Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 18 March 2010 - 01:21 PM
Никой ли няма възможност да помогне да я извадим нея и бебетата и после да им се търсят стопани? Аз мога днес или утре да отида, но сама няма да се оправя, а и не знам кой хотел е най-подходящ. Ако някой има възможност да дойде с мен, да ми пише на лични. Какво е работното време в Сеславци?
Публикувано: 18 March 2010 - 01:57 PM
П.п.Дадох и телефоните,ще говори с домашните си и после според резултата ще звъни

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 18 March 2010 - 07:19 PM
Публикувано: 18 March 2010 - 09:38 PM
Ако помагаме с обяви, храна от форума, не би ли могла да ги вземеш и тях... Дано не се тълкува като нахален поста ми, просто ми е жал да се делят, а и там, както знаем - са обречени.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 March 2010 - 10:57 PM
Публикувано: 19 March 2010 - 07:53 AM
Другият вариант е някой да ги вземе от Сеславци и да ги докара до летището, ние трябва да сме там в 10.30ч. и може би към 11.30ч. ще сме готови да потеглим обратно. Като сложим малко време за резерва, към 16ч ще сме в Русе, ако ти си там по това време - до вечерта ще сте се прибрали във Варна.
Публикувано: 19 March 2010 - 08:42 AM
Публикувано: 19 March 2010 - 09:04 AM
Можем да помогнем само с транспорта. Нека не звучи коравосърдечно, но от години съм забранила да се приемат бебета в нашия приют, защото вече не ни остана душа да ги оплакваме като се разболеят и трябва да ги бодем всеки ден и да се мъчим да ги излекуваме и въпреки всичките усилия, те да умират в ръцете ни... А и докато са малки се побират в едно пространство, но като порастнат имат нужда от дворче за тичане и игра, а приютът не е разтегателен.
МОЛЯ, не ме разбирайте погрешно, просто няма как да взема нито голямо, нито малко куче!
Публикувано: 19 March 2010 - 10:04 AM
Публикувано: 19 March 2010 - 10:12 AM
Публикувано: 19 March 2010 - 12:50 PM
Публикувано: 19 March 2010 - 04:41 PM
НОК е клубно куче, има татуировка.
За пореден път - куче се взима от изолатора срещу представяне на лична карта и подписване на декларация. Такса не се дължи. Т.е. всеки притежател на лична карта може да отиде там и да вземе което си куче иска.
Прибран е поредният питбул, с нагръдник. Стопанинът се бил обесил на повода (?!?), води се следствие по случая, и кучето нямало да се даде, докато не приключи следствието. Дрън-дрън, да не би кучето да е обесило човека, какво общо има кучето със следствието? Ако остане там, ще умре бързо.
Много майки с бебенца, падат под скарите, падат в съдовете за храна и вода, ужасът е пълен. my_kaya е спасила няколко, но персоналът никога пръста си няма да помръдне, за да помогне на бебе в такава беда.
По-подробно и със снимки - утре.
Публикувано: 19 March 2010 - 04:54 PM
Шибуми, някъде бях прочела че заминавате скоро извън страната, как ще предоставите приемен дом, като няма да Ви има?
Публикувано: 19 March 2010 - 04:56 PM
Публикувано: 19 March 2010 - 05:00 PM
Шибуми, някъде бях прочела че заминавате скоро извън страната, как ще предоставите приемен дом, като няма да Ви има?
Мен да след месец и половина дотогава кучето може да устане евентуално у дома от там на сетне ще му се търси нов стопанин,не се грижа сама за моите животни цялото ми семейство се грижим заедно имаме 3 кучета и 2 котета.Всички те са прибрани от улицата рожба съм на жалостиви родители с огромна любов към животните така съм израстнала и аз.Предлагам възможен вариант за да не седят на това отвратително място,ако някой може да предложи друг дом или да са всички заедно бебнца и майка още по добре.Сърцето ми се къса като ги гледам.Искам да помогна макар че за сега се получава само на думи без действия.
Публикувано: 19 March 2010 - 05:20 PM
Иренче, има малка подробност, че Херо седя в Сеславци много време за да го кастрират и татуират, а тази кучица е там от броени дни. Ако не е кастрирана още, татуто може би не е сложено от ветовете в изолатора.
ShiBumi_GirL, за съжаление само кучицата знае как се е озовала на улицата. Нека не бързаме със заключенията. Прибирала съм куче от улицата, проклинала съм собствениците, че са го натирили навън и като се намерихме с тях след време се оказа, че не са спирали да го търсят. Просто мал шанс, че са се разминавали по пътищата със седмици. Грях ми беше на душата като разбрах, че съм ги винила по-рано.
А на кучица и бебета стискам палци. На този етап за съжаление мога да помогна само с положителна енергия и да се надявам на чудо.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 19 March 2010 - 05:26 PM
Публикувано: 19 March 2010 - 05:46 PM
По закон след кастрацията се купира V-образно ухото, и се поставя микрочип или се татуира идентификационен номер на ухото. Тъй като микрочипът е по-скъп, избран е втория вариант. Така че вс. кастр. кучета излизат с купирано ухо и тату.
Но Веси ги знае тези неща и не вярвам да е сбъркала едното тату с другото. Но тя утре ще пише, ще я разпитате по-подробно.