 13-14 животни, наблъскани почти едно върху друго - от кв."Бенковски". Сигурно ще ги евтаназират, защото от някаква помпена станция не ги искат.
Но най-големият ужас беше в карантинните клетки . едно куче си беше промушило главата през решетките и ни навън, ни навътре. Като пипнах колко му е стегнато на врата, беше ми чудно как въобще се е завряло там. С голям зор, много бавно, изтегляйки едното ухо, после другото, даже малко разкървавихме главата, успях да го измъкна. Сипах храна, вода, и след няма и пет минути чух същите писъци. Отивам при него - пак си заклещил главата. Милото животно, щях да се побъркам. Преди да тръгна оттам, пак измъкнахме главата, но съм сигурна, че всичко се е повторило.
Направих много снимки, ще помоля Бушката да пусне няколко в темата. Само заклещената главица не снимах, сърце не ми даде. Това куче е обречено на бавна и мъчителна смърт, чиста гавра си е да започна и снимки да щракам. Не мога.
Днес помолих един от докторите да го измъкнат някак си и да го сложат в "нашето" ограждение. Дано са успели, страх ме беше да звънна пак и да питам.
Публикувано: 17 November 2009 - 07:08 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 November 2009 - 07:38 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 17 November 2009 - 07:47 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 17 November 2009 - 11:11 PM

Имам един глупав въпрос,защото не можах да разбера,този изолатор обищнскили е или частен ( извинявам се за него) ?
Публикувано: 17 November 2009 - 11:18 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 November 2009 - 08:04 AM
От Екото обещаха, че няма да има евтаназии и можем да изтеглим кучетата. Сега идва сложното -кучетата не могат да останат в тази клетка, натъпкани като копърка. Ще ги ваксинираме, търсим усилено приемни домове в Холандия, но за съжаление намирането на такива там е в пъти по-лесно от намирането на такива тук. Между ваксината и заминаването им за Холандия трябва да мине месец.
Търсят се 14 души, които имат желание и възможност да приютят едно от тези кучета за месец. Иначе нищо не става... Някой има ли идеи?
Публикувано: 18 November 2009 - 06:41 PM
Публикувано: 18 November 2009 - 10:45 PM
Публикувано: 19 November 2009 - 10:57 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 19 November 2009 - 11:09 PM
Ще се намерят, и още как! Ако искате да дадете временен подслон на някое от тези кучета, пишете ми на лични, за да уточним нещата. Благодаря Ви за съпричастността!
Публикувано: 21 November 2009 - 11:40 PM
Обаче положението е сериозно! Трябва да се събират средства за храна, защото от сл. седмица кучовци отново ще гладуват!

Обаче голямо впечатление ми направи ето това куче

То само си лежеше и си въртеше главата едва-едва. Болезнено слабо е, на вид си мисля, че може да има проблем с движението. Не съм влизала, обаче.

Публикувано: 22 November 2009 - 06:15 PM