Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2821 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 September 2010 - 09:46 AM

Двоен пост. ..Имам проблеми с писанато в тази тема.

#2822 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 September 2010 - 10:40 AM

Поискайте да ви покажат вписано осиновяването на коя дата и от кого. Макар че в събота канцелариите едва ли ще работят. Нещо ви лъжат, дано е добре кучето
User's Signature

Качена снимка

#2823 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:18 AM

В събота и неделя го няма доктора и няма кой да ви отговори. Там са само гледачи на кучета дето им чистят и хранят не боравят с документи.Но все пак вървете да видите кучето си в събота и неделя до 13.30

#2824 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:23 AM

за снимките ми е ясно но нямам цифров а и никой няма да си даде своял По-натам ще си купя ако имам пари. Който има-да ходи да снима. Имам лентов но днес ще вадя но много скъпо е сканиранито купуването на ленти и т.н.Правя каквото мога на мускули. Да не говорим че и самото отиване там е толкова тежко изживяване и ако някой дава акъл-да отиде той също.

#2825 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:25 AM

Знам, че ме лъжат. Ако беше върната, Рая щеше да се върне, много умно куче е. Миналата събота бях на място, само пазачът беше там. Надявам се да е жива..

#2826 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:41 AM

Искам да попитам-храната която доброволци събират от вашия форум с тях ли предимно се хранят кучетата в приюта ./Защото другите доброволци който не са към вашата инициатива доколкот имам наблюдения носят веднъж в седмицата по леген храна и това е. не е системно като вас както се грижите да имат системно храна. Та питам-от приюта ми казаха оня ден че имало чували с гранули-/не попитах подробности кой ги е донесълдр път ще питам/ но тия чували предимно от доброволци ли са или от приюта/защото бях останала с впечатление че ако не сте вие ще гладуват кучетатата-питам дали е така?

#2827 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:07 PM

Днес в приюта имаше докарани за кастрация нови към 7 кучета от входа вътре вляво са. Обаче до тях има едно куче на което му течеше кръв от устата на тънка струйка върху леко сивкавата му красива козина. Докарано е днес-21. Гледаше спокойно .Но му течеше кръв от устата/изглеждаше че му тече кръв по устата и по краката имаше пръски кръв защото при залавянето му нещо са го наранили-за да му тече и от устата кръв на струйка/. То какво да питаш там -като не съм лекар те ще ми кажат каквото си искат/ не можах да попитам лекарката-една руса какво му е защото се беше ядосала нещо а и затваряха.Утре го погледнете-вътре в клетките вляво като се влиза с лице към помещението вляво до клетката с новодонесените за кастрация кучета. В четвъртък ще кача следобед негова снимка че чек тогава ще ми качат снимките на диск от лентовиял Абе трагедияааа с тези кучета.
2. Чак после се досетих че не съм видяла днес майката куче с новородените тази събота кутрета. Май ми убегнаха от погледа или ги няма-пропуснах ги в тарапаната! Утре питайте къде са ако не са там!

#2828 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:59 PM

Ето го и любимеца ми-младо мъжко кастрирано куче от 2 седмици е в приюта обожава доброволци да го разхождат в приюта гальовно и си играе с мен послушно се връща в клетката след разходката л Осиновете го! Аз нмам време да му намеря дом и аз може би заминавам скоро извън страната и ще ми е тъжно за тази душичка а и не само .
2. Второто куче зад решеткитее млада здрава немска овчарка свикнала с човека- и тя ми е голяма мъка-дано някой си я хареса

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2829 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 04:13 PM

В Сеславци в момента има няколко немски овчарки и няколко подобни...

Едната, от които от развъдник. Мъжки, млад, много хубав, доколкото разбрах е бил военно куче, но нямаше кой да разпитам по-подробно, понеже днес е празник и беше само един гледач. Кучето е много добро и умно, даде ми да му ровичкам в ухото, за да видя татуса, За първите две цифри не съм много сигурна, понеже беше много бледа и има много косми там- 631007 на дясното ухо. Влязох си спокойно при него,катереше се по мен, като му кажа "долу" слиза, има и други кучета в клетката му, разбират се добре. Много умно куче, молеше ми се да го пусна.В линка най-долу има още негои снимки:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Другите овчарки са две момичета, вероятно са домашни,млади пишеше имената им на решетката.Може и да не се дават, но нямаше кой да питам.
Прикачена снимка

Четвъртото е подобно,младо, не пишеше нищо на вратата му:
Прикачена снимка

И петото, пак подобно,е от много време вече там:
Прикачена снимка

Имаше възрастна женска боксерка, раждала, супер любвеобвилна, направо полудяваше като й цъкна, показва си зъбите, издава скимтящи звуци и се върти цялата напрягайки всички мускули, не успях да й направя нито една добра снимка,въпреки многото опити:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Бившото бебешко отделение, отвън в дъното, е с циментов под вече и има две майки с по едно бебе. При едните имаше две купи с каша, с хиляди бели червеи, които не можах да изнеса, не ми издържаха стомаха и нервите и сипах храна на земята, която веднага беше нападната:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Вътре има две майчици, едната с по-големи бебета, другата със сукалчета. И двете са много добри. Тази с по-големите ми даде да пипам малките, за да им сменя одеалцата, на другата не се осмелих чак да пипам бебетата, но си влизах спокойно и пипах майката. И двете са млади:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Този е много красив и ми изглежда като бивш домашен:
Прикачена снимка

Има две с кожен проблем, които трябва да се лекуват, а е ясно, че никой няма да го направи в изолатора.И двете трудно стъпват на задните си крачета, а рошвото има отворена рана на гърба:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И един красавец:
Прикачена снимка

Този дребния бил "агресивен" :
Прикачена снимка

Всички снимки:
http://kikita2486.sn...535797.20716761

@Fenix, има ужасно много кучета, само в една клетка отвън изброих 15, а общо може би има 300,човек става кривоглед и абсурд да различа някое, най-добре да отидете да проверите лично, а и вие си го познвате.

#2830 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 04:13 PM

двоен пост,

ПП.ако махна снимките от този, се махат и от горния, така че го оставям така

#2831 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 05:50 PM

Показване на мнениетокикита, в 22 September 2010 - 03:18 PM, написа:

@Fenix, има ужасно много кучета, само в една клетка отвън изброих 15, а общо може би има 300,човек става кривоглед и абсурд да различа някое, най-добре да отидете да проверите лично, а и вие си го познвате.

Кикита,
Благодаря за отговора. Миналата събота пазачите ни пуснаха само да видим новодокараните кучета в първата жълта постройка. Дано успеем да видим тази събота всички кучета, понеже събота по принцип е затворена за посетители ....

По принцип може ли да ме насочите към коя институция/институции може да се подаде жалба срещу немърливостта на Екоравновесие? Ако не се намери Рая тази седмица, сме решили да пуснем групова жалба с няколко съседи.

#2832 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 06:03 PM

В събота вече отварят за доброволците и ще ви пуснат, но трябва да отидете рано-преди 12. А жалби се подават в НВМС (Националната ветеринарномедицинска служба, на бул, Пенчо Славейков 15А) или РВМС(регионалното и подделение)

#2833 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 06:19 PM

Показване на мнениетокикита, в 22 September 2010 - 05:08 PM, написа:

В събота вече отварят за доброволците и ще ви пуснат, но трябва да отидете рано-преди 12. А жалби се подават в НВМС (Националната ветеринарномедицинска служба, на бул, Пенчо Славейков 15А) или РВМС(регионалното и подделение)

Кикита,
Благодаря за информацията. Ще пробвам да вляза в събота като добоволец.

Един въпрос относно подаването на жалби. Лично ли трябва да се подадат? Понеже има съседи, които биха подали, но не могат лично да отидат. Обмислям 2 варианта. Една обща жалба подписана от всички желаещи или отделни жалби, но занесени от един човек. И от двете институции каква информация ще искат освен трите имена ( + подпис) на жалващите се? Телефонни номера?

#2834 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 06:25 PM

Може една обща да подадете. Като инфо. пишете всичко-три имена, ЕГН, адрес, телефон. Подава се само в една от двете служби, която си изберете, едно и също е.

#2835 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 12:49 AM

Браво Кики. и аз днес ходих и разходих немската младата и един тарльо и за повече не исках да дразня служителите. Служител ми каза че родилката от тази събота с бебетата я взели за Богров Във понеделник/щото във вторник я нямаше . Дали са я взели в Богров-не знам.
:ud_009:
Мъка.

#2836 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 02:13 PM

Много благодаря на всички вас за информацията и съветите.
Днес успяхме да отидем с двама съседи до Сеславци. Рая я няма там, показаха ни снимка, на която Рая е упоена в деня на залавянето и. Това нормално ли е да ги снимат докато са в упойка? Говорихме и с лекаря,който я е отварял, бил сменил останалите конци от старата и кастрация с абсорбиращи се (???).. Била е пусната пак на 15.09. Съседката, с която бях до Сеславци, е говорила шофьора и той е казал къде точно я пуснал Рая, което е на 5 минутки пеша от мястото на залявянето, а кучето познава добре района. .Като цяло бяха любезни от Сеславци, но факт е, че кучето е безследно изчезнало. Вече не знам какво да мисля.

#2837 Потребителят е офлайн   ANRIANA Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 02:23 PM

[Бившото бебешко отделение, отвън в дъното, е с циментов под вече и има две майки с по едно бебе. При едните имаше две купи с каша, с хиляди бели червеи, които не можах да изнеса, не ми издържаха стомаха и нервите и сипах храна на земята, която веднага беше нападната:
Вътре има две майчици, едната с по-големи бебета, другата със сукалчета. И двете са много добри. Тази с по-големите ми даде да пипам малките, за да им сменя одеалцата, на другата не се осмелих чак да пипам бебетата, но си влизах спокойно и пипах майката. И двете са млади:

Има две с кожен проблем, които трябва да се лекуват, а е ясно, че никой няма да го направи в изолатора.И двете трудно стъпват на задните си крачета, а рошвото има отворена рана на гърба:

3дpaвeй кикита,
прekaрaх мaлka cумa за бeбeтата
нe ce ceщaм кak ce пуcka лс , та зaтoва ти прaщaм мeйл

#2838 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 11:46 PM

Здравейте! Един познат си направи труда от лентата да ми сканира направо на диск почти всички снимки и понеже не съм била там той е пропуснал няколко-2-3 да сканира. Тук са снимки на кучета уловени вътре-от 10 ти този месец до 21 ви -вторник. Няма я на сканираните снимки родилката с новородените от събота веечерта-18ти. Има 2-3 непроявени-несканирани от познатия ми снимки и аз се взирам в лентата сега и търся дал на непроявените е родилката и утре ще го помоля да прояви и тях-сметнал е че не са важни или тъмни познатия ми да видим тогава дали ще излезе нещо. А сега накратко да обясня сканиранител На снимките по поредност но не за всички снимки/ ще обяснявам- -На втората снимка е младата немка овчарка-много послушна свикнала с хора красавица .
3 та снимка-любимото ми куче порода между вълча и немска-много послушно едро ходи на повод става за пазач и за вкъщи, обича други кучета-любимец-викат му цезар или Цезарка пгледачите-не съм погледнала какъв пол е. Отбелязано е на табелата му с кръгче и кръстче нагоре сочи за пола.
5 та двете немски овчарки
8 ма-новодошли нещастници-днес ги кастрираха милите-голямото шареното е много добродушно а и другите също.
9-бяло добро
10-от групата дето ги кастрират сега шареното е едното
11-мама куче и малки
12-пак съм снимала шареното -преместено
13 и-добри кучета,
14-опит за снимане на малко ооло месец но неуспешен

не съм прикачила снимки номалко куче с мама в клетка-какво ги държат там тия деца-май сатрапите от приюта чакат да станат годни и да ги кастрират или какво-няма ли кой да ги измъкне от там-трябва да ги измъкваме-иначе стоят там с месеци и гният.От месец са там.Поне аз оттолкова ходя.
15-18 вкл.външни средни клетки там има и някои кучета които са се свили от страх от по-силните .
19 та снимка-2 кучета едното куче не се вижда нее черното е сляпо с едното око ще каже човек/само предполагам/ че са го уцелили като са го ловили в окото/имам инфо че има 2ма ловцив сеславци единия сега го уволнила от на Фандъкова починена защото не му пукало дали ще уцели куче в окото със стрела и го уволнили. Другия садист казват е още ловец в Сеславци...Предупреден да внимава .
20 та снимка-оттук следват няколко снимки на най-външните клетки до тревата-там отново има няколко много кротки кучета в ужас гледат по-стръвните си събрътя по клетка.Там кучетата са за постоянно и не се връщат по квартали. Много от тях са изключително кротки и не смеят да ме погледнат от стрес.
Същото се отнася за снимки до предпослдната снимка.
На последната снимка съм снимала стресираното и току-що уловено куче във вторник от ловците-с кръв по лапите кротко ме гледа и не разбира сякаш какво му се случва-това е снимка от 21 ви -вторник.. Днес ходих в приюта и го гледам-упоено и го натовариха в колечка да го кастрират горкото-толкова му се насъбра на това красиво кротко животинче . Дано го пуснат от приюта-ще е грехота да го пъхнат за постоянно в някоя клетка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2839 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 September 2010 - 03:01 PM

А какво стана с мъжката овчарка,която е била военна някой знае ли?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2840 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 09:17 PM

Там е-днес беше там.Във външните клетки е. А има и още няколко немски овчарки.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни