Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2881 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 October 2010 - 08:45 PM

Аз как съм хвърлила око на pit булла ....как ми се иска да си го взема и да го занеса при баба в къщата (в софия)
Но уви нз дали ще се навия , аз от месец обработвам да прибереме някое кученце ... обаче за сега сме в застой ...
успех на всички красавци
:dog:
User's Signature

Качена снимка

#2882 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 October 2010 - 06:14 PM

Показване на мнениетоlizka, в 08 October 2010 - 01:18 AM, написа:

Гатофила валидна е, в темата за баката е писано. Ще се регистрира юредичско лице, но до тогава ще се ползва тази сметка.

Точно така, докато не се обяви нова сметка, тази ще работи. Поправих поста.
За таксите не се притеснявайте. Те не се удържат от събраните пари, когато се прави превод към българска банка. Удържат се само таксите на ПейПал и тези за международни транзакции, когато идва превод във валута от чужбина.

#2883 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 01:25 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 08 October 2010 - 07:21 PM, написа:

явно освен да ги хранят са се отказали и да помагат. липсва повече информация. дано се оправят нещата.

fanfann, не е така. Причината да спрем храненето там е единствено финансова. Месечно храната за Сеславци е около 1500лв, от които около 100 са от дарения от форума. Нямаме намерение да спрем да ходим там, да гледаме, да присъстваме, да втълпяваме на всички там, че кучетата не са забравени, че някой следи и се интересува...

В момента уточняваме изпълнимостта на наша идея, но ми се струва, че ще се получи. А именно -всяка сутрин наш човек да ходи в изолатора, да брои кучетата, да изчислява какво количество храна им се полага и да наблюдава гледачите, докато хранят. Ако всеки ден, всяко куче получава това, което му се полага и което му е отпуснато от общината, то ще бъде сито и няма да има нужда от дохранване. Освен това, тази храна реално им се полага, платена е с моите и вашите данъци, както и заплатите на персонала. Крайно време е да започнем да контролираме, вместо да им вършим работата.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2884 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 October 2010 - 01:29 PM

Показване на мнениетоИлит, в 10 October 2010 - 01:30 PM, написа:

Ако всеки ден, всяко куче получава това, което му се полага и което му е отпуснато от общината, то ще бъде сито и няма да има нужда от дохранване.

При количествата предвидени от общината и при факта - по 10-15 кучета в клетка, трябва да си факир за да дадеш на всяко неговата си дажба или да ги храниш едно по едно, което не мисля, че може да се случи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2885 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 01:43 PM

Предвиденото от общината е 300гр на ден. Винаги може да се добави 1 чувал от дарения, ако се прецени, че не стигат. До сега слагахме много повече храна, за да имат и за следващия ден.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2886 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2010 - 02:21 PM

Да, ако от общината са точни, във външните заграждения, където са по повече кучета, точно това ще стане - половината ще са нахранени, другата половина ще се превърнат в познатите ни скелети. Там сипваме по 10кг на десетина кучета - така остава и за стоящите по-назад в йерархията.
Същото е и във вътрешните клетки - там също има не малко кучета, които стоят доста време - т.н. агресивни, тези от детски и здравни заведения и училища, също и майките с бебенца, докато последните измрат. Ако е по едно куче в клетка - добре, ясно е. Но ако са две, три или повече, става пак същото - за да стигне, трябва да остане.
Намалихме нашите хранения на по две за седмица, това прави 900кг седмично. Може да минем на по-ниска дажба, т.е. по 50кг на хранене, два пъти седмично. Това вече ще се равнява на 450кг за целия месец. Малко, но от сърце - а хич? Това е същото като месечен разход, както това, което предлага Илит - по 20кг дневно като добавка към сеславската храна.
Само дето за всеки ден надали ще намерим хора. Защото наистина трябва да се ходи всеки ден.
Предимството на това предложение - на Илит е, че сме сигурни, че нищо от сеславската месечна дажба не изчезва незнайно къде, а се дава точно на сеславските кучета.А сега в понеделник, сряда и петък не се знае хранят ли се кучетата, поне за шестте външни заграждения с многото кучета нашето мнение, на доброволците, е че не се хранят. Винаги са зверски гладни и нямат нито една останала гранула.
Между другото, докато умуваме, желателно е кучетата да продължат да се хранят.

#2887 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 02:24 PM

Някой може ли да помогне на това бебенце? Вероятно е болно от парвовироза. Кикита каза, че в съседната клетка всички били с кърваво ако и слуз. :dh_188:

Едит: Една жена от Несебър иска да вземе кученцето. Говорих с доброволците, които последно са били в Сеславци-вчера, но нямат спомен точно за това кученце дали е било живо. Те били няколко бебета в клетката и са там от преди 2 седмици. Имало 3 мъртви вчера, но не можах да разбера от коя клетка точно.

Някой ще ходи ли през седмицата там да провери дали е живичко?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2888 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2010 - 04:26 PM

Мога да го взема през седмицата, но къде да го занеса ? Разбрали ли сте как да се транспортира ?

пп. Питай я също, колкото и да е гадно, ако то не е живо вече, ще вземе ли друго вместо него ?

#2889 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 12:48 AM

Абе хора, честно ви казвам щом в Сеславци е толкова ужасно, защо не го затворят тоя приют?! Сърцето ми се сви като го видях това малко кутренце. Какво се случва, абе в какъв свят живеем защо има толкова мъка... На тия хора там не би ли трябвало да им пука за тия кученца ?!?!?

#2890 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 12:59 AM

Не е приют, а изолатор, има малка разлика. Общински изолатор с общински служители...Явно от скоро си тук...Welcome to the suck!
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#2891 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 09:58 PM

Хора, разплакахте ме, а уж не бях ревла...
Много, много благодаря за голямата и навременна помощ, която ни оказват Гергана Б, Андриана, mimotova , Гергана У. и Гатофила. Солидарността е страхотно нещо, благодаря ви от мое и от името на сеславските кучовци. Някои от вас познавам, други не, но много бих се радвала, ако се видим някой ден.
Вчера в АРС обсъждахме как да се оптимизира сеславското изхранване. Има добри идеи, мисля, че ще се получи. Все още не ми се иска да пиша тук, за да не ни мине котка път. Но в общи линии, с по-малко средства ще успеем да осигурим на кучетата нормално хранене.
Обаче, докато това се осъществи, трябва да продължим по някакъв начин. И ето, вие точно навреме подавате ръка - благодаря ви от сърце :rc_036: :rc_036: :rc_036: !

#2892 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 10:37 PM

Кученцето от по-горната снимка днес е измъкнато от изолатора, благодарение на Кикита.
Вече се намира в "Добро хрумване", а в петък ще пътува до Несебър при жена, която иска да го осинови.

:smile:

Надявам се Кикита да се включи с подробности относно състоянието му.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2893 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 10:23 AM

Бебенцето е с корона вирус, това се овладява лесно, снощи говорих с Кикита. Голям късмет има това кученце, браво и на жената от Несебър, която ще му предостави дом. Чакаме снимки!
Виждайки снощи, че имаме парички за храна / :rc_036: /, рано-рано тази сутрин "атакувах" кварталния зоо-магазин. Собственичката ни е фенка и помага, когато стане напечено. Даде си всичката по-евтина храна, на доставни цени, естествено - 95кг гранули за 95лв., и то с отложено плащане :smile: . И гранулите са били няколко, 4-5 вида и марки.
Брат ми в 9.00ч. е бил в Сеславци. Преброил е кучетата - 160бр., в това число не влизат двайсетина кучета, които са за кастрация. Дали са му 50кг гранули от Екото, добавил е и 50кг от закупените днес. Та днес - на 160 кучета - 100кг гранули.
Другите 45кг ги оставяме за четвъртък - когатно ще храни Кикита. Оставил ги е в склада на изолатора, за да не ангажираме служители от Богров с транспорта.
Както винаги, кучетата от най-външните 6 заграждения са били зверски гладни, там е сипал по малко повече храна, отколкото на вътрешните кучета.

#2894 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 October 2010 - 12:35 PM

И аз много, много, много ви благодаря за помощта за сеславчетата, страхотни сте :rc_036:

Малката слабунка, е на системки, антибиотици и куп медикаменти в клиниката, обезпаразитена е вече, беше бъкана с глисти и ужасно мноооого и бълхи и въшки. Теста за коронавирус и гиардия е положителен, а за парвовироза и гана отрицателен, което е чудесна новина. До петък ще я лекуват и стабилизират докторите в клиниката и после ще пътува към Несебър, където лечението и ще продължи. Благодаря много на докторите от Добро хрумване, които толкова ми помагат с болните животинки, които все им нося. Извади голям късмет това животинче като Кристина намери тази жена, която е готова да се погрижи за него :smile: Другите, които останаха в изолатора, поне ще ги обезпаразитя. Днес nort2005 благодарение на ANRIANA ще вземе лекарства за двете с демодекоза, които са с ужасни рани и започваме да ги лекуваме.
Благодаря ви на всички, които не изоставяте сеславчетата и им помагате :wub:

#2895 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 07:57 PM

Показване на мнениетокикита, в 07 October 2010 - 05:04 PM, написа:

Положението в Сеславци от днес. Има оставена женска питбулка, раждала, неагресивна към хора и други кучета,дружелюбна, мисля, че е млада.
Прикачен файл 020938346.jpg
Прикачен файл 020938349.jpg
Прикачен файл pit.jpg

Няколко дни мисля за момичето и все не мога да измисля вариант, при който съвсем отговорно я поемам с гледане и търсене на стопани, но ако някой има възможност за това предлагам помощ с транспорт, трохи и разни такива дреболии... много ме е яд, просто не съм сигурна, че ще успея да си разпределя времето за адекватна грижа и занимания. :dh_188:
Но ако някой е измислил нещо да ме има предвид като помагач...

#2896 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 October 2010 - 08:04 PM

ако се намери приемен дом за девойката също съм на линия,митохонд,ако имаш възможност да я вземеш у вас,обедните разходки и помощ от моя страна имаш на сто процента,пък и си ми близо :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2897 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 08:30 PM

Писах ти на ЛС.

#2898 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2010 - 09:39 PM

Днес две от нашите прекрасни момичета - Лиза и Рая, дариха 60 кг. храна за сеславските си другари!
Благодаря и на стопаните им, които помогнаха с носенето!

Ето ги и тях
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2899 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 14 October 2010 - 11:57 AM

Лиза и Рая, също и стопаните им - :hb_027:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2900 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2010 - 12:00 PM

Много благодарности на Лиза, Рая! И на стопаните им, разбира се :rc_036: , добри кучета - добри хора. Всички да са живи, здрави и щастливи. Многократно сме получавали помощ от Голдъните, чест им прави, че помагат на безпородните уличници.
Да се отчета и за изтеглените дарения - от 330лв. платих 95лв. за 95-те кг гранули, които взех като на пожар от кварталния зоомагазин.
От 275лв., изпратени от ANRIANA :rc_036: на Кикита за двете крастави кучета в Сеславци, купихме лекарства и добавки за лечението им, на стойност 214лв. Предадени са на Кики, заедно с рестото - 61лв. Лечението за тези две нещастничета означава буквално спасен живот, защото в противен случай щяха да бъдат евтаназирани.
Лекарствата са купени от склад, освен това доц.Манов разреши да ползваме неговите допълнителни отстъпки в цените, като на VIP клиент /те са като на АРС, но не исках документа да е на името на АРС, за да не каже някой недоброжелател, че примерно тази фактура после ще се осребри от АРС или други спонсори... знам ли/.
Та така, дарителите могат да бъдат сигурни, че към парите им се отнасям супер отговорно, винаги всичко се купува на възможно най-ниските цени. То аз и към моите пари се отнасям така - покрай кучетата станах голяма скръндза, като пенсионерите - винаги знам къде е най-евтиното :ab_041: .
Благодаря много и на Nickey и майната - те са от редовните дарители за сеславските кучета, не ги забравят :rc_036: .
Кикита в момента е в Сеславци - храни и започва лечението на двете "краставички". Тя ще пише повече.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни