Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2601 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2010 - 11:04 AM

:dh_188: Колко мъка...колко още...
User's Signature

Качена снимка

#2602 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2010 - 07:46 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 21 May 2010 - 10:27 AM, написа:

Много добро развитие дано се справят с характера му :be_107:

Готов е вече :-)

Разлигави се за 48 часа :-)
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#2603 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 08:15 AM

Вчера бяхме при кучовците, по график :smile: . Тъжни са, но поне не гладуват, имат шанса да дочакат по-добри времена.
В тази връзка искам да благодаря на дарителите: G.Potchekanski, mimotova, GeorgeP., , Nickey, overlorda, МарианаМ., Петя С., Георги П., майната. Голямата част от тях редовно подпомагат сеславските кучета.
За последните два месеца благодарение на помощта им сеславските затворничета бяха достатъчно и вкусно нахранени. И с помощта на АРС, разбира се. Техните дарения от храна осигуряват Богров, и допълват Сеславци. Така че с общи усилия правим много.

#2604 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 08:52 AM

Приятели , това което правите за кучетата в Сеславци е много хубаво!
Поздравления за вашите усилия!
Но като гледам положението там, мисля , че храната определено не е единствения проблем. Животните там са в ужасно състояние.
Няма ли някой , който да упражнява обществен контрол за цялостното хуманно отношение там!?
Това не може да продължава така!
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#2605 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 03:37 PM

Показване на мнениетоLaska, в 25 May 2010 - 06:57 AM, написа:

храната определено не е единствения проблем. Животните там са в ужасно състояние.
Няма ли някой , който да упражнява обществен контрол за цялостното хуманно отношение там!?
Това не може да продължава така!

Че храната не е единственият проблем, това не вярвам някой да не го знае.
Ще съм Ви много благодарна, ако Вие се заемете с някой от останалите проблеми.
Колкото повече хора решават проблемите на нещастните животни, толкова по-добре. Разбира се, имам предвид на практика, не като теоретични разсъждения.

#2606 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 12:14 AM

Изразих , уважението си към това , което правите. Не разбирам защо се засягате.
Просто попитах освен Вас има ли някой друг в София, който би могъл да бъде полезен за да се подобри положението в Сеславци.
User's Signature

#2607 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 12:37 AM

На тема кучета не бих могла да се засегна, боже опази.
Има, разбира се, и други хора, които вършат нещо за доброто на животинките. Но явно не сме достатъчно. Затова призовах и Вас да се включите. Защо някой трябва да се засяга? Лозето иска мотика, не молитва. Надявам се, че сте човек на действието.

#2608 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 May 2010 - 07:24 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 26 May 2010 - 12:42 AM, написа:

На тема кучета не бих могла да се засегна, боже опази.
Има, разбира се, и други хора, които вършат нещо за доброто на животинките. Но явно не сме достатъчно. Затова призовах и Вас да се включите. Защо някой трябва да се засяга? Лозето иска мотика, не молитва. Надявам се, че сте човек на действието.

Разбира се, ще се включим и ще помагаме, но моля ви, не очаквайте от Русе да пътуваме всяка седмица до София. И тук има общински приют, който трябва да "наглеждаме". Позволявам си да предположа това което Ласка е искала да каже и надявам се да не греша - все пак с нейното сдружение работим заедно отдавна - нередностите там трябва да се описват и пускат като сигнали. Отстрани изглежда, че "Екоравновесие" ви възприема едва ли не както кучетата -досадници някакви, не ви понася, но трябва някак си да работи с вас. Трябва да покажете, че знаете как и какво е нужно да се прави, за да се реши проблема, не бива да спирате да го поставяте на дневен ред... и такива работи... Ако имате нужда от помощ, ще се отзовем, но пак моля, ние СМЕ хора на действието и тук, след като не ни познавате, може би е редно да смените тона.

П.С. Не искам да приемате поста ми като заяждане или нещо от сорта, трябва усилията ни да са общи и нека всеки прави каквото може, в този смисъл, това за което писа Ласка е невъзможно ние да направим. Мир, момичета!!!

#2609 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 08:32 AM

Откъде да знам, че Ласка е от Русе? Влязох в профила - нищо не пише.
В тази връзка - и аз бих могла да ви дам много съвети и напътствия за решаване на русенските проблеми, но не го правя, защото проблемите и нуждите са ясни навсякъде, остава практическото им решаване. А и след като няма да пътувам всяка седмица до Русе съветите стават абсолютно излишни. Получава се нещо като говорилня. А кучетата са се наслушали на много говорене през десетилетията назад.
Как ме възприема "Екоравновесие" - ама въобще не ме интересува. И още по-малко пък е работа на някой друг да го коментира. "Пука ми на черупката", както казвахме като малки.
Това, че сте хора на действието - прекрасно, действайте си, и успех ви желая. Но тъй като това е софийската тема все пак, да попитам, според Вас:
Кои точно сме ние, които трябва да покажем, че знаем как да се реши проблема? А не го казваме и показваме? И които "Екоравновесие приема като "кучета-досадници"?
И защо веднага се говори за "тон", когато някой си "позволи" да зададе въпрос, или не е съгласен с нещо ... и такива работи ...

#2610 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 May 2010 - 08:50 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 26 May 2010 - 08:37 AM, написа:

Откъде да знам, че Ласка е от Русе? Влязох в профила - нищо не пише.
В тази връзка - и аз бих могла да ви дам много съвети и напътствия за решаване на русенските проблеми, но не го правя, защото проблемите и нуждите са ясни навсякъде, остава практическото им решаване. А и след като няма да пътувам всяка седмица до Русе съветите стават абсолютно излишни. Получава се нещо като говорилня. А кучетата са се наслушали на много говорене през десетилетията назад.
Как ме възприема "Екоравновесие" - ама въобще не ме интересува. И още по-малко пък е работа на някой друг да го коментира. "Пука ми на черупката", както казвахме като малки.
Това, че сте хора на действието - прекрасно, действайте си, и успех ви желая. Но тъй като това е софийската тема все пак, да попитам, според Вас:
Кои точно сме ние, които трябва да покажем, че знаем как да се реши проблема? А не го казваме и показваме? И които "Екоравновесие приема като "кучета-досадници"?
И защо веднага се говори за "тон", когато някой си "позволи" да зададе въпрос, или не е съгласен с нещо ... и такива работи ...

Добре Норт, зарови томахавката, всички сме на пределите на нерви и сили, защото борбата е трудна и все още не и се вижда края. Не искам нито да споря, нито да се натрапвам и ... няма да го правя повече, но ми е тъжно когато се нападат един друг хора, които са от едната страна на барикадата. Извинявай, не съм искала нито да обидя някого, нито да наставлявам, нито да се меся където не ми е работата, а и наистина от нашите приказки тук на кучетата не им олеква. Пак казвам - МИР!

#2611 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 09:19 AM

Тук изразих уважението си от това , което правят хората от АРС. Разбирам, че правите това , което е по силите ви, но за да се промени нещо в Сеславци трябва да действат и други хора.
Нали не си мислите , че нашите сили са повече, като имам предвид колко голям град е Русе и колко голям град е София. И точно това имах предвид- че не може да бъдете сами в София, не може да бъдете единствената организация , която прави нещо и не може товара да пада само върху вас. Има много хора, които са съпричастни към съдбата на животните в София , и ако са добре организирани ще има ефективен контрол.
Позволявам си да ви нарека приятели и съмишленици , защото стоим на една и съща страна на барикадата.
Нашето мнение е, че организациите по места и на национално ниво трябва да бъдат единни. Нашите противници само това чакат- да има разединение. Само заедно можем да бъдем силни!
Позволявам си да кажа, че не сме хора на "теоретичните разсъждения".На регионално ниво правим това , което е по нашите сили и мисля , че има резултат.
Още един път нашите поздравления за това , което прави АРС!
User's Signature

#2612 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 09:28 AM

Мисля че просто не се разбрахте правилно в началото. Познавам и двете страни и зная, че всеки работи свръх силите си!
В Русе се прави много, в София също се полагат огромни усилия, но мащабите на проблема са много големи.

Laska, напълно съм съгласен с теб - една птичка пролет не прави и точно за това трябва да сме единни! Само като си подаваме ръка можем да имаме някакви успехи.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2613 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 09:31 AM

Къде пък ги видя тези томахавки? Просто обменихме съвети и мисли, от което на кучетата не им стана по-добре.
За да не стават такива грешки, хубаво е в профила да има инфо поне откъде е пишещият. Аз не следя всички теми, и така... Ако знаех, че Ласка е от Русе, щях по друг начин да й отговоря.
Всички тук имаме един силен враг - народната простотия и жестокост, пренесена във всички управленски нива на държавната и общинска сфера.

#2614 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 10:06 AM

Единственото , което има значение , е доброто на животните. За това ние сме отворени за контакти с всички и приемаме съвети от всички, които могат за споделят опита си с нас. Всяко взаимодействие може да бъде само полезно. Оценяваме усилията и работата на всеки, който се е посветил на тази кауза.
User's Signature

#2615 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 10:57 AM

Аз искам да попитам само следното:

1. Към коя организация да се подават сигнали за нарушения по ЗЗЖ и Наредба 41?
2. Ако не е към организация, директно към РВМС ли да се подават?

#2616 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 11:40 AM

Показване на мнениетоneofly, в 26 May 2010 - 11:02 AM, написа:

Аз искам да попитам само следното:

1. Към коя организация да се подават сигнали за нарушения по ЗЗЖ и Наредба 41?
2. Ако не е към организация, директно към РВМС ли да се подават?

Доколкото знам може да се пусне жалба към управителя на обекта и към РВМС едновременно. Зависи за какво точно е жалбата.
User's Signature

Качена снимка

#2617 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 12:07 PM

важното е хората да се разбират.
:smile:

иначе към кого могат да се подават жалби по даден закон става ясно от главата, описваща контролните органи.
всеки нормативен акт има посочени такива, иначе е неприложим.

конкретно по ЗЗЖ:

Чл. 59. (1) Контролът по този закон се осъществява от министъра на земеделието и храните чрез Националната ветеринарномедицинска служба.
(2)Контролът по изпълнение на мерките за защита на дивите животни по глава трета се осъществява от министъра на околната среда и водите и министъра на земеделието и храните чрез Изпълнителната агенция по горите.
(3) Органите на местната власт осъществяват контрол:
1. за изоставяне на животни на територията на общината;
2. за идентификация и регистрация на кучета;
3. за спазване изискванията за защита на животните в приютите на територията на съответната община;
4. върху кучетата и местата по чл. 47, ал. 3.
(4) Контролът се извършва чрез:
1. периодични проверки;
2. проверки по постъпили молби, жалби и сигнали за нарушения на правилата за защита на животните, подадени от държавни органи, физически и юридически лица.

т.е. НВМС и общинската администрация в случая са контролни органи по закона в зависимост от предмета, обхванат от жалбата.

#2618 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 28 May 2010 - 09:26 PM

Днес взех тази хубавица с най-тъжните очички и я закарах е за 5-6 дни на стационар в "Амивет", а после заминава при Стела в "Чопър". Вече се казва Доли, много е зле горката муцуна: цялата е в най-различни рани /с гной, без гной, засъхнали, разкървавени/, козината и е ужасно сплъстена и се наложи да бъде обръсната на места /почти цялата задна част на гърба/ за да и се почистят и обработят раните, само кожа и кости е, ужасно наплашена, вози се в колата супер спокойно, беше се свила на топка, опашката и през цялото време е между краката. Но пък с удоволствие си хапна сушено агнешко месо :md_064: Кръвните изследвания и биохимия са ОК, като изключим лека анемия и възпалителен процес, да се надяваме, че е от раните, а не нещо по-неприятно. За всеки случай казах да и пуснат и тест за гана. Правят и вливания,за да се закрепи по-бързо и естествено антибиотик. Да се надяваме, че скоро ще се премести при Стелето, която предполагам, че веднага ще започне да я тормози. :ea_103:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2619 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 09:53 PM

mimotova
ти си ангел :rc_036:

#2620 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 10:10 PM

mimotova, за пореден път моите уважения и благодаря!
За тази нещастна малка душица ти си Ангела-спасител. Нямаше милото да извирее още много време там.
Бушка, можеш да я местиш в щастливите развръзки - щом вече е в ръчичките на mimotova!

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни