Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 21 September 2010 - 11:23 AM
Публикувано: 21 September 2010 - 11:41 AM
Публикувано: 21 September 2010 - 10:07 PM
2. Чак после се досетих че не съм видяла днес майката куче с новородените тази събота кутрета. Май ми убегнаха от погледа или ги няма-пропуснах ги в тарапаната! Утре питайте къде са ако не са там!
Публикувано: 21 September 2010 - 10:59 PM
2. Второто куче зад решеткитее млада здрава немска овчарка свикнала с човека- и тя ми е голяма мъка-дано някой си я хареса
Публикувано: 22 September 2010 - 04:13 PM
Едната, от които от развъдник. Мъжки, млад, много хубав, доколкото разбрах е бил военно куче, но нямаше кой да разпитам по-подробно, понеже днес е празник и беше само един гледач. Кучето е много добро и умно, даде ми да му ровичкам в ухото, за да видя татуса, За първите две цифри не съм много сигурна, понеже беше много бледа и има много косми там- 631007 на дясното ухо. Влязох си спокойно при него,катереше се по мен, като му кажа "долу" слиза, има и други кучета в клетката му, разбират се добре. Много умно куче, молеше ми се да го пусна.В линка най-долу има още негои снимки:

Другите овчарки са две момичета, вероятно са домашни,млади пишеше имената им на решетката.Може и да не се дават, но нямаше кой да питам.

Четвъртото е подобно,младо, не пишеше нищо на вратата му:

И петото, пак подобно,е от много време вече там:

Имаше възрастна женска боксерка, раждала, супер любвеобвилна, направо полудяваше като й цъкна, показва си зъбите, издава скимтящи звуци и се върти цялата напрягайки всички мускули, не успях да й направя нито една добра снимка,въпреки многото опити:

Бившото бебешко отделение, отвън в дъното, е с циментов под вече и има две майки с по едно бебе. При едните имаше две купи с каша, с хиляди бели червеи, които не можах да изнеса, не ми издържаха стомаха и нервите и сипах храна на земята, която веднага беше нападната:

Вътре има две майчици, едната с по-големи бебета, другата със сукалчета. И двете са много добри. Тази с по-големите ми даде да пипам малките, за да им сменя одеалцата, на другата не се осмелих чак да пипам бебетата, но си влизах спокойно и пипах майката. И двете са млади:

Този е много красив и ми изглежда като бивш домашен:

Има две с кожен проблем, които трябва да се лекуват, а е ясно, че никой няма да го направи в изолатора.И двете трудно стъпват на задните си крачета, а рошвото има отворена рана на гърба:

И един красавец:

Този дребния бил "агресивен" :

Всички снимки:
http://kikita2486.sn...535797.20716761
@Fenix, има ужасно много кучета, само в една клетка отвън изброих 15, а общо може би има 300,човек става кривоглед и абсурд да различа някое, най-добре да отидете да проверите лично, а и вие си го познвате.
Публикувано: 22 September 2010 - 05:50 PM
кикита, в 22 September 2010 - 03:18 PM, написа:
Кикита,
Благодаря за отговора. Миналата събота пазачите ни пуснаха само да видим новодокараните кучета в първата жълта постройка. Дано успеем да видим тази събота всички кучета, понеже събота по принцип е затворена за посетители ....
По принцип може ли да ме насочите към коя институция/институции може да се подаде жалба срещу немърливостта на Екоравновесие? Ако не се намери Рая тази седмица, сме решили да пуснем групова жалба с няколко съседи.
Публикувано: 22 September 2010 - 06:19 PM
кикита, в 22 September 2010 - 05:08 PM, написа:
Кикита,
Благодаря за информацията. Ще пробвам да вляза в събота като добоволец.
Един въпрос относно подаването на жалби. Лично ли трябва да се подадат? Понеже има съседи, които биха подали, но не могат лично да отидат. Обмислям 2 варианта. Една обща жалба подписана от всички желаещи или отделни жалби, но занесени от един човек. И от двете институции каква информация ще искат освен трите имена ( + подпис) на жалващите се? Телефонни номера?
Публикувано: 23 September 2010 - 12:49 AM

Мъка.
Публикувано: 23 September 2010 - 02:13 PM
Днес успяхме да отидем с двама съседи до Сеславци. Рая я няма там, показаха ни снимка, на която Рая е упоена в деня на залавянето и. Това нормално ли е да ги снимат докато са в упойка? Говорихме и с лекаря,който я е отварял, бил сменил останалите конци от старата и кастрация с абсорбиращи се (???).. Била е пусната пак на 15.09. Съседката, с която бях до Сеславци, е говорила шофьора и той е казал къде точно я пуснал Рая, което е на 5 минутки пеша от мястото на залявянето, а кучето познава добре района. .Като цяло бяха любезни от Сеславци, но факт е, че кучето е безследно изчезнало. Вече не знам какво да мисля.
Публикувано: 23 September 2010 - 02:23 PM
Вътре има две майчици, едната с по-големи бебета, другата със сукалчета. И двете са много добри. Тази с по-големите ми даде да пипам малките, за да им сменя одеалцата, на другата не се осмелих чак да пипам бебетата, но си влизах спокойно и пипах майката. И двете са млади:
Има две с кожен проблем, които трябва да се лекуват, а е ясно, че никой няма да го направи в изолатора.И двете трудно стъпват на задните си крачета, а рошвото има отворена рана на гърба:
3дpaвeй кикита,
прekaрaх мaлka cумa за бeбeтата
нe ce ceщaм кak ce пуcka лс , та зaтoва ти прaщaм мeйл
Публикувано: 23 September 2010 - 11:46 PM
3 та снимка-любимото ми куче порода между вълча и немска-много послушно едро ходи на повод става за пазач и за вкъщи, обича други кучета-любимец-викат му цезар или Цезарка пгледачите-не съм погледнала какъв пол е. Отбелязано е на табелата му с кръгче и кръстче нагоре сочи за пола.
5 та двете немски овчарки
8 ма-новодошли нещастници-днес ги кастрираха милите-голямото шареното е много добродушно а и другите също.
9-бяло добро
10-от групата дето ги кастрират сега шареното е едното
11-мама куче и малки
12-пак съм снимала шареното -преместено
13 и-добри кучета,
14-опит за снимане на малко ооло месец но неуспешен
не съм прикачила снимки номалко куче с мама в клетка-какво ги държат там тия деца-май сатрапите от приюта чакат да станат годни и да ги кастрират или какво-няма ли кой да ги измъкне от там-трябва да ги измъкваме-иначе стоят там с месеци и гният.От месец са там.Поне аз оттолкова ходя.
15-18 вкл.външни средни клетки там има и някои кучета които са се свили от страх от по-силните .
19 та снимка-2 кучета едното куче не се вижда нее черното е сляпо с едното око ще каже човек/само предполагам/ че са го уцелили като са го ловили в окото/имам инфо че има 2ма ловцив сеславци единия сега го уволнила от на Фандъкова починена защото не му пукало дали ще уцели куче в окото със стрела и го уволнили. Другия садист казват е още ловец в Сеславци...Предупреден да внимава .
20 та снимка-оттук следват няколко снимки на най-външните клетки до тревата-там отново има няколко много кротки кучета в ужас гледат по-стръвните си събрътя по клетка.Там кучетата са за постоянно и не се връщат по квартали. Много от тях са изключително кротки и не смеят да ме погледнат от стрес.
Същото се отнася за снимки до предпослдната снимка.
На последната снимка съм снимала стресираното и току-що уловено куче във вторник от ловците-с кръв по лапите кротко ме гледа и не разбира сякаш какво му се случва-това е снимка от 21 ви -вторник.. Днес ходих в приюта и го гледам-упоено и го натовариха в колечка да го кастрират горкото-толкова му се насъбра на това красиво кротко животинче . Дано го пуснат от приюта-ще е грехота да го пъхнат за постоянно в някоя клетка.
Публикувано: 25 September 2010 - 03:01 PM