Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2361 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2010 - 01:21 PM

И аз съм почти сигурна че само двете бебета са нейни. И на възраст изглеждат различни, и на вид, а и двете стоят до нея на снимките, а другите са се скупчили в ъгъла, очевидно уплашени. Ако бяхя и те нейни, щяха да стоят близо до нея.

Никой ли няма възможност да помогне да я извадим нея и бебетата и после да им се търсят стопани? Аз мога днес или утре да отида, но сама няма да се оправя, а и не знам кой хотел е най-подходящ. Ако някой има възможност да дойде с мен, да ми пише на лични. Какво е работното време в Сеславци?

#2362 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 01:57 PM

Някой може ли да ми каже какви са процедурите за вадене на кучета - за НОК-а и двете й бебета.Плаща ли се нещо,трябва ли да се чака да я кастрират.Едно момиче мисли по въпроса и пита ,а аз нямам отговор.
П.п.Дадох и телефоните,ще говори с домашните си и после според резултата ще звъни
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#2363 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 March 2010 - 07:19 PM

Мога да предложа приемен дом на мамата на къща с двор няма да е вързана ако не бяга( къщичка за нея).Мисля че не кърми повече големи изглеждат бебоците може би 3мес. Дори и временно е по добре от Сеславци.За съжаление съм от Варна.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2364 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2010 - 09:38 PM

Бебетата за сега поне много приличат на нея. Никой не може да каже какви ще станат като пораснат, но все пак...
Ако помагаме с обяви, храна от форума, не би ли могла да ги вземеш и тях... Дано не се тълкува като нахален поста ми, просто ми е жал да се делят, а и там, както знаем - са обречени.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2365 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2010 - 10:57 PM

Много ще ми е трудно при все че съм с 3 кучета и 2 котки ще видим какво може да се направи по въпроса сега уговарям домашните тука ще видим дали ще има съгласие.Остава и проблема с транспорта мога да карам кола ,но не и до София.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2366 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 19 March 2010 - 07:53 AM

А до Русе можеш ли да дойдеш? Ние ще пътуваме до София в четвъртък /25-ти/и с малко помощ можем да ги вземем от Сеславци /не знам как се стига до там/ и да ги докараме до Русе - от Варна до нашия приют си само по права линия, за 2часа...
Другият вариант е някой да ги вземе от Сеславци и да ги докара до летището, ние трябва да сме там в 10.30ч. и може би към 11.30ч. ще сме готови да потеглим обратно. Като сложим малко време за резерва, към 16ч ще сме в Русе, ако ти си там по това време - до вечерта ще сте се прибрали във Варна.

#2367 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 08:42 AM

Истината е че никога не съм карала извънградско,ще ми трябва и карта и евентуално някой да дойде с мен.Вие можете ли да задържите някой от бебоците поне.Много ме жегнаха горките и искам да им помогна водят се горещи преговори вкъщи.Ако не успея да убедя наще ще трябва да мислим за стационар :(
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2368 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 19 March 2010 - 09:04 AM

Не, категорично - приютът е претъпкан.
Можем да помогнем само с транспорта. Нека не звучи коравосърдечно, но от години съм забранила да се приемат бебета в нашия приют, защото вече не ни остана душа да ги оплакваме като се разболеят и трябва да ги бодем всеки ден и да се мъчим да ги излекуваме и въпреки всичките усилия, те да умират в ръцете ни... А и докато са малки се побират в едно пространство, но като порастнат имат нужда от дворче за тичане и игра, а приютът не е разтегателен.
МОЛЯ, не ме разбирайте погрешно, просто няма как да взема нито голямо, нито малко куче!

#2369 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 10:04 AM

Няма проблем в момента водя преговори с познати в русе и с моя приятелка тук във варна които са гледали кучета ще пиша като имам някакъв резултат положителен или отрицателен.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2370 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 19 March 2010 - 10:12 AM

Добре, ще чакам новини, а също и помощ за вземането на животните от Сеславци. Предполагам, че ако ще трябва ние да отидем до Сеславци, ще се забавим доста, защото не знаем пътя, ако има някой, който може да ги доведе да летище София, просто ще е чудесно...

#2371 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 12:50 PM

За съжаление 2 отрицателни отговора и един обмислящ поне за едното бебе лошото е че го иска за къща с двор но за пазач,човека е свестен,но лично аз не искам да го обричам на синджир.Никой ли не може да им помогне,аз продължавам да се ровя из указателя си за приятели които биха се съгласили да помогнат.Просто не мога да ги оставя там.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2372 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 04:41 PM

my_kaya ми се обади преди малко, днес тя беше да храни в Сеславци. Няма клавиатура, така че чрез мен дава малко информация в аванс, утре ще е по-подробна.
НОК е клубно куче, има татуировка.
За пореден път - куче се взима от изолатора срещу представяне на лична карта и подписване на декларация. Такса не се дължи. Т.е. всеки притежател на лична карта може да отиде там и да вземе което си куче иска.
Прибран е поредният питбул, с нагръдник. Стопанинът се бил обесил на повода (?!?), води се следствие по случая, и кучето нямало да се даде, докато не приключи следствието. Дрън-дрън, да не би кучето да е обесило човека, какво общо има кучето със следствието? Ако остане там, ще умре бързо.
Много майки с бебенца, падат под скарите, падат в съдовете за храна и вода, ужасът е пълен. my_kaya е спасила няколко, но персоналът никога пръста си няма да помръдне, за да помогне на бебе в такава беда.
По-подробно и със снимки - утре.

#2373 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 04:44 PM

Норт, ако се знае номера на татуировката да проверим в клуба на кой е тази НОК?
User's Signature

Качена снимка

#2374 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 04:51 PM

Не е задължително да е клубна.Херо също дойде при мен с таоировка.Бяха му я направили в Сеславци.Дмм така ми каза.И аз все още нямам отговор от приятеля.

#2375 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 04:54 PM

Татуировката от Сеславци е след кастрация и на ухото. Тази къде е? Мисля, че клубовете слагат от вътрешната страна на бедро, ама може би си варира от клуб до клуб.

Шибуми, някъде бях прочела че заминавате скоро извън страната, как ще предоставите приемен дом, като няма да Ви има?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#2376 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 04:56 PM

Да от номера на татуировката би трябвало да се разбере кой е тоя изрод дето си е зарязал кучката барабар с бебнцата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2377 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 05:00 PM

Цитат(blueocean @ Mar 19 2010, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Татуировката от Сеславци е след кастрация и на ухото. Тази къде е? Мисля, че клубовете слагат от вътрешната страна на бедро, ама може би си варира от клуб до клуб.

Шибуми, някъде бях прочела че заминавате скоро извън страната, как ще предоставите приемен дом, като няма да Ви има?

Мен да след месец и половина дотогава кучето може да устане евентуално у дома от там на сетне ще му се търси нов стопанин,не се грижа сама за моите животни цялото ми семейство се грижим заедно имаме 3 кучета и 2 котета.Всички те са прибрани от улицата рожба съм на жалостиви родители с огромна любов към животните така съм израстнала и аз.Предлагам възможен вариант за да не седят на това отвратително място,ако някой може да предложи друг дом или да са всички заедно бебнца и майка още по добре.Сърцето ми се къса като ги гледам.Искам да помогна макар че за сега се получава само на думи без действия.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2378 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 05:20 PM

Цитат(irena_ig @ Mar 19 2010, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не е задължително да е клубна.Херо също дойде при мен с таоировка.Бяха му я направили в Сеславци.Дмм така ми каза.И аз все още нямам отговор от приятеля.

Иренче, има малка подробност, че Херо седя в Сеславци много време за да го кастрират и татуират, а тази кучица е там от броени дни. Ако не е кастрирана още, татуто може би не е сложено от ветовете в изолатора.

Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 19 2010, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да от номера на татуировката би трябвало да се разбере кой е тоя изрод дето си е зарязал кучката барабар с бебнцата.

ShiBumi_GirL, за съжаление само кучицата знае как се е озовала на улицата. Нека не бързаме със заключенията. Прибирала съм куче от улицата, проклинала съм собствениците, че са го натирили навън и като се намерихме с тях след време се оказа, че не са спирали да го търсят. Просто мал шанс, че са се разминавали по пътищата със седмици. Грях ми беше на душата като разбрах, че съм ги винила по-рано.

А на кучица и бебета стискам палци. На този етап за съжаление мога да помогна само с положителна енергия и да се надявам на чудо.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2379 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 05:26 PM

Всъщност да права сте дмм,малко по емоционално може би реагирах,но след зачестилите случаи на натирени животни собственото ми което намерихме изхвърлено в канал почвам да си мисля че всички са изхвърлени от безотговорни хора.Дано от татуировката се намери стопанина и се окаже че си я търси заедно с децата й,о защо никъде няма обява.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2380 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 05:46 PM

Цитат(irena_ig @ Mar 19 2010, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

По закон след кастрацията се купира V-образно ухото, и се поставя микрочип или се татуира идентификационен номер на ухото. Тъй като микрочипът е по-скъп, избран е втория вариант. Така че вс. кастр. кучета излизат с купирано ухо и тату.
Но Веси ги знае тези неща и не вярвам да е сбъркала едното тату с другото. Но тя утре ще пише, ще я разпитате по-подробно.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни