Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 30 August 2010 - 10:10 PM
да избълваш тон простотии, уж в кавички, уж в отговор на - какво? на един съвсем нормален, умерен и културно написан постинг, най-мекото ми определение е за извънредно странно чувство за хумор, по-твърдото е - четеш, но не разбираш, по-нататък няма да отивам.
И гордостта, с която е придружен този неадекватен отговор, че си сразил недоумяващия сразен, вкупом с изненаданите зрители отстрани, съвсем засилва недоумението ми.
Шегичка, а? Нещо като бай Тошовото - ха-ха-ха!
Наистина, висока топка.
Извинете за отклонението, но доста пъти съм свидетел на неадекватно държане със смяна на тона - ама хайде за доброто на животните, нищо че сте таквиз простаци.
При такова държане грижата, колкото и безкористна и силна да е, си остава индивидуална и несподелена. Но и такава да е, лошо няма.
Извинете за оффтопика.
Понеже в кратък личен контакт съм опознавала "простотията" на Норт, та затова.
Публикувано: 30 August 2010 - 11:20 PM

Присъединявам се към Гатофила и се надявам да познавам и да контактувам с повече личности като Норт2005 и останалите "разбридани простачки" , имащи нужда да поправят общуването си хора! Аз с Норт2005 съм общувала кратко, но изключително приятно!!!
Извинявам се за дългото словоизлияние извън темата, но нещо тотално, агресивно и брутално се разбридах и изпростях от необмислените изказвания на ivanova33.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 30 August 2010 - 11:28 PM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 30 August 2010 - 11:50 PM

А за котката на четвъртия етаж - имам горчив опит с моята писана. Преди да я кастрирам, за две години успя три пъти да падне от балкона - мозъчно сътресение, счупено предно краче и разбита муцунка. Ако я бях оставяла да ражда, този проблем нямаше да го има, но какво щях да правя с толкова котета? Това беше преди 25 години точно. След кастрацията спря да гони гълъбите и да си търси мъж, и спря да пада. След това си живя дълго и щастливо, цели 17 години.
Бушката май е на море, иначе щеше да ни поразчисти, че съвсем я направихме темата на говорилня.
Публикувано: 30 August 2010 - 11:58 PM

Публикувано: 31 August 2010 - 12:11 AM

Спокойно, хора, искате да ме убедите ,че е ужасно в приюта -знам, знам, знам! Но там се скъсах да благодаря на служителите, за да не се отрази на кучетата като си замина ако ги дразня! Ето защо се изразих така дипломатично и в поста си тук относно отиването ми в Сеславци./За да не би ако го прочете техен служител да се раздразнят което надали ще стане ама знае ли се!/.
Исках да изтрия постовете си по-горе на по-чувствителните места, но не става.

Публикувано: 31 August 2010 - 12:38 AM
ivanova33, в 31 August 2010 - 12:16 AM, написа:

Доста от нас са вегетарианци, че и вегани даже!

Публикувано: 31 August 2010 - 02:47 AM
Иванова, кой е простачка и змеица се видя още на първото писмо до Коринтяните. Песента Оди се кастрирай сме я слушали и ще си я слушаме, то се е видяло - с малката подробност, че отдавна не сме я чували в толкова гнусен и арогантен напев. Само дето, Пено, не си намерила правилните слушатели за таз песничка. На nort2005 не можеш да стъпиш и на малкия пръст, но разбира се коя ли съм аз да омаловажавам твоето величествено и животопроменящо посещение в Сеславци, достойна си за Нобелова награда. Божествените инструкции за това как точно да бъдем твоа образец за животнолюбци нали знаеш къде точно да бъдат поставени, мила? Не си кастрирай котката, в никакъв случай, то е срещу природата на животното и е ужасно, ужасно вредно!
Целувки!
Публикувано: 31 August 2010 - 03:08 AM
Иванова, преминахте всички граници -не само на добрия тон, не само на нормалните човешки взаимоотношения, но и с простащината си успяхте лично да обидите Човек (именно с главна буква) на когото не заслужавате да стъпите върху сянката...
Ако имате капка достойнство -извинете се на Норт2005, а и на всички нас, които я познаваме, ценим и обичаме, не се правете, че нищо не се е случило и хе-хе -ще се размине.
П.П. Истината е, че ако бяхте се изхрачили така върху мен, или дори -върху децата ми -нямаше да ме заболи толкова. Опитах се да не бъда груба, адски много се опитах, но Вие, госпожо Иванова, Вие сте пример за огромната бездна, която дели хората, като Норт, от нискоинтелигентни медузи, като Вас.
Публикувано: 31 August 2010 - 08:44 AM

A kolkoto do Spora mi s Nort -otgovorih i za eksperimenta v sashtia ton i ne sajaliavam,zashtoto da narechesh glypavo savsem dobronamerenoto izkazvane na nepoznat e provokativno i e oligofrensko-jenata ne e bila na kef i si go e izkarala na men,no tova ne i pravi chest! Obache s izkazvaneto si sled moeto Nort pochti se izvini /moje bi/ i i proshtavam. A kolkoto do ilit-daje komputara mi otkazva da napishe glavna bukva na imeto i /chestno/ vapreki usiliata mi i taka i shte go ostavia napisano -ti Ilit moje i da si ujasna kato meduza Gorgona ,i ti se namesvash nedorazbrala kadeto ne ti e rabota! Vie zaedno /otnasia se samo za izrichno spomenatite hora ot men.a ne za ostanalite / ta vie zaedno ste kato talpata ot uj "religiozni" grajdani. koiato za nishto bi razpnala chovek na krast .
Haide sas zdrave!
P.S. Pak shte kaja-radvam se .che pomagate po niakakav nachin na jivotnite!
/Poveche po goreshtata ni temichka po spora niama da pisha ! /
Публикувано: 31 August 2010 - 02:48 PM
А ние по младите се газирахме малко от безочието ви.Айде сложете имен в "черния си списък",дреме ми.Не само ан Норт на малкия пръст, но и на всички останали тук не можете да стъпите.
А дано модераторът се появи скоро и изтрие всичко това, гнусно е.
П.п. Странно как вече за енти път някакви странни особи като няма за какво друго , се захващат и хапят на тема вегетарианство?Що ли?Въпросите са риторични де.
При това без да познават хранителните навици на пишещите тук.
И аз съм веган, и голяма част от хората тук.Но по добре природозащитник с акъл и правилна оценка на нещата, пък макар и ядящ пържоли, отколкото вегетарианец(ако изобщо Иванова е такава) с болен мозък и липса на възпитание.
Публикувано: 01 September 2010 - 11:51 AM

Наскоро ме осени една мисъл. Дали цялата ни стратегия и закон не е грешен? Не трябва ли първо по комунистически модел да се тръгне по села и паланки с кастриране на дворните кучета и регистрацията им? Вместо това ние си наливаме от пусто в празно. В Перник виждам толкова нови кучета- язък за труда ни и идеалната цел.
Едно хаотично мое мнение /мъдро/

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 02 September 2010 - 12:00 AM
sheba, в 01 September 2010 - 11:56 AM, написа:
Наскоро ме осени една мисъл. Дали цялата ни стратегия и закон не е грешен? Не трябва ли първо по комунистически модел да се тръгне по села и паланки с кастриране на дворните кучета и регистрацията им? Вместо това ние си наливаме от пусто в празно. В Перник виждам толкова нови кучета- язък за труда ни и идеалната цел.
Едно хаотично мое мнение /мъдро/

в един друг пост на форума се говореше за приют в Румъния. КАк там след работа по същата тази система, за която Вие говорите след 1-2 години /не помня то4но/ в града за цяла година намират само едно изхвърлено котило нежелани кутрета. Скоро пак имаше пост по същата тема за приюта там, как само с малко мисъл и помощ от общината успяват да кастрират над 50% от домашните кучета. Това е нечовешко постижение според мен. В моя град силно се съмнявам, 4е доближаваме половин процент в това отношение. Всички тези кучета раждат в повечето случаи нежелани потомства, които никак не рядко свършват на улицата. Така попадаме в един кръг, в който кучетата по улицата не намаляват, а често дори не се задържат и на едно ниво, въпреки усилията на хора като Вас. Голяма част от времето и парите на хората, които искат да помагат отиват за лекуване на пострадали животни, а през това същото време други кучета се разгонват. Предполагам, че това положение обезверява доста хора , а решението както виждаме не е никак сложно и сигурно ще глътне много по-малко време, средства и сълзи. И говорим за група от 10тина човека, които успяват да постигнат този резултат в онзи пост.
С намаляването на кучетата по улиците, ще намалеят и сблъсъците между тях и хората , а това няй-вероярно ще доведе и до промяна на отношението на хората към кучетата като цяло. В един такъв бъдещ период може би инцидент като този, който се е случил в приюта Богров преди дни, няма да се приема от никой като нещо приемливо.
не знам дали им е мястото тук на тези писания, но реших да отговоря.
Публикувано: 03 September 2010 - 01:19 AM
Храна имаха почти всички вътре в сградата, а малките 3-4 месечни кучета пак нямаха храна-този път служителя,който извиках с мен при обиколката отказа да им сложи храна за разлика от миналия път и ми каза, че им давали храна само веднъж на ден -сутринта и щом са си я изяли-няма повече-чак на другия ден ,ето защо аз им дадох от храната, която носех ,както дадох и на други , които нямаха.Поне двете бебета в другата клетка имаха храна както имаха и в неделя.Навън в клетките храна нямаше за кучетата там, както нямаше и в неделя.Служителят ми каза ,че пак са я били изяли сутринта и няма повече-"чак утре" ми вика. И за тях не пожела да слагаме от гранулите в приюта.
Така разказах част от това което видях там и искам да кажа ,че за хора,които обичат животните тази гледка е покъртителна и ужасна. Но служителите не изглеждаха затрогнати даже бяха весели. Тежко.А представете си какъв е ужаса на животните в кланицата, които усещат какво ги чака, когато чуват предсмъртната агония на другите си събратя /тук само вегетаранците и веганите само ще ме разберат/. Боже, ние хората не заслужаваме животните !
П.С. Аз отдавна чета постовете в подфорума за Сеславци и четях страхотии, и така човек ,четейки преживяванията на други се подготвя поне малко за ужаса ,който чака всеки, обичащ кучетата , но никой не може да бъде напълно подготвен.
Публикувано: 03 September 2010 - 11:22 AM
Да извинявам се и аз, че ще отговоря пак тук, но това е България все пак. Нали знаете , че все сме на опашката. Колкото и да кастрираме-не става само хора като нас и вас да са заети в тази кауза- за това трябва да работят съвместно институции, за да се спре безразборното развъждане. Аз съм ЗА да се закрият всички развъдници.....то те и повечето се нелегални де ама. А също така съм и ЗА да се увеличи доста таксата за отглеждане на некастрирано куче. Баба Пена /например/ ако не иска да го кастрира, то поне да сме сигурни, че няма да гледа....защото всички знаем в какви усливия се отглеждат 90 % от дворните кучета.
Пак се извинявам.
Иванова 33 поздравявам Ви за това , което правите и , че дори за един момент сте донесли малко радст на тези животинки.
Алена казо онзи тев по ТВ-то, че в животни се прераждат само тези дето сами пожелаят ............... И СЪЩО ТАКА МЪЧИТЕЛИТЕ НА ЖИВОТНИ, КОИТО УБИВАТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ.
Искрено се моля да има възмездие ако не в този живот поне ..някъде там.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 03 September 2010 - 11:57 AM
Всеки път там различни служители присмехулно ме питат едно и също" Е, какво стана, нахранихте ли кучетата?" " Откъде чак си дошла, за да ги храниш" .Гадини.
Публикувано: 03 September 2010 - 03:17 PM
Имаше едно малко с парвовироза в трагично състояние, помолих да го приспят и да му спестят мъките

Имаше женска НОК ето я:

Това са малки смеска с питбул вероятно...приличат ми много на Джоя на Insult :

И други малки:

И още едно кучило с майка си:

Някаква инфекция или излезнал клепач:

Малка, гушкава сладурана, молеща за ласка: